Νέοι Denon A/V FY '23

Δεν πρόκειται να σχολιάσει η S.U. τις μετρήσεις του Amirm πολύ απλά γιατί τις είχε δει πριν τις δημοσιεύσει. Το αναφέρει αρκετές φορές μέσα στα γραπτά του.

Παράδειγμα: "I grabbed a preliminary set of measurements from the DAC section of the 3800H and ran it by the company. Within typical margin of error, the measurements were the same as company's own."

Άλλο παράδειγμα: "So fairly large degradation here. Company explanation was that this was good enough for "99%" of the external amps out there. Be that as it may, it still doesn't explain the drop in performance at the peak level (101 dB for 3700 vs 95 for 3800)."

Το δις εξαμαρτείν που λέμε..

Οπότε οι μετρήσεις είναι αυτές. Αν κάποιος πτοείται από το γεγονός ότι μετράει χειρότερα από το παλιότερο μοντέλο, ας πάει αλλού.
Mεταξυ μας, προσωπικά θα αυμβιβαζομουν εύκολα με τις λίγο χειρότερες μετρήσεις σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επιλογής dirac. Αλλά η ταυτοχρονη αύξηση στην τιμή (και τι αυξηση) ειναι το αποτρεπτικό για μένα. Δε σας κρύβω ότι έχοντας άρτι αγοράσει το nad 778 προβληματιστηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα για το dirac στον 3800. Πλέον θεωρώ ότι έκανα τη σωστή επιλογή καθώς κοστολογικα το κουστουμι με τις εκπτώσεις του αντιπροσώπου φαίνεται πως θα βγαίνει μια η άλλη και έχω design που μετράει, μηχανημα τωρα, bluos (που δεν το χρησιμοποιώ αλλά οκ, μετραει), και hypex ενίσχυση. Βέβαια χάνω κατά κράτος στο παλιό hdmi board αλλά προσωπικά μου είναι ψιλοαχρηστο το 2.1 και η επιπλέον έξοδος. My 2 cents.

Το Dirac θα έρθει το Μάρτιο γιατί τότε θα είναι διαθέσιμοι οι 4800 και cinema 40, με τους οποίους πρέπει να συγκρίνουμε τόσο ακριβά μηχανήματα όπως τον 778, Παρ όλο που δεν έχει sub management όπως οι Denon και marantz.
Οι 3800 και cinema 50 είναι πιο κάτω κατηγορίας μηχανήματα. Και στο hardware εννοείται. Τόσο στα dsp όσο και στα τελικά στάδια. Δεν είναι όπως συνέβαινε με την απελθουσα σειρά που επί της ουσίας επρόκειτο για light εκδόσεις των μεγαλύτερων.

Το Dirac θα έρθει το Μάρτιο γιατί τότε θα είναι διαθέσιμοι οι 4800 και cinema 40, με τους οποίους πρέπει να συγκρίνουμε τόσο ακριβά μηχανήματα όπως τον 778, Παρ όλο που δεν έχει sub management όπως οι Denon και marantz.
Οι 3800 και cinema 50 είναι πιο κάτω κατηγορίας μηχανήματα. Και στο hardware εννοείται. Τόσο στα dsp όσο και στα τελικά στάδια. Δεν είναι όπως συνέβαινε με την απελθουσα σειρά που επί της ουσίας επρόκειτο για light εκδόσεις των μεγαλύτερων.

Εννοείς ότι κατα αντιστοιχία ο 4800 είναι σαφώς πιο ανώτερο μοντέλο σε σχέση με τον 3800, από ότι ήταν ο 4700 για τον 3700?

Εννοείς ότι κατα αντιστοιχία ο 4800 είναι σαφώς πιο ανώτερο μοντέλο από ότι ήταν ο 4700 για τον 3700?

Ακριβώς. Προκύπτει από τις φωτογραφίες του εσωτερικού που έχω βάλει. Πλέον ο 4800 έρχεται κοντά στον 6700, και το ίδιο και ο Cinema 40. Σε αυτόν ωστόσο διατηρείται η διαφορά από τον SR8015 που είναι μια πιο light εκδοχή του 8500ΗΑ.

Για να γίνει πιο κατανοητό. Επάνω ο 3700Η και δίπλα ο 4700Η και κάτω ο 3800Η και δίπλα ο 4800Η

Καμία σχέση πλέον η σειρά 3xxx με τη σειρά 4xxx

3700Η vs 4700H vs 3800H vs 4800H - inside.jpg

Κάποιος εδώ μέσα από αυτές τις "ορδές " αγοραστών όπως διατείνονταν ορισμένοι αγόρασε τελικά κανα 3800 να μας πει εντυπώσεις;

Τέλος του μήνα θα είναι διαθέσιμοι οι 3800Η στην ελληνική αγορά, με πρόβλεψη. Γιατί βιάζεσαι; Δεν κρατιέσαι; :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: billpeppas
πανέμορφος!!!
πολύ σικάτος, απέριττος, αριστοκρατικός!!
να πω την αμαρτία μου, προτιμώ σε εμφάνιση τους denon από τους marantz, εδώ και χρόνια.. βρίσκω την marantz να κάνει "στυλιστικούς ακροβατισμούς" , ενώ η denon κρατάει μια "κλασική γραμμή" , κάτι σαν "σταθερή αξία".
τώρα που βλέπω το μηχάνημα σε ασημί , μου γύρισαν τα μάτια όπως τότε πιτσιρικάς που μόνο τα χάζευα....
και να φανταστείς Λέω, είμαι φαν του μαύρου !! :ROFLMAO:

Αν μιλάμε για τον AVC-A1H δεν νομίζω να τον δούμε πριν την νέα χρονιά. Τον 4800H τον Μάρτιο, ενώ ο 3800Η αναμένεται από στιγμή σε στιγμή στην Ελλάδα.

Είναι αυξημένη η ζήτηση παγκοσμίως και όταν αυτό συναντιέται με το λάθος forecast που ως γνωστόν γίνεται μήνες πριν και δεν έχεις προβλέψει σωστά τη ζήτηση στην αγορά, είναι λογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις.
Στην Ελλάδα είμαστε, συμβαίνουν αυτά.
Όταν έγραφα ότι πρέπει να φέρουν container, ήξερα γιατί το έγραφα. :cool:

Το πιο πιθανό πάντως είναι να κάνουν χριστούγεννα με τα μηχανάκια τους οι κάτοχοι AVR-X3800Η/Cinema 50.

πανέμορφος!!!
πολύ σικάτος, απέριττος, αριστοκρατικός!!
να πω την αμαρτία μου, προτιμώ σε εμφάνιση τους denon από τους marantz, εδώ και χρόνια.. βρίσκω την marantz να κάνει "στυλιστικούς ακροβατισμούς" , ενώ η denon κρατάει μια "κλασική γραμμή" , κάτι σαν "σταθερή αξία".
τώρα που βλέπω το μηχάνημα σε ασημί , μου γύρισαν τα μάτια όπως τότε πιτσιρικάς που μόνο τα χάζευα....
και να φανταστείς Λέω, είμαι φαν του μαύρου !! :ROFLMAO:

Ε, αφού σου αρέσει σε ασημένιο και σου εκτιμάς τις καλές μπόρνες, δικό σου... :D

A1H door closed.jpeg
A1H door open.jpeg
speaker terminals 1.jpgspeaker terminals 2.jpg

• Like
Reactions: broncogr
Ε, αφού σου αρέσει σε ασημένιο και σου εκτιμάς τις καλές μπόρνες, δικό σου... :D

View attachment 206074
View attachment 206075
View attachment 206076View attachment 206077
και οι Ferrari μου αρέσουν, αλλά και να μου χαρίσει μία κάποιος, απλά θα κάθεται από κάτω να την χαζεύω....... :ROFLMAO:

θέλω να πω ότι στο σπίτι οριακά χωράει το 2κάναλο που έχω.. που να μπουν τόσα κανάλια επιπλέον;; :ROFLMAO:

και οι Ferrari μου αρέσουν, αλλά και να μου χαρίσει μία κάποιος, απλά θα κάθεται από κάτω να την χαζεύω....... :ROFLMAO:

θέλω να πω ότι στο σπίτι οριακά χωράει το 2κάναλο που έχω.. που να μπουν τόσα κανάλια επιπλέον;; :ROFLMAO:

Εδώ κάνεις το κλασικό λάθος που κάνουν πολλοί όταν ρωτάνε για ενισχυτές AV. Τα περισσότερα κανάλια έρχονται πακέτο με τον καλύτερο (και ακριβότερο) ενισχυτή. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν σε παίρνει να πας σε σύστημα 15.4 πως δεν σου χρειάζεται ο καλύτερος ενισχυτής.
Η ποιότητα ανεβαίνοντας σε κατηγορία ενισχυτή ακούγεται ακόμα και αν συνδέσεις βασικό 5.1 setup ηχείων.

Εδώ κάνεις το κλασικό λάθος που κάνουν πολλοί όταν ρωτάνε για ενισχυτές AV. Τα περισσότερα κανάλια έρχονται πακέτο με τον καλύτερο (και ακριβότερο) ενισχυτή. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν σε παίρνει να πας σε σύστημα 15.4 πως δεν σου χρειάζεται ο καλύτερος ενισχυτής.
Η ποιότητα ανεβαίνοντας σε κατηγορία ενισχυτή ακούγεται ακόμα και αν συνδέσεις βασικό 5.1 setup ηχείων.
έγραψα ότι "...στο σπίτι οριακά χωράει το 2κάναλο ..."
άρα για 5.1 ή 5.0 ούτε λόγος....
τώρα αν ο πανέμορφος Denon (σε 2κάναλη λειτουργία) είναι καλύτερος ηχητικά από 2κάναλο προ-τελικό , αυτό θα ήταν ατέρμονη κουβέντα πιστεύω...