Νέοι Marantz AV FY '23

Φίλε tsagalx, αν καταφέρεις να βρεις στην Ελλάδα επαγγελματία με εξοπλισμό μέτρησης χώρου, τότε ναι, εχεις δίκαιο. Αλλα όπως βλέπεις εδω πέρα οι "επαγγελματίες" δεν δίνουν τα 40 χιλιάρικα του εξοπλισμού και φυσικά δεν είναι κανείς πιστοποιημένος για ήχο. Περιορίζονται στην "τριβή" με καποιον AV. Στην εικόνα που ο εξοπλισμός ειναι πολύ φθηνός υπάρχουν 2,3 γνώστες, με τον ενα ειμασταν μαζί σε μία πιστοποίηση.
Οπότε μιλάμε για ψηλά γράμματα, εδω δεν ξέρουν καν τι είναι το bass management :)
Το arc το δούλευα φίλε pleo όταν κάποιοι δεν ήξεραν την Anthem!!! Και ημουν ο πρωτος στην Ευρώπη με πιστοποίηση από την εταιρεία γιατί τα έβαζα κατα δεκάδες καθώς ημουν ο επισημος εγκαταστάτης της αντιπροσωπείας!
Για ρώτα Κώστα Κεφ ποιός είμαι . Ο προθάλαμος του χώρου που έτρεχα (4 όροφοι) ήταν όσο ολόκληρα τα σημερινά "ειδικά" καταστήματα. Με μόνιμα 2 σελ στο Hitech αν ησουν τότε στο χώρο. Ακόμη με anthem 60 παίζω και μαλλον θα συνεχίσει η παράδοση με 90.

Last edited:
Πολύ σύντομα, μια και συζητήθηκε, η διαφορά του Dirac Live Bass Control σε σχέση τόσο με το απλό Dirac Live όσο και με τα άλλα συστήματα. Ποια είναι η διαφορά; Ότι κατόπιν των μετρήσεων έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αυτοματοποιημένη διόρθωση φάσης ξεχωριστά για κάθε ηχείο με κάθε sub σε κάθε θέση, κάνοντας επιπλέον μετρήσεις.

Μέχρι στιγμής αυτό το σημείο, είτε με εξωτερικό εξοπλισμό είτε με το ίδιο το ενσωματωμένο EQ του - όποιου - μηχανήματος, μπορούσες μόνο να το κάνεις χειροκίνητα. Αυτό προϋποθέτει σημαντικές γνώσεις και κόπο και εξοπλισμό, πράγμα το οποίο ξεφεύγει από τις γνώσεις ενός μέσου χομπίστα.
Για παράδειγμα, μια και αναφέρθηκε το ARC, εκεί υπάρχει ας πούμε η δυνατότητα να ρυθμίσεις χειροκίνητα τη φάση μόνο για ένα σημείο συχνότητας δηλαδή στο σημείο του crossover κατά προτίμηση. Όχι και πολύ σπουδαίο δηλαδή.

Στο Dirac Live με Bass Control.... δείτε την επεξήγηση του Joe N Tell... για το πως.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ερώτηση, δεν ξέρω αν πρέπει να την κάνω εδώ φορά παρτιδα.
Πόσο στοιχίζει ένας επαγγελματίας να ρυθμίσει ρολόι τα όσα sub έχει ο καθενας;
Άλλη ερώτηση παίζει ρόλο αν έχω Dirac η arc η audyssey για τον επαγγελματία που θα έρθει να κάνει δουλεια;
Το σκέφτομαι έτσι γιατί αν ο pro (επαγγελματιας)τα κάνει όλα και συμφέρει γιατί να μπω στον κοπο να αγοράσω τα Dirac κτλ κτλ.
Από την άλλη αν ο οποίος επαγγελματίας βγάλει καλύτερο αποτέλεσμα με Dirac αντί του audyssey η του arc τότε μάλλον καταλαβαίνω την αγωνία κάποιον για το ένα ή το άλλο .
Έτσι για να μου φύγει η απορία εμένα του άσχετου.

Σου τα είπε πάνω κάτω ο Λεωνίδας.
Το αποτέλεσμα που θα πάρεις με έναν επαγγελματία, ή για να τα "δεχτεί" και ο μεγαλοπιασμένος φίλος kos999, από πολύ διαβασμένους και έμπειρους χομπίστες, είναι σημαντικά καλύτερο από το τι θα κάνεις μόνος σου με ή χωρίς την βοήθεια του room correction του ενισχυτή/επεξεργαστή/add-on σου.
Πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά; εξαρτάται από το τι αλλαγές στην χωροταξία επιτρέπεις στον επαγγελματία, αν μπορεί να βάλει όπου προτείνει ακουστικά πάνελ, την γεωμετρία του χώρου σου, τον εξοπλισμό που διαθέτεις (κυρίως τα ηχεία και ο ενισχυτής/επεξεργαστής σου), και για το μπάσο αν διαθέτεις τουλάχιστον 2 subwoofers έτσι ώστε να γίνεται να έρθει πιο σωστά το κάτω μέρος του φάσματος για ένα σχετικά μικρό "sweet spot" 2 άντε 3 θέσεων σε έναν καναπέ. Για περισσότερες θέσεις, και προσέγγιση όσο γίνεται του "ιδανικού" θες περισσότερα subs και αντίστοιχη ελευθερία στην τοποθέτηση αλλά και στον εξοπλισμό για την ρύθμιση (τουλάχιστον ένα DSP τύπου miniDSP).

Το Audyssey, Dirac, ARC, YPAO, MCACC, θα βοηθήσουν σε έναν σχετικό βαθμό τον calibrator, όσο πιο "παραμετροποιήσιμο" είναι το software τόσο μεγαλύτερες οι δυνατότητες. Το καθένα από αυτά έχει τα κόλπα του, τις αρετές και τις αδυναμίες του, καθώς και τα hacks του. Οπότε για να "τερματίσει" το μηχάνημα σου, θα πρέπει να έχει ρίξει το ανάλογο διάβασμα, δοκιμές και μετρήσεις στο αντίστοιχο software.

Όλα τα software corrections βεβαίως είναι το icing on the cake, το κερασάκι στην τούρτα εν ελληνιστί. Αν δεν φτιάξεις ακουστικά τον χώρο σου, τις θέσεις ηχείων/subs/ακρόασης, δεν πας πουθενά, το software μόνο του θα κάνει από ελάχιστη έως και μικρή διαφορά.

Αυτά εν ολίγοις.
Για τις τιμές δεν μπορούμε να βγάλουμε καταλόγους στο θέμα γιατί α) θα είναι διαφήμιση, β) θα είναι εκτός θέματος, και γ) εξαρτώνται από την περίπτωση και το βάθος που θα γίνει η αλλαγή, άλλο ένα απλό touch up μέσω room eq με tricks & hacks και μικρή διόρθωση ας πούμε στην θέση ακρόασης, άλλο η ενσωμάτωση πολλαπλών subwoofers, άλλο η ακουστική μελέτη και παραγγελία και τοποθέτηση ακουστικής φροντίδας κλπ, άλλο και το αν σε όλα αυτά προστεθεί και το τρύπημα σε ταβάνια για τοποθέτηση ηχείων height/top για immersive sound, κλπ.

Αν δεν μπορείτε να φέρετε επαγγελματία, διαβάστε όσο περισσότερο γίνεται κάποια βασικά θέματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε έστω κάποια μικρά βήματα βελτίωσης μόνοι σας, διορθώνοντας τα πιο "βασικά" πράγματα, έτσι ώστε από το ολότελα, να έχετε τουλάχιστον την Παναγιώταινα.

/end off-topic γιατί το θέμα από τα νέα μοντέλα της Marantz σε λίγο θα μιλήσουμε και για την καρμπονάρα :D

• Like
Reactions: kos999
Billpeppas, τα είπες μια χαρά και χαίρομαι! Επικροτώ ότι ορθά λέγεται!
Θα τονίσω και εγώ ότι ο χώρος είναι το 80% της ακουστικής! Αν σκοπεύετε να φτιάσετε ειδικό χώρο δίχως τον παράγοντα WAF που καταστρέφει τα πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις (Wife acceptance factor), τότε υποχρεωτικά ξεκινήστε με κάποιον που θα σας καθοδηγήσει σωστά για να γλυτώσετε αργότερα πολλά χιλιάρικα και το κυριότερο, να ακούτε σωστά!!! Ένα λάθος τοποθετημένο ηχείο atmos αρκεί για να χαλάσει την ηχητική εικόνα, να μη μιλήσουμε για sub και κάποιους που νομίζουν ότι όταν βροντάει και αστράφτει με κάτι τεράστια 18ιντσα έχουν σούπερ σύστημα! Σε αυτή τη φάση όσο και να διαβάσετε, δυστυχώς δε θα βοηθηθείτε δίχως μετρήσεις!
Μία ακόμη πολυθρόνα στο δωμάτιο , η προσθήκη νέας μεγαλύτερης τηλεόρασης ή οθόνης, η αλλαγή κουρτίνας, ακόμη και τα ράφια για home cinema displays, αλλάζουν τη συμπεριφορά του ήχου. Και αργότερα, μπορείτε μόνοι σας να ρυθμίσετε ένα AV με το αυτόματο σύστημα αλλά σε περιβάλλοντα Trinnov, Dirac, ARC, για να πάρετε αυτό το 20% παραπάνω, θέλετε κάποιο γνώστη.
Ήμουν χρόνια στο χώρο, έχω τις γνώσεις αλλά ζήτησα και εγώ για το νέο μου Home cinema τη συμβουλή του Γάλλου φίλου μου εγκαταστάτη καθώς φτιάχνει 5 τέτοιους χώρους το μήνα και έχει τρελό εξοπλισμό. Κακα τα ψέματα, δε μπορούμε στην Ελλαδίτσα της συνεχούς κρίσης να επενδύσουμε δεκάδες χιλιάρικα εξοπλισμού για να φτιάσουμε 1 ή 2 dedicated Home cinemas το χρόνο.

• Like
Reactions: billpeppas
Βρε παιδιά σας ευχαριστώ πολύ, είσαστε χείμαρρος που λένε.
Τώρα αυτό που είπατε για διάβασμα, εντάξει κανένα πρόβλημα αλλά στην κολομεταφραση με αυτές τις ορολογίες και με το Google translate δεν βγάζω άκρη έτσι αποφάσισα να σκέφτομαι σιγά σιγά έναν ειδικό και να τελειώσω.
Κατανοητά όλα αυτά που μου ειπατε σας ευχαριστώ για τον κόπο που μπήκατε όλοι να μου απαντήσετε για τις απορίες μου.
Ένοχος,.... εγώ χάλασα το νήμα ,δεν ξανά μιλάω.

Βρε παιδιά σας ευχαριστώ πολύ, είσαστε χείμαρρος που λένε.
Τώρα αυτό που είπατε για διάβασμα, εντάξει κανένα πρόβλημα αλλά στην κολομεταφραση με αυτές τις ορολογίες και με το Google translate δεν βγάζω άκρη έτσι αποφάσισα να σκέφτομαι σιγά σιγά έναν ειδικό και να τελειώσω.
Κατανοητά όλα αυτά που μου ειπατε σας ευχαριστώ για τον κόπο που μπήκατε όλοι να μου απαντήσετε για τις απορίες μου.
Ένοχος,.... εγώ χάλασα το νήμα ,δεν ξανά μιλάω.

Καθόλου. Μια χαρά, εξέφρασες απορία και απαντήθηκε αφού τη γνωρίζαμε. Από τη στιγμή που οι προθέσεις σου είναι ειλικρινείς, κανένα πρόβλημα. Δεν μπήκες δα και σε νήμα που αφορά τους νέους Marantz να λες περί ανέμων και υδάτων όπως άλλοι(ος) που συνεχίζει το χαβά του αφού είδε φως και μπήκε.

Μόλις στηθεί ο Cinema 50 θα σε περιμένω για ένα special demo.

• Like
Reactions: Tsagalx
Μια και από βδομάδα θα καταφθάσουν τα πρώτα κομμάτια Cinema 50 σε χρώμα SG, σύμφωνα με «ιαματικές πηγές», ας δούμε μια παρουσίαση από την Ιαπωνία.

Το μικρό ύψος του Cinema 70s

DSC09674_o.jpg

Το πίσω μέρος της πρόσοψης του Cinema 50, θωρακισμένο.

DSC09822_o.jpg

Cinema 50 HDAM SA-2, μοναδικότητα στους Marantz (δεν υπάρχει στον 3800H δηλαδή η συγκεκριμένη πλακέτα).

DSC09816_s.jpg

Το νέο φωτιζόμενο remote.

DSC09788_s.jpg

Και άλλα πολλά εδώ: https://av.watch.impress.co.jp/docs/review/review/1451668.html

• Like
Reactions: manmar
Πολύ ωραία... :cool:

Dear valued Partners,
We invite you to our upcoming
MARANTZ WEBINAR
Marantz AV 10 & AMP 10 Webinar

In this webinar we are going to discuss the new Marantz AV 10 & AMP 10 and all it's features and specifications, together with Oliver Kriete, Product Manager Europe.

Agenda:

Introduction Marantz AV 10 & AMP 10

Technical deep dive into features and specifications

Q&A session

Duration : 60 minutes.

(45 minute presentation, plus 15 minutes reserved for Q/A)

Thursday, Nov 29, 2022

09:30 AM CET

Thursday, Nov 29, 2022

09:30 AM CET

Τώρα το είδα αυτό. Στο απαντητικό e-mail αναγράφεται η σωστή ημερομηνία.

Tue, Nov 29, 2022 10:30 AM - 11:30 AM EET

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους AV10 και AMP10 μπορείτε να τις γράψετε εδώ και να τις μεταφέρω στο webinar.

• Like
Reactions: vadergr
Αρκετά τεχνικό το webinar για τους AV10 και AMP10.

Θα μείνω για την ώρα στις μετρήσεις του AV10 σε σχέση με τον 8805Α και του AMP10 σε σχέση με τον MM8077, αφού αυτό κυρίως ενδιαφέρει - το αποτέλεσμα - και μετά αν βρεθεί χρόνος θα δούμε τις διαφορές εσωτερικά.

Ξεκινάμε με τον AV10 και τη σύγκρισή του με τον 8805A.

THD+Noise (ή SINAD όπως είναι η μαρκετινίστικη ονομασία).

Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη θα έλεγα. Από τα 93dB του 8805Α στα 106dB του AV10!

THD + N.png

Dynamic Range. 112dB ο 8805Α, 116dB ο AV10

Dynamic Range.png

Επίπεδο THD + N με sweep, δηλαδή από χαμηλή σε υψηλή στάθμη.

THD + N level sweep.png

Και φυσικά το Jitter, για όλους τους... jitteroφρίκουλες. :p

jitter.png

• Like
Reactions: broncogr
Και περνάμε στον AMP10 σε σύγκριση με τον MM8077.

THD + N (ή SINAD για τους... SINADοφρίκουλες :p)

AMP 10 vs 8077 measurements.png

Signal to Noise ratio, εδώ η διαφορά είναι κάμποση.

S N ratio.png

Ισχύς στα 4Ω.

4ohm load power.png

Ισχύς στα 8Ω

output power.png

Και εδώ για πρώτη φορά το 70% εγγύησης ισχύος στα 5 κανάλια κανάλια, γίνεται 100%.

multichannel power.png

• Like
Reactions: manmar and broncogr
Νόμισα ότι βλέπω το review του Armim στο ASR, Signal to Noise ratio , SINAD, Jitter, μάλλον η εταιρεία δίνει εξαιρετικά μεγάλο βάρος στα review του και διορθώνει επόμενα μηχανήματα, έστω προσθέτοντας ρυθμίσεις φίλτρων. Καλό αυτό για τους καταναλωτές, θα αργήσουν λίγο παραπάνω τα μεγάλα μηχανήματα αλλά δεν θα την πατήσουν όπως έγινε έως τώρα.

Μάλλον το ανάποδο συμβαίνει, μια και τώρα υπάρχουν σωστές μετρήσεις στις οποίες μπορεί να βασιστεί κάποιος και να μην ψάχνει τον κάθε τζανετάκο και τους ψεκασμένους οπαδούς του.
Αυτό είπαν και οι συμμετέχοντες στο webinar. Τώρα δεν χρειάζεται να ψάχνεις μετρήσεις τρίτων. Ειδικά του Amir ο οποίος έχει αποδειχτεί αναξιόπιστος και με χαλασμένο εξοπλισμό (ενίοτε).

Υπάρχει πάρα πολύ υλικό από το πως είναι κατασκευασμένοι ο AV10 και AMP10 για να μπορέσουν να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα βελτίωσης σε σχέση με τα πιο κάτω μοντέλα, τα οποία σημειωτέον ΔΕΝ καταργούνται. Αν βρεθεί χρόνος θα βάλω υλικό μια και έχω κρατήσει screenshot.

Είπαν ότι το webinar θα ανέβει και στο YοuTube.