Νέοι JVC 2024 (για γερά πορτοφόλια)

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον Θωμά να λύσει το πρόβλημα της εικόνας Το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι με το άγχος που έχει με τις συνδέσεις όλοι το έχουμε πάθει αυτό
Πιστεύω ότι με ηρεμία θα το λύσει τα μικροπρόβλημα και θα απολαύσει τον προβολέα όπως πρέπει
Δεν είναι σκοπός να αναλύουμε διάφορα πράγματα και να λέμε που είναι λάθος ο ένας που έχει δίκιο ο άλλος γιατί έτσι δεν βγαίνει άκρη στο πρόβλημα του Θωμά.
Πιστεύω ότι ο Θωμάς θα πρέπει. Να κοιτάξει πρώτα τις συνδέσεις του ενισχυτή μετά το media player ο προβολέας μια χαρά είναι ότι υλικό του δίνεις παίζει.
Βασικά δεν πρέπει να γράφουμε γενικολογίες αλλά να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις, ειδικά όσοι από εμάς έχουν JVC προβολέα.

Εχει χαθεί η μπάλα και ταλαιπωρείται ο Θωμας χωρις λόγο...

Κανε reset τον προβολέα και το shield (δεν λέω και τον ενισχυτή για να μη χάσεις ρυθμίσεις).

Βαλε το shield απευθείας στον προβολεα και παίξε 4Κ HDR από Netflix.

θα προτεινα ενα reboot στο shield γιατι πολλες φορες το εχω πιασει να κανει διαφορα ( ειδικα με τον ηχο το εχω παθει πολλες φορες)

Θωμά, δοκίμασε να συνδέσεις την πηγή κατευθείαν στον προβολέα γιατί πιθανόν να δημιουργεί πρόβλημα ο AV ή οι ρυθμίσεις του.
Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω Τάκη.

• Like
Reactions: takisot
Τι θες να κάνουμε δηλαδή; Να γράφουμε κάθε 2η ημέρα πόσο ωραία παίζει και τι ήσυχος που είναι;

• Haha
Το πόσο ωραία παίζει με τα γούστα τα δικά σου και πόσο ήσυχος είναι άστο αυτο

Οι ανακρίβειες δεν μου αρέσουν.
Το να γράφουμε αόριστα ότι κάτι παίζει καλά έχει μηδενική αξία.
Για εσένα η Μαρέβα είναι γυναικάρα για άλλον αδιάφορη.

Καλώς ή κακώς, οι προβολείς ανήκουν στην κατηγορία των μηχανημάτων που υπάρχει αντικειμενικότατος τρόπος μέτρησης της ποιότητας εικόνας και των εγγενων χαρακτηριστικών αυτής.

Υπάρχει το hardware & software που μπορεί να μετρήσει κάθε παράμετρο επιδόσεων και λειτουργείας (πχ θορύβου) με ακρίβεια πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι γίνονται οι συγκρίσεις.

Για την κυρία που αναφέρεις τα γούστα μου είναι .πολυ καλύτερα τώρα για το θέμα μας
Εγώ αναφέρω αυτά που είδα στον Epson για άτομα που ίσως ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον συγκεκριμένο προβολέα τι να κάνουμε υπάρχουν και άτομα που ενδιαφέρονται για
τον Epson και τους είναι αδιάφοροι οι JVC
Οι μετρήσεις που αναφέρεις αναγράφονται σε τόσα σάιτ και για τους Epson και για τους JVC δεν χρειάζονται να μάθουμε άλλες μέτρησεις.και δεν αναγράφω ανακρίβειες

Περί θορύβου (για τον 700 / λογικά και ο 500 θα είναι τα ίδια, αν όχι λίγο καλύτερα):

Με τον προβολέα στο 1 μέτρο πάνω από το κεφάλι (χαμηλοτάβανο δωμάτιο) και το laser στο 100% είναι πολύ πιο ήσυχος από τον 7900 (τον οποίο πρακτικά άκουγα μόνο σε σκηνές με απόλυτη ησυχία (ελάχιστες δλδ) - δεν με ενόχλησε δλδ ποτέ).

Πρακτικά, σε συνθήκες θέασης, θα τον χαρακτήριζα αθόρυβο.

Δουλευει μάλιστα λίγο περίεργα:

Μόλις αναβάσεις το laser στο 100% (από το 75% πχ), αμέσως ανεβάζουν στροφές οι ανεμιστήρες αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα σταθεροποιούνται σε χαμηλότερα επίπεδα (όπως περιέγραψα παραπάνω).

Στο 100% το laser και είναι πιο ήσυχος από προβολέα με λάμπα; Μήπως παίζει φάση να το έχουν κάνει σαν inverter; Μόλις π.χ. ζεσταθεί μετά από κάποια ώρα να "γκαζώσουν" τα ανεμιστηράκια και μετά να χαμηλώσουν πάλι;

Στο 100% το laser και είναι πιο ήσυχος από προβολέα με λάμπα; Μήπως παίζει φάση να το έχουν κάνει σαν inverter; Μόλις π.χ. ζεσταθεί μετά από κάποια ώρα να "γκαζώσουν" τα ανεμιστηράκια και μετά να χαμηλώσουν πάλι;
Όλο το σασί και το σύστημα ψύξης στους 700/500 είναι εντελώς νέας σχεδίασης.

Έχουν μάλιστα αντιστρέψει τη ροή αέρα (από μπροστά προς τα πίσω) - με σκοπό να μην επηρεάζει η έξοδος του ζεστού αέρα τον φακό / προβαλλόμενη εικόνα.

Προφανως το όλο σύστημα αποδίδει καλά.

Αυτο που λες είναι αυτό που περίμενα κι εγώ να δω (ακούσω) όταν συνειδητοποίησα πόσο ήσυχος είναι αλλά δεν παρατηρώ τελικά να το κάνει (καθόλη τη διάρκεια ταινίας δλδ δεν τον έχω πάρει χαμπάρι - αν το κάνει δλδ θα το κάνει πολύ αποτελεσματικά).

• Like
Reactions: billpeppas
Ναι το χω διαβάσει. Η είσοδος του αέρα είναι πλέον από μπροστά και η έξοδος από πίσω, γι αυτό και δεν προτείνεται να τον βάλει κάποιος π.χ. μέσα σε κάνα ράφι και να κολλάει τέρμα πίσω.

• Like
Reactions: billpeppas
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι. Μόλις ανεβεί το λέιζερ ακόμα και στο 100% ανεβάζει στροφές στα ανεμιστηράκια και σε μερικά δευτερόλεπτα πέφτουν πάλι.
Προφανώς η νέα σχεδίαση των αεραγωγών κάνει καλή δουλειά.

• Like