Νέοι Denon A/V FY '23

Can I set my AVR to go into Standby Mode automatically?
Yes, this can be set in the unit’s setup menu (GUI) under General -> ECO -> Auto Standby. For the Main Zone, your options are 60 mins, 30 mins, 15 mins or Off. You will see “Auto Standby” displayed on the unit’s front panel display before it shuts down into Standby Mode.

You can also set an automatic Standby for Zone 2 and/or Zone 3 in the same menu. Your options here are 8 hours, 4 hours, 2 hours or Off.

ΜODE (Auto) (On)η (Of) θα πρέπει να είναι ,ΚΥΡΙΑ ΖΩΝΗ αν το βάλω Of πειράζει

Carry out the following settings when using a speaker with an impedance of 4 – 6 Ω/ohms.

Press and hold the main unit’s STATUS and ZONE3 SOURCE at the same time for at least 3 seconds.
Flower Mark
4K/8K Format <Enhanced>” appears on the display.
Press Cursor Down on the main unit twice.
Flower Mark
Sp. Impedance <8ohms>” appears on the display.
Use Cursor Left or Cursor Right on the main unit to select the impedance.

Μια και το ανέφερες είναι πράγματι υποχρεωτικό να κατεβάσουμε την επιλογή σε 6 ωμ ή 4ωμ αν έχουμε κάποιο ηχειο κάτω από 8ωμ?Κάπου είχα διαβάσει ότι δεν το κάνουμε γιατί μειώνει την ισχύ του ενισχυτή?Αν τα μισά είναι 8 ωμ και τα άλλα 6 και ένα 4 ωμ τότε είναι υποχρεωτικό να κατέβουμε στα 4 ωμ?Σε σύστημα 5.1.4

Τα ηχεία polk 700 αναγράφουν ότι μπορεί να παίξουν και 4/6/8 ωμ που είναι σωστό να παίζουν με τον Denon.AVC 6800H

Μια και το ανέφερες είναι πράγματι υποχρεωτικό να κατεβάσουμε την επιλογή σε 6 ωμ ή 4ωμ αν έχουμε κάποιο ηχειο κάτω από 8ωμ?Κάπου είχα διαβάσει ότι δεν το κάνουμε γιατί μειώνει την ισχύ του ενισχυτή?Αν τα μισά είναι 8 ωμ και τα άλλα 6 και ένα 4 ωμ τότε είναι υποχρεωτικό να κατέβουμε στα 4 ωμ?Σε σύστημα 5.1.4

Η απάντηση είναι γενικώς ότι μειώνεται η ισχύς που παραδίδεται με σκοπό τη θερμική προστασία από δύσκολα (χαμηλής εμπέδησης) φορτία για παρατεταμένη διάρκεια χρήσης σε συνδυασμό με υψηλή στάθμη.

Το τι συμβαίνει, το έχει εξηγήσει ο Gene πολύ καλά (και το έχει μετρήσει).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: cinephile
Εχω μια ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση των ηχείων Atmos στον Ενισχυτή DENON AVC 6800Η
Έχω 7.1 και θέλω να τοποθετήσω και δύο Atmos ηχεία στην οροφή επάνω από εκεί που κάθομαι και όχι ψηλά στον τοίχο σε ποια ονομασία πίσω από τον ενισχυτή θα συνδέσω τα ηχεία έχει πολλές ονομασίες.
,
,

Κάνεις ερώτηση στο κατάστημα που τον αγόρασες και σε καθοδηγούνε αυτοί.

Απ' όσο θυμάμαι όταν τρέχεις το wizard σου δείχνει στην οθόνη τα βήματα της σύνδεσης.

Ναι γίνεται το κλασικό πάρτυ της τελευταίας βδομάδας του Νοεμβρίου κάθε χρόνο όπου οι ενισχυτές πέφτουν στις χαμηλότερες τιμές όλης της χρονιάς. Έτσι χτύπησα και εγώ τον RZ30

Καλησπέρα παιδιά και απο εμένα . . . τσίμπησα και εγώ τον AVR-X2800H απο Γερμανία. Εχω ένα θέμα όμως θέλω να βάλω ανεμιστηρακι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο γιατί με τον onkyo που είχα ειχε κλατάρει το dts από την θέρμανση και έτσι θέλω να τα βάλω τα ανεμιστηράκια απο την αρχή που τον πήρα.
Τι πρέπει να βάλω σε ανεμιστηράκι (υπολογιστή) με Usb αν υπάρχει μετατροπέας για να πάρω από εξωτερική πρίζα ρεύμα .... με μία ματιά που έριξα οι πιο αθόρυβοι είναι οι Noctua. Θα ήθελα αν μπορείτε την βοήθεια σας σε αυτό το θέμα ψύξης.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σας δείχνω και σε φώτο τι έχω βρει . . . για να μου πείτε την γνώμη σας.

Attachments

• 1.jpeg
    1.jpeg
    34.9 KB · Views: 10
  • 2.jpg
    2.jpg
    85.8 KB · Views: 10
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    31.5 KB · Views: 10
Θες 2 Noctua 12αρηδες, ένα τροφοδοτικό 12V ( ή και 9V αν είναι να τους ησυχάσεις περαιτέρω), καλώδια, και ένα relay αν θες να τους κάνεις να ανοίγουν με τον ενισχυτή μέσω του trigger out (αν έχει ο 2800H, δεν θυμάμαι)

• Like
Reactions: gious21
Θες 2 Noctua 12αρηδες, ένα τροφοδοτικό 12V ( ή και 9V αν είναι να τους ησυχάσεις περαιτέρω), καλώδια, και ένα relay αν θες να τους κάνεις να ανοίγουν με τον ενισχυτή μέσω του trigger out (αν έχει ο 2800H, δεν θυμάμαι)

Denon AVR-X2800H​

DC trigger output (12V) δυστηχώς δεν έχει . . .
0
Φίλε μου θέλω να τους βάλω με εξωτερική usb μπρίζα της sonoff Που έχω .... μου αρκεί δηλ και αυτό. οπότε είμαι καλημένος με αυτά που μου ανέφερες? η πρώτη φώτο που βλέπεις με τους 3 και το hub Κάνουν για να συνδεθούν με εξωτερικό τροφοδοτικό ? aerocool

Αν δεν εχεις σκοπό να τον στριμώξεις σε κάνα ράφι που δεν θα αναπνέει καθόλου, μην ασχοληθείς (δεν είναι όλοι onkyo (ευτυχώς))

• Like
Αν δεν εχεις σκοπό να τον στριμώξεις σε κάνα ράφι που δεν θα αναπνέει καθόλου, μην ασχοληθείς (δεν είναι όλοι onkyo (ευτυχώς))
Οχι δεν είναι ράφι . . . κανονικό 3πλο επιπλακι με τζάμι και μεγάλες αποστάσεις . . . την έχω φάει απο τον Onkyo γι αυτό φοβάμαι. καλά που μου το είπες.

Denon AVR-X2800H​

DC trigger output (12V) δυστηχώς δεν έχει . . .
0
Φίλε μου θέλω να τους βάλω με εξωτερική usb μπρίζα της sonoff Που έχω .... μου αρκεί δηλ και αυτό. οπότε είμαι καλημένος με αυτά που μου ανέφερες? η πρώτη φώτο που βλέπεις με τους 3 και το hub Κάνουν για να συνδεθούν με εξωτερικό τροφοδοτικό ? aerocool
Ναι, θα κάνεις την δουλειά σου και έτσι.

• Like
Οχι δεν είναι ράφι . . . κανονικό 3πλο επιπλακι με τζάμι και μεγάλες αποστάσεις . . . την έχω φάει απο τον Onkyo γι αυτό φοβάμαι. καλά που μου το είπες.
Όταν λες τζάμι φαντάζομαι εννοείς στα ράφια και όχι κλειστό ντουλάπι έτσι; Γιατί αλλιώς δε σε σώζει τίποτα.

• Like
Reactions: kbouk and gious21
Όταν λες τζάμι φαντάζομαι εννοείς στα ράφια και όχι κλειστό ντουλάπι έτσι; Γιατί αλλιώς δε σε σώζει τίποτα.
Ναί φίλε μου ράφια με τζάμι με κενό από πάνω κάπου στα 10-15 cm και απο πισω ανοιχτό και στο πλάι κανονικά ! αλλά ανεμιστήρα θα βάλω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ! Δεν είναι onkyo όπως είπε και ο φίλος μας πιο πάνω αλλά άμα την πάθεις μία μετά φοβάσαι.

Ο 2800Η δεν έχει εσωτερικά ανεμιστήρες, βασίζεται στο convecting μόνο. Από τα 9καναλα μοντέλα, δηλαδή από τον 3800Η, και πάνω βάζουν ανεμιστήρες. Προφανώς γιατί το σασί είναι σε ίδιες περίπου διαστάσεις και το convecting δεν επαρκεί για ένα μηχάνημα πιο πακτωμένο εσωτερικά.

• Like
Αυτό το ότι ευτυχώς που δεν είναι οκνυο να το προσέξετε λίγο!
2800 που πέρασε για λίγο από τα χέρια μου έπαιρναν φωτιά. Και για τον 3800 τα ίδια ακούω... Αντίθετα ο νέος RZ30 onkyo μια χαρά χλιαρός είναι για την ώρα..

• Like
Αυτό το ότι ευτυχώς που δεν είναι οκνυο να το προσέξετε λίγο!
2800 που πέρασε για λίγο από τα χέρια μου έπαιρναν φωτιά. Και για τον 3800 τα ίδια ακούω... Αντίθετα ο νέος RZ30 onkyo μια χαρά χλιαρός είναι για την ώρα..
Μα γι αυτό λέω να το βάλω το ανεμιστηράκι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο . . . δεν είπαμε ότι θα παίζει όλη μέρα.