τζάμπα μπερδεύεσαι. Τα πράγματα είναι απλά όσο είναι επιδερμικά και δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να το ψάξεις παραπάνω. Ή αν θες να το ψάξεις καλά θα κάνεις αλλά θα χρειαστεί πολύ πολύ ψάξιμο, ειδικές γνώσεις, ώρες κλπ κλπ κλπ.
Μεινε στο απλό: σε θέματα ραδιοενισχυτή και ηχείων ως επί το πλείστον όσο περισσότερα δίνεις τόσο περισσότερα παίρνεις. Αφού το budget σου είναι 500 ευρώ πάρε έναν των 500. Η σχέση ηχείων και ενισχυτή δεν είναι του επιπέδου "διομισάρι καλώδιο ασφαλίζεται με δεκαεξάρα ασφάλεια". Ούτε πρόκειται με το που θα τα βάλεις μαζί να γίνει έκρηξη στην κατηγορία τιμής που κοιτάζεις για ενισχυτή και ηχεία. Από εκεί και πέρα στα 500 ευρώ κοντά κοιτάζεις οι ενισχυτές θα μπορέσουν να παίξουν τα ηχεία που κοιτάζεις σε εντάσεις φυσιολογικές χωρίς καφρίλες. Αν πάρεις μεγαλύτερο ενισχυτή από αυτούς των πεντακοσίων (γύρω στα 700 ευρώ ας πούμε) τα ίδια ηχεία θα παίξουν καλύτερα και με περισσότερα μπάσα στις ίδιες εντάσεις ενώ θα σε παίρνει να ανεβάσεις και λίγο παραπάνω ένταση χωρίς να παραμορφώνει ο ενισχυτής. Αν στα ηχεία αυτά βάλεις ένα ενισχυτή των 1500 ευρώ θα πρέπει να χειρίζεσαι το ποτενσιόμετρο με χειρουργική ακρίβεια για να μη σου μείνουν τα ηχεία στο χέρι. Κοινώς το εύρος που κοιτάζεις είναι σε καλό δρόμο. Πρόβλημα άμεσο ασφάλειας δεν θα υπάρχει. Απλά θα χρειάζεται σύνεση κατά τη συμβίωση με τα μηχανήματα που ούτως ή άλλως θεωρούμε ότι υπάρχει. Από πλευράς εταιρίας, η pioneer λέγεται ότι έχει περισσότερη δύναμη (μη φανταστείς και θαύματα) σε σχέση με τις ανταγωνίστριες της σε μοντέλα παρόμοιας τιμής άρα θα μπορείς να ανεβάζεις λίγο παραπάνω εντάσεις ενώ θεωρείται και πιο θεαματική για home cinema υστερώντας όμως σε μουσική αφού τονίζει τα άκρα για εντυπωσιασμό χαλώντας την τονική ισορροπία που πρέπει να έχει ένα μουσικό μηχάνημα. Η denon θεωρείται πιο ισορροπημένη και ζεστή αλλά με την pioneer να της ρίχνει σε home cinema και σε ισχύ. Η yamaha μου φαντάζει εξίσου ισορροπημένη με τη denon αλλά όχι τόσο ζεστή μάλλον, το οποίο θα το έλεγα καλό για τα γούστα μου. Γενικά όμως είναι σχετικά πιο αδύναμη από τη denon και αρκετά από την pioneer.