Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

Κάτι που με ενόχλησε είναι ότι έχασα το αγαπημένο μου screen saver από το Lion, αυτό με την παραλία. Ξέρει κανείς που μπορώ να το βρώ; ψάχνω στο νετ, αλλά μέχρι τώρα τζίφος...

Μολις το εβαλα ,περιπου 1 ωρα το κατεβασμα και κατι λιγοτερο η εγκατασταση,μου εκανε κατι τρελλά με το κωδικο ,αλλα ηρθε στα ισια του
Α μου εστειλε το συστημα email οτι καποιο imac προσπαθει να εγαταστησει λογισμικο με το δικο μου κωδικο χρηστη

Re: Απάντηση: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

Χθες βράδυ κατέβασα κ εγώ το νέο δωρέαν λειτουργικό(για να μην ξεχνιόμαστε :music-smiley-005: ) κ το εγκατέστησα. Εκανε κ αναβάθμιση τα iphoto και imovie που είχα.
Σήμερα θα αρχίσω να παίζω μαζί του να δω τι εστί.
Τονίζω ότι έχω macbook pro 17" με intel core2duo 2010mid μοντέλο δλδ.

ειχα αγορασει για late 2008 aluminium τα mountain lion ..κανοντας update σε mavericks θα αναβαθμιστουν δωρεαν και τα Iphoto και imovie?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

ειχα αγορασει για late 2008 aluminium τα mountain lion ..κανοντας update σε mavericks θα αναβαθμιστουν δωρεαν και τα Iphoto και imovie?
εάν τα είχες αγοράσει από το app store ναι αν τα είχες από cd υπάρχει θέμα όπως έχω διαβάσει
αν πάλι τα είχες ''αγορασμένα'' όχι

Ασχετο με το νεο λειτουργικο αλλα για να μην ανοιγω αλλο νημα, αν μπορειτε βοηθειστε απο εδω. Πανε τρεις μερες τωρα που το mbp μου ειναι απελπιστικα αργο στο ιντερνετ, πριν το κατεβασμα της νεας εκδοσης. Εχει κανεις καποια ιδεα για το που μπορει να οφειλεται αυτο; Ο διαθεσιμος χωρος στο δισκο ειναι πανω απο 135 gb.

Σε Macbook Pro 2010 με upgrade όχι clean install, σέρνεται στην εκίνηση, κάνει γύρω στο 1.20 για να φορτώσει. Επίσης οι εφαρμογές αργούν πολύ περισσότερο να ανοίξουν σε σχέση με πριν. Το σκέφτομαι σοβαρά να το βάλω στο macmini του 2009.

δεν ειναι και πολυ φυσιολογικο αυτο... εχεις απλο δισκο ή ssd kai πσοη μνημη ?
Ποσο ελευθερο χωρο εχεις στο δισκο ?

εκανες τα "απαιτουμενα" πριν κανεις upgrade?

Κανε κανα repair permissions και verify-repair το δισκο σου.

Last edited:
repair permissions έχω κάνει. Ο σκληρός δεν είναι SSD και έχει καμία 60αρια GB ελέυθερα από τα 250. Μνήμη έχω 4GB. Σκέφτομαι μήπως το Maverics έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε μνήμη. Παλιά με το snow leopard ανοιγε σφαίρα, μετά με τα Lion και ML εμφανίστηκε μία μικρή καθυστέρηση στο φόρτωμα αλλά τώρα η διαφορά είναι εμφανής. Ποτέ δεν έχω κάνει clean install, πάντα upgrade.

Ta 4 GB ram ειναι σχετικα λιγα, αλλα οχι τοσο , που να προκαλει τετοιες καθυστερησεις.
To main menu το ξερεις ?
Ειναι ενα μικρο προγραμμα που το εχω και τρεχει μονο του μια στο τοσο για να "φρεσκαρει" το Mac.
http://mainmenuapp.com

Τρεχτο (εχει και δωρεαν εκδοση) , και δες αν βελτιωσει τη κατασταση.

αν εχεις κανει τοσα upgrade και δεν το χεις καθαρισει ποτε , καλο θα του κανει!

Last edited:
Η τελευταια λυση, ειναι φυσικα clean install .
Αυτο προτεινει αλλωστε και ο Συριος... κατι ξερει αυτος!:p

Αν δε στρωσει και τοτε, χρειαζεσαι αναβαθμιση, 8gb ειναι αρκετα, κι ενας SSD επισης !

τι εννοειες?
Στην address bar μπορεις να γραψεις κατι και σου βρισκει - προτεινει site απο τα bokkmarks-history κλπ , δε χρειαζεσαι ξεχωριστο search bar.

Κάτι άλλο που θεωρώ πισωγύρισμα είναι η έλλειψη του πεδίου "search" στο top sites του safari. για να βρω μιά σελίδα που είχα επισκεφτεί παλιά πρέπει τώρα να πάω στο history.

Screen Shot 2013-10-25 at 12.44.17.jpg

Ta 4 GB ram ειναι σχετικα λιγα, αλλα οχι τοσο , που να προκαλει τετοιες καθυστερησεις.
To main menu το ξερεις ?
Ειναι ενα μικρο προγραμμα που το εχω και τρεχει μονο του μια στο τοσο για να "φρεσκαρει" το Mac.
http://mainmenuapp.com

Τρεχτο (εχει και δωρεαν εκδοση) , και δες αν βελτιωσει τη κατασταση.

αν εχεις κανει τοσα upgrade και δεν το χεις καθαρισει ποτε , καλο θα του κανει!

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω.