Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

Επειδή υπάρχουν ερωτήσεις πως πάει σε παλαιότερα μηχανήματα :grinning-smiley-043
Λοιπόν σε macbook late 08 2.4GHZ SSD 128GB της apple μαζί με 8GB RAM έχω παρατηρήσει ότι ενώ έκλεινε άμεσα σε χρόνο DT τώρα θέλει πάνω από 10'' έπειτα το κλίκ που ακούγεται κατά την αυξομείωση του ήχου (ένταση)χάνει στην απόκριση με το πάτημα και τέλος στον safari όπου πατώντας ''Ανάγνωση'' εκτός από το + - στο zoom που πήγε επάνω αριστερά όλα τα υπόλοιπα όπως εκτύπωση ή αποστολή ως email είναι εξαφανισμένα
Τώρα αν το κρίνω και με την GM που είχα πριν είναι ακριβώς η ίδια αίσθηση και ας έκανα καθαρή εγκατάσταση με πολύ κόπο

περιμένω διορθώσεις άμεσα :fahne90:

Όπως έχω ξανά γράψει είναι κρυστάλλινο στην εμφάνιση σε σχέση με το 10.8

shut down δε κανουμε ποτε σε mac, δε χρειαζεται!
Εγω το φορητο μου , οπως και το imac παλιοτερα, δεν τα εχω κανει σχεδον ποτε ....ισως μετα απο καποια clean .
Αυτο με τη μειωση της ενταση δεν το εχω παρατηρησει...

Τελος, xairomai που με με επιβεβαιωνεις γι αυτο που ελεγα για clean install! Σπανια χρειαζεται , σε νορμαλ συνθηκες δεν εχεις κανενα κερδος .

Ενα bug (?) που παρατηρησα εχει να κανει με τον εξωτερικο σκληρο που εχω για time machine backup που δεν τον βλεπει πλεον αν και φαινεται στο disk utility.
Το ψαχνω..

Re: Απάντηση: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

Ενα bug (?) που παρατηρησα εχει να κανει με τον εξωτερικο σκληρο που εχω για time machine backup που δεν τον βλεπει πλεον αν και φαινεται στο disk utility.
Το ψαχνω..

Μου το παρουσίασε και μένα στην αρχή. Κλείσε τον σκληρό και ξανάνοιξέ τον. Αν έχει κουμπί κλείσε τον από εκεί, αλλιώς βγάλε το καλώδιο τροφοδοτικού και ξαναβάλε το.

Re: Απάντηση: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

Μου το παρουσίασε και μένα στην αρχή. Κλείσε τον σκληρό και ξανάνοιξέ τον. Αν έχει κουμπί κλείσε τον από εκεί, αλλιώς βγάλε το καλώδιο τροφοδοτικού και ξαναβάλε το.
Υποθετω οτι θα το εχει κανει ηδη (ειναι λογικα η πρωτη κινηση)...

(εκτος αν εχει ξεχασει την ''νοοτροπία MS'' που πρέπει να αποβάλλει καθε Apple χρηστης....:p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

Thanks, το ειχα δοκιμασει αλλα τζιφος. Δεν ξερω αν εχει να κανει με το γεγονος πως ο δισκος ειναι encrypted.

Απάντηση: Re: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

δοκιμασες να τον βαλεις σε αλλο μηχανημα ?
Με file vault2 ειναι ?

Ναι τον δοκιμασα σε ενα αλλο MB (με Mountain Lion) και παιζει κανονικα.
Το file vault2 νομιζω καλυπτει μονο τον δισκο του συστηματος και οχι τους εξωτερικους που ομως κανεις encrypt κατα το φορμαρισμα..

Απάντηση: Re: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

τουλαχιστον δεν εχει προβλημα ο δισκος...

Αυτον τον ειχες δηλ. gia time machine kai encrypted ?

To disk utility τον βλεπει ?

Ναι. Στο disk utility τον βλεπει, αλλα γκριζαρισμενο..

Εμένα μου έκανε το εξής κουφό.
Μόλις ξεκίνησε η εγκατάσταση μου ζήτησε password. Εγώ πάτησα enter γιατι δεν είχα password, το είχα κενό. Δεν με άφηνε να προχωρήσω με τίποτε.
Αφού έριξα του κόσμου τα γαμοσταυρίδια, κάποια στιγμή πάω στα settings και του λέω αλλαγή password. Μου λέει να γράψω το παλιό και βεβαίως το αφήνω κενό αφού δεν είχα ποτέ password, του γράφω ένα καινούριο κι έτσι μ´άφησε και προχώρησα.