Νέοι Epson 2024 (για γερά πορτοφόλια)

Σε ότι αφορά τους DLP, Βλέπω rainbow σε κάθε DLP που έχει τύχει να δω, αλλά πέρα από το rainbow (δε ξέρω αν σχετίζεται) όποτε δω σε DLP ζαλίζομαι μετά από 30-40 λεπτά.

Εξαρτάται από ποιον και πόσο παλιό DLP έχεις δει. Πολλές φορές η αναφορά στο rainbow αφορά παλιούς «Data projectors που δεν είναι για να βλέπεις υλικό αξιώσεων.

Σήμερα ακόμα και αυτοί που έχουν μεγάλη φωτεινότητα και προσανατολισμό gaming, δηλαδή όχι τίποτε το ιδιαίτερο από πλευράς εικόνας, έχουν minimal rainbow. Εάν μιλάμε για κάποιον που έχει προσανατολισμό στην ποιοτική εικόνα, θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος επί τουτου, δηλαδή να ψάχνεις να το βρεις για να το δεις.

• Like
Reactions: athlon6401
Ήταν κάποιοι Benq αν θυμάμαι καλά, δεν έχω δει πρόσφατα νέους DLP

Ας επιστρέψουμε όμως στους Epson. Προσωπικά έχω σχεδόν 4 χρόνια τον 9400. Αυτό που ρωτάω είναι αν ο LS9000 είναι στα ίδια με τον 9400 ή καλύτερος (ή και μήπως χειρότερος) και ποιες οι διαφορές μεταξύ LS12000 και QB1000. Στην ουσία για μία πραγματική αναβάθμιση από τον 9400 αρκεί να πας στον LS9000 ή πρέπει να ανέβεις στον LS12000; Συμφωνώ πως αν είναι να δώσεις 5500 για τον QB1000 μάλλον θα είναι καλύτερος ο JVC DLA-NΖ500 στα 6000; Ή μήπως όχι; Ας μας πει και ο φίλος που έχει τον QB1000, αν τυχόν έχει εμπειρία και από τον JVC DLA-NZ500

Ο χώρος μου είναι dedicated home cinema room με πλήρη συσκότιση 21 περίπου τετραγωνικών.

Ας επιστρέψουμε όμως στους Epson. Προσωπικά έχω σχεδόν 4 χρόνια τον 9400. Αυτό που ρωτάω είναι αν ο LS9000 είναι στα ίδια με τον 9400 ή καλύτερος (ή και μήπως χειρότερος) και ποιες οι διαφορές μεταξύ LS12000 και QB1000. Στην ουσία για μία πραγματική αναβάθμιση από τον 9400 αρκεί να πας στον LS9000 ή πρέπει να ανέβεις στον LS12000; Συμφωνώ πως αν είναι να δώσεις 5500 για τον QB1000 μάλλον θα είναι καλύτερος ο JVC DLA-NΖ500 στα 6000; Ή μήπως όχι; Ας μας πει και ο φίλος που έχει τον QB1000, αν τυχόν έχει εμπειρία και από τον JVC DLA-NZ500

Ο χώρος μου είναι dedicated home cinema room με πλήρη συσκότιση 21 περίπου τετραγωνικών.
Για 500 ευρώ θα κάνεις πειράματα ή θα πας στην σίγουρη λύση του JVC που έχει και NATIVE 4K panel; Δυστυχώς δεν νομίζω ότι υπάρχει κατάστημα κάπου να τα δεις Α-Β . Πρέπει να ρωτήσεις άνθρωπο (αξιόπιστο) που να τα έχει δει , μάλλον κανά εγκαταστάτη ή να εμπιστευτείς τυφλά ξένα reviews. Είπαμε λάθος χώρα πλέον για τέτοιες πολυτέλειες.

In that case, ο JVC είναι προτιμότερος του Epson.
Δεν θα πιάσεις την ίδια max φωτεινότητα (κόντρα στον LS12000 / QB1000, τι μέγεθος οθόνης έχεις;) αλλά θα έχεις υψηλότερο contrast και βαθύτερα μαύρα (επίσης η εικόνα του είναι πιο sharp κυρίως λόγω του καλύτερου φακού του, και δευτερευόντως για το native 4K panel).
Για να νοιώσεις διαφορά από τον 9400 σου, πρέπει να πας στον QB1000 ή στον JVC/Valerion.
Ο QB1000 θα είναι μικρή αναβάθμιση, οι JVC/Valerion θα είναι μεγαλύτερο step up.

Είπαμε δεν κάνει ο valerion για όλα τα setup. Εγω που θέλω electric zoom/focus/shift με presets, είναι άκυρος ο valerion ας κάνει κι 100 ευρώ.
Οσο για τα ενσωματωμένα ηχεία και android TV κλπ είναι αστεία features ειδικά αν μιλάμε για dedicated room.

• Like
Reactions: takisot and vadergr
Είπαμε δεν κάνει ο valerion για όλα τα setup. Εγω που θέλω electric zoom/focus/shift με presets, είναι άκυρος ο valerion ας κάνει κι 100 ευρώ.
Οσο για τα ενσωματωμένα ηχεία και android TV κλπ είναι αστεία features ειδικά αν μιλάμε για dedicated room.
Προφανώς αν θες shift ο Valerion δεν είναι για εσένα.
Προφανώς και ακόμα το πάνω χέρι το έχει ο JVC.
και εγω για JVC λέω για το παλικάρι εδώ.
Ο Valerion είναι περισσότερο αναφορά πως ο Epson πλέον είναι irrelevant με την τιμή και τις επιδόσεις του Valerion.
Τα "gadgets" του Valerion και εμένα δεν με νοιάζουν, οι επιδόσεις του όμως πρέπει να μας νοιάζουν. Είναι δείγμα του τι έπεται.
Πρέπει να ρίξει μπόλικη δουλειά η Epson από εδώ και στο εξής αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει σαν σοβαρή οντότητα στα Home Cinema setups και να μην παραγκωνιστεί μόνο στην αγορά των data/professional projectors.

In that case, ο JVC είναι προτιμότερος του Epson.
Δεν θα πιάσεις την ίδια max φωτεινότητα (κόντρα στον LS12000 / QB1000, τι μέγεθος οθόνης έχεις;) αλλά θα έχεις υψηλότερο contrast και βαθύτερα μαύρα (επίσης η εικόνα του είναι πιο sharp κυρίως λόγω του καλύτερου φακού του, και δευτερευόντως για το native 4K panel).
Για να νοιώσεις διαφορά από τον 9400 σου, πρέπει να πας στον QB1000 ή στον JVC/Valerion.
Ο QB1000 θα είναι μικρή αναβάθμιση, οι JVC/Valerion θα είναι μεγαλύτερο step up.
Ευχαριστώ. Η οθόνη είναι 120" σταθερή 0,8 gain

• Like
Reactions: billpeppas
Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά έχω τον Epson QB 1000B σχεδόν 9 μήνες το μόνο που έχω να πω ότι είναι καταπληκτικός προβολέας
Η φωτεινότητα του και τα χρώματα είναι απίστευτα το μαύρο είναι μαύρο κατάμαυρο και όχι γκρι που ισχυρίζονται μερικοί που αμφιβάλω αν τον έχω δει καθόλου και να τον έχουν δει.σιγουρα θα είναι εραστές των JVC και.θα πούνε τα δικά τους
Έχω δει και τον JVC NZ500 πολύ καλώς προβολέας υστερεί στην φωτεινότητα το μαύρο ελάχιστο καλύτερο από τον Epson πράγμα που δεν. το καταλαβαίνεις
Στην ευκρίνεια καμμιά διαφορά από απόσταση 4 μέτρων
Κάνει πολύ θόρυβο ενώ ο Epson είναι αθόρυβος
Εγώ δεν έχω κάνει βαθμονόμηση ακόμη που άμα γίνει η εικόνα θα είναι πολύ καλύτερη
Πάντως δεν υπάρχουν.προβολεις εκτός από τους ,JVC Epson Sony

• Haha
Reactions: billpeppas
Ενα βιντεάκι (για να ανάψουν λίγο τα αίματα :D ) αφού δεν μπορούμε να τους δούμε live δίπλα-δίπλα :censored:
Οντως φαίνεται αυτό που λέει ο Pas ότι σίγουρα έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα ο Epson.
Αυτό όμως που παρατηρώ είναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ και κυρίως στο δέρμα και στον Will Smith και στην κοπέλα. Γιατί;, Ποιό είναι το σωστό; Και είναι και καλιμπραρισμένοι!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ενώ εμείς βράζουμε στο ζουμί μας και αγοράζουμε τυφλά, και δεν τολμάει κατάστημα να δειγματήσει 2 μηχανήματα του πεντοχίλιαρου να δούμε, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού γίνονται αυτά τα συγκριτικά:
Οταν λέμε λάθος χώρα αυτό εννοούμε. Πάρτε μάτι και κλάψτε :cry::cry: Τοp class προβολείς μαζεμένοι, just name it.....ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να τα δούμε αυτά εδώ

Last edited:
Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τι τόσο ιδιαίτερο φέρει ο valerion έτσι ώστε να καταφέρνει να μπαίνει στην ίδια κουβέντα με τους Dila
Δεν έχει κάνει και μικρά θαύματα.
Ναι, δεν έχει το μαύρο JVC.
Δεν έχει το contrast του JVC.

Έχει όμως ξεσκίσει όλους τους consumer DLP, και φέρνει τέζα και τους Epson που ήταν χρόνια το ενδιάμεσο μεταξύ DLP - D-ILA/SXRD.
Πολύ καλή φωτεινότητα.
Καλός φακός.
Καλό calibration.
Υψηλότερο contrast από LCD και όλα τα DLP κατασκευαστών "καταξιωμένων".

Με τα software enhancements βελτιώνεται και το μαύρο και το contrast, αλλά έχει τα γνωστά artifacts που έχουν και οι υπόλοιποι, οπότε δεν είναι επιθυμητό στο enabled όπως και στους άλλους κατασκευαστές.

Δεν έχει κάνει και μικρά θαύματα.
Ναι, δεν έχει το μαύρο JVC.
Δεν έχει το contrast του JVC.

Έχει όμως ξεσκίσει όλους τους consumer DLP, και φέρνει τέζα και τους Epson που ήταν χρόνια το ενδιάμεσο μεταξύ DLP - D-ILA/SXRD.
Πολύ καλή φωτεινότητα.
Καλός φακός.
Καλό calibration.
Υψηλότερο contrast από LCD και όλα τα DLP κατασκευαστών "καταξιωμένων".

Με τα software enhancements βελτιώνεται και το μαύρο και το contrast, αλλά έχει τα γνωστά artifacts που έχουν και οι υπόλοιποι, οπότε δεν είναι επιθυμητό στο enabled όπως και στους άλλους κατασκευαστές.
Οταν τον εξοπλίσουν για να μπει σε home cinema room τα ξαναλέμε. Εώς τότε ας τον βάζουν σε σαλονάκια και σε τραπεζάκια όπως περίτρανα τον δείχνουν και οι φωτογραφίες στο site του.

Service center που έχουν οι Valerion?
Δεν υπάρχει πλέον service στα λέιζερ μοντέλα.Πακεταταρισμα και στα κεντρικα ,αν σου τύχει...και εσύ παίρνεις ένα μεγαλόπρεπες μεταχειρα μηχάνημα που το είχε κάποιος άλλος...εκτός και αν είσαι εντός εγγύησης όπου κάποιες εταιρείες δίνουν καινούργιο και κάποιες απλά και πάλι μεταχειρισμένο.Αυτα έχω διαβάσει σε φόρουμ που έχουν άλλοι συναντήσει ανάλογα θέματα.Παντα για έξωτερικο αναφέρομαι.Εδω δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο.Αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει.

• Like
Reactions: protrudi
Οταν τον εξοπλίσουν για να μπει σε home cinema room τα ξαναλέμε. Εώς τότε ας τον βάζουν σε σαλονάκια και σε τραπεζάκια όπως περίτρανα τον δείχνουν και οι φωτογραφίες στο site του.

Δεν βλέπω να έχουν σκοπό οι κινέζοι να τον φτιάξουν σε σασί για κανονικές εγκαταστάσεις.
Και τώρα μπορείς να τον ταβανιάσεις ποικιλοτρόπως (σε projector lift, με βάση για τέτοιου τύπου [camera mounts]). Αν φαίνεται ωραίος στο ταβάνι... τι να σου πω.
Ούτε οι JVC δείχνουν ωραίοι στο ταβάνι εκτεθειμένοι. Φαίνονται σαν ντουλάπες, που οκ, δείχνουν ποιοτικές. Αυτά.

Ενα βιντεάκι (για να ανάψουν λίγο τα αίματα :D ) αφού δεν μπορούμε να τους δούμε live δίπλα-δίπλα :censored:
Οντως φαίνεται αυτό που λέει ο Pas ότι σίγουρα έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα ο Epson.
Αυτό όμως που παρατηρώ είναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ και κυρίως στο δέρμα και στον Will Smith και στην κοπέλα. Γιατί;, Ποιό είναι το σωστό; Και είναι και καλιμπραρισμένοι!

Οι διαφορές στα χρώματα είναι τεράστιες. Από την άλλη πλευρά όμως δεν ξέρουμε με τί είδους κάμερα έχουν τραβηχτεί τα πλάνα αυτά και πως ενσωματώθηκαν στο συγκεκριμένο video. Πιστεύω ότι τέτοιας μορφής συγκριτικά video δεν έχουν κανένα νόημα. Το μόνο που ίσως είχε κάποια αξία θα ήταν η δημοσιεύση των x, y, z τιμών επί συγκεκριμένων test pattern για κάθε projector ξεχωριστά μετά τη διαδικασία calibration.