Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

λοπον νομιζω οτι ηρθε η ωρα να σας βαλω ενα quiz...
υπαρχει μια εφημεριδα που ειναι προεκταση ακροδεξιας παραταξης μη
κοινοβουλευτικου χαρακτηρα...επειδη η δουλεια μου μεταξυ αλλων ειναι να πουλαω εφημεριδες μηπως σας περναει απ το μυαλο σε βαθμο 80 τις εκατο
ποιοι ειναι το αγοραστικο της κοινο??

οποιος απαντησει σωστα μαλλον θα εχει λυσει και το γορδιο δεσμο

Τα σώματα ασφαλείας (άντε και οι παππάδες).

Τα σώματα ασφαλείας (άντε και οι παππάδες).

μηπως κανουμε την ιδια δουλεια??:flipout:

ακριβως,,,το θετικο ειναι οτι υπαρχουν και αντιθετες φωνες στα Σωματα Ασφαλειας που ειναι πολυ περισσοτερες..
αλλιως τα κρουσματα πιστευω θα ηταν υπερβολικα πολλα

Προφανως τα σώματα ασφαλείας... Δεν είναι βέβαια και τόσο παράλογο αν το καλοσκεφτούμε. Ένας αστυνομικός υποτίθεταει ότι ανάμεσα στα καθήκοντα του έχει να συλλαμβάνει εγκληματίες, να ελέγχει την παράνομη μετανάστευση, να βάζει την τάξη στις διαδηλώσεις κλπ.

Οπότε ένας αστυνομικός είναι μάλλον δύσκολο να στραφεί στην αριστερά, αφού αυτή πρεσβεύει κάποιες αντιδιαμετρικές αξίες από τα καθήκοντα του. (ελεύθερη μετανάστευση, μαζικές διαδηλώσεις κλπ), ενώ, το κυριότερο, θεωρεί τον ίδιο (τον αστυνομικό) ως χειρότερο εχθρό της δημοκρατίας.

Αφήστε που οποιοσδηποτε με στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση μοιραία φανατίζεται εν μέρει ή και περισσότερο με τη δουλειά του, οπότε η Ακροδεξιά είναι κλασσική "αγκαλιά" για τέτοιους ανθρώπους.

Μήπως λοιπόν η εκπαίδευση του αστυνομικού θα έπρεπε να είναι λίγο πιο σφαιρική?

Last edited:
Προφανως τα σώματα ασφαλείας... Δεν είναι βέβαια και τόσο παράλογο αν το καλοσκεφτούμε. Ένας αστυνομικός υποτίθεταει ότι ανάμεσα στα καθήκοντα του έχει να συλλαμβάνει εγκληματίες, να ελέγχει την παράνομη μετανάστευση, να βάζει την τάξη στις διαδηλώσεις κλπ.

Οπότε ένας αστυνομικός είναι μάλλον δύσκολο να στραφεί στην αριστερά, αφού αυτή πρεσβεύει κάποιες αντιδιαμετρικές αξίες από τα καθήκοντα του. (ελεύθερη μετανάστευση, μαζικές διαδηλώσεις κλπ), ενώ, το κυριότερο, θεωρεί τον ίδιο (τον αστυνομικό) ως χειρότερο εχθρό της δημοκρατίας.

την δευτερη παραγραφο δεν την πολυκαταλαβα να ειμαι ειλικρινης..

Παρεπιπτόντως, στα in.gr, zougkla.gr, kathimerini.gr που κοίταξα πουθενά δε γίνεται λόγος για ευθεία βολή, παρά μόνο για εξοστρακισμό, η οριστική όμως μελέτη "χρήζει ιδιαίτερης εξέτασης και αυτοψίας της περιοχής"

Συγκεκριμένα στο zougla (το οποίο δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι), γράφεται επιπλέον:

"Στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος», η βολίδα υπεβλήθη και σε χημική εξέταση, κατά την οποία εντοπίστηκαν «επίκτητα» υλικά, πιθανότατα από σοβά ή τσιμέντο.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογενείας του Αλέξη Γρηγορόπουλου πιστεύουν πως η βολίδα εισήλθε στο σώμα του 15χρονου μάλλον από τα πλάγια και όχι από πάνω προς τα κάτω και ότι τα «επίκτητα» υλικά που βρέθηκαν πάνω της δεν είναι άσφαλτος, μάρμαρο ή μέταλλο.

Ακόμη όμως και αν η σφαίρα εξοστρακίστηκε, το γεγονός αυτό ενδεχομένως να μην αποκλείει δόλο και πρόθεση εκ μέρους του δράστη, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο ο σκοπευτής να αστοχήσει.

Το επόμενο βήμα είναι η βλητική εξέταση και αυτοψία στην οδό Τζαβέλλα, για να αποδειχθεί πού ακριβώς χτύπησε η σφαίρα, από ποια απόσταση βλήθηκε και πού στόχευε ο δράστης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συλλογή υλικών από το σημείο του περιστατικού, ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκριση με τα υλικά που βρέθηκαν πάνω στη βολίδα."

Αρά ακόμη δεν έχουμε ιδέα βασικά....

Last edited:
την δευτερη παραγραφο δεν την πολυκαταλαβα να ειμαι ειλικρινης..

Απλά εξήγησα πως είναι δύσκολο ιδεολογικά ενας αστυνομικός να είναι αριστερός, αφού καλείται καθημερινά να επεμβαίνει στα σημεία που η Αριστερά ζητά την απουσία του. Πολύ απλοποιητικά φυσικά, υπάρχουν σίγουρα και άνθρωποι ώριμοι που βλέπουν πέρα απ'τη μύτη τους, και που μπορούν να ξεπεράσουν τέτοια επιφανειακά κολλήματα και να ενταχθούν στην Αριστερά, αλλά δεν παύει η εύκολη λύση να είναι το αντίθετο.

ειναι απλο βρε παιδια..οταν καποιοι ειναι υπευθυνοι για να κρατουν μια ζυγαρια
στα χερια και να εχουν εξαρχης τοποθετημενο στην ζυγαρια ενα βαριδι τοτε μονιμως η μια πλευρα θα ειναι στον αερα και η αλλη στον πατο...
δεν γινεται να λειτουργει σωστα,,ετσι,, ενα πολιτευμα που λεγεται δημοκρατια..

ειναι απλο βρε παιδια..οταν καποιοι ειναι υπευθυνοι για να κρατουν μια ζυγαρια
στα χερια και να εχουν εξαρχης τοποθετημενο στην ζυγαρια ενα βαριδι τοτε μονιμως η μια πλευρα θα ειναι στον αερα και η αλλη στον πατο...
δεν γινεται να λειτουργει σωστα,,ετσι,, ενα πολιτευμα που λεγεται δημοκρατια..

ΑΑΑΑΑκριβώς....

μηπως κανουμε την ιδια δουλεια??:flipout:

ακριβως,,,το θετικο ειναι οτι υπαρχουν και αντιθετες φωνες στα Σωματα Ασφαλειας που ειναι πολυ περισσοτερες..
αλλιως τα κρουσματα πιστευω θα ηταν υπερβολικα πολλα

Απλά εχει τύχει να δω κάποιους με την εν λόγο εφημερίδα.

Aγαπητέ Maestro, όταν διαβάζεις κάτι καλό είναι να τα γράφεις όλα...
Εδώ λοιπόν :
http://www.zougla.gr/news.php?id=17000

γράφει λίγο παρακάτω ότι :
"Οι αυτόπτες μάρτυρες από την πρώτη στιγμή στις καταθέσεις τους μιλούσαν για δύο πυροβολισμούς και επιμένουν ότι η συμπεριφορά των παιδιών προς τους ειδικούς φρουρούς δεν ήταν απειλητική, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν παρατήρησαν να εκσφενδονίζουν αντικείμενα εναντίον τους. Επίσης, χαρακτηρίζουν ως προκλητική τη συμπεριφορά των ειδικών φρουρών προς τα παιδιά.

Όπως μάλιστα αναφέρει η Αυστριακή, που τράβηξε το βίντεο, που αποτύπωσε το περιστατικό, ο ένας αστυνομικός επέδειξε τα γεννητικά όργανά του και είπε δυνατά τη φράση «ελάτε ρε μουν…» ή κάτι τέτοιο. Στην ουσία, προσέθεσε, τους προκαλούσε να κατευθυνθούν προς αυτόν.

Η γυναίκα αναφέρει επίσης ότι είδε και τους δύο αστυνομικούς να βγάζουν τα όπλα από τη θήκη και να τα προτάσσουν σε ευθεία γραμμή, σημαδεύοντας ευθεία εμπρός.

Ωστόσο, ο ιδιωτικός υπάλληλος, που βρισκόταν στην καφετέρια «Μύλος», υποστηρίζει ότι στο οπτικό πεδίο του, είχε μόνον ένα αστυνομικό, τον οποίο και είδε να πυροβολεί σε ευθεία γραμμή δύο φορές συνεχόμενα."

Αποψή μου είναι ότι όλα τα ξέρουμε, όπως κ ότι όποιος έχει το μαχαίρι έχει κ το καρπούζι, ποιός πυροβόλησε, ποιός βγάζει την βαλιστική κτλ.

Κ φυσικά, μια ευθεία βολή μπορεί να εξοστρακιστεί, όπως εξήγησα κ παραπάνω, απλό είναι...
Αντί να πάει προς τα επάνω κ μετά προς τα κάτω, εξοστρακισμός μπορεί κ να είναι από δεξιά προς το κέντρο ή από αριστερά προς το κέντρο κτλ.
Οπότε, το χέρι είναι προς τα εμπρός αλλά στραβά από τον στόχο, εξού κ ο εξοστρακισμός...

Εγώ αντέγραψα το πρώτο άρθρο που ανέφερε τα περί βαλιστικής, δεν εκρυψα κάτι. Εσύ επέλεξες να μην δώσεις απ'το δεύτερο άρθρο την πρώτη παράγραφο που γράφει ότι

"Στο μεταξύ, καμία σχέση με το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 15χρονου δεν έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάλυκας σφαίρας, τον οποίο βρήκε και παρέδωσε μία γυναίκα, υποστηρίζοντας ότι τον βρήκε στην οδό Βαλτετσίου.

Η γυναίκα εμφανίστηκε αυτοβούλως στον ανακριτή τις προηγούμενες ημέρες, παραδίδοντας τον κάλυκα, χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής πότε ακριβώς βρέθηκε."

Με λίγα λόγια ότι η μαρτυρία της συγκεκριμένης "γυναίκας" κρίνεται προς μελετη σε οτι εχει να κανει με την αξιοπιστια της, για την ωρα τουλαχιστον .

Τέσπα, ας συνεχίσουμε στην ουσία, αυτά που συζητούσαμε πριν ήταν πολύ ενδιαφέροντα νομίζω, και συγγνώμη που το επανέφερα.

Εγώ τα βλέπω όλα ξεκάθαρα, τώρα τι βλέπεις εσύ δεν ξέρω...

Τα links είναι όλα εδώ μέσα για να διαβάσει ο καθένας ολόκληρα τα άρθρα κ να βγάλει τα συμπεράσματά του.......για αυτό άλλωστε τα έβαλα στα μηνύματά μου.

οι καιροι εχουν αλλαξει και σαν Ελληνες μαλλον δεν το εχουμε καταλαβει ακομα..
σε μια οικογενεια που δουλευουν και οι δυο πρεπει να κανουν και οι δυο τις ιδιες
δουλειες..και οι δυο θα πλυνουν πιατα και οι δυο θα ξεσκονισουν και παει λεγοντας...
οταν ο Αντρας (κρατος) δεν πλενει τα πιατα του και αυτος στον βαθμο που του αναλογει και αντι αυτου φθανει να κακοποιει χωρις λογο την γυναικα (πολιτες) (και με λογο κατακριταιο ειναι),,επειδη δεν τα επλυνε τοτε οι εποχες δεν πανε μπροστα αλλα πισω..
το θεμα ειναι τι νοσταλγει και διαλεγει ο καθενας...αλλος μπορει να νοσταλγει τις εποχες του πατερα του και του παππου του ενω ο αλλος να οραματιζεται την εικονα του παιδιου του...

διαλεγετε και παιρνετε...

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Aν ξαφνικά ο φρουρός "εγινε" τρελός για να γλυτώσει την ποινή του όντας υπεύθυνος, αυτό θα είναι μια πολύ άσχημη κατάρρευση της Δικαιοσύνης.

Αν ο φρουρός όντως τρελάθηκε αυτές τις μέρες (πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα να νιώθεις πάνω σου το μίσος 10 εκατομμυρίων Ελλήνων), τότε αυτό είναι καταστροφή ενός ανθρώπου από την ζούγκλα του όχλου.

Όσο κι αν θέλω μέσα μου να πιστέψω ότι έγινε το δεύτερο, ακόμη κι αυτό δε με καθυσηχάζει για την πορεία της κοινωνίας μας.

Ο tempora... o mores...

Η ζούγκλα του όχλου. Να κλάψω ή να γελάσω, δεν ξέρω.
Πάντως, το ότι συνέχεια προσπαθείς να δικαιολογήσεις τον μπάτσο, με προβληματίζει.

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Πάντως, το ότι συνέχεια προσπαθείς να δικαιολογήσεις τον μπάτσο, με προβληματίζει.

να υπαρχει και αντιλογος βρε Δημητρη...δεν εχει νοημα να συμφωνουν και οι δεκα στους δεκα για κατι...

Ο λαός που βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για την βιαιότητα της αστυνομίας και έφαγε δακρυγόνα στη μάπα δεν είναι όχλος.

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Προσπαθεί να δικαιολογήσει τον μπάτσο ; χμμμ σοβαρή περίπτωση . Για σημείωσε τον να περάσει για τα περαιτέρω...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Εξήγησα άλλα εσύ επιλέγεις να γελάς: Η ζούγκλα του όχλου. Στο ξαναείπα και πριν, η διαφορά μας είναι ότι εσύ τα έριξες όλα στον κακό μπάτσο και στην κακή κυβέρνηση, τον κρέμασες στο Σύνταγμα, και επιστρέφεις στην καθημερινότητα σου. Δε σ'έχει προβληματίσει όλο αυτό γιατί πολύ απλά βρήκες τους υπεύθυνους, τους καταδίκασες και όλα είναι μέλι γάλα.

Έχω φάει σκατά από μπάτσο πριν 3 χρόνια, όχι σοβαρά, ευτυχώς, (μόνο ένα πρόστιμο για κόκκινο τη στιγμή που πέρασα τη στιγμή που άναψε το κίτρινο), έχω δει το φασισταριό πάνω μου: "Τα παράπονα σου στο δικαστήριο φιλαράκι, και να ξέρεις, αν το πας πολύ περα εσύ θα καταστρεφείς", και είμαι αρκετά έξυπνος για να ξέρω ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν παντού γύρω μας.

Εγώ προσπαθώ μέρες τώρα να αποδείξω αυτό που έχω στο μυαλό μου, ότι μιλάμε για λεπτές ισορροπίες, που μια κοινωνία που γέρνει μονόπαντα τις οδηγεί στα άκρα... και στα άκρα έρχεται το κακό.

Αν εσύ πιστεύεις ότι έχεις δικαίωμα ωστόσο κάποιον άνθρωπο να τον αποκαλείς συνεχώς δολοφόνο χωρίς να έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη γι'αυτόν, τότε απλά συνεχίζεις να παραβιαζεις το Σύνταγμα... και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Δεν κάθομαι να γράψω άλλα, έχω και δουλειές, σ'αφήνω να παίρνεις αψήφιστα το τι συμβαίνει εκεί έξω, την καταστροφή της Αθήνας, κλπ , να αισθανθείς περήφανος που έλυσες όλα τα προβλήματα της κοινωνίας, αφού "φταίει η Δεξιά", το γουρούνι ο μπάτσος κλπ κλπ κλπ και τελειώσαμε, και καλή μας τύχη αύριο, που πάλι κάτι θα γίνει, μπορεί να σκοτωθεί άλλο παιδάκι, γιατί τίποτα δε θα'χει αλλάξει, μπροεί να σκοτωθεί κάποιο μπατσάκι, αλλά αυτό δε θα το κλάψει κανείς, γιατί θα'ναι "γουρουνάκι", μπορεί να καεί κι ο Παρθενώνας, ποιος τον μαμάει κι αυτόν, οι μπάτσοι μόνο να πεθάνουν και κατά τα άλλα τα προβλήματα μας τελείωσαν.

Last edited:
Ο λαός που βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για την βιαιότητα της αστυνομίας και έφαγε δακρυγόνα στη μάπα δεν είναι όχλος.

Φυσικά και όχι. Ο λαός που θα επιβάλει όμως να καταδικαστεί ο φρουρός πριν δικαστεί είναι.