τι θελεις να δεις?
feeds , που με το 1,8μ οριακά άλλες φορές βγαίνουν και άλλες φορές δεν βγαίνουν
3.10μ και οχι 3.30μ. Μια μονοκοματη 3μ καλης κατασκευης πιστευω πως ειναι πιο αποδοτικη. Γι' αυτο πριν την αγορα μιας μεγαλης κεραιας πρεπει να αναλυσουμε πρωτα τι ακριβως σκοπευουμε να πιασουμε.
Από το ένα 1,80 στο 2,4 μιλάμε ουσιαστικά για 2 ή 3 db παραπάνω, καλύτερη απολαβή .
Νομίζω ότι σε αυτά τα μεγέθη , η μετάβαση από το 1,80 στο 2,4 δεν θα έχεις ουσιαστικό όφελος . Αυτό γιατί οι δέσμες δεν είναι σταθερές και έχουν αυξομειώσεις κατά την διάρκεια τις ημέρες ,αλλά και μέσα σε όλο το χρόνο. Από την άλλη κάτι να μην "βγει" στην εγκατάσταση της κεραίας ,μπορεί να έχεις παρόμοια απόδοση με την κεραία που έχεις.
Κάποια στιγμή και έχω σκέφτηκα να πάω σε μεγαλύτερο πιάτο από 155x170 που έχω ,κατάλαβα όμως ότι θα έπρεπε να πάω σε πολύ μεγάλο πιάτο για να δω ουσιαστκή διαφορά .Δεν ήθελα όμως να διαθέσω κάποιο τεράστιο ποσό .
Έτσι λοιπόν περισσότερο την "έψαξα" να βελτιώσω την εγκατάσταση μου με ένα καλύτερο lnb ή με κάποιο δέκτη με καλύτερο(ευαίσθητο) tuner .
Η κεραία σου είναι καλά ρυθμισμένη ;
Δώσε κάποιες συχνότητες που έχει οριακή λήψη .
Θα δει ,απλά το σήμα δεν είναι σταθερό υπάρχουν αποκλίσεις μέσα στην μέρα και ανάλογα την εποχή.Feeds !!! Στις οριακές συχνότητες, δεν θα δει διαφορά με τα 2-3 db παραπάνω όπως λες;
Συμφωνώ εγώ αν έπαιρνα ,θα έπαιρνα την πιο μεγάλη Offset που θα μπορούσα να βρω και άντεχε η τσέπη μου .Εφοσον μιλαμε για feeds τοτε ανω οριο μεγεθους δεν υπαρχει εκτος απο το πορτοφολι και τις περιβαλλοντικες συνθηκες. Βεβαια αν λειπει μονο ενα τσακ για να κλειδωσει καποιο σημα μπορει και μια καλη 2.4μ να κανει τη διαφορα αλλα αν ειναι εφικτο θα ανεβαινα σε 2.7μ Offset η 3μ Prime Focus.
Θα δει ,απλά το σήμα δεν είναι σταθερό υπάρχουν αποκλίσεις μέσα στην μέρα και ανάλογα την εποχή. Συμφωνώ εγώ αν έπαιρνα ,θα έπαιρνα την πιο μεγάλη Offset που θα μπορούσα να βρω και άντεχε η τσέπη μου .
Επικοινώνησα με φίλο μου που έχει gibertini OP125 κεντραρισμένο στις 7°E και μου είπε πως λαμβάνει απροβλημάτιστα τη συχνότητα. Μήπως το κάτοπτρό σου χρειάζεται ρύθμιση;Κάτι που το βγάζω ψιλο οριακά είναι πχ
Eutelsat W3A (7.0°E)
Fréquence: 12572 - Pol: H - SR: 7500 - FEC: -
Αυτό που σου γράφει ο Σεραφείμ εννοούσα και εγώ πριν ,για αυτό και ζήτησα οριακές συχνότητες .Τι μέγεθος , τι δέκτη και πια περιοχή/πόλη ? Επίσης μήπως σου είπε πόσο καλό ήταν το σήμα?Διότι και εγώ το έβγαζα απλά έβγαινε αρκετά οριακά ... Γενικός στις μεγάλες συχνότητες του 7Ε έχω παρατηρήση ότι ζορίζετε....
Έχω παρατηρήση ότι οι συχνότητες που δίνουν σε site πολύ γνωστό με feeds και οι συχνότητες στις οποίες εμένα βγαίνουν τα feeds είναι παντα κατα 8-9mhz διαφορετική....Και με δύο φίλους μου απο την Αγγλία που το έχω συγκρίνει....Μπορω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα από αυτό? Πχ μήπως άρχισε να τα φτύνει το LNB μου γιατι το έχω και αρκετά χρόνια
Όταν λες ρύθμιση , τι είδους ρύθμιση ? Αλλαγή του LNB? Πάντως τελευταία μου άλλαξε ο τεχνικός μου το μοτέρ του πιάτου και το κοίταξε , και μου είπε ότι είναι οκ...
Στους άλλους δέκτες που έχω, διαλέγεις αν η συχνότητα είναι DVB-S ή DVB-S2 ,για αυτό ρώτησα .Κωνσταντίνε, τη συχνότητα την εισάγεις όπως ακριβώς και όλες τις υπόλοιπες. Συχνότητα, πόλωση, symbol rate. Δε χρειάζεται κάποια ρύθμιση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.