Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

Re: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks

Του λόγου μουη Γιαννη, εχοντας καποιες γνωσεις από υπολογιστες κατι χρονακια, γνωρίζω πολύ καλά τι σημαινει καθαρο install και τι upgrade.

Και δεν ερχομαι σε οργασμο, οπως εσυ, όταν βγαζει κατι η Apple :p με αποτέλεσμα να ξεχνάω τα βασικά

Μια φορα που ειπα να παει το παλιάμπελο και να βάλω OTA το iOS 6 ξέρεις τι επαθα (κι ας το κανεις γαργάρα συνεχεια)

Περαν τουτου, βλεπω καθημερινα, όπως εχω ''προβλεψει'' εδω και χρονια, ότι η Apple τεινει προς τις κακες συνηθειες της MS (βλ. παραπανω προβλημα, κολληματα, restarts, σουρσίματα στο iOS) οποτε εχω ενα λόγο παραπανω να επιβεβαιωνω την αποψη μου περι clean install.

Για καποιον λοιπόν που έχει το κεφι, το χρονο και τις γνωσεις, το clean install ειναι σαφως μονοδρομος.

Για τους περισσότερους, ενα απλο update ειναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, μια χαρα λύση.

ΥΓ Το γεγονός ότι ρωταω (και μονο ο Τακης απαντάει :p) μη το παρεξηγεις. Σημαινει απλως ότι κανω πολυ παρεα με τον vaderGR και βαριέμαι να ψαχνω (και μ αρεσει να σε πρηζω και να δινω νοημα στη ζωη σου, μικρε μου Apple (γ)κουρού) :p

Last edited:
Απάντηση: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks

Σχετικα με τι ειναι δωρεαν και πως να το αποκτησουμε:

http://www.macworld.com/article/2056159/what-you-need-to-know-about-apples-free-apps-policy.html

If you own iLife '11 or iWork ’09 apps (or v1 iOS apps) and you got them from the Mac App Store or iOS App Store: You should be able to download the latest versions for free by going to the app page on the Mac or iOS App Store.
If you own iLife '11 or iWork ’09 apps for the Mac but did not purchase them from the Mac App Store: You should be able to download the latest versions for free by going to the Mac App Store and tapping Update, though you may need to first visit the Purchases screen, where you might see a box called “You Have [number] Apps to Accept.” This ties apps you have on your computer to both your Apple ID and a hardware identifier on your computer, and it should allow you to download free updates to these programs from any computer associated with your Apple ID.
mavericks-accept-ilife-100065748-large.png
Some users (including yours truly) are reporting issues where the Mac App Store doesn’t recognize their copies; when they click on an iLife or iWork app’s price, they receive the following alert: “[App] is already installed and was not purchased from the Mac App Store. Do you want to buy [app]?” Macworld spoke with an Apple spokesperson who noted that there’s currently an issue with some legacy customers, and the company is working on a fix.
If you don’t own iLife '11 or iWork ’09 apps (or v1 iOS apps), or own older Mac versions: On the iLife side, you’ll have to buy iMovie and iPhoto at full price ($15 or $5, depending on platform). GarageBand is free for everyone to download, though the app does offer in-app purchases. Apple’s iWork apps are each $20 for the Mac, $10 on the iPhone or iPad.
If you are buying a new Mac or iOS device: After you set up your device, you should be able to download the latest versions for free by going to their entry in the Mac or iOS App Store. According to Apple’s website, anyone who purchased a new Mac or iOS device after October 1 is eligible.

απαντησα πριν τον Τακη , αλλα προφανως δεν τα διαβασες!
Και οχι, δεν χρειαζεσαι clean instal, αν ακολουθησεις τις συμβουλες του αρθρου και της apple (οπου δε διαβαζεις ετσι κι αλλιως).

Και αυτο που επαθες με το OTA , εσυ εισαι υπευθυνος και οχι η Apple, για απλα δεν ακολουθεις τις συμβουλες της!!!

Του λόγου μουη Γιαννη, εχοντας καποιες γνωσεις από υπολογιστες κατι χρονακια, γνωρίζω πολύ καλά τι σημαινει καθαρο install και τι upgrade.

Και δεν ερχομαι σε οργασμο, οπως εσυ, όταν βγαζει κατι η Apple :p με αποτέλεσμα να ξεχνάω τα βασικά

Μια φορα που ειπα να παει το παλιάμπελο και να βάλω OTA το iOS 6 ξέρεις τι επαθα (κι ας το κανεις γαργάρα συνεχεια)

Περαν τουτου, βλεπω καθημερινα, όπως εχω ''προβλεψει'' εδω και χρονια, ότι η Apple τεινει προς τις κακες συνηθειες της MS (βλ. παραπανω προβλημα, κολληματα, restarts, σουρσίματα στο iOS) οποτε εχω ενα λόγο παραπανω να επιβεβαιωνω την αποψη μου περι clean install.

Για καποιον λοιπόν που έχει το κεφι, το χρονο και τις γνωσεις, το clean install ειναι σαφως μονοδρομος.

Για τους περισσότερους, ενα απλο update ειναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, μια χαρα λύση.

ΥΓ Το γεγονός ότι ρωταω (και μονο ο Τακης απαντάει :p) μη το παρεξηγεις. Σημαινει απλως ότι κανω πολυ παρεα με τον vaderGR και βαριέμαι να ψαχνω (και μ αρεσει να σε πρηζω και να δινω νοημα στη ζωη σου, μικρε μου Apple (γ)κουρού) :p

απαντησα πριν τον Τακη , αλλα προφανως δεν τα διαβασες!
Και οχι, δεν χρειαζεσαι clean instal, αν ακολουθησεις τις συμβουλες του αρθρου (οπου δε διαβαζεις ετσι κι αλλιως).
Και αυτο που επαθες, εσυ εισαι υπευθυνος και οχι η Apple, για απλα δεν ακολουθεις τις συμβουλες της!!!
χαχαχαχα unwrestlable :p

καλα, οτι πεις, αφου ξέρεις τι (μου) χρειάζεται, πάσο (αυτό ειναι αποτελεσμα της πολύ παρέας με τον Τακη btw :p)

οσο για αυτό ''που επαθα'', μη μου συγχύζεσαι, δεν θα σε απολύσει ο Tim (κι αν το κανει θα σε ξαναπροσλάβει ο Τακης μετα στο νομικό τμήμα της Apple) :p

να σου θυμίσω απλώς, ότι το θεμα δεν ηταν οτι εχασα φωτο (φυσικα και εχω backup) αλλα ότι εκανε μπαχαλο ολα τα album και εσβησε φωτο απο το ipad

αλλα φυσικα, γι αυτο δεν φταιει η Apple αλλα εγω, ειναι προφανες

και για να σοβαρευτουμε, ακολουθησα την διαδικασία που η Apple προσφέρει (OTA) και τα εκανε μαντάρα - simple as that!

οποιος δεν θελει να το παραδεχτει, εχει πρόβλημα (ή ειναι ερωτευμένο fanboy οπως εσυ :p)

υγ να σου πω, αφου χαλιεσαι στο τελος καθε φορα που βγαζει κατι νεο η Apple (γιατι ανοιγεις 175 νηματα και απαντας σε 4587 ερωτησεις με αποτελεσμα στο τελος να κουραζεσαι), γιατί το κάνεις; :p

Μια διευκρινηση: Δεν δουλευω στο νομικο τμημα της Apple, αλλα στο marketing. Ευχαριστω

:p

το εγκατέστησα, όλα καλά όλα ωραία, πλην μιάς μικρής λεπτομέρειας. Δεν αναγνωρίζει το προγραμματάκι σκαναρίσματος της epson, γιατί λέει ότι προγράμματα για powerpc δεν υποστηρίζονται πλέον. έκανα download καινούρια εκδοχή, από 30/1/2013. Tζίφος. Υπόψιν, πριν είχα λειτουργικό, 10.7 και το προγραμματάκι δούλευε άψογα. Τεσπά...

Αυτο που λεει η apple καθε φορα (κι εμεις μαζι) , ειναι να "προσεχεις για να εχεις" .
Αφου εκανες backup και δεν εχασες κατι , προς τι ολος ο ντορος?
Προφανως για να γκρινιαξεις....:p

Kανενα λειτουργικο δεν ειναι 100% ασφαλες ή full-proof ... αστοχιες παντα συμβαινουν.

χαχαχαχα unwrestlable :p

καλα, οτι πεις, αφου ξέρεις τι (μου) χρειάζεται, πάσο (αυτό ειναι αποτελεσμα της πολύ παρέας με τον Τακη btw :p)

οσο για αυτό ''που επαθα'', μη μου συγχύζεσαι, δεν θα σε απολύσει ο Tim (κι αν το κανει θα σε ξαναπροσλάβει ο Τακης μετα στο νομικό τμήμα της Apple) :p

να σου θυμίσω απλώς, ότι το θεμα δεν ηταν οτι εχασα φωτο (φυσικα και εχω backup) αλλα ότι εκανε μπαχαλο ολα τα album και εσβησε φωτο απο το ipad

αλλα φυσικα, γι αυτο δεν φταιει η Apple αλλα εγω, ειναι προφανες

και για να σοβαρευτουμε, ακολουθησα την διαδικασία που η Apple προσφέρει (OTA) και τα εκανε μαντάρα - simple as that!

οποιος δεν θελει να το παραδεχτει, εχει πρόβλημα (ή ειναι ερωτευμένο fanboy οπως εσυ :p)

υγ να σου πω, αφου χαλιεσαι στο τελος καθε φορα που βγαζει κατι νεο η Apple (γιατι ανοιγεις 175 νηματα και απαντας σε 4587 ερωτησεις με αποτελεσμα στο τελος να κουραζεσαι), γιατί το κάνεις; :p

Πως τρέχει/ανταποκρίνεται το σύστημα?
Είναι πιο αργό? πιο γρήγορο? κλπ

Κοίτα εγώ εχω SSD & 8G RAM. Μου φαίνεται το ίδιο με το ML. σαν Free memory τώρα εχω 3 G με τον ιδιο αριθμό tabs(mozilla,chrome) που είχα πριν την αναβάθμιση. Το μόνο παράπονο (αν και το ειχα απο το τεελευταιο upgrade του ML) ειναι οτι δεν εφτιαξε το γρήγορο SLEEP.

Κατα τά αλλα ολα καλα! Ελπίζω να βοήθησα!

θα βγει φανταζομαι καποια αναβαθμιση απο epson.

καλα, μην εισαι και σιγουρος....οι ανανεωσεις προγραμματων σε scanner, ειδικα παλιους και μη επαγγελματικους, ειναι πονεμενη ιστορια...

Αυτο που λεει η apple καθε φορα (κι εμεις μαζι) , ειναι να "προσεχεις για να εχεις" .
Αφου εκανες backup και δεν εχασες κατι , προς τι ολος ο ντορος?
Προφανως για να γκρινιαξεις....:p

Kανενα λειτουργικο δεν ειναι 100% ασφαλες ή full-proof ... αστοχιες παντα συμβαινουν.

Χαιρομαι που τελικα παραδεχεσαι οτι αστοχησε το λειτουργικό της γκόμενάς σου :p

Κατα τα αλλα, καταρχην εχω καθε δικαιωμα να γκρινιαζω οταν μου κανει μπαχαλο τις φωτο

Κατα δευτερον, το γεγονος οτι δεν εχασα φωτο δεν σημαινει ότι δεν εχασα και τα albums (την ''αρχειοθετηση'' στο ipad δλδ).

Και τελος, ο ντορος εγινε οχι απο το συμβαν αυτό καθαυτό αλλά από το γεγονος οτι επιμενεις για το αχρηστο του clean install, δεν παραδεχεσαι μια απλη πατατα της Apple και μου λες και απο πανω ότι φταιω εγω για το μπαχαλο με τις φωτο...

Προφανως και ειναι δικο σου λαθος, αφου δε φροντισες να κανεις backup πρωτα.
Aν ειχες κανει , θα ειχες και τα album σου πισω ...

Τα album σου ειναι περασμενα μεσω itunes , απο το Iphoto - aperture, αρα δεν θα πρεπε να χασεις τιποτα!
Υπαρχουν εκει και μπορεις να τα επαναφερεις.

Το clean install το κανουμε, οταν εχουμε υποψια αστοχιας ή κατι δε παει καλα στο παρον συστημα μας.

Υγ... θα στο ξαναπω, αλλα ετσι κι αλλιως δε θα το παρεις σοβαρα.
αν δε ξεφυγεις απο windows (kai Android) λογικη ΚΑΚΩΣ εχεις mac kai iphone (στο παρελθον) !
Παρε ενα win8 καλυτερα να βρεις την υγεια σου... :p Ετσι κι αλλιως με το ενα ποδι στο αλλο στρατοπεδο εισαι πια με το S4 !!! ¨π

Last edited:

Κοίτα εγώ εχω SSD & 8G RAM. Μου φαίνεται το ίδιο με το ML. σαν Free memory τώρα εχω 3 G με τον ιδιο αριθμό tabs(mozilla,chrome) που είχα πριν την αναβάθμιση. Το μόνο παράπονο (αν και το ειχα απο το τεελευταιο upgrade του ML) ειναι οτι δεν εφτιαξε το γρήγορο SLEEP.

Κατα τά αλλα ολα καλα! Ελπίζω να βοήθησα!

Βεβαίως και βοήθησες!
Ευχαριστώ!

Προφανως και ειναι δικο σου λαθος, αφου δε φροντισες να κανεις backup πρωτα.
Aν ειχες κανει , θα ειχες και τα album σου πισω ...
Εισαι απιστευτος, πιστευω έχεις ξεπεράσει by far τον Τακη...:p

Νταξ, ρε παιδι, εγω φταιω, ειναι προφανες (εξαλλου 2 ειμαστε - εγω κι η Apple - και η τελευταία δεν φταιει ποτε).

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει ακόμα ότι δεν καιγομαι που εχασα τα album, απλως το ανέφερα ως προβλημα και ως, μία μόνο, ενδειξη γιατι τα updates OS δεν ειναι καλή λύση.

Τα album σου ειναι περασμενα μεσω itunes , απο το Iphoto - aperture, αρα δεν θα πρεπε να χασεις τιποτα!
Υπαρχουν εκει και μπορεις να τα επαναφερεις.
Ποτε δεν συγχρονίζω τπτ με το itunes εκτος μουσικής.

Οποτε δεν ειχε τπτ εκει να επαναφέρω.

Και οπως ειπα, δεν με νοιαζει.

(και πολυ σιγουρος εισαι οτι με το bu θα ταν ολα ΟΚ...αμφιβάλλω - γιατι προφανως κατι αναλογο κανει εσωτερικα το iPad στο update και δεν δουλεψε σωστα)

Το clean install το κανουμε, οταν εχουμε υποψια αστοχιας ή κατι δε παει καλα στο παρον συστημα μας.
Καλα, καλα, ΟΚ...

Υγ... θα στο ξαναπω, αλλα ετσι κι αλλιως δε θα το παρεις σοβαρα.
αν δε ξεφυγεις απο windows (kai Android) λογικη ΚΑΚΩΣ εχεις mac kai iphone (στο παρελθον) !
Παρε ενα win8 καλυτερα να βρεις την υγεια σου... :p Ετσι κι αλλιως με το ενα ποδι στο αλλο στρατοπεδο εισαι πια με το S4 !!! ¨π
Το να υποτιμας τη νοημοσύνη μου και τις γνώσεις μου και να κάνεις ''προβοκατόρικες'' προτροπές δεν βοηθάει σε κάτι (πέραν της ελπίδας που τρέφεις να αλωνίζετε στην κατηγορία εσύ και ο ''αλλος'' από τμημα marketing και να γραφετε τις παπαριές σας και να μην εχετε αντίλογο (ο Φρα.Πε. δεν πιάνεται, o vaderGR συγκρατείται να μη σας πλακώσει και ο Δημητρακούδεις παραείναι πολιτισμένος (damn! tm) :p)

Η διαφορά μας είναι ότι, σε εντίθεση μ εσενα, εχω μαθει να απολαμβάνω τα οποια καλά της Apple και να μπορώ να ζω με τα κακά της, κρίνοντάς τα όμως και όχι δικαιολογώντας τα διαρκώς.

Last edited:

Γινεσαι εριστικος χωρις λογο νομιζω φιλτατε Συριε..
Παπαριες αλλοι γραφουν, οχι εμεις..
Επι της ουσιας, ειναι αυτονοητο πως ενα backup πρεπει να κανουμε παντα, οσο καλες και αν ειναι οι συσκευες, γιατι αστοχιες συμβαινουν και στους καλυτερους.
Οποτε, ειτε ηταν λαθος δικου σου χειρισμου, ειτε "εσκασε" το μηχανημα, δεν θα συζητουσαμε τωρα..

Η διαφορά μας είναι ότι, σε εντίθεση μ εσενα, εχω μαθει να απολαμβάνω τα οποια καλά της Apple και να μπορώ να ζω με τα κακά της, κρίνοντάς τα όμως και όχι δικαιολογώντας τα διαρκώς.

Μην Κρίνεις ίνα μην κριθείς! -bye-

εχω ιμακ early 2009 core2duo 2.93 ghz , 8 gb ram , δισκος 7.200rpm

επισημως υποστηριζεται αλλα ...
μηπως ο core2duo ειναι αργος πλεον ? θα το δοκιμασω καποια στιγμη σε αλλο παρτιτιον βεβαια αλλα βαριεμαι .
επισης παροτι ξερω να κανω clean install (αν ειναι το ιδιο με το ML ) δε θελω να κανω φορματ και ξανα ολα μετα ...

να το βαλω ?

παντα φροντιζουμε παντω να φτιαξουμε ενα ινσταλλ dvd γιατι μπορει να χρειαστει .

εξ αλλου downgrade σε MLion μετα πως θα γινει αν θες ? αν δεν εχεις φτιαξει install dvd για το ML βαλεις καν το ML .

Last edited:
Re: Απάντηση: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks

Μια χαρα ειναι, προχωρας αφοβα..

ευχαριστω ... γιατι απο snow leopard σε MLion ειχε γινει ενα ''κουφο'' με την καρτα γραφικων (gt120 256mb) η οποια πρακτικα δε δουλευε στο ML (παρα μονο σε safe mode και με τεραστιες καθυστερησεις στο μηχανημα ) αλλα δουλευε κανονικα στο 10.6

οποτε ...

downgrade επισης πως γινεται αν σε καποιον δεν αρεσει το καινουριο ? και καλα αν εχεις φτιαξει bootable dvd MLion . αν δεν ? η αν το χασεις γρατσουνιστει κλπ ?
δε γινεται καθολου ?