Νέοι Denon A/V FY '23

Εντάξει υποτίθεται ότι ο κατασκευαστής γνωρίζει τις θερμοκρασίες που ανεβάζει και εφόσον τηρηθούν οι προϋποθέσεις εγκατάστασης δεν υπάρχει πρόβλημα.
Απλά κάποιοι κατασκευαστές φροντίζουν να κρατούν πιο δροσερα τα μηχανήματα τους κάποιοι δεν τους απασχολεί και πολύ.
Η denon δεν συγκαταλέγεται από τις εταιρείες που το ψάχνει γιαυτό και έχει τα πιο κόμπακτ μηχανήματα.
Αυτό όχι μόνο δεν τους κόβει πωλήσεις από τους ανυποψιαστους αγοραστές αλλά τις αυξάνει καθώς όλοι θέλουν ο ενισχυτής τους να πιάνει τον μικρότερο δυνατό χώρο!
Πχ ο rz50 είναι +20εκ ύψος και το άμεσα ανταγωνιστικο του μοντέλο ο 3800 είναι ούτε 17! Ε μάλλον ο ονκυο τα κατεφερνει καλύτερα στην διαχείριση της θερμοκρασίας.

Last edited:
  • Like
Reactions: gious21
Εχω τον ενισχυτή Demon AVC -X6800H και έχω μια απορία πως θα συνδέσω το προβολέα Epson QB 1000H ( έχει δύο HDMI μια απλή και μια HDMI e+ARC) στα αντίστοιχα HDMI του denon στην απλή του denon ΤV2 η TV1 e-ARC

το arc προσφέρει επιστροφή ήχου από το προβολικό μέσο στον ενισχυτή. Αν έχεις τηλεόραση έχει μεγάλο νόημα η σύνδεση μέσω arc για να ακούς από τον ενισχυτή όταν χρησιμοποιείς για αναπαραγωγή τις εφαρμογές της τηλεόρασης (όπως netflix, disney plus κλπ). Ο προβολέας σου προσφέρει τέτοια δυνατότητα? Αν όχι, δεν έχει νόημα η σύνδεση μέσω arc. Στο θέμα της εικόνας οι δύο έξοδοι λογικά θα είναι ίδιες.

• Like
Reactions: #@george@#
Εχω τον ενισχυτή Demon AVC -X6800H και έχω μια απορία πως θα συνδέσω το προβολέα Epson QB 1000H ( έχει δύο HDMI μια απλή και μια HDMI e+ARC) στα αντίστοιχα HDMI του denon στην απλή του denon ΤV2 η TV1 e-ARC
Δεν έχει σημασία.
Στην θύρα ARC βάζεις την TV αν θα συνδέσεις και TV στον ενισχυτή.
Ο προβολέας δεν έχει ARC, ούτε χρειάζεται να έχει.

Edit: ο Epson έχει, άρα έχει ενσωματωμένο media player ή απλά η Epson έβαλε ένα feature δίχως λόγο :D

Εσένα πάλι δεν σε νοιάζει αν η πηγή σου θα είναι κάποια συσκευή που συνδέεις στον Denon.

Δηλαδή γίνεται η σύνδεση στις απλές HDMI και όχι στις HDMI e-ΑRC το ίδιο ισχύει και στο. Media.player.που έχει Netflix;

Δηλαδή γίνεται η σύνδεση στις απλές HDMI και όχι στις HDMI e-ΑRC το ίδιο ισχύει και στο. Media.player.που έχει Netflix;
Τι σχέση έχει το media player που ειναι πηγή και μπαίνει στις εισόδους (και όχι στις εξόδους όπως ο προβολέας και τη TV) ;

Να διευκρινίσω ο προβολέας αναμένεται αλλά για να μην ψάχνουμε μετά ,σας λέω ότι έχει μια HDMI 1 και HDMI 2 ( ARC και e-ARC)

Τα arc/e-arc είναι hdmi με είσοδο - έξοδο. Ο προβολέας να έχει έξοδο για τι πράγμα; Εκτός αν όπως ειπώθηκε πιο πάνω έχει ενσωματομένο media player

Εδώ και χρόνια υπάρχουν προβολείς με arc. Αν και συνήθως δεν αφορά πλήρες eArc και είναι είτε για δύο κανάλια ή μέχρι dd+ με Atmos, αλλά κι αυτό σιγά σιγά αλλάζει μια και οι προβολείς πλέον αντιμετωπίζονται όπως οι τηλεοράσεις σε ότι αφορά την αναπαραγωγή.

Σε κάθε περίπτωση, εάν το μοναδικό μέσο προβολής σου στο χώρο θα είναι ο προβολέας, τότε βαλτον στο arc του ενισχυτή. Αν υπάρχει και τηλεόραση τότε είναι πιο βολικό να βάλεις αυτήν στο arc και τον προβολέα στην άλλη.

Τι εννοείτε τόξο
Εγώ θα συνδέσω στις απλες HDMI δηλαδη στην ΗDMI του προβολέα την απλή και στην HDMI του denon την TV2 είναι σωστό

Το ερώτημα είναι αν το μοναδικό μέσο προβολής θα είναι ο προβολέας στον χώρο, έτσι ώστε να έχει νόημα να εκμεταλλευτείς το arc του ( εφόσον έχει).

Αν ναι, τότε σύνδεσε τα δύο arc μεταξύ τους. Αν όχι, δηλαδή θα υπάρχει tv επίσης στον χώρο, τότε σύνδεσε το arc της tv στο arc του Denon γιατί συμφέρει καλύτερα.

Να διευκρινίσω ο προβολέας αναμένεται αλλά για να μην ψάχνουμε μετά ,σας λέω ότι έχει μια HDMI 1 και HDMI 2 ( ARC και e-ARC)
Μακάρι όλοι να είχαμε τα προβλήματα σου ....με τέτοια εργαλεία!!Θα την βρεις την άκρη μην αγχώνεσαι!

Τι εννοείτε τόξο
Εγώ θα συνδέσω στις απλες HDMI δηλαδη στην ΗDMI του προβολέα την απλή και στην HDMI του denon την TV2 είναι σωστό
βρε, από πού θα βλέπεις ταινίες και σειρές? από κάποιο media player ή από το ενσωματωμένο στη συσκευή αναπαραγωγής εικόνας? Στην πρώτη περίπτωση δε χρειάζεσαι καν το arc. Η εικόνα και ο ήχος περνάνε στον ενισχυτή από το media player, αυτός κρατάει τον ήχο και στέλνει την εικόνα στις δύο πηγές συσκευής εικόνας που έχεις συνδέσει. Ή στη μια, ανάλογα τη ρύθμιση και την επιλογή.
Αν βλέπεις από τον ενσωματωμένο player της τηλεόρασης τότε να συνδέσεις εκεί το arc. Με το arc η τηλεόραση παίζει από μόνη της την εικόνα και χωρίς επιπλέον καλώδια στέλνει τον ήχο στον ενισχυτή. Εσένα ο προβολέας σου κατάλαβα ότι έχει και αυτός media player. Οπότε πρέπει να επιλέξεις πιο προτιμάς. Αν τα θες και τα δύο, και τον προβολέα και την τηλεόραση να αναπαράγουν εικόνα και να μπορούν να στέλνουν ήχο στην τηλεόραση, τότε έμπλεξες...

Όταν βλέπουμε ταινίες ένα πράγμα υπάρχει προβολέας απαγορεύεται η τηλεόραση σε χωρο home cinema.
Επισης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο προβολέας έχει δύο διαφορετικά HDMI δεν έχει κανένα media player ενσωματωμένο

Επειδή έχω τον Demon ενισχυτή AVC 6800 H αναφέρω το θέμα με ένα καλώδιο HDMΙ
,Συμβαίνει το εξής το καλώδιο HDMI ξεκινάει από τον προβολέα πηγαίνει στην έξοδο του ενισχυτή έχω συνδεδεμένο στον ενισχυτη δύο μπλου Ρέι και ένα media player Nvidia TVShielrd pto 2019 το θέμα το έχω στο media όταν βλέπω ταινίες από εξωτερικό δίσκο παίζουν κανονικά ενώ όταν θέλω να βγω από την εφαρμογή του kodi για να πάω στο κεντρικό μενού του του media μου λέει HDMI απουσία σήματος πρέπει να το βγάλω από το ρεύμα για να παίξει μετά ενώ στο μπλου Ρέι δεν συμβαίνει αυτό καμμία βοηθεια

Έχω τον denon AVC -X6800H και πάνω του έχω συνδεση ένα media player στην είσοδο media player ένα Bule ray στην αντίστοιχη είσοδο και ένα ακόμα bule ray στην είσοδο sat/CBL το ένα bule ray που είναι στην είσοδο SAT/CBL παίζει κανονικά αλλά μερικές φορές μου βγάζει στην οθόνη χιόνια μαζί με την εικόνα τι συμβαίνει
Το καλώδιο που φεύγει από τον προβολέα είναι 8κ 2.1 και μπαίνει.στην είσοδο του ενισχυτή TV2 και τα αντίστοιχα καλώδιο που που συνδέουν τα bule ray και media player είναι 2.1 τι μπορεί να συμβαίνει

Έχω τον denon AVC -X6800H και πάνω του έχω συνδεση ένα media player στην είσοδο media player ένα Bule ray στην αντίστοιχη είσοδο και ένα ακόμα bule ray στην είσοδο sat/CBL το ένα bule ray που είναι στην είσοδο SAT/CBL παίζει κανονικά αλλά μερικές φορές μου βγάζει στην οθόνη χιόνια μαζί με την εικόνα τι συμβαίνει
Το καλώδιο που φεύγει από τον προβολέα είναι 8κ 2.1 και μπαίνει.στην είσοδο του ενισχυτή TV2 και τα αντίστοιχα καλώδιο που που συνδέουν τα bule ray και media player είναι 2.1 τι μπορεί να συμβαίνει
Φίλε Pas.

Για αρχή κάνε τράμπα τις καλωδιούμπες εκείνες των HDMI 2.1 που παίζουν κανονικά με τις άλλες συσκευές σου συνδεδεμένες στoν ενισχυτή σου και είναι άνευ χιονόπτωσης και δες αν παίζει κομπλέ το δεύτερο σου blueray player που στο προκαλεί αυτό με αυτα τα καλώδια . Αν τελικά παίζει... ξέρεις που θα πρέπει να καταλήξει το υπάρχων καλώδιο.... αν όχι....θα φταίει υποθέτω η έξοδος HDMI του player..τι να σου πώ...may the god be with you!!! :)

Ήθελα να ρωτήσω το εξής εκεί που άκουγα μουσική από το κινητό στον ενισχυτή ,( Denon avx 6800) δια μεσου μπλου τουθ ξαφνικά χωρίς να καταλάβω αύξησα την ένταση από το κινητό στο τέρμα στον100 και έγινε χαμός εκεί μέχρι να καταλάβω τι έγινε άρχισε να αναμοσβηνει ο ενισχυτής και μετά έκλεισε τα ηχεία είναι τόσο polk 700 το ανοίγω και ήταν ένταξη μπορεί να κάνουν τα ηχεία με τον τρόπο αυτό;
Πάντως λειτουργούν όλα οκ

Γενικώς σε τέτοιες περιπτώσεις ζημιά μπορούν να πάθουν τα πάντα.

Παρακολούθησε το σύστημα σου μήπως δεις καμιά περίεργη συμπεριφορά από δω και πέρα στον ενισχυτή, λόγω του στρεσαρίσματος που υπέστη. Αν έχει καεί κάποιο μεγάφωνο στα ηχεία θα το καταλάβεις αμέσως.

Δεν βλέπω κατι το περίεργο.ολα λειτουργούν.ενταξει.και.ενισχυτης και τα μεγάφωνα αν ήταν κάτι θα το καταλαβενα