Νέο σύστημα σαλονιού - Προτάσεις

tsofras

New member
2 June 2008
39
Καλησπέρα σε όλους,

Έφτασε ο καιρός να φτιάξω το σπίτι μου , και σε κανα τρίμηνο περίπου θα έχουν έρθει όλα τα έπιπλα ,
οπότε πρέπει να αρχίσω να σχεδιάσω το σαλόνι με όλα τα παρελκόμενα.

Αυτή τη στιγμή έχω φτιάξει ένα Media Center pcακι , απο το οποίο θα παίζω τις ταινίες μου και την μουσική μου.
Αυτό που θέλω απο εσάς είναι να με βοηθήσετε στις επιλογές.

Απλά θέλω μία τηλεόραση 37 ή 40 το πολύ ιντσών
5.1 ηχεία κολόνες με τα πίσω να είναι ασύρματα
Και έναν ενισυχτή που θα συνδέεται με το pc και με ps3 για να παίζω τις ταινίες και την μουσική.
Θα ήθελα επίσης ο ενισυχτής να έχει και build in radio ώστε να ακούω και ράδιο.
Δεν με απασχολεί το να έχει cd, dvd κτλ. γιατί θα τα διαβάζω όλα απο το media center.

To budget είναι περίπου 1700ευρώ και θα μπεί σε σύνθεση σαλονιού περίπου 20τμ , αλλά η TV θα είναι στα 3 μέτρα απόσταση.

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια

Θωμάς

και σε κανα τρίμηνο περίπου θα έχουν έρθει όλα τα έπιπλα

Εγώ θα σου πω μόνο για αυτό γιατί την πάτησα (για τα άλλα θα σου πουν οι πιο ειδικοί).

Φρόντισε τα έπιπλα να έχουν σωστούς χώρους για τα μηχανήματα + αρκετό αέρα από πάνω, πίσω και πλάγια. Εγώ είχα κάνει ράφι για ενισχυτή με ύψος 20cm ενώ θα έπρεπε να είναι 30cm τουλάχιστον.

Επίσης τα πίσω ασύρματα ηχεία συνεπάγονται και επιπλέον ακτινοβολία μέσα στο σπίτι.

Φιλικά

γι αυτό θα ήθελα να αποφασίσω τι θα πάρω, γιατί έχω δώσει μέτρα για το media center αλλά όχι και για τον ενισχυτή, και ακόμα δεν έχει μπει για παραγωγή, του είπα να το καθυστερήσει κάποιο διάστημα.

Με τα πίσω ηχεία όντως συνεπάγεται επιπλέον ακτινοβολία, αλλά τι να κάνεις αν είναι να έχω τα καλώδια μέσα στα πόδια μου?

Καλύτερα να έχεις καλώδια μέσα στα πόδια σου παρά επιπλέον ακτινοβολία στο κεφάλι σου. Ήδη παιδιά νομίζω ότι παρατρώμε ακτινοβολία για να την επιβαρύνουμε και άλλο...

Άλλωστε με λίγη καλή προσπάθεια τα καλώδια κρυβονται σχετικά εύκολα

Βασικά τώρα που το λέτε μόλις σκέφτηκα ότι όντος μπορώ να τα κρύψω τα καλώδια, οπότε καλύτερα πάμε για ενσύρματα ηχεία.

Άντε πείτε και καμια ιδέα ρε παιδιά :D

Θωμα το budget που εχεις θεσει σαν οριο συμπεριλαμβανει και τη TV μεσα? Και αν ναι ποσα υπολογιζεις για TV και ποσα για ενισχυτη και ηχεια?

Απάντηση: Re: Νέο σύστημα σαλονιού - Προτάσεις

Βασικά τώρα που το λέτε μόλις σκέφτηκα ότι όντος μπορώ να τα κρύψω τα καλώδια, οπότε καλύτερα πάμε για ενσύρματα ηχεία.

Άντε πείτε και καμια ιδέα ρε παιδιά :D

Ούφ!!!ευτυχώς...

Θωμα το budget που εχεις θεσει σαν οριο συμπεριλαμβανει και τη TV μεσα? Και αν ναι ποσα υπολογιζεις για TV και ποσα για ενισχυτη και ηχεια?

Ναι ειναι μαζί με την TV.
Οπότε περίπου 800 - 1000 για την TV και τα υπόλοιπα για τον ήχο.

Απλά θέλω να με καλύπτει και για τις συνδέσεις (media center + ps3)

αν εισαι απο αθηνα κανε εναν κοπο και πεταξου μεχρι τα Fnac στο Μall εχει πολυ καλες εκπτωσεις και LG 5000 650 euro νομιζω. και αλλα μοντελα.
τωρα το για το συστημα που ανεφερες, δεν λεει ποσα HDMI in /out εχει απλα λεει yes...
αφου θες να συνδεσει και το ps3 καλο θα ηταν να το συνεδεες μια και καλη με ενα καλωδιο... οχι με optical στο ΑV και HDMI στην ΤV.

αυτό σκέφτηκα και εγώ θέλω τουλάχιστον 2 HDMI inputs, και αυτό δεν αναφέρει πόσα έχει

Βασικά από οτι βλέπω η LG 5000 έχει 4 HDMI.

Με την HDMI μόνο εικόνα δεν μεταφέρεται? ή και ήχος?

Στα 3μ αποσταση ουτε κουβεντα για 37αρα!!! Εδω η 40αρα και το πολυ σε κανα μηνα 8α σου φαινεται μικρη. Χτυπας την 42LG7000 που ειναι τελευταιο μοντελο και απιστευτο value for money, εναν Yamaha 663 η' Onkyo 606 απο Γερμανια, και απο ηχεια ενα σετακι σαν τα Roister HT4000 η' Crystal Audio Plasma. Συνολο σου βγαινουν ~1850 , 150 παραπανω δλδ απο το οριο που εχεις 8εσει. Τα παιρνεις και τα 3 :BDGBGDB55: απο το ιδιο μαγαζι και του λες, Μαστορα 1700 εχω, τα τυλιγεις και φευγω η' να κανω πιατσα Συγγρου για 150 ακομα?:flipout:

Μήπως 42 είναι υπερβολή στα 3 μέτρα?
Απο που τα βρίσκω να τα αγοράσω όλα αυτά? (Προς το παρών την γλυτώνω την Συγγρού χεχε)

Μια χαρά βλέπω τον ενισχυτή έχει και ράδιο και 2 HDMI και η τιμή είναι κομπλέ
http://www.technikdirekt.de/main/en...rticle-yamaha-rx-v-663-schwarz.html?&bigimg=1

Αυτό μπορώ να τον πάρω απο αυτό το site?
Πόσο πάνε τα μεταφορικά?

Last edited:
Όχι πίστεψέ μας. Εγώ έχω 40 στα 3 μέτρα και πιστεύω ότι έπρεπε να πάρω 46.

Συμφωνώ με τον φίλο. Κι εγώ πήρα 40άρα για 3 μέτρα (λογω περιορισμένου πλάτους που έχω για την TV) αλλά σηκώνει και μεγαλύτερη διάσταση.

μάλιστα, εγώ 42 ήθελα απο την αρχή αλλά όλοι μου λένε ότι είναι υπερβολη και με βάλανε σε σκέψεις

Τελικά ξέρουμε το κόστος αν παραγγείλω τον ενισχυτή απο το site?
Είδα σε μια πρόχειρη παραγγελία + 22ε μεταφορικά, αλλά απο που τον παραλαμβάνω?

Επίσης ξέρουμε τι διαστάσεις έχει το PS3? Στο νετ βρήκα 325Χ98Χ274 (ΥxΠxΒ) αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά. Μήπως είναι αν το έχεις όρθιο?

Σόρρυ ρε παιδιά που σας ζαλίσω αλλά είμαι άσχετος με όλα αυτά :D

μάλιστα, εγώ 42 ήθελα απο την αρχή αλλά όλοι μου λένε ότι είναι υπερβολη και με βάλανε σε σκέψεις

Πριν παρω τη πρωτη μου LCD εψαχνα για 32αρα. Αποσταση 2μ-2,2μ. Σκεφτηκα οτι αφου ηδη ειχα το ps3 να παω σε 37 γιατι 32αρες FullHD δεν υπηρχαν τοτε. Ζυγισα τις επιλογες και ειδα οτι στις 40 ειναι τα καλα μοντελα, και εκτος αυτου, στις 37 δεν βλεπεις διαφορα μεταξυ FullHd και μη. Ολοι τοτε με κραζανε για 40αρα στα 2μ. Μετα απο ενα μηνα και πολυ λεω τραβαγα τα βυζα μου που δεν πηρα 46 (με περιοριζε το επιπλο). Ειναι πολυ ξεκουραστες για το ματι και συνη8ιζεις ευκολα.

Επειδη ομως το καναμε TV thread, παμε παλι στο audio κομματι. Ο Yamaha εχει ιδια τιμη απο Ελλαδα οποτε γιατι να τον παρεις απεξω? Κοιτα στα λινκ του σκρουτζ που εχω πιο πανω και 8α δεις τιμες. Παρτα και τα 3 απο ενα αξιοπιστο μαγαζι και κα8αρισες. :a0210:
Στα ηχεια υπαρχουν και αλλες επιλογες βεβαια εκτος απο αυτες τις 2 αλλα ειναι δορυφορια και ζητησες κωλονες.

Τελικά ξέρουμε το κόστος αν παραγγείλω τον ενισχυτή απο το site?
Είδα σε μια πρόχειρη παραγγελία + 22ε μεταφορικά, αλλά απο που τον παραλαμβάνω?
Ναι τοσο ειναι και στον φερνουν στη πορτα σου.

Last edited: