Νέο δορυφορικό πιάτο (2,4 μ.) και πρόταση για τεχνικό

Το πιάτο που έχω ήδη είναι Mabo 1,8μ με invacom.... Ουσιαστικά ρωτάω τι θα μπορούσα να αγοράσω/κάνω ( ανεξαρτήτου κόστους και value of money) ώστε να μπορέσω να πάρω παραπάνω σήμα (πιστεύω πως με 5% extra σήμα , θα έλυνα το προβλημα μου) σε κάποιους δορυφόρους που έχω παρατηρήσει προβλήματα σε συγκεκριμένες δέσμες ... Ενδεικτικά οι δορυφόροι ειναι : 4,8E , 7E(ψηλές συχνότητες >12500) , 8W , 30W .... Συνήθος τα χάνω οριακά ... Είτε έχω σπαστή εικόνα , είτε το πιάνω και σε λίγο το χάνω γιατι αποδυναμώνετε το σήμα κτλ....

Σκέφτηκα ότι με 2,4μ θα το έλυνα το πρόβλημα μου όμως βλέπω ότι παίζουν πάρα πολλοί παράμετροι ρόλο... Ίσως υπάρχει κάποιο άλλο πιάτο σε 1,8μ το οποίο θα έδεινε καλήτερο σήμα , δηλαδή αυτό που ζητάω , απτα Mabo? Και ποιό ?

Last edited:
Από το ένα 1,80 στο 2,4 μιλάμε ουσιαστικά για 2 ή 3 db παραπάνω, καλύτερη απολαβή .

Νομίζω ότι σε αυτά τα μεγέθη , η μετάβαση από το 1,80 στο 2,4 δεν θα έχεις ουσιαστικό όφελος . Αυτό γιατί οι δέσμες δεν είναι σταθερές και έχουν αυξομειώσεις κατά την διάρκεια τις ημέρες ,αλλά και μέσα σε όλο το χρόνο. Από την άλλη κάτι να μην "βγει" στην εγκατάσταση της κεραίας ,μπορεί να έχεις παρόμοια απόδοση με την κεραία που έχεις.

Κάποια στιγμή και έχω σκέφτηκα να πάω σε μεγαλύτερο πιάτο από 155x170 που έχω ,κατάλαβα όμως ότι θα έπρεπε να πάω σε πολύ μεγάλο πιάτο για να δω ουσιαστκή διαφορά .Δεν ήθελα όμως να διαθέσω κάποιο τεράστιο ποσό .

Έτσι λοιπόν περισσότερο την "έψαξα" να βελτιώσω την εγκατάσταση μου με ένα καλύτερο lnb ή με κάποιο δέκτη με καλύτερο(ευαίσθητο) tuner .

Η κεραία σου είναι καλά ρυθμισμένη ;
Δώσε κάποιες συχνότητες που έχει οριακή λήψη .

Last edited:
τι θελεις να δεις?

feeds , που με το 1,8μ οριακά άλλες φορές βγαίνουν και άλλες φορές δεν βγαίνουν

3.10μ και οχι 3.30μ. Μια μονοκοματη 3μ καλης κατασκευης πιστευω πως ειναι πιο αποδοτικη. Γι' αυτο πριν την αγορα μιας μεγαλης κεραιας πρεπει να αναλυσουμε πρωτα τι ακριβως σκοπευουμε να πιασουμε.

Feeds !!!

Από το ένα 1,80 στο 2,4 μιλάμε ουσιαστικά για 2 ή 3 db παραπάνω, καλύτερη απολαβή .

Νομίζω ότι σε αυτά τα μεγέθη , η μετάβαση από το 1,80 στο 2,4 δεν θα έχεις ουσιαστικό όφελος . Αυτό γιατί οι δέσμες δεν είναι σταθερές και έχουν αυξομειώσεις κατά την διάρκεια τις ημέρες ,αλλά και μέσα σε όλο το χρόνο. Από την άλλη κάτι να μην "βγει" στην εγκατάσταση της κεραίας ,μπορεί να έχεις παρόμοια απόδοση με την κεραία που έχεις.

Κάποια στιγμή και έχω σκέφτηκα να πάω σε μεγαλύτερο πιάτο από 155x170 που έχω ,κατάλαβα όμως ότι θα έπρεπε να πάω σε πολύ μεγάλο πιάτο για να δω ουσιαστκή διαφορά .Δεν ήθελα όμως να διαθέσω κάποιο τεράστιο ποσό .

Έτσι λοιπόν περισσότερο την "έψαξα" να βελτιώσω την εγκατάσταση μου με ένα καλύτερο lnb ή με κάποιο δέκτη με καλύτερο(ευαίσθητο) tuner .

Η κεραία σου είναι καλά ρυθμισμένη ;
Δώσε κάποιες συχνότητες που έχει οριακή λήψη .

Στις οριακές συχνότητες, δεν θα δει διαφορά με τα 2-3 db παραπάνω όπως λες;

Εφοσον μιλαμε για feeds τοτε ανω οριο μεγεθους δεν υπαρχει εκτος απο το πορτοφολι και τις περιβαλλοντικες συνθηκες. Βεβαια αν λειπει μονο ενα τσακ για να κλειδωσει καποιο σημα μπορει και μια καλη 2.4μ να κανει τη διαφορα αλλα αν ειναι εφικτο θα ανεβαινα σε 2.7μ Offset η 3μ Prime Focus.

Feeds !!! Στις οριακές συχνότητες, δεν θα δει διαφορά με τα 2-3 db παραπάνω όπως λες;
Θα δει ,απλά το σήμα δεν είναι σταθερό υπάρχουν αποκλίσεις μέσα στην μέρα και ανάλογα την εποχή.
Εφοσον μιλαμε για feeds τοτε ανω οριο μεγεθους δεν υπαρχει εκτος απο το πορτοφολι και τις περιβαλλοντικες συνθηκες. Βεβαια αν λειπει μονο ενα τσακ για να κλειδωσει καποιο σημα μπορει και μια καλη 2.4μ να κανει τη διαφορα αλλα αν ειναι εφικτο θα ανεβαινα σε 2.7μ Offset η 3μ Prime Focus.
Συμφωνώ εγώ αν έπαιρνα ,θα έπαιρνα την πιο μεγάλη Offset που θα μπορούσα να βρω και άντεχε η τσέπη μου .

Θα δει ,απλά το σήμα δεν είναι σταθερό υπάρχουν αποκλίσεις μέσα στην μέρα και ανάλογα την εποχή. Συμφωνώ εγώ αν έπαιρνα ,θα έπαιρνα την πιο μεγάλη Offset που θα μπορούσα να βρω και άντεχε η τσέπη μου .

Ok ευχαριστώ για την απάντηση.

Offset πάνω από 2,4μ εκτός Prodelin και DH τι άλλο θα μπορούσαμε να βρούμε (σε λογικές τιμές). Όχι για να κάνω αγορά. Δεν παίζει κάτι τέτοιο. Απλά για την κουβέντα.

Η ρωσικη Supral διαθετει και την ακολουθη: http://www.supral.ru/p0213.html
Αλλα αντε βρες το καταλληλο polarmount και απο τιμη δεν γνωριζω που κυμαινεται.

Εδω Γερμανια καποιοι κυριως Ρωσοι που ενδιαφερονται για τις 36Ε εχουν στραφει προς αυτες: http://www.laminas.com.pl/english/as-2700en.htm
Προκειται για πολωνικο κατασκευαστη και απ' οτι ακουγεται καλουτσικες κεραιες για τα χρηματα τους. Το προβλημα παλι η κινηση αφου δεν διατιθεται polarmount.

Κατα τ' αλλα γνωριζω η General Dynamics να διανεμει 3.8μ offset κεραιες π.χ. των Patriot. Πιο ψηλα ισως για λογους κατασκευαστικους η ευκολιας αλλαγης LNB κυκλοφορουνε και τυπου Cassegrain. Τιμες δεν γνωριζω αλλα φανταζομαι πως ξεπερναμε κατα πολυ τα 10k .
http://www.gdsatcom.com/antennas.php

Κάτι που το βγάζω ψιλο οριακά είναι πχ

Eutelsat W3A (7.0°E)

Fréquence: 12572 - Pol: H - SR: 7500 - FEC: -

Catégorie: Sport - Tennis

Transmis en: MPEG-2 4:2:0 (PAL)

Infos: ATP Kuala Lumpur(s2,hdtv)

θα είναι active για τίς επόμενες 4-5 ώρες περίπου

Κάτι που το βγάζω ψιλο οριακά είναι πχ
Eutelsat W3A (7.0°E)
Fréquence: 12572 - Pol: H - SR: 7500 - FEC: -
Επικοινώνησα με φίλο μου που έχει gibertini OP125 κεντραρισμένο στις 7°E και μου είπε πως λαμβάνει απροβλημάτιστα τη συχνότητα. Μήπως το κάτοπτρό σου χρειάζεται ρύθμιση;

Last edited:
Τι μέγεθος , τι δέκτη και πια περιοχή/πόλη ? Επίσης μήπως σου είπε πόσο καλό ήταν το σήμα?Διότι και εγώ το έβγαζα απλά έβγαινε αρκετά οριακά ... Γενικός στις μεγάλες συχνότητες του 7Ε έχω παρατηρήση ότι ζορίζετε....
Έχω παρατηρήση ότι οι συχνότητες που δίνουν σε site πολύ γνωστό με feeds και οι συχνότητες στις οποίες εμένα βγαίνουν τα feeds είναι παντα κατα 8-9mhz διαφορετική....Και με δύο φίλους μου απο την Αγγλία που το έχω συγκρίνει....Μπορω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα από αυτό? Πχ μήπως άρχισε να τα φτύνει το LNB μου γιατι το έχω και αρκετά χρόνια

Όταν λες ρύθμιση , τι είδους ρύθμιση ? Αλλαγή του LNB? Πάντως τελευταία μου άλλαξε ο τεχνικός μου το μοτέρ του πιάτου και το κοίταξε , και μου είπε ότι είναι οκ...

Last edited by a moderator:
1,25*1,34. Δέκτης technomate 7102, στην Άρτα. Το σήμα χαμηλό αλλά η εικόνα χωρίς "σπασίματα". Δεν ασχολούμαι με κινητά κάτοπτρα αλλά μου κάνει εντύπωση να έχεις οριακό σήμα με 180 cm και στη θέση σου θα έλεγχα όλη την εγκατάσταση από την αρχή. Το lnb, αφού αναφέρεις ότι το έχεις αρκετά χρόνια, καλό είναι να το αλλάξεις.

Eγώ με τον technomate 7102 δεν μπόρεσα να βγάλω τη συχνότητα.

Δεν μπόρεσα να βάλω χειροκίνητα τη συχνότητα σε s2 .
Σεραφείμ ,μιας και είχες το δέκτη, θυμάσαι πως βάζουμε χειροκίνητα συχνότητες σε s2;

Τι μέγεθος , τι δέκτη και πια περιοχή/πόλη ? Επίσης μήπως σου είπε πόσο καλό ήταν το σήμα?Διότι και εγώ το έβγαζα απλά έβγαινε αρκετά οριακά ... Γενικός στις μεγάλες συχνότητες του 7Ε έχω παρατηρήση ότι ζορίζετε....
Έχω παρατηρήση ότι οι συχνότητες που δίνουν σε site πολύ γνωστό με feeds και οι συχνότητες στις οποίες εμένα βγαίνουν τα feeds είναι παντα κατα 8-9mhz διαφορετική....Και με δύο φίλους μου απο την Αγγλία που το έχω συγκρίνει....Μπορω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα από αυτό? Πχ μήπως άρχισε να τα φτύνει το LNB μου γιατι το έχω και αρκετά χρόνια

Όταν λες ρύθμιση , τι είδους ρύθμιση ? Αλλαγή του LNB? Πάντως τελευταία μου άλλαξε ο τεχνικός μου το μοτέρ του πιάτου και το κοίταξε , και μου είπε ότι είναι οκ...
Αυτό που σου γράφει ο Σεραφείμ εννοούσα και εγώ πριν ,για αυτό και ζήτησα οριακές συχνότητες .
Θα κοιτούσα την εγκατάση από την αρχή ,και θα κοιτούσα και μήπως με άλλα lnb έχω καλύτερη απόδοση .

Last edited by a moderator:
Κωνσταντίνε, τη συχνότητα την εισάγεις όπως ακριβώς και όλες τις υπόλοιπες. Συχνότητα, πόλωση, symbol rate. Δε χρειάζεται κάποια ρύθμιση.

Κωνσταντίνε, τη συχνότητα την εισάγεις όπως ακριβώς και όλες τις υπόλοιπες. Συχνότητα, πόλωση, symbol rate. Δε χρειάζεται κάποια ρύθμιση.
Στους άλλους δέκτες που έχω, διαλέγεις αν η συχνότητα είναι DVB-S ή DVB-S2 ,για αυτό ρώτησα .

Ναι, και στην παλιά σειρά των technomate hd (6000 hd, όχι plus) έθετες dvb-s ή dvb-s2. Από τη σειρά 6000 hd plus και έπειτα απλοποιήθηκε η διαδικασία.