Νέοι Epson 2024 (για γερά πορτοφόλια)

Αφορά τον LS12000 η σύγκριση και όχι τον EH-QB1000B που είναι ανώτερος από τον 12000 και έχει βγει πριν από τρία χρόνια
Αστοχη η σύγκριση
Πάντως αν το budget σου επιτρέπει να πας και σε JVC, επιδίωξε να δεις σε κάποιο κατάστημα ένα συγκριτικό. Και μετά πάρε Epson δεν έχουμε μετοχές σε καμία εταιρεία 😁
Απλά ένας χομπίστας και έμπειρος χρήστης πρέπει να αποκτάει γνώση με αντικειμενικά κριτήρια δικά του και όχι μέσα από φωτογραφίες και βίντεο άλλων.

Αν δεν έχεις την δυνατότητα live σύγκρισης φροντίζεις να την αποκτήσεις.
Συγκρίσεις από φωτό και βίντεο δεν υφίστανται.
Συμφωνώ και φυσικά θέλω να την αποκτήσω! Απλά απ οτι κατάλαβα ολοι αυτοί οι 1000αδες reviewers στο youtube που κανουν live συγκρισεις προβολικών 1/1 ταυτόχρονα δεν έχουν κάποιο νόημα ύπαρξης τελικα....και πες παει στο καλο η εικόνα...αμα δεν πιστεύουμε και αυτα που λένε τουλάχιστον σαν σχολιασμό στα βίντεο τους μιλάμε για την απόλυτη παραπλάνηση εκεί έξω...

Επίσης εγώ προσωπικά θα ήθελα να γνωρίζω μαγαζί με dedicated χώρο που θα μπορούσαν να προβαλλουν ταυτόχρονα 2 προβολικά να δώ live ας πούμε την νέα σειρά laser προβολικών JVC and Epson. Και γιατί όχι αυτή που πόσταρα στο video εδώ...ώστε να δω πλεον με γυμνό μάτι πόσο έξω έπεσα...:)

Πάντως είναι δύο μηχανήματα με τα υπέρ και τα κατά
Αν περιμέναμε να σχηματίσουμε γνώμη από το να τους δύο και τους δύο σε μαγαζί ζήσε Μάη να φας τριφύλλι
Είχα τη δυνατότητα να πάρω και τον JVC Z500 αλλά
1) Έχει 2000 ANSI και μετά από βαθμονόμηση έπεφτε η φωτεινότητα στα 1500 η 1600 μαύρο σκοτάδι άστο καλύτερα
2) Δεν είναι καλή όπως αναφέρουν και η κίνηση
Ενώ η epson μετά από βαθμονόμηση από 3300ANSI πέφτει στα 2700 καμμία σχέση με τα 1600
Επισης η κίνηση είναι. ανωτέρη από τον N Z500/700
Ένας παράγοντας ακόμη είναι
Ο JVC NZ500 Τιμή 6000 ευρώ
Επσον EH-QB1000B κάτω από 5000

Αν περιμέναμε να σχηματίσουμε γνώμη από το να τους δύο και τους δύο σε μαγαζί ζήσε Μάη να φας τριφύλλι 😁😆
Όταν με το καλό τον πάρεις και αφου πρώτα ξεκ...ς στείλε μου ένα μνμ να μαζευτούμε σπιτι σου ή σπίτι μ ή κ κάπου αλλού..xaxa... να τεστάρουμε τα προβόλια μας. Μένει να έρθει κ ένας ακόμα στην παρέα με καινούργιο ή παλαιότερο JVC. Πιάνει και κρύο σιγά σιγα οπότε .... 🤣😇

Last edited:
Ναι είναι γεγονός ότι η αγορά των προβολέων έχει καθοδική πορεία διεθνώς πόσο μάλλον σε εμάς εδώ. Εφόσον βιάζεσαι να αγοράσεις , πάω πάσο.
Σχετικά με την κίνηση που επιμένεις ότι ειναι προβληματική, μήπως σου αρέσει να βλέπεις με frame interpolation και σου φαίνεται χάλια κίνηση εννοώντας το judder των 23,976;

Αν περιμέναμε να σχηματίσουμε γνώμη από το να τους δύο και τους δύο σε μαγαζί ζήσε Μάη να φας τριφύλλι
1) Έχει 2000 ANSI και μετά από βαθμονόμηση έπεφτε η φωτεινότητα στα 1500 η 1600 μαύρο σκοτάδι άστο καλύτερα
Ενώ η epson μετά από βαθμονόμηση από 3300ANSI πέφτει στα 2700 καμμία σχέση με τα 1600
Epson κάτω από 5000? Έχεις άκρη για τιμη χονδρικής?

Επίσης εγώ προσωπικά θα ήθελα να γνωρίζω μαγαζί με dedicated χώρο που θα μπορούσαν να προβαλλουν ταυτόχρονα 2 προβολικά να δώ live ας πούμε την νέα σειρά laser προβολικών JVC and Epson. Και γιατί όχι αυτή που πόσταρα στο video εδώ...ώστε να δω πλεον με γυμνό μάτι πόσο έξω έπεσα...:)

Aυτο θα ηταν και το καλυτερο .

Epson κάτω από 5000? Έχεις άκρη για τιμη χονδρικής?

Με μια πρωτη τυχαια ματια σε ενα γερμανικο καταστημα

η τιμη ειναι με φπα οποτε αποφορολογημενο αν υπαρχει η δυνατοτητα πεφτει στα 4500€

Εδώ από πρόσφατη εγκατάσταση epson eh qb1000b σε τυπικό αμερικανικό σαλόνι...όσο είναι το σπιτι μου....:cool:

460884838_865896219013165_6711292176312505106_n.jpg460420818_865896229013164_2048561315679612333_n.jpg460489100_865896255679828_5586690213809781248_n.jpg

Σε τι συνθήκες (μέγεθος οθόνης, χώρος, απόσταση) θα βλέπεις;

Γιατί τα 2000 ονομαστικά, κάθε άλλο παρά λίγα είναι.

Ο δικός μου έχει 1900, με επαγγελματική ρύθμιση και σε οθόνη 125’’ σε dedicated χώρο, το μόνο που δεν μου λείπει είναι το φως (για την ακρίβεια, θα το προτιμούσα λιγότερο με (ακόμη) καλύτερο black level).

Αν πάλι βλέπεις σε σαλόνι, με φώτα ή είσαι light junkie (δεν το λέω κοροϊδευτικά, υπάρχει τέτοιος κόσμος), ένα κανόνι με άπειρο φως (αλλά πολύ χειρότερο μαυρο) μπορεί να σου κάνει καλύτερα.

Για την κίνηση, τα έχουμε πει.

• Like
Reactions: billpeppas
[avmagazine.it]...New Epson projectors: QB1000, QL3000 and QL7000...https://www.avmagazine.it/articoli/...ttori-epson-qb1000-ql3000-e-ql7000_index.html

14.jpg

13.jpg

Όλα καλά, εγώ κολλάω γιατί επιμένει, όταν έχει φτάσει τέτοιες τιμές, να δίνει ακόμα ψευτο4Κ.
Θα μου πείτε κολλάς σε αυτό λες και θα βλέπεις pixel από την θέση θέασης;
Ναι , οταν ζητάς 5500 ευρώ θέλω native 4Κ εν έτη 2024.
Όπως πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο ηλεκτρικά παράθυρα και πίσω κι ας καθεται μια φορά τον μήνα κάποιος πίσω.
Πώς να το κάνουμε τώρα;

• Haha
Reactions: billpeppas
Όλα καλά, εγώ κολλάω γιατί επιμένει, όταν έχει φτάσει τέτοιες τιμές, να δίνει ακόμα ψευτο4Κ.
Όπως πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο ηλεκτρικά παράθυρα και πίσω κι ας καθεται μια φορά τον μήνα κάποιος πίσω.
Πώς να το κάνουμε τώρα;

Η απάντηση είναι μάλλον απλή.

Με τη μετάβαση στα 4Κ, υπάρχει θεμα με την διαχείρηση / διαρροή του φωτός γύρω από κάθε πιξελ.

Αποτέλεσμα το χαμηλότερο contrast.

Το είδαμε και στις πρώτες 4Κ γενιές JVC που είχαν σημαντικά χαμηλότερο contrast (πρακτικά περίπου του μισό) από τα 2Κ μοντέλα (που είναι και ο λόγος που δεν έκανα ποτέ αναβάθμιση τον 7900 μου).

Απλα η JVC ήταν ήδη πολύ μπροστά από τους άλλους στο contrast, οπότε την «έπαιρνε» η θυσία.

Η Epson όμως με τα lcd panels και το πολύ χαμηλό contrast προφανώς αν πήγαινε σε native 4K (αν βέβαια μπορεί να το κάνει, κατασκευαστικά, εννοώ) θα έφτανε μάλλον σε contrast επιπέδου DLP.

Οποτε έμεινε με τα 2Κ (και βρήκε και την ευκαιρία να τα μαρκεταρει και ως καλύτερα των 4Κ 😄).

Πώς να το κάνουμε τώρα;

Ο 9400 είχε κάνει καριέρα με ακόμα πιο ψευτο4Κ panel κι από από τους τωρινούς ψευτο4K. 😉

Ώπα , δεν ζήταγε 5500 όμως.

Σωστά.

Αλλά σου λέει αν θες με λιγότερα, βολέψου με κανα DLP. Εγώ βάζω και καλύτερο μαύρο από εκείνους. Και αν το καλοκοιτάξεις δηλαδή, για κανα 4άρι χιλιάρικα θα είσαι και σε εκείνους για να πάρεις κανα σοβαρό, με χειρότερο μαύρο όμως.

Κανείς δεν πουλάει το τομάρι του πια φτηνά... .

Μια ερώτηση.
Έχεις τραβήξει ποτέ στη ζωή σου, έστω μια φορά, screenshot απο προβολέα σε σκοτεινή σκηνή;
Καλημέρες! Ναι έχω τραβήξει , όπως φαντάζομαι έχετε , αλλά και είχατε και εσείς τραβήξει και ανεβάσει εδώ στο φόρουμ σε παλαιότερα event σύγκρισης Α/Β προβολικών , που δυστυχώς δεν ξαναγίνονται πια απ οτι καταλαβα..και είναι λυπηρό....που δεν μπόρεσα...να τα ζήσω από κοντά....

Ο λόγος που τις τραβήξατε τότε ταυτίζεται με τον δικό μου τώρα εδώ...να πάρουμε μια " ιδέα " χωρίς την απόλυτη εξαγωγή 100% συμπερασμάτων και κουβέντα να γίνεται...όπως τότε φαντάζομαι ε? Aλλιώς ποιο το νόημα να ανέβουν...καμιά 10ριά κιόλας pics με σύγκριση Α/Β ...αν δεν προσφέρουν ουσιαστικά κάτι.... Πάντως τραβήχτηκαν αρκετες τότε με την σύγκριση των δύο προβολικών Οπτομα και Sony και σε καλή ποιότητα για σκοτεινές συνθήκες !! Εύγε στον φωτογράφο! Ωραία χρόνια τότε φαντάζομαι και διηγώντας τα να κλαίς...

1.jpg

Αγαπητά μέλη και ειδικά απευθύνομαι στους professores guru του προβολικού είδους και στους διαχειριστές του avclub.

Κάντε μια προσπάθεια να επανέλθουν τα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ event που διοργανώνατε παλαιότερα. Έχω σοκαριστεί διαβάζοντασ στα συγκριτικα πόσο ωραία αλλά και ουσιαστικά περνάγατε. Θα ήθελα
να μαζευόμαστε τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο καθώς είναι ένα χρονικό εύρος που θα έχουμε νέα μοντέλα προβολικών πιστεύω...και να βλέπουμε επιτέλους Live συγκρισεις σε κάθε χαρακτηριστικό κάθε προβολικού 1/1 ή μόνο του.

Τώρα τί έχουμε αντί αυτού.....

Εάν δεν βγαινει άκρη από τα video στο youtube που το συνοδεύει το αντίστοιχο review , αν υπάρχει δυσπιστία από review μέσα από site τεχνολογίας του εξωτερικού , αν δεν υπάρχει η δυνατότητα προβολής 1:1 εδώ στην χώρα μας...θα ήθελα να ξέρω πραγματικά ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε και που θα πρέπει και ένας νέος στον χώρο να ακολουθήσει όταν πρόκειται να επιλέξει ένα νέο προβολικό!

(Μην μου πείτε απλά να σασ ρωτήσει ανοίγοντας ακόμα ένα ορφανό thread...όπως του user Εdmodon που εχει ζητήσει κάτι από τις 20 Σεπτέμβρη , εχει καμια 900ρια views αλλα απάντηση ακόμα δεν πήρε...!!Προφανώς θα έχει πάρει ήδη κάτι...😁) .

-Είναι τα επίσημα specs και το φανταζί marketing του κατασκευαστή ? Πχ native contrast , lumens ktl??
-Είναι η εμπειρια με παλαιότερο μοντέλο του παρελθόντος ,
-Είναι αυτά που γράφει ένας συγκεκριμένος reviewer της αρεσκείας σας , που πραγματικά θα ήθελα να μάθω τόσο εγώ αλλά πιστεύω άλλο τόσο τα ενεργά και καινούργια μέλη του club π ενδιαφέρονται για ενα νεο προβολικό?
-Ειναι η τακτική που ακολουθείτε σήμερα μεσω συζητήσεων όπως εδω στο παρών thread ?

Επίσης ο φίλος spcav αν θυμάμαι καλά έγραψε πως γνωρίζει κάποιους reviewers που εμπιστευεται τις μετρήσεις τους...ποιοι είναι αυτοί , είναι μυστικό? Απαγορεύεται η ανάρτηση των link τους εδώ? Δεν ξέρω..

Οπότε έχω να προτείνω σαν απλός amateur user του avclub :

1). Να προσπαθήσετε να ξανά - υλοποιηθούν τα απίστευτα event που κάνατε παλιά. Έστω και στα πλαίσια των ετήσιων εκθέσεων. Κλειστε ενα χώρο για ενα τριωρο για τετοιου είδους head to head συγκριτικά ή παρουσιασεις , πέραν των υπόλοιπων σημαντικών παρουσιάσεων που ήδη διοργανώνετε.

2). Ένα φρέσκο και ανανεωμένο οδηγό αγοράς των προβολικών κάθε τεχνολογίας , τι κοιταμε , τι προσεχουμε , τα συν κ τα πλην . Να γράψουμε ουδέτερα χωρίς brandikes προτιμήσεις. Κατηγοριοποιηση αυτών ανάλογα των αναγκών του υποψηφιου αγοραστή. Ας φτιάξουμε εμεις τις κατηγορίες...δεν θα είναι πολλές. Από το μικρό προβολάκι που θα φωτίζει στην ουσία τον τοίχο του εξοχικού για να βλέπει ο μικρος/η, ένα παιδικό μέχρι το απόλυτο όπλο και εργαλείο για τον απόλυτα ψειρα που θα επιζητά το καλύτερο δυνατό σε εικόνα και μαύρο.

Οι professores εδώ...έχουν την γνώση ..ας την διοχετεύσουν συγκεντρωμένα σε κάποιο νέο sticky thread κάνοντας review στα νέα προβολικά.

Τα πολύ χρήσιμα sticky thread που υπάρχουν τώρα δυστυχώς είναι αρκετά παλιά και δεν ανανεώνονται..και αναφέρομια κυρίως στα reviews νεων προβολικών.

Ξέρω πως υπάρχουν κ έμπορες εδώ π γράφουν όπως και γνωριμίες φαντάζομαι...αλλά θυσιαζουμε κατι μοναδικό που θα προσδώσει έξτρα προστιθέμενη αξία στο παρών φόρουμ...επειδή οι συνθήκες δυστυχώς έξω..εχουν αλλάξει και το αντιλαμβάνομαι....

Με κάθε σεβασμό στο φόρουμ και σε αυτό που αγαπαμε όλοι...τον χώρο της μουσικής και της εικόνας. ❤️

Έχεις δίκιο σε όλα αυτά.
Θα προσπαθήσω να δώσω μια γρήγορη απάντηση στις απορίες σου:
Δυστυχώς με την έλευση των μεγάλων τηλεοράσεων και τις συνεχόμενα αυξημένες τιμές των νέων προβολέων για τον μέσο Έλληνα , πολλοί χρήστες αλλαξοπίστησαν/συμβιβάστηκαν και το γύρισαν στην τηλεόραση.
Οι υπόλοιποι αρκετοί έχουν μείνει με παλιά μοντέλα (όπως εγώ).
Που και που υπάρχει και κάποιος που αγοράζει κάνα σοβαρό νέο μοντέλο.
Άλλωστε μέχρι και οι ίδιες εταιρείες βγάζουν νέα μοντέλα όποτε το θυμηθούν. Δείγμα της πτωτικής πορείας του είδους.
Μ' αυτά και μ' αυτά συν το γεγονός ότι λόγω και ηλικίας (γιατί να το κρυψομεν άλλωστε) έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες πλέον για πολύ κόσμο, δεν υπάρχει πλεον η ανάλογη όρεξη. Είναι εμφανές αυτό.
Θα μου πεις, μα δεν υπάρχει νέο "αίμα"; Λοιπόν όχι δεν υπάρχει. Για πολλούς λόγους και κυρίως οικονομικούς (κατά την γνώμη μου). Το νέο "αίμα" παίρνει ένα κινητό και από εκεί βλέπει ίντερνετ, ταινίες, αν γινόταν να φύτρωνε και καμιά ντομάτα από το κινητό για να τρώει τσάμπα θα ήταν ακόμα καλύτερα. 😁
Κι έτσι καταλήγουμε να προσπαθούμε να βρούμε από το ίντερνετ ή από κάνα ξένο φορουμ ποιο συγκριτικό είναι πιο αντικειμενικό, ποιος reviewer λέει τα λιγότερα ψέματα κ.ο.κ. για να κάνουμε μια αγορά μια στο τόσο. Με μια κουβέντα:
Δεν υπάρχει αγορά για projectors πλέον στην χώρα μας (εδώ και αρκετά χρόνια).