Νέοι Denon 8k avr 2020

Το τι έκανε κάποιος ιδιώτης και το τι μετάνιωσε, αν μετάνιωσε και οτιδήποτε άλλο, αφορά αυτόν. Ποσώς με αφορά. Αυτά είναι για εκείνους που κοιτούν από την κλειδαρότρυπα και τους ενδιαφέρουν μόνο τα κουτσομπολιά.

Εμένα η δική μου γνώμη δεν αλλάζει. Θα αλλάξει όταν θα μπορέσει να φτάσει στα στάνταρ που απαιτούνται για ένα review. Αλλά όταν κατ' εξακολούθηση ισχύουν τα ίδια, ε όπως και να το κάνουμε εγείρει αντιδράσεις. Και όχι μόνο από εμένα, αλλά από όλους.
Εγώ του δίνω το benefit of doubt και φυσικά επειδή πιστεύω στο τεκμήριο της αθωότητας, θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθήσει το δρόμο των σωστών review. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία αλλά δυστυχώς υπάρχει το κατ' εξακολούθηση που τον βαραίνει. Στο χέρι του είναι. Έχω δώσει παραδείγματα σωστών review ας μην επανέλθω σε αυτά, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα αδικήσω και άλλους αξιόλογους reviewers μη αναφέροντάς τους.
Η ταμπακιέρα είναι ότι αυτό το πράμα δεν είναι review. Έτερον ουδέν. Ή για να το πω πιο καλά, θα επαναλάβω εκείνο που έγραψα στη δοκιμή του 3600. Με το να δοκιμάσεις 2 από τα 14 μπουλόνια των τροχών ενός αυτοκινήτου, δεν λέει τίποτε για το αυτοκίνητο στο σύνολό του. Και αυτό αν πιστέψουμε ότι όντως τα δοκίμασες... .

Τόσο η Sound United, όσο και η Yamaha έχουν αποδείξει ότι ακούνε τους reviewers. Το έχω γράψει κι όλας. Τους reviewers όμως, όχι τους ό,τι νά ναι. Μάλιστα στην περίπτωση της Sound United ο σχεδιασμός είναι να έρθει πιο κοντά το κοινό στον τρόπο που σχεδιάζουν τα προϊόντα της.
Έχουμε μάλιστα παράδειγμα εδώ μέσα: Πέρυσι, που ξεκίνησαν τα webinars στους dealers, με την ευκαιρία της διάθεσης πληροφοριών που δεν υπήρχαν πριν διαθέσιμες, άνοιξα το θέμα για τα μοντέλα του 19-20. Αυτό αποδείχτηκε πολύ ενδιαφέρον για το κοινό, τα μέλη εδώ μέσα. Πολύ απλά, αφού είχα τις πληροφορίες τις μοιράστηκα.
Από τότε η Sound United, μάλιστα πριν λίγο καιρό, αποφάσισε να ανοίξει και κατ' ευθείαν στο κοινό κανάλια επικοινωνίας. Απόδειξη όλων αυτών ήταν ότι το παρόν νήμα δεν το άνοιξα εγώ, αλλά μέλος. Είχα σχεδιάσει να το ανοίξω εγώ, αλλά με πρόλαβε άλλος. Και καλά έκανε. Γι' αυτό και βάζω τις πληροφορίες εδώ. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Kudos to Sound United λοιπόν και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι.

Για να ξεμπερδεύουμε λοιπόν, το συννεφάκι που έχει δημιουργήσει ο amirm στο κοινό του και τους ακόλουθους του, θα έχει νόημα όταν ο ίδιος αποφασίσει να έρθει πιο κοντά στην πραγματικότητα. Να δοκιμάσει τους ενισχυτές AV ως αυτό που είναι και όχι ως εκείνο που θα ήθελε να είναι. Δυστυχώς, όσο επιμένει σε αυτό, τόσο απομακρύνεται από το στόχο που υποτίθεται ότι ο ίδιος λέει ότι έχει. "Να δίνουν καλύτερα προϊόντα οι εταιρίες".
Ας κοιτάξει να γίνει καλύτερος reviewer πρώτα. Τo να γράφεις review στον τίτλο και να είναι κάτι άλλο, είναι παραπλανητικό.

Ας μην υποτιμούμε την δυναμική του ASR. Έχει τρελό γκελ το τελευταίο εξάμηνο/χρόνο, και είναι σχετικά νέο σάιτ. Συμφωνώ ότι η sound United φαίνεται να έχει απλωμένες κεραίες για να κάνει address το feedback χρηστών/reviewers. Αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι με οικονομικοτεχνικους όρους (που είναι και η βασική τους γλώσσα), κάτι θα κερδίσουν σε πωλήσεις αν μπορέσουν να ικανοποιήσουν εύκολα (απλά τρέχοντας μια σουίτα μετρήσεων πριν φύγει ο AVR από το εργοστάσιο) ΚΑΙ το κοινό που νοιάζεται για μετρήσεις.

παλι καλα να λεμε που υπαρχουν ανθρωποι σαν τον Αμιρμ(αν το γραφω σωστα) και θ'αναγκαστουν σιγα-σιγα οι εταιρειες να δωσουν καλυτερα προιοντα μετα απ'το σχετικο κραξιμο.
Αν ολοι σαν αποχαυνωμένα φαν μπου χειροκροτουμε τη καθε σαβουρα που μας πασαρει το τμημα μαρκετινγκ της καθε εταιρειας,καθε χρονο θα βλεπουμε και χειροτερα προιοντα.

Ας μην υποτιμούμε την δυναμική του ASR. Έχει τρελό γκελ το τελευταίο εξάμηνο/χρόνο, και είναι σχετικά νέο σάιτ. Συμφωνώ ότι η sound United φαίνεται να έχει απλωμένες κεραίες για να κάνει address το feedback χρηστών/reviewers. Αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι με οικονομικοτεχνικους όρους (που είναι και η βασική τους γλώσσα), κάτι θα κερδίσουν σε πωλήσεις αν μπορέσουν να ικανοποιήσουν εύκολα (απλά τρέχοντας μια σουίτα μετρήσεων πριν φύγει ο AVR από το εργοστάσιο) ΚΑΙ το κοινό που νοιάζεται για μετρήσεις.

Ξέρεις τι λένε για τα πυροτεχνήματα όμως ε; :D

Εμένα με προβληματίζει ότι αντί να επιδιώκεται η βελτίωση σε τομείς που έχουν σημασία, η αναζήτηση επικεντρώνεται σε τομείς που είναι μικρότερης σημασίας και όλο αυτό καταλήγει να επηρεάζει για όλους τους λάθους λόγους τους ενδιαφερόμενους.

Είδες εξ' άλλου πως ό,τι έγραψα αφορούσε τις δοκιμές και το κατά πόσο αυτές ενδέχεται να είναι διαβλητές, ενώ τελικώς ο αντίλογος ήταν η επίκληση στην αυθεντία και μάλιστα δίνοντας την ευκαιρία στη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία να πυροβολήσει το πόδι της με το ποιος είναι τελικά ο amirm. Άσχετα αν δεν το κατάλαβαν. ;)

Σαφώς συμφωνώ όπως σου έγραψα πιο πριν ότι οι κατασκευαστές οφείλουν να δίνουν περισσότερα στοιχεία για τα προϊόντα τους. Και εννοείται ότι συμφωνώ πως θα πρέπει να εξελίσσουν τα προϊόντα τους και να τα κάνουν καλύτερα, όπως και συνέβη. Ο 4700Η είναι καλύτερο προϊόν από εκείνο που αντικαθιστά.

Θα κάνω ένα ερώτημα και θα το αφήσω να το απαντήσεις εσύ και θα κλείσω. Πιστεύεις ότι ο amirm θα μπορέσει ποτέ να αποτελέσει μέρος ενός panel με γνωστούς reviewer και το team της S.U. όπως είδαμε να γίνεται πρόσφατα;

Εγώ δεν θα απαντήσω. Θα πω μόνο ότι η χειρότερη ειρήνη είναι καλύτερη από τον καλύτερο πόλεμο και θα περιμένω τη δική σου απάντηση στο ερώτημα.

Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

Ξέρεις τι λένε για τα πυροτεχνήματα όμως ε; :D

Σαφώς συμφωνώ όπως σου έγραψα πιο πριν ότι οι κατασκευαστές οφείλουν να δίνουν περισσότερα στοιχεία για τα προϊόντα τους. Και εννοείται ότι συμφωνώ πως θα πρέπει να εξελίσσουν τα προϊόντα τους και να τα κάνουν καλύτερα, όπως και συνέβη. Ο 4700Η είναι καλύτερο προϊόν από εκείνο που αντικαθιστά.

αυτο απο που προκυπτει φιλε Λεωνιδα;
Αφου απ'ο,τι εχω καταλαβει,ουτε εσυ,ουτε καποιος αλλος μπορεσε να κανει τη συγκριση μεταξυ τους,εκτος απ'τον Αμιρμ.

Re: Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

αυτο απο που προκυπτει φιλε Λεωνιδα;
Αφου απ'ο,τι εχω καταλαβει,ουτε εσυ,ουτε καποιος αλλος μπορεσε να κανει τη συγκριση μεταξυ τους,εκτος απ'τον Αμιρμ.

Είναι αυτό που έλεγα μόλις τώρα. Ότι υπάρχει επηρεασμός για όλους τους λάθος λόγους.

Γνωρίζεις ποιο μοντέλο αντικαθιστά ο 4700? Τον 4500. Τον έχει δοκιμάσει τον 4500 ή απλά οδηγήθηκες σε αυτό το συμπέρασμα μέσα στη σκόνη που σηκώνει ο amirm? -bye-

Είναι αυτό που έλεγα μόλις τώρα. Ότι υπάρχει επηρεασμός για όλους τους λάθος λόγους.

Γνωρίζεις ποιο μοντέλο αντικαθιστά ο 4700? Τον 4500. Τον έχει δοκιμάσει τον 4500 ή απλά οδηγήθηκες σε αυτό το συμπέρασμα μέσα στη σκόνη που σηκώνει ο amirm? -bye-

Και πάλι όμως η σειρά 4χχχ είναι ανώτερη από την 3χχχ και παρόλα αυτά ο χ4700 δεν συγκρίνεται με τον χ4500 αλλά με τον χ3600!
Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να κάνουμε υπομονή ώστε να δοθούν κι άλλες απαντήσεις και απόψεις για τον χ4700 και να κριθεί πλέον εκ του ασφαλούς.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Και πάλι όμως η σειρά 4χχχ είναι ανώτερη από την 3χχχ και παρόλα αυτά ο χ4700 δεν συγκρίνεται με τον χ4500 αλλά με τον χ3600!
Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να κάνουμε υπομονή ώστε να δοθούν κι άλλες απαντήσεις και απόψεις για τον χ4700 και να κριθεί πλέον εκ του ασφαλούς.

Sent from my iPhone using Tapatalk

My point exactly. Και για να προσφέρει τα περισσότερα σε άλλους τομείς που δεν προσφέρει ο 3600/3700, ίσως (δεν το γνωρίζω) να έκανε κάποιες πολύ μικρής σημασίας υποχωρήσεις σε άλλους τομείς. Και εννοείται πάντα ότι θα περιμένουμε τη διασταύρωση όλων αυτών προκειμένου να είμαστε αντικειμενικοί. Ή όσο γίνεται τέλος πάντων.

Θα κάνω ένα ερώτημα και θα το αφήσω να το απαντήσεις εσύ και θα κλείσω. Πιστεύεις ότι ο amirm θα μπορέσει ποτέ να αποτελέσει μέρος ενός panel με γνωστούς reviewer και το team της S.U. όπως είδαμε να γίνεται πρόσφατα;

Δεν μου έβαλες και τίποτα δύσκολο :)

Εννοείται ότι δεν θα είναι στο πάνελ. Δεν θα βάλουν σε κανένα πάνελ κάποιον του οποίου τα σχόλια δεν μπορούν να προβλέψουν. Δεν είναι καμία βιοτεχνία η S.U., έχουν φαντάζομαι και τμήμα δημοσίων σχέσεων που φροντίζει πως θα προστατευτεί καλύτερα η εικόνα της εταιρείας..!

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η κριτική του Amir δεν είναι έγκυρη επειδή δεν ήταν στο πάνελ ή επειδή δεν έκανε 1:1 με τον Phil στο YT όπως ο Gene. Ίσα ίσα.. το αντίθετο...

Δεν μου έβαλες και τίποτα δύσκολο :)

Εννοείται ότι δεν θα είναι στο πάνελ. Δεν θα βάλουν σε κανένα πάνελ κάποιον του οποίου τα σχόλια δεν μπορούν να προβλέψουν. Δεν είναι καμία βιοτεχνία η S.U., έχουν φαντάζομαι και τμήμα δημοσίων σχέσεων που φροντίζει πως θα προστατευτεί καλύτερα η εικόνα της εταιρείας..!

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η κριτική του Amir δεν είναι έγκυρη επειδή δεν ήταν στο πάνελ ή επειδή δεν έκανε 1:1 με τον Phil στο YT όπως ο Gene. Ίσα ίσα.. το αντίθετο...

Ε, εντάξει. Ας μην το παρουσιάσουμε και σαν στημένα βίντεο. Μια χαρά και στο 1:1 και στο άλλο με τους πολλούς υπήρξαν απρόβλεπτες ερωτήσεις. Το καλό είναι πως παίρνουν το χρόνο και κάνουν address σε αυτά τα θέματα όπως είπες κι εσύ.

Άραγε αυτά που συζητάμε εδώ περί τιμών παραμόρφωσης κλπ,ποσο μπορεί να επηρεάζουν το τελικο αποτέλεσμα σε πραγματικές συνθήκες;άσχετα από,το ποιος λέει τι,ποσο καλύτερα θα έπαιζε πχ ο χ3600 από τον χ4700 σε ίδιες συνθήκες;

Άραγε αυτά που συζητάμε εδώ περί τιμών παραμόρφωσης κλπ,ποσο μπορεί να επηρεάζουν το τελικο αποτέλεσμα σε πραγματικές συνθήκες;άσχετα από,το ποιος λέει τι,ποσο καλύτερα θα έπαιζε πχ ο χ3600 από τον χ4700 σε ίδιες συνθήκες;

Νομίζω ότι την καλύτερη απάντηση σε αυτό το ερώτημα την έχει δώσει ο Gene στους Audioholics, ο οποίος είναι και εκείνος που ανέδειξε το θέμα με το amp disconnect. Μάλιστα το είπε και στο ένα από τα δύο βίντεο στην κουβέντα με τον Phil.

Το review με τις μετρήσεις είναι αυτό κατ' αρχήν.

https://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/marantz-sr8012-receiver

Ο SR8012 κατά τον Gene είναι superb receiver και έγινε ο προσωπικός του ενισχυτής AV.

Στο 27ο λεπτό του βίντεο είναι και η συζήτηση.

https://www.youtube.com/watch?v=DUP4nK8f-_E

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

εχεις δοκιμασει τον 4500,οχι ομως τον 4700.
Πως λοιπον λες οτι,ο νεος,δηλαδη ο 4700,ειναι καλυτερος απ'τον 4500;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέοι Denon 8k avr 2020

εχεις δοκιμασει τον 4500,οχι ομως τον 4700.
Πως λοιπον λες οτι,ο νεος,δηλαδη ο 4700,ειναι καλυτερος απ'τον 4500;

Δεν έχω δοκιμάσει τον 4500. Βασικά έχω γράψει ότι έχουν περάσει από τα χέρια μου συγκεκριμένα μοντέλα. Ο πιο κοντινός στον 4500 είναι ο SR7013 ο οποίος είναι επίσης εξαιρετικός.

Γιατί αναφέρεσαι σε εμένα όταν η συζήτηση αφορά review; Reviewer δεν είμαι πια. Δεν κάνω review εδώ και χρόνια. Άλλοι σηκώνουν σκόνη με τα δήθεν review τους οδηγώντας σε παρανοήσεις το κοινό. Όπως είδες κι εσύ παρασύρθηκες και νόμιζες ότι έχει υπάρξει δοκιμή του 4500 από τον ίδιο που δοκίμασε τον 4700. Ενώ δοκιμή γιοκ.

O 4700Η είναι καλύτερος από τον 4500H στα εξής σημεία: έχει καλύτερα DSP και νέα καλύτερα επιμέρους εξαρτήματα στον προενισχυτή και φυσικά HDMI 2.1. Όλα αυτά μαζί με βελτιώσεις που φέρνει κατ' ευθείαν από τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν το 2019 μεταξύ των οποίων το DHV, το downmix στη δεύτερη ζώνη με ταυτόχρονη υποστήριξη κανονικού πολυκάναλου ήχου στην κύρια ζώνη και άλλα πολλά.

Πως δεν είναι καλύτερος λοιπόν από το μοντέλο που αντικαθιστά; Ένα τόνο παραπάνω πράγματα προσφέρει.

Πραγματικά δεν διαβάζεις καν τι γράφω. Το decoding εξωτερικά, έχει διαφορά από το decoding εσωτερικά.

Δεν ξέρω τι εννοείς εξωτερικό η αναλογικό decoding.
To decoding το κάνει ο decoder, το σήμα που εξέρχεται μετά τον decoder παραμένει ψηφιακό.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι μιλάμε για διαφορετικές στάθμες και άρα άλλα επίπεδα θορύβου στο σήμα στη μια και την άλλη περίπτωση, δεν με απασχολεί και να το καταλάβεις ξέρεις.

Προσπάθησε να δεις την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελες θεωρητικά να είναι. Πήγαινε το αυτί σου κοντά σε ένα ηχείο και ανέβασε το pot του volume. Σε κάποιο σημείο θα ακούσεις θόρυβο ακόμα και χωρίς σήμα. Σκέψου λοιπόν το θόρυβο σε αυτό το σημείο του pot και σκέψου τον θόρυβο σε άλλο σημείο του pot για τις ίδιες στάθμες.

Στη μία περίπτωση της αποκωδικοποίησης που προκύπτει σε διαφορετική στάθμη έχουμε περισσότερο θόρυβο, στην άλλη λιγότερο. Για τις ίδιες στάθμες σήματος άλλη θέση το pot στη μια περίπτωση και άλλη στην άλλη. Το ίδιο και ο θόρυβος! Άλλο επίπεδο θορύβου στη μια και άλλο στην άλλη περίπτωση.

Κατά τα άλλα κάποιοι μετράνε... Signal to noise and distortion ratio από τις pre-out που υπόκεινται σε όλα αυτά. Κούνια που τους κούναγε... .

Τι σημασία έχει "ο θόρυβος χωρίς σήμα που ακους με το αυτί όταν ανεβάζεις την ένταση στον ενισχυτή".
Μιλάς για εντελώς διαφορετικό πράγμα. Το φύσημα που έχει κάθε ενισχυτής (κάθε ηλεκτρονικό κύκλωμα).
Καμία μα καμία σχέση με τη μέτρηση THD+N/SINAD.

Γράφεις πράγματα χωρίς λογική, χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ και χωρίς καμία βάση από τεχνολογικής πλευράς.
Μετράει το DAC του ενισχυτή και την συμπεριφορά του σαν προενισχυτή.
Στέλνει ψηφιακό σήμα και μετράει την παραμόρφωση στο αναλογικό σήμα που προκύπτει μετά.

Θα μπορούσα να δεχτώ σαν αφετηρία για συζήτηση, δεν με νοιάζει αυτή η μέτρηση, δεν είναι ακουστές οι διαφορές
Ποιο άνετα θα συζητούσαμε πάνω σε αυτή τη βάση.

Θα σου πω ακριβώς πως το βλέπω εγώ,

Η Denon φετος διαφημίζει ένα καινούργιο HDMI 2.1. Για μένα ένα ίσον κανένα. Με PC, Xbox, Playstation τελείωσες. Θα πρέπει να συνδέσεις τα μηχανήματα στην τηλεόραση και μετά
eARC. Aν έχεις ενισχυτή με eARC κανένας λόγως αναβάθμισης.

Διαφημίζει το Pre-Amp Mode. Ωραία ιδέα. Το θέμα είναι ότι ή δουλέυεις με all or none δηλαδή όλα τα κανάλια με εξωτερικούς ενισχυτές ή μόνο με τα δυο μπροστινά.
Μεγάλο φάουλ μιας και εκτός απο τη μπροστινή δυάδα , εξίσου σημαντικό είναι και το κεντρικό κανάλι.
Αν πιστεύεις το review του ASR το pre-amp mode δεν προσφέρει τίποτα στην πράξη.

Επίσης όλα αυτα τα καινουργια DSP , τα εφέ ο επεξεργαστής για το Auro κτλ κτλ ειχαν σαν αποτέλεσμα να βγει ενα μηχάηνμα με περισσότερο θόρυβο.
Χειρότερες μετρήσεις σημαίνει, χειρότερο engineering, η ποιότητα του ήχου πήγε στην άκρη για τα αυτοκολλητάκια και το marketing.
Είναι ενδεικτικό το τι βάζει η κάθε εταιρεία σαν προτεραιότητα.

Για μένα αν κάποιος δεν θέλει τα περισσότερα κανάλια , δεν υπάρχει κανένας λόγως αναβάθμισης.
Αν θέλει καινούργιο ενισχυτή καλύτερα να προσπαθήσει να προλάβει κάποιο μοντέλο του 2019.

Re: Απάντηση: Νέοι Denon 8k avr 2020

Δεν ξέρω τι εννοείς εξωτερικό η αναλογικό decoding.
To decoding το κάνει ο decoder, το σήμα που εξέρχεται μετά τον decoder παραμένει ψηφιακό.

Τι σημασία έχει "ο θόρυβος χωρίς σήμα που ακους με το αυτί όταν ανεβάζεις την ένταση στον ενισχυτή".
Μιλάς για εντελώς διαφορετικό πράγμα. Το φύσημα που έχει κάθε ενισχυτής (κάθε ηλεκτρονικό κύκλωμα).
Καμία μα καμία σχέση με τη μέτρηση THD+N/SINAD.

Γράφεις πράγματα χωρίς λογική, χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ και χωρίς καμία βάση από τεχνολογικής πλευράς.
Μετράει το DAC του ενισχυτή και την συμπεριφορά του σαν προενισχυτή.
Στέλνει ψηφιακό σήμα και μετράει την παραμόρφωση στο αναλογικό σήμα που προκύπτει μετά.

Επιμένεις να μην κατανοείς ότι υπάρχει διαφορά όταν ένα DSP αποκωδικοποιεί κάτι σε PCM από το να περνάει PCM από εξωτερική πηγή. Το παράδειγμα στο έφερα μήπως και το καταλάβεις αλλά δεν... .

Είναι το σημείο που στέλνει αδιάβαστο και τον amirm βασικά αυτό, οπότε είναι κατανοητή η αντίδραση.
Όπως σου έγραψα και πριν. Δεν με ενδιαφέρει να κατανοήσεις αν δεν θέλεις να κατανοήσεις. Μου αρκεί που κατανόησαν εκείνοι που έπρεπε τη διαφορά. Είναι γνωστό και στις πέτρες τι συμβαίνει όταν στέλνεις πολυκαναλικό PCM από το HDMI μετατροπή από Dolby THD σε PCM στο player σε σχέση με το να το στείλεις bitstream σε ένα DSP που έχει σχεδιαστεί πρωτίστως γι' αυτό.

Και μου έλεγες για mp3 wav aiff και άλλα διάφορα άσχετα με εκείνα που γράφω εγώ. Κοινώς έχεις μπερδέψει την αποκωδικοποίηση με την ψηφιοαναλογική μετατροπή. Είπα να μην αναφερθώ, αλλά αφού επιμένεις... .

Διαφημίζει το Pre-Amp Mode. Ωραία ιδέα. Το θέμα είναι ότι ή δουλέυεις με all or none δηλαδή όλα τα κανάλια με εξωτερικούς ενισχυτές ή μόνο με τα δυο μπροστινά.
Μεγάλο φάουλ μιας και εκτός απο τη μπροστινή δυάδα , εξίσου σημαντικό είναι και το κεντρικό κανάλι.

Επίσης όλα αυτα τα καινουργια DSP , τα εφέ ο επεξεργαστής για το Auro κτλ κτλ ειχαν σαν αποτέλεσμα να βγει ενα μηχάηνμα με περισσότερο θόρυβο.
Χειρότερες μετρήσεις σημαίνει, χειρότερο engineering, η ποιότητα του ήχου πήγε στην άκρη για τα αυτοκολλητάκια και το marketing.
Είναι ενδεικτικό το τι βάζει η κάθε εταιρεία σαν προτεραιότητα.

Τώρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον. Ποια είναι τα περισσότερα εφέ κουτουλού κουτουλού; Έβαλαν καινούργια sound modes στον 4700; Που είναι; Ποια είναι;

Το pre-amp mode προσφέρει. Και ήταν ζητούμενο και έγινε.

Η πλάκα πάντως είναι ότι τόσο ο 3700, όσο και ο 4700 βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο (ο 6700 σε άλλο). Και φυσικά η ακόμα πιο πλάκα είναι ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι η Denon δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή.

Πάντως την πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση/εξήγηση στο θέμα, δεν τη διάβασα στο ASR αλλά στο AVS. Μάλιστα διαβάζοντας, θυμήθηκα κάποια πράγματα τα είχαμε δείξει κι εδώ πέρυσι αναφερόμενοι σε αλλαγές στο hardware.

κλικ

Και ως followup

κλοκ

Ξέρουν τι κάνουν και γιατί το κάνουν.

Certainly Denon understands exactly how their products measure and is satisfied enough with those measurements to ship the products. Saying that Denon hasn't measured their products is really insulting to Denon.

έχεις μεγάλο πρόβλημα πραγματικά....

ανέβασες δυο link.

Στο πρώτο λέει γιατί ο 3600 μετράει καλύτερα και γιατι. Δηλαδή ενισχύεις τα επιχειρήματά μου.

Στο δέυτερο λέει ότι ο 3500 μετράει χειρότερα από τον 4700 , μία ή άλλη

Re: Απάντηση: Νέοι Denon 8k avr 2020

έχεις μεγάλο πρόβλημα πραγματικά....

ανέβασες δυο link.

Στο πρώτο λέει γιατί ο 3600 μετράει καλύτερα και γιατι. Δηλαδή ενισχύεις τα επιχειρήματά μου.

Στο δέυτερο λέει ότι ο 3500 μετράει χειρότερα από τον 4700 , μία ή άλλη

Ό,τι πεις... . Ξαναδιάβασε τι έχει γράψει ο τύπος προσεκτικά.

Οι επιλογές ενός κατασκευαστή δεν είναι καθόλου τυχαίες. Υπάρχουν προτεραιότητες στην κάλυψη των αναγκών αναλόγως κατηγορίας προϊόντων.

Όπως έγραψα και πιο πριν και μάλλον δεν το διάβασες ούτε αυτό, είναι καλύτερα να πετύχεις ανώτερη απόδοση σε κάτι που είναι σημαντικό κι ας σημαίνει αυτό μικρότερη απόδοση σε κάτι άλλο λιγότερο σημαντικό. Χωρίς βέβαια να μπορώ να γνωρίζω αν όντως έτσι είναι τα πράγματα στον 4700, καθώς θα πρέπει πρώτα να διασταυρωθεί κάτι για να είμαστε αντικειμενικοί όσο γίνεται.

Οπότε ρίξε τις δάδες στο ποτάμι, δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτε και ούτε πρόκειται καθώς όπως είπαμε η Sound United μόνο τυχαία εταιρία δεν είναι και ακούει κοινό και κριτικούς.

Για τον amirm δεν ξέρω, αλλά δεν έχει και σημασία αυτός.

Μεγάλο φάουλ μιας και εκτός απο τη μπροστινή δυάδα , εξίσου σημαντικό είναι και το κεντρικό κανάλιι.

Για μένα αν κάποιος δεν θέλει τα περισσότερα κανάλια , δεν υπάρχει κανένας λόγως αναβάθμισης.
Αν θέλει καινούργιο ενισχυτή καλύτερα να προσπαθήσει να προλάβει κάποιο μοντέλο του 2019.

Να σαι καλά που το ανέφερες.

Σχεδόν 20 χρόνια παίζω με τρείς τελικούς,έναν για κάθε μπροστινό ηχείο.

Και τώρα το καταργούν αυτό? Ευτυχώς δηλαδή που πήρα πέρυσι τον 7013..