Νέοι Onkyo Integra.

990 με dirac live με full preouts με 2 sub ανεξαρτητα χωρις να ψηνεις αυγο στο σασι του...τι αλλο να ζητησεις?

Κάμποσα.
Amp disconnect για όλα τα κανάλια, δυνατότητα να βάλεις ένα τελικό και να το κάνεις 7.2.4 και Tidal Connect. Αν και στο τελευταίο έβαλαν τα Hi-Res και τα Dolby Atmos του Tidal σε Onkyo και Pioneer στις 18 του μηνός (τα δοκίμασα ήδη) μέσω των app τους όμως.

Το ψήσιμο αβγού στο σασί επί της ουσίας αφορά μόνο τους Denon και Marantz. Σε άλλες μάρκες αυτό δεν συμβαίνει. Από την άλλη μεριά μερικοί το προτιμούν σφιχτό και όχι μελάτο το αβγό. 😏

Τέλος πάντων προσωπικά το βασικό ζεύγος των μπροστινων ηχείων θα το τρέχω με τελικό από την αρχη

Αυτό καλό είναι. Απλώς χωρίς amp disconnect μπορεί και να κλιπάρει λιγάκι το σήμα. Λέω μπορεί, γιατί σίγουρα θα στέλνει θόρυβο αυτό στον τελικό. Από κει και πέρα εξαρτάται αν το σημείο που θα εμφανιστεί το clipping θα είναι εκτός χρήσιμου εύρους.
Δεν το ξέρουμε ακόμα αυτό αν δεν δούμε καναν σοβαρό που τα μετράει αυτά όπως οι audioholics. Οι οποίοι παρεμπιπτόντως έκαναν τον RZ70 μόλις.

Last edited:
Στο 1Κ παίρνεις αυτά που γράφεις παραπάνω μαζί με αυτά που έγραψα εγώ; για πες παράδειγμα

Στο 1Κ παίρνεις αυτά που γράφεις παραπάνω μαζί με αυτά που έγραψα εγώ; για πες παράδειγμα

Και πάλι απαντώ σε αυτό που έγραψες ακριβώς και όχι σε αυτό που ρωτάς τώρα.

Αναγκαστικά ο RZ30 έχει ελλείψεις από το να θεωρηθεί επεξεργαστής στον οποίο μπορείς χωρίς δεύτερη σκέψη να βάλεις επάνω τελικό. Γι' αυτό θα χρειαστεί να ανέβεις κατηγορία για να είναι καλός ως επεξεργαστής ήχου, δηλαδή να είναι προενισχυτής με τσαγανό και γι' αυτό μην έχεις αυταπάτες. Θα ξηλωθείς κανα δυομισάρι για να τα έχεις αυτά.

Η υπερπροσφορά ξέρεις δεν έρχεται χωρίς κόστος στην ποιότητα, άσχετα αν ζούμε στην εποχή που όλοι διαφημίζουν features και προμοτάρουν αυτά. Με λίγο βαθύτερο ψάξιμο βλέπεις τον λάκο στη φάβα.

Ναι, ο 3800H (μην ρωτήσεις σε ποιά τιμή) είναι καλύτερο πακέτο. Δεν έχει μέσα στο πακέτο το Dirac, αλλά με την καλή τιμή του, βγαίνει τώρα και με το 20% BF του Dirac στο 1000αρικο όλο το πακετάκι.

Ναι, ο 3800H (μην ρωτήσεις σε ποιά τιμή) είναι καλύτερο πακέτο. Δεν έχει μέσα στο πακέτο το Dirac, αλλά με την καλή τιμή του, βγαίνει τώρα και με το 20% BF του Dirac στο 1000αρικο όλο το πακετάκι.
Αυτή η συζήτηση έχει νόημα αν μιλάμε για αγορά από έξω καθώς εδώ ο 3800 είναι σχεδόν στα 1300 χωρίς το dirac ο δε RZ30 δεν υπάρχει ενώ ο rz50 αν στον φέρουν σε ένα μήνα έχει 1590.
Από έξω ο 3800 βγαίνει 850 χωρίς το dirac για 1-2 μέρες ακόμα μετά θα πάρει πάλι την ανηφόρα η τιμή του οπότε πάλι ο RZ30 είναι φθηνότερος και χωρίς να βράζει.
Τέλος πάντων τέλεια επιλογή δεν υπάρχει ακόμα και αν είσαι τελείως απλας στην επιλογή σου, πολύ περισσότερο όταν υπάρχει σφικτο μπάτζετ.
Για εμένα ο RZ30 τσέκαρε πολλά κουτάκια και για αυτό προχώρησα. Δεν νομίζω να το μετανιώσω.

Από την αρχή αυτό έγραφα εσύ το πας γύρω γυρω

Ρώτησες τι άλλο να ζητήσεις και σου απάντησα τι.

Κατά τα λοιπά, δεν είναι κακή επιλογή ο RZ30. Μην προτρέχουμε όμως γιατί ποιοτικά είναι πιο κάτω από τον RZ50.

Στην τιμή επίσης δεν έβαλες την άδεια για το bass control, ένα καλό τρίποδο και ένα καλό μικρόφωνο. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με το Dirac από το app της Onkyo και το μικρόφωνο της συσκευασίας.
Το οποίο app σε αυτό το σημείο μαζί με το fw update πήρε και διόρθωση γιατί έβγαζε πολλά errors κατά τη διάρκεια των μετρήσεων στο Dirac και δεν μπορούσες να πάρεις μέτρηση σαν άνθρωπος. Ξεκινούσες πρωί και έφτανε απόγευμα.

Αυτά στα έχει πει κανένας; Όχι. Μόνο ότι βλέπεις στα features πιστεύεις.

To ότι αλλάξανε το power sequence και πως συμπεριφέρεται ο ενισχυτής και πόσο λιγότερο θορυβώδη είναι τώρα τα ρελέ στο είπε κανείς; Ούτε.

Έχεις να δεις πολλά όταν πιάσεις ένα μηχάνημα στα χέρια σου... . Θα τα δεις. The hard way όπως όλοι. Απλά όπως οι περισσότεροι όταν τα δουν δεν θα κάνουν κουβέντα γι' αυτά γιατί βλέπεις δεν παίζει να φανεί ότι τελικά δεν ήταν ο παράδεισος που περίμεναν η επιλογή τους.

Last edited:
Ρώτησα τι άλλο να ζητήσει κανείς στα 990! Αυτό δεν το διάβασες;
Τα έχω διαβάσει όλα αυτά που λες για το αργό φόρτωμα.
Εκείνο που δεν είχα διαβάσει είναι ότι πήρε αναβάθμιση και ίσως λύθηκαν τα θέματα του. Και αυτό είναι ευχάριστο καθώς σε ένα τόσο φρέσκο προϊόν και πριν φτάσει στα χέρια των περισσότερων ήδη παίρνει αναβαθμίσεις.

Ρώτησα τι άλλο να ζητήσει κανείς στα 990! Αυτό δεν το διάβασες;
Εκείνο που δεν είχα διαβάσει είναι ότι πήρε αναβάθμιση και ίσως λύθηκαν τα θέματα του. Και αυτό είναι ευχάριστο καθώς σε ένα τόσο φρέσκο προϊόν και πριν φτάσει στα χέρια των περισσότερων ήδη παίρνει αναβαθμίσεις.

Δεν θα παίξουμε την κολοκυθιά. Σου απάντησα τι. Μετά έκανες άλλη ερώτηση συγκριτική. Να διαβάζεις ακριβώς τι γράφω γιατί αλλιώς θα φαντάζεσαι ότι έγραψα κάτι που δεν έγραψα.

Προβλέπω σύντομα να τον αλλάζεις κι αυτόν πάντως. Featurewise είναι ΟΚ. Αλλά έχει δρόμο ακόμα. Γιατί εάν ακούσεις πως παίζει ένας ακριβότερος θα καταλάβεις γιατί κοστίζει τόσο. Τι να κάνουμε; Το έγραψα και πριν ζούμε στην εποχή των features και ξεχνάμε ότι ένα μηχάνημα δεν είναι τα features μόνο αλλά κυρίως η ποιότητα των εξαρτημάτων του. Και αυτό κοστίζει περισσότερο από το να έχεις πληρώσει royalties για άδειες.

Και να τον αλλάξω παλι από έξω θα ψωνίσω για να γλυτώσω τα ελληνικά καπέλα...
Από την αρχή είχα κάνει την συγκεκριμένη ερώτηση. Διάβασε τα μνμ δεν είναι δύσκολο.
Εσύ απαντούσες σε άλλα για τους γνωστούς λόγους, που πάντα προσπαθείς να αποτρέψεις κόσμο από το να ψωνίσει από έξω γιατί πρέπει να σκέφτεται και το συμφέρον τον εδώ εμπόρων.

Και να τον αλλάξω παλι από έξω θα ψωνίσω για να γλυτώσω τα ελληνικά καπέλα

Απ' όπου και να ψωνίσεις στον ίδιο κουβά θα πέσεις πάλι. Δεν είσαι ώριμος ακόμα. Μπροσούρες κοιτάς μόνο και παρακολουθείς τιμές. Αλλά δεν ξέρεις όμως ότι και οι τιμές παρακολουθούν εσένα... . 🤭

Νταξ. Είπαμε δεν είναι άσχημος για την κατηγορία που κινείται. Μένει να το δούμε και στην πράξη τι ψάρια πιάνει. Το όνειρο της πληρότητας πάντως δεν το πιάνει.

Άντε πάλι. Εγώ για errors κατα τη διάρκεια της μέτρησης με το Dirac μέσω του app της Onkyo έγραψα. Ποιο αργό φόρτωμα; Ειδικά στην ταχύτητα φορτώματος δεν είχε κανένα θέμα.

Κοντή γιορτή θα έρθει και τα δούμε τα όποια errors,... εύχεσαι 😂 να έχει..
Αλλά ξέχασα όπως είπες μάλλον δεν θα έρθει καθόλου... Να μην είμαι τόσο αισιοδοξος 🤣.
Όταν φέρεις μοντέλο του 2024 με τις ευκολίες του RZ30 στα 990 τα ξαναλέμε (μην μου πεις το 305...)

Κοντή γιορτή θα έρθει και τα δούμε τα όποια errors,... εύχεσαι 😂 να έχει..
Αλλά ξέχασα όπως είπες μάλλον δεν θα έρθει καθόλου... Να μην είμαι τόσο αισιοδοξος 🤣

Ξανά άλλη μία γιατί βλέπω ότι διαβάζεις ό,τι νά'ναι. Αυτά διορθώθηκαν από τις 18 Νοεμβρίου με το update.
Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, αφορούσε και τους Pioneer αυτό και τους Integra, το update. Πάλι σε βρίσκω ανενημέρωτο.

Όταν λοιπόν θα πιάσεις στα χέρια σου ένα μηχάνημα, θα δεις τα glitches του μηχανήματος. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει και οι μπροσούρες δεν τα αναφέρουν αυτά. Όταν πιάσεις στα χέρια σου ένα μηχάνημα και σε ενδιαφέρει να το ψάξεις, θα δεις πάρα πολλά.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που δεν παίρνουν χαμπάρι από την ποιότητα του μηχανήματος είτε γιατί δεν ξέρουν είτε γιατί δεν καταλαβαίνουν τις διαφορές, αυτούς που εγώ αποκαλώ ευτυχείς, καθώς η πρεμούρα ήταν μόνο ο τζόγος. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Αυτοί ειδικά πάντα θα ψάχνουν συνεχώς την επόμενη ευκαιρία να ικανοποιήσουν την ανάγκη αυτή του τζόγου. Δεν τους ενδιαφέρει να απολαύσουν το μηχάνημα. Απόλαυση γι' αυτούς είναι μόνο ο τζόγος.

• Like
Reactions: Vuzantios
Εγώ πάντως τσίμπησα εδώ τον RZ50 στα €1080. Σε σχέση με Marantz 50 ή Denon X4800 που ήταν στα €1350, μόνο και μόνο το Dirac που έχει ο Onkyo, με υπερκαλύπτει. Επιτέλους θα έχω HDR στον 9400 και στην Panasonic.

• Like
Reactions: Vuzantios
Εγώ πάντως τσίμπησα εδώ τον RZ50 στα €1080. Σε σχέση με Marantz 50 ή Denon X4800 που ήταν στα €1350, μόνο και μόνο το Dirac που έχει ο Onkyo, με υπερκαλύπτει. Επιτέλους θα έχω HDR στον 9400 και στην Panasonic.

Από τις 18 Νοεμβρίου με το update πέρασαν και source based HDR στους ενισχυτές ΑV. Βασικά ναι, θα έχεις πλέον tone mapping από την πηγή όταν αυτή το προσφέρει.

Ε ναι και αυτές οι τιμές εκεί που είσαι εδώ αυτοί που λες έχουν 1900...οτι αποκτάς ένα ψηφιακό εργαλείο δωρεάν έστω και αν δεν είναι φουλ άδεια είναι τεράστιο πλεονέκτημα.
Το να απαιτούμε οι ονκυο να είναι το ίδιο καλοί με τον ανταγωνισμό όταν είναι 20% φθηνότεροι και 35% αν βάλεις και την εφαρμογή ακούγεται ουτοπικό.
Έχουν τις ίδιες ευκολίες στην μουσικότητα προφανώς και θα χάνουν!
Διαφορετικά οι άλλοι θα είχαν κλείσει με τις τιμές που πουλάνε.
Εκεί έρχονται οι τελικοί όταν υπάρχουν οι preouts να στρώσουν λίγο τα πράγματα καθώς σχεδόν πάντα ένας av + τελικός είναι καλύτεροι από έναν av μόνο του που είναι 20% ακριβότερος.

Last edited:
Οποιος καταλήγει σε av+τελικό (όπως προτιμώ πάντα) γιατί να μην πάρει έναν καθαρόαιμο pro και να τελειώνει; Ούτε βγαίνουν δεν βγαίνουν τα τελικά στάδια, ούτε να ζεσταίνεται, ούτε τίποτα. Εχεις και τα XLR σου και όλα.