Αφού και εσύ ο ίδιος παραδέχεσαι ότι δεν αφορούν τις δοκιμές του (τις οποίες προφανώς συζητάμε εδώ), γιατί συνεχίζεις να αναφέρεσαι σε αυτές; Ποιο το νόημα; Σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών του Amir πάντα, τα οποία συζητάμε εδώ και αρκετές σελίδες.
Όσο αφορά για το αν πρόκειται για review ή όχι, η ίδια η Denon America επίσημα το αναγνωρίζει ως τέτοιο:
https://twitter.com/Mikematerazzo/status/1273717419236823040
"We’ve just become aware of this review and are in the process of verifying the results with our engineering team. We'll let you know as soon as we hear back."
οπότε μάλλον αυτή η ιστορία τελειώνει εδώ.
Ναι, καλά. Αυτή ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν ανέβηκε το review του Amir:
https://avclub.gr/forum/showthread....r-2020?p=1058521073&viewfull=1#post1058521073
Έχει δρόμο ακόμα αυτός για να μάθει τι είναι ενισχυτής AV. Γιατί από ακεραιότητα το έχει κάψει προ πολλού. Η γνώμη μου είναι να μην ασχολείστε με site που απευθύνονται σε ψεκασμένους. Εάν και όποτε μετρήσει εντός προδιαγραφών και μάθει να χρησιμοποιεί βασικά πράγματα όπως το Audyssey, ίσως το σκεφτώ να τον πάρω στα σοβαρά.
Μέχρι τότε, μόνο καφενειακού τύπου ενημέρωση προσφέρει.
Οπότε, άσχετος, διεφθαρμένος, με ψεκασμένους για κοινό, για καφενείο. Πλήρες σετ λάσπης δηλαδή.
Για την ταμπακιέρα βέβαια ούτε λέξη.
Όντως, αυτός είναι. Δεν προσπαθεί να το κρύψει. Το γράφει και στην υπογραφή του. Και στο βιογραφικό του που ανέβασα νωρίτερα. Πάλι τα ίδια θα λέμε;
Για να ξεμπερδεύουμε, διάφοροι τον έχουν κατηγορήσει για προκατάληψη στο παρελθόν. Όλοι τους πήραν τις απαντήσεις τους και γύρισαν πίσω στις τρύπες τους. Ο πιο πρόσφατος (με αφορμή το συγκεκριμένο review μάλιστα) όταν συνειδητοποίησε περί τίνος πρόκειται έφαγε μια μέρα ζητώντας συγνώμη από όλο τον κόσμο στο φόρουμ του Amir.
Το τι έκανε κάποιος ιδιώτης και το τι μετάνιωσε, αν μετάνιωσε και οτιδήποτε άλλο, αφορά αυτόν. Ποσώς με αφορά. Αυτά είναι για εκείνους που κοιτούν από την κλειδαρότρυπα και τους ενδιαφέρουν μόνο τα κουτσομπολιά.
Εμένα η δική μου γνώμη δεν αλλάζει. Θα αλλάξει όταν θα μπορέσει να φτάσει στα στάνταρ που απαιτούνται για ένα review. Αλλά όταν κατ' εξακολούθηση ισχύουν τα ίδια, ε όπως και να το κάνουμε εγείρει αντιδράσεις. Και όχι μόνο από εμένα, αλλά από όλους.
Εγώ του δίνω το benefit of doubt και φυσικά επειδή πιστεύω στο τεκμήριο της αθωότητας, θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθήσει το δρόμο των σωστών review. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία αλλά δυστυχώς υπάρχει το κατ' εξακολούθηση που τον βαραίνει. Στο χέρι του είναι. Έχω δώσει παραδείγματα σωστών review ας μην επανέλθω σε αυτά, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα αδικήσω και άλλους αξιόλογους reviewers μη αναφέροντάς τους.
Η ταμπακιέρα είναι ότι αυτό το πράμα δεν είναι review. Έτερον ουδέν. Ή για να το πω πιο καλά, θα επαναλάβω εκείνο που έγραψα στη δοκιμή του 3600. Με το να δοκιμάσεις 2 από τα 14 μπουλόνια των τροχών ενός αυτοκινήτου, δεν λέει τίποτε για το αυτοκίνητο στο σύνολό του. Και αυτό αν πιστέψουμε ότι όντως τα δοκίμασες... .
Τόσο η Sound United, όσο και η Yamaha έχουν αποδείξει ότι ακούνε τους reviewers. Το έχω γράψει κι όλας. Τους reviewers όμως, όχι τους ό,τι νά ναι. Μάλιστα στην περίπτωση της Sound United ο σχεδιασμός είναι να έρθει πιο κοντά το κοινό στον τρόπο που σχεδιάζουν τα προϊόντα της.
Έχουμε μάλιστα παράδειγμα εδώ μέσα: Πέρυσι, που ξεκίνησαν τα webinars στους dealers, με την ευκαιρία της διάθεσης πληροφοριών που δεν υπήρχαν πριν διαθέσιμες, άνοιξα το θέμα για τα μοντέλα του 19-20. Αυτό αποδείχτηκε πολύ ενδιαφέρον για το κοινό, τα μέλη εδώ μέσα. Πολύ απλά, αφού είχα τις πληροφορίες τις μοιράστηκα.
Από τότε η Sound United, μάλιστα πριν λίγο καιρό, αποφάσισε να ανοίξει και κατ' ευθείαν στο κοινό κανάλια επικοινωνίας. Απόδειξη όλων αυτών ήταν ότι το παρόν νήμα δεν το άνοιξα εγώ, αλλά μέλος. Είχα σχεδιάσει να το ανοίξω εγώ, αλλά με πρόλαβε άλλος. Και καλά έκανε. Γι' αυτό και βάζω τις πληροφορίες εδώ. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Kudos to Sound United λοιπόν και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι.
Για να ξεμπερδεύουμε λοιπόν, το συννεφάκι που έχει δημιουργήσει ο amirm στο κοινό του και τους ακόλουθους του, θα έχει νόημα όταν ο ίδιος αποφασίσει να έρθει πιο κοντά στην πραγματικότητα. Να δοκιμάσει τους ενισχυτές AV ως αυτό που είναι και όχι ως εκείνο που θα ήθελε να είναι. Δυστυχώς, όσο επιμένει σε αυτό, τόσο απομακρύνεται από το στόχο που υποτίθεται ότι ο ίδιος λέει ότι έχει. "Να δίνουν καλύτερα προϊόντα οι εταιρίες".
Ας κοιτάξει να γίνει καλύτερος reviewer πρώτα. Τo να γράφεις review στον τίτλο και να είναι κάτι άλλο, είναι παραπλανητικό.