Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

αυτο ακριβως, αυτα ενεργοποιουνται σε συγκεκριμενες ωρες , μερες κλπ. , μερικα απ αυτα ακομη και σε slepp mode.

yparxoyn πολλα ειδη sleep mode, αναλογα με τον υπολογιστη, τη χρονολογια κατασκευης κλπ.
http://macs.about.com/od/usingyourm...he-Sleep-Setting-You-Want-Your-Mac-To-Use.htm

Οι συγχρονοι υπολογιστες μπαινουν συνηθως σε safe sleep mode, οπου τα δεδομενα αποθηκευονται στο δισκο πριν ¨κοιμηθουν", κι ετσι ακομη και να πεσει το ρευμα, μετα επανερχονται γρηγορα στη προηγουμενη κατασταση.
αυτο ομως "τρωει" αρκετο δισκο, σε συστημα με 16gb Ram τρωει αντιστοιχο δισκο!
Κι αν εχεις ssd αυτο δεν ειναι καλο....

στο αρθρο που εβαλα , μπορειτε να δειτε πως βλεπουμε σε τι sleep Mode μπαινει ο mac kai poreite επισης να το αλλαξετε (δε προτεινετε αν δε ξερετε τι κανετε), απλως το αναφερω.

Last edited:
αρα η λύση είναι να μην μπαίνει ουτε σε sleep mode το μηχανάκι;; ???

βεβαια απο οτι διαβάζω το δικό μου μπαίνει σε απλό sleep οπότε οι διεργασίες γίνονται!!!

Last edited:
το καλυτερο ειναι να βαλεις πρωτα τον δισκο και μετα clean install.

Θα μας τρελάνεις; :p

Εσυ δεν χτυπιόσουν ότι δεν εχει νόημα το clean install;

Από τη στιγμή που με ενα miror copy (υπάρχουν πολλα free) για mac, ''μεταφερεις'' τον παλιό στον νέο δισκο, γιατί, με την λογική σου, να κάνεις clean install;

οχι βρε, να μπαινει κανονικα, αρκει να μη το κανεις shutdown.
Τα scripts αυτα "ξυπνανε" το mac και μετα το ξαναβαζουν σε sleep mode.
Εσυ τωρα , απλα κατεβασε καποιο απ αυτα και τρεξε μονος σου αυτα τα script (Daily, wee kai month) και οτι αλλο εχουν αυτα .

ααα ωστε για αυτό κάποιες φορες οταν το έβαζα για ύπνο αυτό ξυπναγε και μου έσπαγε τα νευρα;; ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ
και εγω προσπαθουσα να το ξανακοιμήσω.... πάλι δεν κάνω πλάκα :) :) :)

Οτι θες διαβαζεις... !:p
αυτο που ειπα ειναι δεν χρειαζεται ΣΥΝΗΘΩΣ clean instal αν δεν υπαρχει κανενα προβλημα και αν τηρησουμε το "πρωτοκολο" .
Εδω ο φιλος μας αντιμετωπιζει πιθανον καποια θεματα, και προσπαθουμε να τα λυσουμε .
Αν αυτο δεν αποδωσει , τι θες να κανει ....?

Εγω πχ εχω κανει 2 αναβαθμισεις λειτουργικου σε 2.5 χρονια , χωρις κανενα προβλημα (κανω αυτα που πρεπει ομως).
Αρα , γιατι να κανω clean install ?

Εσυ εχεις καποιο θεμα επισης ? Δοκιμασε upgrade (αφου κανεις αυτα που πρεπει) κι αν κατι δε σου παει καλα, κανε clean install !

ΥΓ.. ακομη δεν εβαλες Mavericks ? :p

Θα μας τρελάνεις; :p

Εσυ δεν χτυπιόσουν ότι δεν εχει νόημα το clean install;

Από τη στιγμή που με ενα miror copy (υπάρχουν πολλα free) για mac, ''μεταφερεις'' τον παλιό στον νέο δισκο, γιατί, με την λογική σου, να κάνεις clean install;

ενας (βασικος) λογος που δε κανουμε ποτε shut down τα mac (εκτος εξαιρεσεων φυσικα), ειναι τα λεγομενα cron scripts.
Aυτα ειναι προγραμματισμενα να τρεχουν μονα τους (μεσω Deamon) στο background, καθε μερα / βδομαδα και μηνα στις 4 το πρωι !

Αν εμεις λοιπον κλεινουμε το mac συνεχω, αυτα τα (unix) script δε τρεχουν ποτε , και το απαραιτητο maintennance να μην συμβαινει οπως πρεπει.

Υπαρχουν κι αλλες μικρες διεργασιες που συμβαινουν σε idle κατασταση , ειδικα τις βραδυνες ωρες... γι αυτο λεμε , μη κλεινετε το Mac!

Υπαρχουν πολλα προγραμματα γι αυτη τη δουλεια, αν δες θες να γινονται αυτοματα.

MacPilot , Onyx , MainMenu klp.

δοκιμασε καποιο απ αυτα (εγω τρεχω το main menu) και κανε μια ¨ολικη" εκαθθαριση , εχει κι αλλα πραγματα επισης (clear fonts cashe, rebuild services, remove corrupt prefs, rebuild spotlight αν δε δουλέυι σωστα το σποτλιγητ κλπ)

Eντάξει, μπορείς να αλλάξεις την ώρα του crontab.

για ποιο λογο ?... επιτηδες εχει μπει σ αυτη την ωρα, για να μη σ ενοχλει .
Ολοι οι mac usres χρονια τωρα , δε κλεινουν (shutdown) τα mac , οχι φυσικα μονο γι αυτο το λογο, απλα γιατι δε χρειαζεται.

αλλωστε γι αυτο εβαλα και τα λινκσ με το utils , αν θες να τα κανεις ολα μονο σου.

Εδω ο φιλος μας αντιμετωπιζει πιθανον καποια θεματα, και προσπαθουμε να τα λυσουμε .
Ποιο πρόβλημα;

Ο Petran ειπε απλως οτι εβαλε πρωτα OS και τωρα θελει να αλλαξει δισκο και του ειπες καπακι (χωρις να αναφερει κανενα προβλημα) για Clean Install

Ελα, απλως, οταν ξεχνιέσαι απο τους ερωτες κλπ, υπερισχύουν οι γνώσεις (aka clean install is best TM) :p

(δεν βαζω ρε Mavericks, θα σε πρηζω μεχρι να βγει η επομενη εκδοση :p)

εγω που εβαλα μπορει να μην μπορω να χρησιμοποιήσω το "καλό" μου dac :twoguns::smash: αλλά εμαθα πολλά χρησιμα πράματα... κάτι είναι κ αυτό!!!

Παιδια τα macs δεν ειναι παραθυρια να θελουν φορματ καθε 3 και λιγο (και γι αυτο τα λατρευω). Εχω mbp late 2009 αρχικά με leopard. Έχω κάτι τις ακόλουθες αναβαθμίσεις σε snow leopard, lion, mountain lion και τωρα σε mavericks. Καμία από αυτές δεν ηταν καθαρή παντα το λειτουργικο απο πανω. Στο μεταξύ έχω κάνει τις εξής αλαγές σε δίσκο. Από τον μαμισιο 180αρη σε 500αρη και επειτα σε 250αρη SSD. Ολες έγιναν ουσιαστικά με κλωνοποιηση δισκου (disk copy) απο το disk utility τρεχοντας ενα cleanmymac πριν. 4,5 χρόνια τωρα το μηχανημα δεν εχει κανει ΚΑΝΕΝΑ φορματ (εννοειται οτι κανουμε συντηρηση δισκου) και πεταει κυριολεκτικα. Η cpu ειναι2,26GHz Core2Duo με 8GB μνημη. Με το mavericks η μπαταρία απογειώθηκε.

Σε MBP με c2d 2.2ghz 4gb ram ξεκιναγε με 2 gb ram ελευθερα.Κριμα που δε σηκωνε 8gb...

εγω που εβαλα μπορει να μην μπορω να χρησιμοποιήσω το "καλό" μου dac :twoguns::smash: αλλά εμαθα πολλά χρησιμα πράματα... κάτι είναι κ αυτό!!!

Σε αυτό συνήθως φταίνε και οι IHVs…
Ο Vendor, εάν θέλει, θα βγάλει driver …
Για αυτό έχει προτερήματα το σκέτο usb2 audio compliant , χωρίς ειδικούς drivers δηλαδή. Που σε linux / OSX έχουν εγγενή υποστήριξη (και σε windows έχουν πετσοκομμένη υποστήριξη μέχρι 24/96 και είναι να απορεί κανείς για το γιατί)
Κάρτες ήχου, scanners, εκτυπωτές, ακόμα και joystick κ.ο.κ. τα σκοτώνουν οι μαμάδες εταιρίες τους πιο νωρίς από όσο αντέχουν.

Πάντως, στο δικό μου mbp (2009) την μνήμη -που ευτυχώς την αναβάθμισα απο 4 σε 8gb πριν την αναβάθμιση του os, την τρώει σαν νεράκι..
Με snow leopard, ανοίγοντας τον chrome, είχα σταθερά ελεύθερη μνήμη περίπου 5,5-6gb..
Τώρα με τα mavericks, είμαι στα 4,5gb περίπου ελεύθερης μνήμης..

Σε MacBook Pro late 2007, Core 2 Duo 2.4 GHz και 4 GB ram,με σκληρό 320 GB στις 7200,κανένα πρόβλημα.Το μηχάνημα έγινε πιο γρήγορο σε όλα.
Να σημειώσω πως όταν αγόρασα το μηχάνημα το Νοέμβριο του 2007 είχε 10.4.9
Από τότε για κάθε νέο λειτουργικό που έβγαινε (10.5 έως 10.9) έκανα upgrade χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Σε αυτό συνήθως φταίνε και οι IHVs…
Ο Vendor, εάν θέλει, θα βγάλει driver …
Για αυτό έχει προτερήματα το σκέτο usb2 audio compliant , χωρίς ειδικούς drivers δηλαδή. Που σε linux / OSX έχουν εγγενή υποστήριξη (και σε windows έχουν πετσοκομμένη υποστήριξη μέχρι 24/96 και είναι να απορεί κανείς για το γιατί)
Κάρτες ήχου, scanners, εκτυπωτές, ακόμα και joystick κ.ο.κ. τα σκοτώνουν οι μαμάδες εταιρίες τους πιο νωρίς από όσο αντέχουν.

Τα πρώτα (IHVs, vendor), που γράφεις ΝΤΕΝ ξέρω τι είναι...
Οκ το usb2 audio compliant είναι η ιδανική περίπτωση αλλά υπάρχουν αρκετά μηχανάκια χωρις xmos και τουλάχιστον οσον αφορά στη "δική" μου εταιρία θέλω να πιστευω πως δεν θα είναι της λογικής scanner κλπ.!! Ο αντιπροσωπος μου είπε πως ήδη δουλευουν τον νεο driver!! Eλπίζω να είναι αλήθεια...