Νέοι Marantz AV FY '23

Ψάχνοντας λίγο βρήκα και τις τιμές τους στη γερμανική αγορά:

Cinema 70s > 999€
Cinema 60 > 1299€
Cinema 60 DAB > 1329€
Cinema 50 > 1899€

Αρκετά πιο λογικές νομίζω σε σχέση με τους Έλληνες αντιπρόσωπους. Ο 50αρης βέβαια εξακολουθεί να αποτελεί υπέρβαση για τον περισσότερο κόσμο.

Αρκετά πιο λογικές νομίζω σε σχέση με τους Έλληνες αντιπρόσωπους. Ο 50αρης βέβαια εξακολουθεί να αποτελεί υπέρβαση για τον περισσότερο κόσμο.

Ένας είναι ο αντιπρόσωπος. Στις τιμές πρέπει να βάλεις και τον ΦΠΑ της χώρας σου καθώς και τα μεταφορικά.

Στη Γερμανία σε αυτά τα είδη ο ΦΠΑ είναι 19% (οι τιμές που λέω είναι με ΦΠΑ). Τα μεταφορικά ίδια είναι, όλα έρχονται από χώρες τις Ασίας.

Στη Γερμανία σε αυτά τα είδη ο ΦΠΑ είναι 19% (οι τιμές που λέω είναι με ΦΠΑ). Τα μεταφορικά ίδια είναι, όλα έρχονται από χώρες τις Ασίας.

Nope.

Οι τιμές είναι πανευρωπαικές βασικά οπότε το ίδιο θα σου έρθει με το ΦΠΑ της Ελλάδας και τα μεταφορικά, μείον φυσικά την εγγύηση εντός Ελλάδας αν το πάρεις από κει.
Εκτός κι αν βρήκες τρόπο να φοροδιαφύγεις.

Nope.

Οι τιμές είναι πανευρωπαικές βασικά οπότε το ίδιο θα σου έρθει με το ΦΠΑ της Ελλάδας και τα μεταφορικά, μείον φυσικά την εγγύηση εντός Ελλάδας αν το πάρεις από κει.
Εκτός κι αν βρήκες τρόπο να φοροδιαφύγεις.
Δεν κατάλαβες, κάτοικος Γερμανίας είμαι. Αλλά ούτως η άλλως δεν έβαλα τις τιμές για να προτρέψω κανένα να το αγοράσει από εκεί, τις έβαλα για να συγκρίνουμε πόσο κοστολογείται στην αγορά.

Οι τιμές φυσικά και δεν είναι πανευρωπαϊκές, η κάθε χώρα έχει τον δικό της αντιπρόσωπο και τον δικό της ΦΠΑ που καθορίζουν τις τελικές τιμές. Ωστόσο αν θέλει κανείς, δεν τον εμποδίζει σε τίποτα να αγοράσει ένα προϊόν από άλλη χώρα της Ε.Ε. και να πληρώσει άλλο ΦΠΑ, δεν πρόκειται για φοροδιαφυγή, είναι καθόλα νόμιμο. Απλά χάνεις τα προνόμια του τοπικού αντιπροσώπου. Αν το αγοράσεις από χώρα εκτός Ε.Ε., τότε ναι εκεί πρέπει να πληρώσεις επιπλέον δασμούς.

Α, δεν ήξερα ότι είσαι κάτοικος Γερμανίας. Οι τιμές είναι πανευρωπαικές πάντως. Εάν πρόκειται να το φέρεις Ελλάδα, θα πληρώσεις τον ΦΠΑ της χώρας που διαμένεις. Έχει αλλάξει ο νόμος εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Φαίνεται άλλωστε όταν βάζεις χώρα αποστολής Ελλάδα. Υπολογίζεται ο ΦΠΑ της χώρας που διαμένεις. Υποχρεωτικά, αλλιώς πρόκειται για φοροδιαφυγή.
Κι αν πάθει οτιδήποτε, πακετάρεις και το στέλνεις στη χώρα αγοράς. Άλλο μπλέξιμο και ταλαιπωρία αυτό.

Άλλο θέμα. Βλέπω σε κάτι νέα αρχεία που ανέβηκαν ότι και στον Cinema 60 αλλά και στον Cinema 70s υπάρχει το pre-amp mode. Επισήμως δηλαδή η Marantz έχει τον πιο οικονομικό 7.1 επεξεργαστή/προενισχυτή της αγοράς... :cool:

Βλέπω επίσης μια ενθαρυντική τιμή για τον Cinema 40. Δεν θα απέχει πολύ από εκείνη του 4800Η.... . Περίπου όπως η διαφορά μεταξύ 3800Η και Cinema 50.

Εάν πρόκειται να το φέρεις Ελλάδα, θα πληρώσεις τον ΦΠΑ της χώρας που διαμένεις. Έχει αλλάξει ο νόμος εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Φαίνεται άλλωστε όταν βάζεις χώρα αποστολής Ελλάδα. Υπολογίζεται ο ΦΠΑ της χώρας που διαμένεις. Υποχρεωτικά, αλλιώς πρόκειται για φοροδιαφυγή.
Αν ισχύει αυτό που γράφεις είναι πατέντα του Ελληνικού κράτους και αντίθετο με τις κοινοτικές οδηγίες περί ελεύθερης διακίνησης των προϊόντων. Προβλέπω να τρώει καμπάνα η Ελλάδα...

Εγώ στη Γερμανία συχνά παραγγέλνω προϊόντα από Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία και πληρώνω κανονικά τις ντόπιες τιμές. Μόνο από Ελβετία δεν μπορώ να το κάνω αυτό και πλέον και από Αγγλία που παλιότερα αγόραζα και από εκεί.

Αν ισχύει αυτό που γράφεις είναι πατέντα του Ελληνικού κράτους και αντίθετο με τις κοινοτικές οδηγίες περί ελεύθερης διακίνησης των προϊόντων. Προβλέπω να τρώει καμπάνα η Ελλάδα...

Εγώ στη Γερμανία συχνά παραγγέλνω προϊόντα από Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία και πληρώνω κανονικά τις ντόπιες τιμές. Μόνο από Ελβετία δεν μπορώ να το κάνω αυτό και πλέον και από Αγγλία που παλιότερα αγόραζα και από εκεί.

ΟΚ, ενημερώσου για το τι ισχύει γιατί μέχρι στιγμής δεν έχεις αναφερθεί σε κάτι και να σου έχει βγει. Μπες σε οποιοδήποτε e-shop και βάλε αποστολή στην Ελλάδα. Θα επανυπολογιστεί η αξία στην τελική τιμή βάσει του ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα αυτή..
Ποια καμπάνα και ποια κοινοτική οδηγία μας λες; Ευρωπαικός νόμος είναι που ισχύει από τον Ιούνιο του 2021. Το τι ίσχυε την εποχή του 6007 είναι μια μακρινή ανάμνηση.

Στείλε μου τον ευρωπαικό νόμο να τον δω. Πριν από μερικούς μήνες παράγγειλα subwoofer από Γαλλία. Μόνο τα μεταφορικά πλήρωσα.

Στείλε μου τον ευρωπαικό νόμο να τον δω. Πριν από μερικούς μήνες παράγγειλα subwoofer από Γαλλία. Μόνο τα μεταφορικά πλήρωσα.

Δεν πρόκειται να σου στείλω τίποτε γιατί πολύ απλά είναι off-topic. Δεν μας ενδιαφέρει από που ψωνίζεις ούτε τι είδη παίρνεις στο σουπερμάρκετ. Να το ψάξεις μόνος σου.

Ψάχνοντας λίγο βρήκα και τις τιμές τους στη γερμανική αγορά:

Cinema 70s > 999€
Cinema 60 > 1299€
Cinema 60 DAB > 1329€
Cinema 50 > 1899€

5% φθηνότερα από Ελλάδα (αν κάνεις την αναγωγή διαφορετικών ΦΠΑ).

Με απλή αναγωγή (με τις ηδη ανακοινωμένες τιμές για Ελλάδα), ο 40αρης θα βγαινει 3.000 €.

ΥΓ Θυμαμαι κάποια στιγμή αγοράζαμε τον εκαστοτε κορυφαιο AVR της καθε εταιρίας με περίπου 1.200 €, μετά πήγε στα περίπου 1.700, μετά με τις αυξήσεις covid κλπ στα 2.100 και τωρα φτανουμε τα 3.000.

O tempora o mores..... :sneaky:

Μάρτιο γράφει για τον Cinema 40 το πρόγραμμα. Για τους AV10 και AMP10 λέει Ιανουάριο.

Εγώ θα έλεγα ότι η τιμή του Cinema 40 θα είναι κάπου ανάμεσα στα 2900-3000, δηλαδή στο ψυχολογικό όριο που πρέπει. Και τι παίρνεις όμως εκεί ε; Αναβαθμισμένο ενισχυτή AV εφ' όλης της ύλης και με τον ανταγωνισμό να είναι «ασθενής».

Ωραίο και το χρώμα στα μενού. Εταιρική ταυτότητα βλέπω όπως τα χρώματα στο site της Marantz.

5% φθηνότερα από Ελλάδα (αν κάνεις την αναγωγή διαφορετικών ΦΠΑ).

Με απλή αναγωγή (με τις ηδη ανακοινωμένες τιμές για Ελλάδα), ο 40αρης θα βγαινει 3.000 €.

ΥΓ Θυμαμαι κάποια στιγμή αγοράζαμε τον εκαστοτε κορυφαιο AVR της καθε εταιρίας με περίπου 1.200 €, μετά πήγε στα περίπου 1.700, μετά με τις αυξήσεις covid κλπ στα 2.100 και τωρα φτανουμε τα 3.000.

O tempora o mores..... :sneaky:
Σύμφωνα με αυτό το ισπανικό site Marantz Cinema: la gama de receptores AV de Marantz se renueva por dentro y por fuera, η τιμή καταλόγου του 40αρη όταν θα έρθει στην ισπανική αγορά θα είναι 2.800 €.

Εγώ από την άλλη πιστεύω σε ένα μεγάλο βαθμό ότι αυτό που έχει αυξήσει την τιμή είναι η "συμμορφωση" των συγκεκριμένων εταιριών με τα ζητούμενα του audiosciencereview και αυτό είναι τελικά προς όφελος του αγοραστή.

Εγώ από την άλλη πιστεύω σε ένα μεγάλο βαθμό ότι αυτό που έχει αυξήσει την τιμή είναι η "συμμορφωση" των συγκεκριμένων εταιριών με τα ζητούμενα του audiosciencereview και αυτό είναι τελικά προς όφελος του αγοραστή.

Μπα.
Και παλιότερα είχαν αξιόλογα μηχανήματα που μετρούσαν σχεδόν άριστα.
Λίγο το θέμα με την παραγωγή ημιαγωγών που έχουν κορεστεί τα εργοστάσια και υπάρχει μικρή παραγωγή.
Λίγο η "μαγκιά" που είδαν πως ο κόσμος έφτασε να αγοράζει κινητό στα 2000€... και κάρτες γραφικών στα 2500€... εεε, λίγο ήθελαν να σκεφτούν και αυτοί "μήπως να ανεβάσουμε και εμείς τις τιμές μας;".

• Like
Reactions: Milosss1989
Λίγο η "μαγκιά" που είδαν πως ο κόσμος έφτασε να αγοράζει κινητό στα 2000€... και κάρτες γραφικών στα 2500€... εεε, λίγο ήθελαν να σκεφτούν και αυτοί "μήπως να ανεβάσουμε και εμείς τις τιμές μας;".
Βασικα, αυτό….

Παιδιά μην τρελαινεστε , ζουμε πλεον στις εποχές τις κερδοσκοπίας, πηρα αμαξι leasing πριν 5 μηνες και κοστιζε 14.000 ευρω και τωρα πηγε 20.000 , και ολα στο Θεό, λογω ημιαγωγών καλωδίων κλπ κλπ. και όλα θα ακριβυνουν ακομη περισσότερο παντού και χωρίς δικαιολογία!!! σορρυ για το off-topic

Και το κορυφαίο μοντέλο της Yamaha, RX-A8A στην τελευταία Aventage σειρά είναι ακόμα πιο ακριβό, ξεπερνάει τα 3.500 €.

Εγώ αυτό που παρατηρώ με τις τελευταίες αλλαγές σε εταιρίες που θεωρούνταν έως τώρα consumer, είναι μια στροφή προς μια περισσότερο audiophine κατεύθυνση για τους AV/R. Βελτιώσεις στο σασί, διαφορετική διάταξη στα κυκλώματα ενίσχυσης, καλούς DAC κλπ. σε συνδυασμό με νέο ντιζάιν.

Προφανώς είναι κάτι που δεν αποφασίστηκε τώρα, ίσως να πάει και πίσω καμία 5ετία η στρατηγική αυτή. Οι εταιρίες θα είδαν πως τα τελευταία χρόνια ο μέσος χρήστης AV-R, χρησιμοποιεί το μηχάνημα του σε μεγάλοι βαθμό και για να ακούει μουσική, πολλοί λίγοι πλέον διαθέτουν ξεχωριστά συστήματα. Θα έχουν κάνει έρευνες και θα έχουν δει π.χ. πως αυτός που παλιότερα ξόδευε 300-500 ευρώ για έναν AV-R, θα ήταν πιθανώς διατεθημένος να πλησιάσει το 1000ρικο αν ήταν πεπεισμένος πως το μηχάνημα του θα του πρόσφερε επιπλέον σημαντική βελτίωση στον μουσικό ήχο. Αντίστοιχα αυτός που ξόδευε κάπου στο 1000ρικο πιθανώς να μπορεί να φτάσει τα 1500€ κλπ.

Νομίζω πως για τους περισσότερους καταναλωτές είναι πλέον σημαντικότερο να μπορούν να συνδέσουν ένα ζευγάρι ποιοτικών ηχείων στον AV-R τους και να το οδηγήσουν σωστά, ώστε να ακούνε μουσική, παρά να στήσουν π.χ. ένα πολυκάναλο σύστημα με 12 ηχεία δορυφόρους για τις ταινίες, που έτσι και αλλιώς δεν έχουν τον χώρο και την δυνατότητα στα μικρομεσαία σαλόνια των διαμερισμάτων τους να κάνουν κάτι τέτοιο. Αντίστοιχα και το εξωτερικό μινιμαλιστικό ντιζάιν παίζει ρόλο πλέον για τον μέσο καταναλωτή που δεν θέλει να βλέπει μια κακόγουστη πλαστικούρα να δεσπόζει στο σαλόνι του.

Πάνω σε αυτή την λογική νομίζω πως κινήθηκαν οι μεγάλες αυτές εταιρίες με τις τελευταίες αλλαγές, και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που είδαμε εταιρίες με παλιότερα σημαντικό μερίδιο αγοράς στους AV-R, όπως Pioneer, Onkyo, Sony, Kenwood, Harman Kardon κλπ. που όμως προσανατολίζονταν περισσότερο στα home cinema features, παραμερίζοντας τον μουσικό ήχο και το ντιζάιν, είτε να εξαφανίζονται, είτε να περιορίζονται σημαντικά στην αγορά των AV-R τα τελευταία χρόνια.

Το πρόβλημα είναι πως οι αλλαγές αυτές συνέπεσαν σε μια κακή συγκυρία για την αγορά, σε δύσκολους καιρούς για τους περισσότερους καταναλωτές και πιθανώς το κόστος με τις αλλαγές αυτές τελικά να ανέβηκε πολύ περισσότερο από όσο αρχικά υπολογιζόταν. Πλέον με αυτές τις τιμές είναι πολύ πιο δύσκολο να προσελκύσουν την μερίδα των καταναλωτών στην οποία μέχρι τώρα απευθύνονταν.

Αντί να φέρουν το audiophine στα χαμηλά βαλάντια, αρχίζουν να μπαίνουν σε χωράφια άλλων πιο καθαρόαιμων audiophine εταιριών όπως, ARCAM, NAD, Rotel, Anthem κλπ. που έχουν και αυτοί παρουσιάσει τους δικούς τους AV-R τα τελευταία χρόνια.

Μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να πείσουν το αγοραστικό κοινό, και να αποδειχτεί κερδοφόρα επιλογή ή αν θα επιστρέψουμε στην κυριαρχία των φτηνών πλαστικών AVR των 300-500 ευρώ και των ηχομπάρων. Το θεωρώ δύσκολο το εγχείρημα.