Νέοι JVC 2024 (για γερά πορτοφόλια)

Τάσο, σήμερα είδα κάποιες ταινίες, σκηνές δηλαδή όχι ολόκληρες, και μπορώ να πω οτι στο ελάχιστο να έχεις τον ήχο της ταινίας δεν ακούγεται ο προβολέας καθόλου, παρόλο που κάθομαι ακριβώς από κάτω. Το Lazer στο 75%
OK. Το φως είναι ικανοποιητικό όμως στο 75%; Θεωρητικα εισαι στο 75% του 2000.
Για κανε δοκιμές πήγαινε π.χ. στο 100% δες για κάποια ώρα και ξαναβάλτο μετά στο 75% να δεις αν σου λείπει φως. Το λέω γιατί το μάτι συνηθίζει εύκολα και στο λίγο και στο πολύ.
Η οθόνη σου τι gain είναι;

Σε οθόνη 134 ιντσών και με φωτεινότητα στα.2000 θέλει πολύ προσπάθεια να την φέρεις στα μέτρα σου πιστεύω να τα καταφέρεις

Ταινίες από που παίζεις όταν παίζεις4K ο προβολέας τι σου βγάζει πχ εμένα ο.epson μου βγάζει όταν παίζω ταινίες από ένα μπλου Ρέι σαμσουγξ που έχω αρκετά παλιό αλλά δυνατό 4K. 4.4.4 /2020 /12bit και HDR10
Ενώ με το Panasonic το μπλου Ρέι 820 μου βγάζει 4.2.2 /2020/--- σήμερα θα αλλάξω καλώδιο στο panasonic να δούμε.οταν παίζω από το σκληρό δίσκο και από το media player Nvidia TVShielrd pro 2019 βγάζει 4.2.2./2020 /8bit

OK. Το φως είναι ικανοποιητικό όμως στο 75%; Θεωρητικα εισαι στο 75% του 2000.
Για κανε δοκιμές πήγαινε π.χ. στο 100% δες για κάποια ώρα και ξαναβάλτο μετά στο 75% να δεις αν σου λείπει φως. Το λέω γιατί το μάτι συνηθίζει εύκολα και στο λίγο και στο πολύ.
Η οθόνη σου τι gain είναι;
Έβαλα 2-3 ταινίες που τις ήξερα καλά με τον προηγούμενο προβολέα για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης και με σχετικά καλή ποιότητα όσο μπορεί να είναι μια ματροσκα 720p με 5Giga. Δεν έχω καλύτερο υλικό ακόμα.
Το λέιζερ ήταν στο 100%. Η πρώτη εντύπωση πολύ φως σε σχέση με πριν και τα χρώματα πιο φτωχά. Καλύτερη ευκρίνεια.
Κατεβάζω το λέιζερ στο 75%, πάλι πολύ φως, πάω στο 65% ξανά πολύ φως σε σχέση με πριν πάντα.
Τελικά επέλεξα να το αφήσω στο 75% και να ανεβάσω λίγο το χρώμα. Δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο από ρυθμίσεις.
Αυτά είναι συμπεράσματα μισής ώρας παρακολούθησης μόνο, σίγουρα θέλει περισσότερο ψάξιμο.
Από το εργοστάσιο όλα είναι στο 0.
Η οθόνη είναι 1,2 gain.

Ταινίες από που παίζεις όταν παίζεις4K ο προβολέας τι σου βγάζει πχ εμένα ο.epson μου βγάζει όταν παίζω ταινίες από ένα μπλου Ρέι σαμσουγξ που έχω αρκετά παλιό αλλά δυνατό 4K. 4.4.4 /2020 /12bit και HDR10
Ενώ με το Panasonic το μπλου Ρέι 820 μου βγάζει 4.2.2 /2020/--- σήμερα θα αλλάξω καλώδιο στο panasonic να δούμε.οταν παίζω από το σκληρό δίσκο και από το media player Nvidia TVShielrd pro 2019 βγάζει 4.2.2./2020 /8bit
Το nvidia shield του 2019 έχω κι εγώ.Από υλικό δεν έχω 4Κ.

Πάντως οι ταινίες από δισκάκια μπλου Ρέι είναι απίστευτες
Οι ταινίες από εξωτερικό σκληρό δισκο στο Nvidia TVShielrd pro σε 20 Giga και σε 50giga είναι και αυτές απίστευτες αλλά δίνω ένα μικρό προβάδισμα στα δισκάκι.στη συνολική εικόνα που βγάζει.
Πάντως τα λέιζερ μας βάζουν σε άλλη εποχή

τα χρώματα πιο φτωχά....Τελικά επέλεξα να το αφήσω στο 75% και να ανεβάσω λίγο το χρώμα.
Πιο φτωχα χρωματα από τον HD1; Δεν υπάρχει περίπτωση (ακόνη και να μην είχα δει τον 700)....κατι αλλο συμβαίνει...

Μηπως εβαλες 4Κ HDR υλικό και τo player / προβολέας δεν κλείδωσαν σωστά σε HDR; (κλασική περίπτωση που φαίνονται ξεπλυμένα τα χρωματα έτσι)

Αν ειναι όπως ο 700 (που κατα 99% ετσι θα ειναι), τα χρωματα ειναι τουμπανο (με την καλή έννοια / όχι υπερκορεσμένα) και δε χρειάζεται να πειράξεις τπτ.

Σε καθε περίπτωση, με υλικό 720p, ''σκοτωνεις'' το μηχανημα

Last edited:

Καμία διαφορά στις ταινίες δεν θα δεις μεταξύ 4:4:4 & 4:2:2 subsampling.
Το μόνο που δεν είναι κακό να αλλάξεις είναι να βγάλει το shield 10bit έξοδο αντί 8.
Αλλά λογικά δεν θα χρειαστεί αλλαγή καλωδίου εκτός και αν έχεις πάνω κανένα προπολεμικό.

• Like
Reactions: spcav
Επανέρχομαι για διευκρινήσεις
1.) Το μπλου Ρέι της Samsung είναι αυθεντικό 4Κ η ταινία ε που παίζει είναι μόνο 4Κ στις ρυθμίσεις Το HDMI είναι Auto και οι πληροφορίες στον ενισχυτή είναι ακριβώς οι.ιδιες που υπάρχουν στον Εpson.
Δηλαδή 4K/24 HDR 10 4.4.4/2020/12bit δεν έχω πειράξει τίποτα.
2,)Για το panasonic οι πληροφορίες που αναγράφονται στον epson είναι 4K/24/ HDR 10 4.2.2/2020 bit ---- στον ενισχυτή αναγράφονται 4Κ /24 HDR10/4.2..2/2020/12 bit
3) Το Nvidia TVShielrd pro έχει χωρίς να πειράξω τίποτα τώρα που το πρόσεξα
4Κ /24/HDR10 /4.2.2/2020/12 bit
Πάντως οποία ρύθμιση και αν υπάρχει O epson QB1000B στην εικόνα στα χρώματα στο HDR στην φωτεινότητα είναι καταπληκτικός
Το ίδιο πιστεύω να είναι και ο JVC NZ500 με λίγη υπομονή θα τα καταφέρεις και μετά θα απολαμβάνεις την εικόνα

Έβαλα 2-3 ταινίες που τις ήξερα καλά με τον προηγούμενο προβολέα για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης και με σχετικά καλή ποιότητα όσο μπορεί να είναι μια ματροσκα 720p με 5Giga. Δεν έχω καλύτερο υλικό ακόμα.
Το λέιζερ ήταν στο 100%. Η πρώτη εντύπωση πολύ φως σε σχέση με πριν και τα χρώματα πιο φτωχά. Καλύτερη ευκρίνεια.
Κατεβάζω το λέιζερ στο 75%, πάλι πολύ φως, πάω στο 65% ξανά πολύ φως σε σχέση με πριν πάντα.
Τελικά επέλεξα να το αφήσω στο 75% και να ανεβάσω λίγο το χρώμα. Δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο από ρυθμίσεις.
Αυτά είναι συμπεράσματα μισής ώρας παρακολούθησης μόνο, σίγουρα θέλει περισσότερο ψάξιμο.
Από το εργοστάσιο όλα είναι στο 0.
Η οθόνη είναι 1,2 gain.
720;;;;;; 🤪
Αμαρτία τέκνον μου (που λέει και η διαφήμιση) 😉

Το nvidia shield του 2019 έχω κι εγώ.Από υλικό δεν έχω 4Κ.
Καλορίζικος Θωμά!! Τρομερό εργαλείο και σίγουρα αρκετά step up από αυτόν που πρώτα είχες!! Welcome to the Laser projectors club!!! :)

Πάρε τον χρόνο σου , διάβασε το manual σε χαλαρό τέμπο , (αν και κανείς μας πλέον δεν διαβάζει manual για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο..χαχα ) και φώναξε κάποιον ειδικό καλιμπράτορα όπως τον κ. Καστρουνή που ανέφερες σε προηγούμενο ποστ να στον καλιμπράρει και να τον φέρει στα μέτρα σου .

Μέχρι τότε βάλε το nvidia στις σωστές ρυθμίσεις εξαγωγής εικόνας , άνοιξε το youtube και παίξε 2 , 3 demakia 4K HDR και SDR για να δεις που βρίσκεσαι.

Βάλε και τις calibration ρυθμίσεις του μάστορα απο κάτω που σου έχω επισυνάψει σαν ένα starting point και βλέπουμε.

Πηγή : https://www.projectorcentral.com/JV...FNWYIF-fKdCglsO9Pg_aem_joyHnRWtUF3lz6FuwMBK9g

DEMO

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Attachments

Θα επιστησω και παλι την προσοχή στο γεγονός ότι (αν κρίνω από τον 700), το μηχανημα ερχεται τοσο καλά από το εργοαστάσιο που αν αρχίζεις να παίζεις με ρυθμίσεις, το πιθανότερο ειναι να κάνεις κακό παρά καλό.

Ετσι κι αλλιως, universal ρυθμισεις δεν υπάρχουν.

Προτεινω να παίξεις με ιριδα κλπ και όχι με χρωματα, contrast, brightness κλπ, να ζήσεις λίγο με το μηχανημα (οταν εχεις και σωστό υλικό και εχεις καταλήξει και στην πηγή) και μετά να φωνάξεις να στον ρυθμίσει με λεπτομέρεια καποιος επαγγελματίας.

Θα επιστησω και παλι την προσοχή στο γεγονός ότι (αν κρίνω από τον 700), το μηχανημα ερχεται τοσο καλά από το εργοαστάσιο που αν αρχίζεις να παίζεις με ρυθμίσεις, το πιθανότερο ειναι να κάνεις κακό παρά καλό.

Ετσι κι αλλιως, universal ρυθμισεις δεν υπάρχουν.

Προτεινω να παίξεις με ιριδα κλπ και όχι με χρωματα, contrast, brightness κλπ, να ζήσεις λίγο με το μηχανημα (οταν εχεις και σωστό υλικό και εχεις καταλήξει και στην πηγή) και μετά να φωνάξεις να στον ρυθμίσει με λεπτομέρεια καποιος επαγγελματίας.
Σωστό κ αυτό αλλά δεν έχει reset to default factory settings ? Έτσι για να πειραματιστεί μέχρι να έρθει ο γιατρός. Ούτως η αλλως κ εαν διάβασα καλα δεν είναι happy now χρωματικά.

Last edited:
Σωστό κ αυτό αλλά δεν έχει reset to default factory settings ? Έτσι για να πειραματιστεί μέχρι να έρθει ο γιατρός. Ούτως η αλλως κ εαν διάβασα καλα δεν είναι happy now χρωματικά.
Ευχαριστώ για τις ευχές αλλά και τις συμβουλές.
Έτσι κι αλλιώς δεν έκανε τίποτα σπουδαίες αλλαγές μόνο το χρώμα το πήγα στο +3.

Απ΄ότι είδα ο μάστορας εκεί στις SDR ρυθμίσεις έχει το λέιζερ στο 46
LD Power: 46
Ισως τα χρώματα να έδειχναν ξεθωριασμένα από το πολύ φως.
Θα πάω σε λίγο να δοκιμάσω πάλι, με χαμηλωμένο το λέιζερ.
Με το nvidia δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Ούτε που ξέρω τι ρυθμίσεις έχει. Εχω δουλειά ακόμα απ΄ότι φαίνεται.

Επανέρχομαι για διευκρινήσεις
1.) Το μπλου Ρέι της Samsung είναι αυθεντικό 4Κ η ταινία ε που παίζει είναι μόνο 4Κ στις ρυθμίσεις Το HDMI είναι Auto και οι πληροφορίες στον ενισχυτή είναι ακριβώς οι.ιδιες που υπάρχουν στον Εpson.
Δηλαδή 4K/24 HDR 10 4.4.4/2020/12bit δεν έχω πειράξει τίποτα.
2,)Για το panasonic οι πληροφορίες που αναγράφονται στον epson είναι 4K/24/ HDR 10 4.2.2/2020 bit ---- στον ενισχυτή αναγράφονται 4Κ /24 HDR10/4.2..2/2020/12 bit
3) Το Nvidia TVShielrd pro έχει χωρίς να πειράξω τίποτα τώρα που το πρόσεξα
4Κ /24/HDR10 /4.2.2/2020/12 bit
Πάντως οποία ρύθμιση και αν υπάρχει O epson QB1000B στην εικόνα στα χρώματα στο HDR στην φωτεινότητα είναι καταπληκτικός
Το ίδιο πιστεύω να είναι και ο JVC NZ500 με λίγη υπομονή θα τα καταφέρεις και μετά θα απολαμβάνεις την εικόνα
Τι είναι αυτά τα 4.4.4 και 4.2.2;
Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στην έξοδο του shield;

Ευχαριστώ για τις ευχές αλλά και τις συμβουλές.
Έτσι κι αλλιώς δεν έκανε τίποτα σπουδαίες αλλαγές μόνο το χρώμα το πήγα στο +3.

Απ΄ότι είδα ο μάστορας εκεί στις SDR ρυθμίσεις έχει το λέιζερ στο 46
LD Power: 46
Ισως τα χρώματα να έδειχναν ξεθωριασμένα από το πολύ φως.
Θα πάω σε λίγο να δοκιμάσω πάλι, με χαμηλωμένο το λέιζερ.
Με το nvidia δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Ούτε που ξέρω τι ρυθμίσεις έχει. Εχω δουλειά ακόμα απ΄ότι φαίνεται.
Μην ασχοληθείς με το nvidia , αστο automatic και θα κλειδώσει στα 4κ 60. Τρέξε όμως youtube από αυτό τα βιντεακια σε ανάλυση 4κ . Τώρα που είναι νύχτα παίξε με σβηστά φώτα και χαμηλή ιριδα να δούμε τι θα δούμε. Εγώ με σβηστά όλα έχω την ίριδα στον LG στο 0 , 1 , τισ χαμηλότερες δηλαδή θέσεις για το απόλυτο μαύρο για LG προβολάκι πάντα και βγάζει και παλι μάτια ο άτιμος....

Take your time χαλαρά...όλοι περάσαμε αυτην την φάση παίρνοντας ένα νεο μηχάνημα και μέχρι να το φέρουμε στα μέτρα μας!! :)