Νέοι Onkyo Integra.

Ο λόγος που κοιτάζω περισσότερο τον 30 από τον 50 είναι επειδή είναι νέος και θεωρώ ότι θα έχει λύσει τα θέματα ισχύος ου είχαν κάποιοι 50.
Μήπως όμως έτσι κι αλλιώς αυτά ανήκουν και για τον 50 στην εποχή κοβιτ και οι νέες παρτίδες τα έχουν αφήσει στην άκρη αυτά;
 
Δεν υπάρχουν θέματα ισχύος. Στους Onkyo και Pioneer υπάρχει προστασία από δύσκολα φορτία. Αυτό θυμάμαι έδειχναν οι μετρήσεις σε dummy load. Μείωναν δραστικά την ισχύ τους για προστασία από υπερθέρμανση.
Διότι τι είναι το ηχείο; Μια αντίσταση είναι. Και τι είναι ο ενισχυτής; Ένα κύκλωμα είναι.
Απλό αν το δεις ηλεκτρολογικά.
Επίσης στο μενού τους υπάρχει και επιλογή για ηχεία 8 ή 6ohm. Αυτό με τον κλασικό τρόπο, δεν κάνουν καμία μαγεία εδώ οι ενισχυτές - ανεξαρτήτως μάρκας - απλώς μειώνουν τη διαθέσιμη ισχύ από το τροφοδοτικό.
 
  • Like
Reactions: Vuzantios
Να και ένα ωραίο θέμα για συζήτηση.

Proper AVR speakers. Ηχεία που δεν κατεβαίνουν κάτω από τα 4Ω για παράδειγμα.
 
Μεταξύ rz50/30 και 4800/3800 και αν αφήσουμε στην άκρη το θέμα των 4 SUB στις ίδιες τιμές με ή χωρίς dirac τι διαλέγουμε; με ηχεία όμως που βουτάνε και στα 4Ω...
 
Η τσέπη αποφασίζει. Κατ' αρχήν τον 4800Η γιατί τον έβαλες μέσα; Είναι πιο ακριβός από τους υπόλοιπους. Σχεδόν φτάνεις να πάρεις 11κάαναλο με τα λεφτά αυτά (ΟΚ περίπου).

Εάν παρατηρήσεις τη γκάμα των εταιριών σε Pioneer Onkyo Denon άντε βάλε και τη Marantz, θα δεις ότι κάθε μοντέλο καλύπτει ένα σημείο της αγοράς αναφορικά με την τιμή του και έχει υπέρ και κατά αναλόγως του πόσα θα ξοδέψεις.
Και το παιχνίδι ξεκινά πλέον από τα 1000 ευρώ για τον Pioneer VSX-LX305 στα 9 κανάλια με Dirac.

Για μένα από τη στιγμή που πλέον το Bass Control στο Dirac είναι πραγματικότητα πια για όλους, είναι απλώς θέμα του πόσα θες να ξοδέψεις. Και ναι, τα 4 sub προφανώς δεν θα τα επιλέξει εύκολα κάποιος, τα δύο όμως θα τα θέλει.
 
  • Like
Reactions: Vuzantios
Για denon ότι λέω είναι από έξω. Ονκυο ως γνωστόν οι τιμές μέσα έξω είναι κοντά. Γι αυτό μπήκαν όλοι στο ζύγι.
Για 50/4800 μιλάω για 1300-1400/1500€ και 30/3800 για 1200-1300/900-1000.
Bass control έχει και ο integra 5.4?
 
Last edited:
υπαρχει κάποια εικονα για ποτε θα κυκλοφορησει ο rz 30? εγραφαν για οκτώβριο αλλα καταστηματα που παρακολουθω απο εξω συνεχίζουν να δίνουν από 3 ως 6 βδομαδες και παραμενουν σε καθεστως προπαραγγελίας...
 
o Onkyo TX-NR7100 το ενα ζευγαρι preout που εχει ειναι για να συνδεθει ενισχυτης στα μπροστινα ηχεια ?
 
For European, Australian and Asian models λέει το manual. Οι μισές φωτό στο net δείχνουν ότι υπάρχουν, οι άλλες μισές δεν τις έχουν.
 
στα γερμανικα σαιτ βλεπω φωτογραφια που το εχουν, σε ελληνικο καταστημα παλι δεν το δειχνει....γιατι αν πραγματι εχει ειναι ο φθηνοτερος με προενισχυση για ενα ζευγος ηχειων και με ενσωματωμενο dirac με τιμη κατω απο 900 ευρω...
 
Last edited:
Στα μοντελα που έχουν ενσωματομένο/πληρωμενο το dirac το καλιμπραρισμα με αυτο γίνεται και με το δικο του μικροφωνο ή απαιτείται η αγορα νέου?
 
Αρκεί το μικρόφωνο της συσκευασίας και το αντίστοιχο app. Βέβαια καλό είναι να υπάρχει τρίποδο, ενώ σαφώς ένα καλύτερο μικρόφωνο θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Δύο screenshots από τον VSX-LX505 στον οποίο έτρεξα το Dirac από το κουτί του.

Screenshot_2024-10-11-13-37-16-755_com.onkyo.pioneer.pioneerremote.jpgScreenshot_2024-10-11-13-37-27-751_com.onkyo.pioneer.pioneerremote.jpg
 
  • Like
Reactions: Vuzantios
Τρίποδα από αυτά που κουμπώνουν φωτογραφικές μηχανές έχουμε...
Μιας που έγινε αναφορά για τον 505 ισχύει ότι αυτός δεν σε αφήνει να ρυθμίσεις ξεχωριστά τα crossovers στα ηχεία και ότι ούτε έχει έλεγχο DLBC σε σχέση με τους ονκυο rz50 που μοιράζονται ίδια υλικά σωστά;
 
Last edited:
Το μικρόφωνο τέτοιο σπείρωμα έχει από κάτω. Η διαδικασία από το app σου δίνει την επιλογή για τρεις ή εννέα θέσεις.
Συνεπώς θέλει τρίποδο δαπέδου. Γιατί στις εννέα θέσεις έχει και διαφορετικά ύψη στις θέσεις μέτρησης.
 
  • Like
Reactions: Vuzantios
Και αναμένοντας απάντηση για το Pioneer vs onkyo πιο πάνω απορώ με την denon/marantz που εξακολουθεί να μην ενσωματωνει το dirac και να ζητά έξτρα λεφτά... Απορώ τόσο σιγουριά έχουν για τα προϊόντα τους ότι ο άλλος θα τα επιλέξει όπως και να έχει; ειδικά από Ελλάδα πχ 3800 και rz 50 έχουν σχεδόν την ίδια τιμή... Άντε από έξω αυτή την εποχή ο 3800 είναι σε προσφορά και με την διαφορά καλύπτει την αγορά του dirac σε σχέση με rz50 (για τον cinema 50 δεν μιλάμε αυτός και έξω ακόμα βγαίνει ακριβότερος από τον ονκυο και εξακολουθεί να μην έχει dirac)...
 
Για την ώρα οι Pioneer δεν έχουν DLBC, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρουν, αφού είναι τα ίδια μοντέλα 305>7100 και 505>RZ50. Το crossover είναι κοινό για όλα τα ηχεία που είναι δηλωμένα small αλλά αυτό αφενός είναι πιο σωστό, αφετέρου εάν πάρουν DLBC, αυτό θα ρυθμίζεται ξεχωριστά ανά ηχείο. Τουλάχιστον έτσι συμβαίνει όταν τρέχω το Bass Control, έχει bass management ξεχωριστά για κάθε ομάδα ηχείων.

O Cinema 50 έχει διαφορές από τον 3800Η τόσο στην προενίσχυση με την πλακέτα των HDAM όσο και σε επιμέρους άλλα εξαρτήματα.

Γενικά δεν παίζουν ρόλο μόνο τα features. Παίζει ρόλο και το μηχάνημα. Εάν ας πούμε έρθεις να ακούσεις τον 505 πως παίζει σε 5.2 (και σύντομα σε 5.2.4) πετυχαίνει καλύτερο enveloping και διαχωρισμό σε σχέση με τους παραπάνω. Αλλά οι παραπάνω προσφέρουν περισσότερα features (π.χ. 4 sub ή και bass kicker).
 
O rz50 έχει πάρει πλέον DLBC και ομοίως θα έχει και ο RZ30 που έχει και δύο ξεχωριστής ρύθμισης sub σωστά;
 
O rz50 έχει πάρει πλέον DLBC και ομοίως θα έχει και ο RZ30 που έχει και δύο ξεχωριστής ρύθμισης sub σωστά;

Δεν είναι σίγουρο για τον RZ50 που είναι παλαιότερης κοπής. Το ότι διαθέτει DLBC κατόπιν του συγκερασμού των εκδόσεων DLBC από δύο σε μία, με οδηγεί στο να πιστεύω ότι αυτό θα εξαρτάται από το Hardware του εκάστοτε μηχανήματος.
Δηλαδή παίζει η πιθανότητα να έχει μεν διαχείριση Bass Control αλλά όχι για πολλαπλά Sub. Αυτό θα εξαρτάται από τις δυνατότητες του μηχανήματος. Μέχρι πρόσφατα δεν έπαιρνε καθόλου DLBC, τώρα δόθηκε η δυνατότητα αυτή. Δεν σημαίνει όμως ότι θα έχει DLBC για περισσότερα του ενός sub.

Προσοχή στις ανακοινώσεις θέλει, γιατί παίζει αρκετό marketing το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες εντυπώσεις για τις δυνατότητες των μηχανημάτων.