Νέοι Denon A/V FY '23

Backlit remote λεει. Ωραία. Εύχομαι να γίνει και Bluetooth στο μέλλον.

Κάτι πήρε το μάτι μου και για καινούριους Yamaha. Φυσικά ούτε λόγος για Dirac.

Backlit remote λεει. Ωραία. Εύχομαι να γίνει και Bluetooth στο μέλλον.

Κάτι πήρε το μάτι μου και για καινούριους Yamaha. Φυσικά ούτε λόγος για Dirac.

Εϊναι στην εντελώς βασική, πιο κάτω κατηγορία αυτοί. Και προφανώς θα είναι πολύ οικονομικότεροι. Να φανταστείς είναι τόσο οικονομικοί που δεν έχουν καν YPAO αλλά ένα άλλο εντελώς βασικό Room Correction.

Τελικά ψυχρή γνώμη... είναι αναβάθμιση ή αναμασά τα ίδια και οκ ένα ακόμα καλό μοντέλο αλλά χωρίς μεγάλες αλλαγές από το προηγούμενο?Θα ήθελα τη γνώμη σου pleo?Φίλος ρωτάει τι να παρει:καινούργιο ή το 3800 ?

Τελικά ψυχρή γνώμη... είναι αναβάθμιση ή αναμασά τα ίδια και οκ ένα ακόμα καλό μοντέλο αλλά χωρίς μεγάλες αλλαγές από το προηγούμενο?Θα ήθελα τη γνώμη σου pleo?Φίλος ρωτάει τι να παρει:καινούργιο ή το 3800 ?

Μα το θέμα είναι αν υπάρχει ανταγωνισμός που να προσφέρει κάτι πληρέστερο. Υπάρχει; Όπως φαίνεται όχι.

Δεν ξέρουμε πως θα παίζει με το νέο DAC. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται να παίζει χειρότερα. To Channel Expander επίσης δεν ξέρουμε ακόμα τι κάνει.

Μένουν λοιπόν τα νέα features. Θα ήθελε ο φίλος σου ασύρματα surround; Θα του χρησιμεύσει το AMD Freesync; Είναι Gamer δηλαδή;

Θα κάνει ποτέ διενίσχυση στο κεντρικό; Το φωτιζόμενο Τ/Χ;

• Like
Reactions: cinephile
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί αυτός ο διαχωρισμός με τον FM δέκτη ανάμεσα σε Αμερική και Ευρώπη; Δηλαδή εμείς που θέλουμε δέκτη πρέπει να "πέσουμε" στον 2900?

Πάντα υπήρχε ο διαχωρισμός αυτός μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής. Άλλα ραδιόφωνα εκεί, άλλα ραδιόφωνα εδώ, άλλη η χρήση εκεί, άλλη εδώ.

Θυμήθηκα τώρα το XM Radio που είχαν παλιότερα τα Αμερικάνικα μοντέλα αλλά όχι τα Ευρωπαικά. Στην Αμερική ας πούμε αντίστοιχα δεν έχουν DAB.

Η απάντηση πρόερχεται από τη βάση χρηστών. Πρακτικά ενισχυτές AV μέχρι ας πούμε και τον 2900Η χρησιμοποιύνται και σε πιο ευρείας κλίμακα εγκαταστάσεις που αφορούν μέχρι και καφετέριες.
Τα πιο πάνω μοντέλα γίνονται πιο dedicated για Home Cinema χρήση.

Ντάξει καταλαβαίνω ότι είμαι ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες λάτρεις του ραδιοφώνου και υποφέρω.
Στην Ελλάδα η ψηφιακή ραδιοφωνία είναι ανέκδοτο και η ποιότητα των ιντερνετικών ραδιοφώνων στην καλύτερη 128kbps.
Οκ θα μου πείτε, πάρε δέκτη. Ε δε θέλω να δώσω 500 ευρώ για έναν δέκτη.

Welcome to 2026. Tune in radio.
Καμία σχέση. Έξτρα κόστος, χειρότερη ποιότητα. ΓΙατί δλδ να πρέπει να δίνω 80 ευρώ το χρόνο για μια χειρότερη υπηρεσία η οποία εξαρχής μου παρέχεται δωρεάν;

Όσο αφορά το κόστος, δε νομίζω να πληρώνει κανείς για το Tune In. Οι διαφημίσεις είναι ελάχιστες, πολύ σπάνιες.

Κάποια στιγμή αναρωτιόμουν στο αμάξι γιατί δεν είχε καλό ήχο ο σταθμός που άκουγα. Το κοίταξα και άκουγα FM αντί του "κανονικού" Tune In που ακούω. Το γύρισα στο Tune In και συνήλθαν όλα.

Από ήχο είναι πανεύκολα απείρως καλύτερο από τα FM, αν μιλάμε για τους σταθμούς της Αθήνας.

• Like
Reactions: mlsds and vlad66
Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέτε.
Θεσσαλονίκη είμαι. Τα ιντερνετικά εδώ έχουν μαξ ποιότητα 128 kbps.
Από ότι φαίνεται θα περιμένω να έρθει ο 3900 και θα το δοκιμάσω.
Αν δε με βολέψει θα ψάξω εξωτερικό tuner.
Βέβαια βρίσκω 4800 με ίδια τιμή περίπου και ταλαντεύομαι...

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέτε.
Θεσσαλονίκη είμαι. Τα ιντερνετικά εδώ έχουν μαξ ποιότητα 128 kbps.
Από ότι φαίνεται θα περιμένω να έρθει ο 3900 και θα το δοκιμάσω.
Αν δε με βολέψει θα ψάξω εξωτερικό tuner.
Βέβαια βρίσκω 4800 με ίδια τιμή περίπου και ταλαντεύομαι...
Συγνώμη, αλλά μήπως νομίζεις ότι τα ραδιόφωνα των FM παίζουν υλικό ασυμπίεστο ή σε πολύ υψηλά bitrates;
Η συντριπτική πλειονότητα παίζει υλικό στα 128 kbps (ή και χαμηλότερα) και αυτό υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο κατά τη μετάδοση στα FM.
Στο TuneIn θα έχεις καλύτερη ποιότητα συνήθως. Άσε που υπάρχουν και αρκετοί σταθμοί που εκπέμπουν ιντερνετικά σε ψηλότερα bitrates. Ένας τέτοιος σταθμός π.χ. με καταπληκτικό περιεχόμενο είναι ο Blues Radio που παίζει στα 320 kbps.

Τον οποίο ακούω ασταμάτητα :LOL:
Παρομοίως! Και δεν αξίζει μόνο για το bitrate του ή τη μουσική που παίζει, αλλά και για το ατελείωτο περιεχόμενο του, εν αντιθέσει με άλλα ραδιόφωνα που συνεχώς επαναλαμβάνονται και αν τα ακούσεις για 1-2 βδομάδες συνεχόμενες, τα βαριέσαι. Ενώ ο Blues Radio παίζει συνεχώς όσο δουλεύω, από τότε που τον ανακάλυψα!

• Like
Reactions: vlad66
Καμία σχέση. Έξτρα κόστος, χειρότερη ποιότητα. ΓΙατί δλδ να πρέπει να δίνω 80 ευρώ το χρόνο για μια χειρότερη υπηρεσία η οποία εξαρχής μου παρέχεται δωρεάν;
Στο είπαν οι προηγούμενοι, καλύτερη ποιότητα έχουν στο internet streaming (και αρκετοί πλέον έχουν ακόμα καλύτερη ποιότητα από το δικό τους site/server.

AM/FM radio is dead... και αν στο αμάξι είχαν όλοι τις μοντέρνες ευκολίες, δεν θα έπαιζε ούτε στο αμάξι κανενός.