Νέος και χωρίς γνώσεις για HOME CINEMA

Καλημερα ομολογω οτι διαβασα τα προηγουμενα που γραψατε με το στομα ανοιχτο.δεν καταλαβα τιποτα.το συμπερασμα ειναι οτι οντως δε βγαζουν οσα γραφει ο κατασκευαστης.επομενως ο PIONEER VSX-827 ειναι ενας μετριος ενισχυτης που θα κανει τη δουλεια με μικρα ηχεια σωστα ως εδω; οποτε τι πρεπει να ψαξω μεγαλυτερο ενισχυτη με μεσαια ηχεια ή μεσαιο ενισχυτη με μεγαλα ηχεια;(σε watt εννοω) και τελως παντων τα ηχεια πρεπει να ειναι στα Ω του ενισχυτη μικροτερα ή μεγαλυτερα και τι σημαινει 4 εως 8 Ω.Πολλες ερωτησεις ε;

Re: Απάντηση: Νέος και χωρίς γνώσεις για HOME CINEMA

Για δες εδώ τι watt έχει ένα παρεμφερές μοντέλο με πέντε κανάλια οδηγούμενα σε λογική παραμόρφωση στα 8ohm

http://www.hometheater.com/content/pioneer-vsx-821-av-receiver-ht-labs-measures

Της τάξης των 130 μαρκετινίστικων watt είναι και αυτός.

Θλιβερό αλλά αληθινό... παρόλο που δεν καταλαβαίνω πολλά κρατάω το:

"Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 63.2 watts
1% distortion at 78.1 watts"

Καλημερα ομολογω οτι διαβασα τα προηγουμενα που γραψατε με το στομα ανοιχτο.δεν καταλαβα τιποτα.το συμπερασμα ειναι οτι οντως δε βγαζουν οσα γραφει ο κατασκευαστης.επομενως ο PIONEER VSX-827 ειναι ενας μετριος ενισχυτης που θα κανει τη δουλεια με μικρα ηχεια σωστα ως εδω; οποτε τι πρεπει να ψαξω μεγαλυτερο ενισχυτη με μεσαια ηχεια ή μεσαιο ενισχυτη με μεγαλα ηχεια;(σε watt εννοω) και τελως παντων τα ηχεια πρεπει να ειναι στα Ω του ενισχυτη μικροτερα ή μεγαλυτερα και τι σημαινει 4 εως 8 Ω.Πολλες ερωτησεις ε;

Φίλε george οι περισσότερες ερωτήσεις σ έχουν απαντηθεί σε αυτό η σε άλλα thread που τρέχουν αυτή τη στιγμή στο forum. Δυστυχώς το budget σ θα καθορίσει τις επιλογές σου. Γνώμη μου είναι ότι αν του δώσεις να οδηγήσει μόνο 3 κανάλια (left centre right) θα κουτσοκαταφέρει να τροφοδοτήσει ακόμη και ευκολοδήγητα ηχεία δαπέδου. Πιο έμπειρα μέλη ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο. Αν είσαι ακόμα μπερδεμένος καλύτερα ρίξε λίγο διάβασμα παραπάνω.

Κατά τη γνώμη μου, θα παίξει χωρίς προβλήματα με τα τελευταία ηχεία που ανέφερες. Και τα C.A. και τα Magnat. Και θα μπορέσει κάποια στιγμή αν θελήσεις να πας σε δαπέδου να τα οδηγήσει, αρκεί αυτά να είναι ευκολούτσικα.

οχι δε θελω να παω σε δαπεδου για τι δε θελω να φορτωσω το χωρο ειναι περιορισμενος.Απλα θελω να μπορω να απολαυσω μια ταινια βρε αδελφε.Α το ξεχασα τα περιφερειακα θα κρεμαστουν στο τοιχο περιπου 2,5 εως τρια μετρα ψηλα ακριβως πανω απο τη θεση ακροασης. καθε ιδεα λοιπον για ενισχυτη εως 400e και ηχεια εως 400e καλοδεχουμενη. Α να αναφερω οτι και η θεση ακροασης θα απεχει απο μπροστα 2,5 εως 3 μετρα.Περιμενω λοιπον ιδεες για καποια ευκολοοδηγητα ηχεια που δε θα χρειαστει να τα πεταξω σε 2-3 χρονια και ενισχυτη που να μπορει να αποδοσει αρκετα καλα και στα 5 ηχεια.Ευχαριστω εκ των προτερων.

Συγνωμη ρε παιδια αλλα απο μια περιηγηση στο forum δε μπορεσα να καταλαβω τι ειναι τα ευκολοδηγητα ηχεια; Τελικα εχω καταληξει στον PIONEER VSX-827 ο οποιος αρχικα θα παιξει με τα ηχεια που εχω SA-VE 345 και σε κανα διμηνο θα παρω τα MAGNAT MONITOR SUPREME 200. Ποια η γνωμη σας για τα συγκεκριμενα ηχεια και επιτελους τι σημαινει ευκολοδηγητα ηχεια;

το τι σημαίνει ευκολοδήγητο ηχείο είναι πολύ εύκολο να σου το εξηγήσει κάποιος.
Ευκολοδήγητο ηχείο είναι αυτό που έχει υψηλή ευαισθησία μεγαλύτερη από 89-90 db και ταυτόχρονα δεν έχει μεγάλες πτώσεις ωμικότητας (κάτω από 5-6Ω).
Το κακό είναι πως οι κατασκευαστές κρύβουν τις δυσκολίες κάτω από το χαλί οπότε τα στοιχεία που δίνουν δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Κοινώς μας μπαλαμουτιάζουνε ολίγον τι.

Ναι συγνωμη το καταλαβα αλλα με προλαβες σε ευχαριστω.αλλα πως θα ειμαι σιγουρος οτι ο πωλητης μου λεει αληθεια ξερω οτι πολλοι λενε ψεματα για να κανουν την πωληση.Τα MAGNAT MONITOR SUPREME 200 που κοιταζω λοιπον δεν ειναι πολυ καλα αφου πεφτουν μεχρι τα 4Ω σωστα;

Τα JBL LOFT 30 BLACK για μπροστα και JBL LOFT 20 BLACK για κεντρικο ποια η γνωμη σας; δε θα ταιριαζαν; παρακαλω θερμα προτασεις σε αυτες τις τιμες εως 350e για τα τρια μπροστινα.παρακαλω ξανα γιατι εχω μπερδευτει. ενισχυτης PIONEER VSX-827.εδω εχω κατασταλαξει.

συμφωνω αλλα αυτο που ακουγεται οτι οι κατασκευαστες δεν γραφουν την αληθεια και π.χ. ο 827 απο 130wμπορει να βγαζει στο συνολο των ηχειων πολυ λιγοτερα; και υποθετω αν ο ενισχυτης βγαζει 130w και το ηχειο 75 πως δε καιγεται το ηχειο;

Tο αντίθετο,τα ηχεία κινδυνεύουν να καούν από μικρούς ενισχυτές και ΟΧΙ από μεγάλους!

αν πηγαινα για blind buy μεταξυ των 2 θα προτιμουσα τα jbl παροτι δε νομιζω να ειναι πιο ευκολα απο τα magnat λογω brand & design. δεν ειμαι ο πλεον ωριμος καταναλωτης. παντως θα κοιτουσα και τον 773 για να βαλω τελικους μετα αν το θελησω. δες το και αλλιως. οτι και να παρεις απο αυτα θα ειναι ουσιωδης και ευχαριστη προσθηκη στην καθημερινοτητα σου.

αν εννοεις τον YAMAHA ειναι πολυ ακριβος. τα MAGNAT λενε 4-8Ω ειναι καλα; αυτο σημαινει οτι δεν ειναι ευκολοδηγητα; ή να κρατησω τα SA-VE345 που εχω και να παρω αργοτερα κατι σε QACOUSTICS CRYSTAL AUDIO ; τα ηχεια πρεπει να ειναι στα 6Ω που θα ειναι και ο ενισχυτης ή και στα 8Ω ; δε πρεπει να επιλεξω δηλ.ηχεια που ειναι απο 4 εως 8Ω; Τι δεν εχω καταλαβει καλα;

αν εννοεις τον YAMAHA ειναι πολυ ακριβος. τα MAGNAT λενε 4-8Ω ειναι καλα; αυτο σημαινει οτι δεν ειναι ευκολοδηγητα; ή να κρατησω τα SA-VE345 που εχω και να παρω αργοτερα κατι σε QACOUSTICS CRYSTAL AUDIO ; τα ηχεια πρεπει να ειναι στα 6Ω που θα ειναι και ο ενισχυτης ή και στα 8Ω ; δε πρεπει να επιλεξω δηλ.ηχεια που ειναι απο 4 εως 8Ω; Τι δεν εχω καταλαβει καλα;

Δεν έχεις καταλάβει ότι αγχώνεσαι τζάμπα. Για να σου απαντήσει κάποιος με ακρίβεια για την αντίσταση ενός ηχείου πρέπει να έχει μπροστά του το διάγραμμα που δείχνει σε ποια συχνότητα κατεβαίνει χαμηλά η αντίσταση. Αυτό μαζί με το διάγραμμα της ευαισθησίας που, ας μην ξεχνάμε, και αυτή όταν δηλώνεται από τους κατασκευαστές δεν είναι η μέση ευαισθησία, αλλά ένα νούμερο που τους βολεύει.

Συνεπώς, μην αγχώνεσαι. Κοίταξε για ηχεία βάσης και δεν πρόκειται να έχεις θέμα με τον ενισχυτή που κοιτάζεις. Εφ' όσον παραμείνεις στην επιλογή των ηχείων βάσης, προσπάθησε να ακούσεις όσο περισσότερα από αυτά μπορείς για να καταλήξεις και ρώτα τη γνώμη των παιδιών εδώ για το πως παίζουν. Μην ξεχνάς ότι η κύρια αποστολή των A/V είναι το Home Cinema και όχι η μουσική, ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες. Άρα σίγουρα θα χρησιμοποιήσεις sub για το... μπάσο του πράγματος.

Last edited:
Λοιπον παιδες αποφασισα τελος του μηνα περνω τον PIONEER VSX-827 θα τον βαλω να παιξει με τα ηχεια SA-VE 345 (ελπιζω να παιξει) που εχω και θα περιμενω λιγο για να παρω καλα ηχεια.

Λοιπον ερωτηση ο PIONEER VSX-827 λεει 7,1 δηλ.στον ιδιο ενισχυτη θα μπορουν να παιξουν και 2 ακομη ηχεια; μπροστα ή περιφερειακα; αμα λεει στα 130w υπολογιζω 50-60w χλωμο μου φαινεται να παιζει 2 ακομη ηχεια με τι δυναμη; μηπως να κοιταξω αλλη μαρκα με περισσοτερη ενταση ; ενταση=watt ;ή κανω λαθος;

ναι έτσι είναι. Βασικά όσο περισσότερα πληρώσεις τόσο περισσότερα θα πάρεις σε ισχύ. Αλλά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα το 7.1. Οι περισσότερες ταινίες είναι πεντακάναλες και το μόνο που συμβαίνει είναι να έχεις πέρα από τα surround και τα πίσω ηχεία να παίζουν το ίδιο σήμα. Είναι και θέμα χώρου βέβαια... Αλλά για να τα σηκώσει σωστά ενισχυτής τα εφτά ηχεία... είναι κι αυτό όπως σωστά λες θεματάκι...

Απάντηση: Re: Νέος και χωρίς γνώσεις για HOME CINEMA

Οποτε παω καρφι για vsx-827 και ηχεια SA-VE345 και βλεπουμε

Λοιπον οσο διαβαζω μεσα στο forum ολο και περισσοτερο μπερδευομαι διαβαζω για καψιμο ηχειων ψοφιους ενισχυτες και τασ εχω χασει.Τελικα εγω που θελω ενα συστημστακι γυρω στα 60-70w αποδοση τι να διαλεξω; Ο PIONEER VSX-827 ειναι αρκετος ή πρεπει να κοιταξω και κατι αλλο π.χ. VSX-1122.τα εχασα τελειως.μια βοηθεια παρακαλω γιατι το τελος του μηνα καταφθανει και πρεπει να δω τι χρημα θα διαθεσω.Ευχαριστω εκ των προτερων(εως 500e)

για τον YAMAHA RXV-573 3D και τον DENON AVR 2113 τι γνωμη εχετε; σε σχεση με τους δυο PIONEER που αναφερα πιο πανω;

τζάμπα μπερδεύεσαι. Τα πράγματα είναι απλά όσο είναι επιδερμικά και δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να το ψάξεις παραπάνω. Ή αν θες να το ψάξεις καλά θα κάνεις αλλά θα χρειαστεί πολύ πολύ ψάξιμο, ειδικές γνώσεις, ώρες κλπ κλπ κλπ.
Μεινε στο απλό: σε θέματα ραδιοενισχυτή και ηχείων ως επί το πλείστον όσο περισσότερα δίνεις τόσο περισσότερα παίρνεις. Αφού το budget σου είναι 500 ευρώ πάρε έναν των 500. Η σχέση ηχείων και ενισχυτή δεν είναι του επιπέδου "διομισάρι καλώδιο ασφαλίζεται με δεκαεξάρα ασφάλεια". Ούτε πρόκειται με το που θα τα βάλεις μαζί να γίνει έκρηξη στην κατηγορία τιμής που κοιτάζεις για ενισχυτή και ηχεία. Από εκεί και πέρα στα 500 ευρώ κοντά κοιτάζεις οι ενισχυτές θα μπορέσουν να παίξουν τα ηχεία που κοιτάζεις σε εντάσεις φυσιολογικές χωρίς καφρίλες. Αν πάρεις μεγαλύτερο ενισχυτή από αυτούς των πεντακοσίων (γύρω στα 700 ευρώ ας πούμε) τα ίδια ηχεία θα παίξουν καλύτερα και με περισσότερα μπάσα στις ίδιες εντάσεις ενώ θα σε παίρνει να ανεβάσεις και λίγο παραπάνω ένταση χωρίς να παραμορφώνει ο ενισχυτής. Αν στα ηχεία αυτά βάλεις ένα ενισχυτή των 1500 ευρώ θα πρέπει να χειρίζεσαι το ποτενσιόμετρο με χειρουργική ακρίβεια για να μη σου μείνουν τα ηχεία στο χέρι. Κοινώς το εύρος που κοιτάζεις είναι σε καλό δρόμο. Πρόβλημα άμεσο ασφάλειας δεν θα υπάρχει. Απλά θα χρειάζεται σύνεση κατά τη συμβίωση με τα μηχανήματα που ούτως ή άλλως θεωρούμε ότι υπάρχει. Από πλευράς εταιρίας, η pioneer λέγεται ότι έχει περισσότερη δύναμη (μη φανταστείς και θαύματα) σε σχέση με τις ανταγωνίστριες της σε μοντέλα παρόμοιας τιμής άρα θα μπορείς να ανεβάζεις λίγο παραπάνω εντάσεις ενώ θεωρείται και πιο θεαματική για home cinema υστερώντας όμως σε μουσική αφού τονίζει τα άκρα για εντυπωσιασμό χαλώντας την τονική ισορροπία που πρέπει να έχει ένα μουσικό μηχάνημα. Η denon θεωρείται πιο ισορροπημένη και ζεστή αλλά με την pioneer να της ρίχνει σε home cinema και σε ισχύ. Η yamaha μου φαντάζει εξίσου ισορροπημένη με τη denon αλλά όχι τόσο ζεστή μάλλον, το οποίο θα το έλεγα καλό για τα γούστα μου. Γενικά όμως είναι σχετικά πιο αδύναμη από τη denon και αρκετά από την pioneer.

Δηλαδη μου προτεινεις(γιατι απο σας περιμενω συμβουλες που γνωριζετε) να μεινω σε PIONEER και ανεβαινοντας σε μοντελο κερδιζω κατι οσον αφορα τα watt οπως προανεφερα στα 60-70watt μουσικη ή αδικα τα παραπανω χρηματα;τον 827 ή τον 1122; θα μπορω αργοτερα να παρω καλυτερα ηχεια ή θα εχω περιορισμο οσον αφορα την ισχυ του ενισχυτη; ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε συμβουλη.σκεφτομαι τωρα ειναι σαφες αυτο που ρωταω; θελω ο ενισχυτης που θα επιλεξω τωρα να μπορει να συνδυαστει με καλα ηχεια αποδοσης 60-70watt.ευχαριστω