Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

manosm

Established Member
25 April 2007
173
Ηράκλειο Κρήτης
Χαιρέτω σας! Ειμαι σε φάση χτισίματος και μελετώ τα περί του home cinema. Όλος ο χώρος (ενιαίος σαλόνι-κουζίνα είναι περί τα 64 τ.μ. και ο χώρος που ουσιαστικά θα περιβάλεται από τα πίσω ηχεία μέχρι την τηλεόραση - οθόνη προτζέκτορα γύρω στα 40-45 τ.μ. Έχω να ρωτήσω πολλά, αλλά εδώ περιορίζομαι στα του ήχου. Θα μπεί σύστημα 7.1. Τα μπροστινά ηχείαδε μπορούν να είναι δαπέδου. Άρα πάμε να παίξουμε σε τοίχου. Έχω σχεδόν καταλήξει στα focal dome. Τα έχω ακούσει (πάλι καλά που το κατάφερα και αυτό εδώ στο Ηράκλειο) και μου φάνηκαν καλά συν του ότι είναι πανέμορφα! Με προβληματίζει μόνο το αν αρκούν για το συγκεκριμένο χώρο.

Γενικά η χρήση του συστήματος θα είναι σχεδόν αποκλειστικά για ταινίες.

Οικονομικά για τα 7.1 ηχεία υπολογίζω κανένα 2χίλιαρο, άντε 2.500. Για ενισχυτή από 1.500-2.000

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για ηχεία ή/και τη γνώμη σας για τα dome αλλά και με τι ενισχυτή θα μπορούσα να τα συνδυάσω για να καλύπτεται επαρκώς ο χώρος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Tα ηχεια που λες ειναι μικρα για τα τετραγωνικα που θελεις. Αφου δεν θες ηχεια δαπεδου, δεν κοιτας καλυτερα ηχεια βιβλιοθηκης (και οχι δορυφορους) ή ακομα καλυτερα αφου εισαι σε φαση χτισιματος κανενα εντοιχιζομενο?
Για ενισχυτη θα τα πουμε και αργοτερα αλλα με το ποσο που εισαι διατεθημενος να δωσεις θα παρεις καλο εργαλειο (πχ κανενα Pionner 82,denon 4310 ή Onkyo 5007).

γεια χαρα φιλε μου. με γεια σου και το σπιτι!!λοιπον με αυτο το ποσο που διαθετεις μπορεις να κανεις πολλα ωραια πραματα. ερευνησε οσο μπορεις πληροφορησου και προπαντως ακου.
οι δικες μου προτασεις ειναι οι εξης
http://www.schlauershoppen.de/produ...--black--9-2-Kanal-AV-Network-Controller.html

για ενισχυτη

και απο εκει και μετα για ηχεια εχεις πολλες πολλες λυσεις.
απο εμενα θα σου πω οτι τα φοκαλ μου αρεσουν παρα πολυ αλλα θεωρω οτι μπορεις να ανεβεις κατηγορια με αυτα που διαθετεις
κοιτα λιγο στην σειρα 6 της jamo

εδω ειμαστε

Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Tα ηχεια που λες ειναι μικρα για τα τετραγωνικα που θελεις. Αφου δεν θες ηχεια δαπεδου, δεν κοιτας καλυτερα ηχεια βιβλιοθηκης (και οχι δορυφορους) ή ακομα καλυτερα αφου εισαι σε φαση χτισιματος κανενα εντοιχιζομενο?
Για ενισχυτη θα τα πουμε και αργοτερα αλλα με το ποσο που εισαι διατεθημενος να δωσεις θα παρεις καλο εργαλειο (πχ κανενα Pionner 82,denon 4310 ή Onkyo 5007).

Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάποια πρόταση για ηχεία; Είτε εντοιχιζόμενα (λογικά θα μπει γυψοσανίδα) είτε βιβλιοθήκης για να πάνε πάνω στο έπιπλο. Φαντάζομαι τα πίσω και τα πλαϊνά θα είναι μικρά που θα πηγαίνουν στον τοίχο. Σωστά;
Ο ενισχυτής δε με αγχώνει τόσο. Τα ηχεία με αγχώνουν γιατί καθορίζουν άμεσα θέματα καλωδιώσεων κτλ...

Last edited:
γεια χαρα φιλε μου. με γεια σου και το σπιτι!!λοιπον με αυτο το ποσο που διαθετεις μπορεις να κανεις πολλα ωραια πραματα. ερευνησε οσο μπορεις πληροφορησου και προπαντως ακου.
οι δικες μου προτασεις ειναι οι εξης
http://www.schlauershoppen.de/produ...--black--9-2-Kanal-AV-Network-Controller.html

για ενισχυτη

και απο εκει και μετα για ηχεια εχεις πολλες πολλες λυσεις.
απο εμενα θα σου πω οτι τα φοκαλ μου αρεσουν παρα πολυ αλλα θεωρω οτι μπορεις να ανεβεις κατηγορια με αυτα που διαθετεις
κοιτα λιγο στην σειρα 6 της jamo

εδω ειμαστε

Ευχαριστώ. Ο Onkyo φαίνεται ενδιαφέρον. Όπως έγραψα και στον κ. Ρέμπελο αυτή τη στιγμή πρέπει να αποφασίσω για τα ηχεία. Η σειρά 6 της Jamo είναι αυτή; Είναι ανώτερα των focal;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάποια πρόταση για ηχεία; Είτε εντοιχιζόμενα (λογικά θα μπει γυψοσανίδα) είτε βιβλιοθήκης για να πάνε πάνω στο έπιπλο. Φαντάζομαι τα πίσω και τα πλαϊνά θα είναι μικρά που θα πηγαίνουν στον τοίχο. Σωστά;
Ο ενισχυτής δε με αγχώνει τόσο. Τα ηχεία με αγχώνουν γιατί καθορίζουν άμεσα θέματα καλωδιώσεων κτλ...

Στην θεση σου θα προτιμουσα τα περιφεριακα να ειναι σιγουρα εντοιχιζομενα. Μερικα ηχεια για να παρεις μια γευση ειναι τα atlantic technology,b&w και klipsch.

Οικονομικά για τα 7.1 ηχεία υπολογίζω κανένα 2χίλιαρο, άντε 2.500.

Κάποια πρόταση για ηχεία; .... είτε βιβλιοθήκης για να πάνε πάνω στο έπιπλο. Φαντάζομαι τα πίσω και τα πλαϊνά θα είναι μικρά που θα πηγαίνουν στον τοίχο. Σωστά;...

ELAC BS244
http://www.elac.com/en/index.html

AUDIO PHYSIC STEP
http://www.audiophysic.de/step/index_e.html

ACOUSTIC ENERGY RADIANCE 1
http://www.acoustic-energy.co.uk/Product_range/Radiance_series/Radiance_1.asp

DALI MENTOR 1
http://dali-speakers.com/display_content.php/INT/speakers.html/172/995

MONITOR AUDIO GOLD GS10
http://www.monitoraudio.co.uk/products/gold-gs/gs10/your-speaker

KEF IQ30
http://www.kef.com/en/Loudspeakers/Q-Series/IQ30

απο την στιγμη που μπορεις να διαθεσεις τοσα και εισαι στην φαση της επιλογης ακομα γιατι δεν πας σε κανεναν επαγγελματια να σου πει την γνωμη του και να σου κανει μια προχειρη μελετη ?
πιστεψε με θα γλιτωσεις τρελο χρονο και κοπο !
η καλητερα ακομα πηγαινε σε 2 - 3 διαφορετικους !
και μετα συζηταμε οσο θελεις γιατι μηχανηματα θα παρεις ...

απο την στιγμη που μπορεις να διαθεσεις τοσα και εισαι στην φαση της επιλογης ακομα γιατι δεν πας σε κανεναν επαγγελματια να σου πει την γνωμη του και να σου κανει μια προχειρη μελετη ?
πιστεψε με θα γλιτωσεις τρελο χρονο και κοπο !
η καλητερα ακομα πηγαινε σε 2 - 3 διαφορετικους !
και μετα συζηταμε οσο θελεις γιατι μηχανηματα θα παρεις ...

Έχω πάει σε ένα κατάστημα audio-visual εδώ στο Ηράκλειο (να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω άλλο). Αρχικά με προέτρεψε για δαπέδου αλλά ο χώρος έτσι όπως είναι δεν το επιτρέπει. Στη συνέχεια μου πρότεινε τα dome που ταιριάζουν και με το μοντέρνο ύφος του σπιτιού, δεν απαιτούν χώρο και ακούγονται πολύ καλύτερα από όσο περιμένεις αντικρύζοντάς τα... Αν έχετε όρεξη μπορώ να βάλω μία κάτοψη του χώρου (ο οποίος περεπιπτόντως είναι πολύ περίεργος, μακρόστενος που όσο προχωράς ανοίγει χωρίς ορθές γωνίες), να μου πείτε τις γνώμες σας..

Έχω πάει σε ένα κατάστημα audio-visual εδώ στο Ηράκλειο (να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω άλλο). Αρχικά με προέτρεψε για δαπέδου αλλά ο χώρος έτσι όπως είναι δεν το επιτρέπει. Στη συνέχεια μου πρότεινε τα dome .......

Σωστή η αρχική προτροπή για ηχεία δαπέδου. Δεν καταλαβαίνω καθόλου όμως την πρόταση για τα Focal dome σε χώρο 45 τετραγωνικών.....

Ως κάτοχος των dome, μπορώ να πώ ότι δεν κάνουν για 40-45 τμ + κουζίνα.

Όμως..., η διασπορά τους είναι κάτι περισσότερο από ιδανική για δύσκολους χώρους και τοποθέτηση (ψηλά ή χαμηλά) και μπορούν να παίξουν αρκετά καλά και σε υψηλές στάθμες. Με 800Ε δύσκολα θα βρεί κάτι καλύτερο (εγώ τουλάχιστον δεν το γνωρίζω). Η γνώμη μου είναι ότι για πλαινά και πίσω κάνουν... και περισεύουν 1700Ε για το κυρίως πιάτο...

Αυτό που θα λύσει την εξίσωση είναι το μπροστινό σετ, front (L/R/C) πιθανώς και χωρίς sub. Eκεί θα προτιμούσα ευαίσθητα 89+ db με κεντρικό της ίδιας σειράς. Elac FS, Monitor Audio RX, B&W CM (ή ακόμα και Sonus Faber Toy Tower για τα οποία μόνο καλά λόγια ακούω αλλά δεν έχω ακούσει).

Σε περίπτωση που γίνει αγορά sub πιθανόν να καλυφτεί ο χώρος και από βάσεως που είναι πιο οικονομικά.

Με την προσθήκη ενός ΑV Amp με καλά τελικά στάδια, όπως αυτοί που πρότεινε ο Μr Rempelos, νομίζω θα είναι μια χαρά.

Για απαιτητικές μουσικές ακροάσεις διατηρώ μια αμφιβολία, αφού εξαρτάται και από τις απαιτήσεις του φίλου. Ας μιλήσουν και οι κάτοχοι που ήδη βιώνουν τους ενισχυτές.

Εύχομαι καλή διασκέδαση κατά την αναζήτησή σου και καλή επιλογή μετά από προσωπικά ακούσματα!

Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Σωστή η αρχική προτροπή για ηχεία δαπέδου. Δεν καταλαβαίνω καθόλου όμως την πρόταση για τα Focal dome σε χώρο 45 τετραγωνικών.....

Μαλλον θα ηθελε να τα πουλησει Κωστα. Αλλιως δεν μπορω να το δικαιολογισω.

Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Για 45 τετραγωνικά δεν μιλάμε για dome. Είναι αστείο.

Αν πρέπει να είναι μικρά, θα πρότεινα και εγώ εντοιχιζόμενα, π.χ. κάτι σε Εlac, σε συνδυασμό πάντα με ένα πολύ καλό sub.

+1 Αυτα τα ξεχασα.

Ως κάτοχος των dome, μπορώ να πώ ότι δεν κάνουν για 40-45 τμ + κουζίνα.

Όμως..., η διασπορά τους είναι κάτι περισσότερο από ιδανική για δύσκολους χώρους και τοποθέτηση (ψηλά ή χαμηλά) και μπορούν να παίξουν αρκετά καλά και σε υψηλές στάθμες. Με 800Ε δύσκολα θα βρεί κάτι καλύτερο (εγώ τουλάχιστον δεν το γνωρίζω). Η γνώμη μου είναι ότι για πλαινά και πίσω κάνουν... και περισεύουν 1700Ε για το κυρίως πιάτο...

Αυτό που θα λύσει την εξίσωση είναι το μπροστινό σετ, front (L/R/C) πιθανώς και χωρίς sub. Eκεί θα προτιμούσα ευαίσθητα 89+ db με κεντρικό της ίδιας σειράς. Elac FS, Monitor Audio RX, B&W CM (ή ακόμα και Sonus Faber Toy Tower για τα οποία μόνο καλά λόγια ακούω αλλά δεν έχω ακούσει).

Σε περίπτωση που γίνει αγορά sub πιθανόν να καλυφτεί ο χώρος και από βάσεως που είναι πιο οικονομικά.

Με την προσθήκη ενός ΑV Amp με καλά τελικά στάδια, όπως αυτοί που πρότεινε ο Μr Rempelos, νομίζω θα είναι μια χαρά.

Για απαιτητικές μουσικές ακροάσεις διατηρώ μια αμφιβολία, αφού εξαρτάται και από τις απαιτήσεις του φίλου. Ας μιλήσουν και οι κάτοχοι που ήδη βιώνουν τους ενισχυτές.

Εύχομαι καλή διασκέδαση κατά την αναζήτησή σου και καλή επιλογή μετά από προσωπικά ακούσματα!

45 τετραγωνικα με ηχεια βασης ή εντοιχιζομενα και χωρις σαμπ δεν γινετε. Απο εκει και περα με δεδομενο τους οικονομικους περιορισμους μιλαμε παντα για καποιο "ευκολο" ηχειο για να μην χρειαστει τελικος. Τελος εξακολουθω να πιστευω οτι δορυφορος (εστω και για περιφεριακο) δυσκολα θα καλυψει πολλα τετραγωνικα.

Παιδιά μόλις κατάλαβα ότι δεν μπορεί να βάλει towers. Sorry!

Εξάλλου στα bold letters είναι σαφές ότι μιλάω για αντιστάθμιση των towers με βάσης+sub... δεν διαφωνούμε.

:grinning-smiley-043 :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema.. Πάμε για ηχεία!

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.. Να με διορθώσω σε κάποια βασικά ίσως ζητήματα. Ο χώρος όλου του ορόφου είναι περί τα 50 τετραγωνικά. Ο χώρος από τα πίσω ηχεία του 7.1 μέχρι την οθόνη είναι περί 33 τετραγωνικά. Δείτε και τις εικόνες αν θέλετε και θα καταλάβετε. Θα ανεβάσω και τις κανονικές κατόψεις, προς τα παρόν ανεβάζω μία πρόχειρη κάτοψη και το 3-D που βγαίνει από ένα (ερασιτεχνικό) προγραμματάκι... Ο άσπρος κύβος που πετάει είναι ο προτζέκτορας και τα πράσινα κυβάκια τα ηχεία. Τα πίσω που φαίνονται στον αέρα θα μπουν πάνω στο δοκάρι που υπάρχει εκεί. Tα πλαϊνά είναι στον τοίχο κάτω από τη σκάλα το αριστερό (σε ύψος γύρω στο 1,80 ύψος και πάνω από τη μπαλκονόπορτα το δεξί γύρω στο 2,40 ύψος. Στα μπροστινά έχω θεματάκι αφού ο τοίχος είναι μικρός. Στο 3-D φαίνεται ανοιχτή η οθόνη (2 μέτρα - μακάρι να χωρούσε μεγαλύτερη) η οποία ανοίγει μπροστά από την τηλεόραση. Σκέφτομαι τα 3 μπροστινά ηχεία να μπουν στον τοίχο (ή γυψοσανίδα) κάτω από την τηλεόραση και την οθόνη οταν θα είναι ανοικτή. Αυτή τη στιγμή στο σχέδιο λείπει το δεξί και αριστερό μπροστινό. Πιστεύετε πως θα μπορούσαν να πάνε ψηλότερα; Στη γωνία είναι το sub.
Και για να μη δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις, ο μαγαζάτορας με τα dome, πριν μου τα προτείνει μου είπε και κάποιες τιμές για εντοιχιζόμενα αλλά ξεφεύγανε λιγάκι... Επίσης μου είπε τον προτζέκτορα να τον βάλω στα 4 μέτρα από την οθόνη...

Attachments

• 3d.jpg
    3d.jpg
    43.1 KB · Views: 104
  • Katopsi.jpg
    Katopsi.jpg
    99.6 KB · Views: 91
Last edited:
Μανο πρωτα απο ολα θεωρω οτι τα πισω ηχεια ειναι πολυ μακρια απο την θεση ακροασης. Απο εκει και περα με βαση τον χωρο σου εγω θα εβαζα εντοιχιζομενα ή ακομα καλυτερα τα περιφεριακα οροφης. Με αυτον τον τροπο θα αντιμετωπιζα δυσκολιες οπως πχ το τζακι και το σημαντικοτερο το σχημα του σπιτιου (θα εκανα δηλαδη παραλληλογραμμο τον χωρο ακροασης). Αυτο βεβαια ξαναλεω ειναι προσωπικη εκτιμηση.