Νεος....Panasonic PT-AE2000

Update!

Τελικά σε αυτό το thread παίζω μονότερμα μόνος μου!!!!!:drummer:

Πέρα από τον a.schizas ποιοι άλλοι έχουν τον PT-AE2000????? Δεν απάντησε κανείς!!!

Xθες το βράδυ ανακάλυψα ότι το Color1 mode συμπιέζει τα πολύ χαμηλά IRE (Κάτω από το 10) και ότι μόνο το Cinema1 mode αφήνει να περάσει όλη η πληροφορία σε πολύ σκοτεινά πλάνα!

Ο λόγος που το Cinema1 στην αρχή μου είχε δώσει την εντύπωση ότι δεν έχει καλό μαύρο, είναι ότι δείχνει σημαντική πληροφορία στα 2-3 IRE και αν δεν "πατήσεις" το 0 IRE στο απόλυτο μηδέν (με το Waveform monitor), θα σου δίνει την εντύπωση ότι το μαύρο σου γκριζάρει.

Το περίεργο είναι ότι σε color1 mode, ακόμη και αν ανεβάσεις τεχνητά το Low Gamma και πάλι υπάρχει ψαλιδισμός των πολύ σκούρων τόνων....

Οπότε δουλεύω να τα βρώ και με το Cinema1 mode αφού (τουλάχιστον οπτικά) βλέπω ότι κάποια primaries είναι οφφ. (To κόκκινο ελαφρά προς το μπορντό και το πράσινο ελαφρά προς το κυανό).

Με τα προβλήματα που έχω δεν έχω ακόμη ασχοληθεί.
Πέρα από το πρόβλημα της σύγκλισης των πάνελ που επανήλθε δρυμήτερο και το πρόβλημα του φακού, έρχεται τώρα να προστεθεί και πρόβλημα σκόνης στο πάνελ, όπου σε εντελώς μαύρο πλάνο βλέπω 2 πολύ σκούρες πράσινες "βούλες" σε μέγεθος μπάλας γκολφ πάνω στην εικόνα!

Δεν ασχολήθηκα με την Intertech μέχρι τώρα διότι σε θέαση προγράμματος δεν φαίνονται εύκολα όλα αυτά και η εικόνα του Pany είναι μαγευτική με αποτέλεσμα να το ξεχνάω συνεχώς!!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Νεος....Panasonic PT-AE2000

Xθες το βράδυ ανακάλυψα ότι το Color1 mode συμπιέζει τα πολύ χαμηλά IRE (Κάτω από το 10) και ότι μόνο το Cinema1 mode αφήνει να περάσει όλη η πληροφορία σε πολύ σκοτεινά πλάνα!

Ο λόγος που το Cinema1 στην αρχή μου είχε δώσει την εντύπωση ότι δεν έχει καλό μαύρο, είναι ότι δείχνει σημαντική πληροφορία στα 2-3 IRE και αν δεν "πατήσεις" το 0 IRE στο απόλυτο μηδέν (με το Waveform monitor), θα σου δίνει την εντύπωση ότι το μαύρο σου γκριζάρει.

Το περίεργο είναι ότι σε color1 mode, ακόμη και αν ανεβάσεις τεχνητά το Low Gamma και πάλι υπάρχει ψαλιδισμός των πολύ σκούρων τόνων....

Και τι προτιμάς; Να βλέπεις πληροφορία κάτω από 10 ΙRE με μαύρο γκριζαρισμένο;

TELIKA ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 5Μ ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ 2.70 ΕΑΝ ΞΕΡΕΙΣ Η ΟΘΟΝΗ ΘΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ?

Δυστυχως ειναι αδυνατον να γνωριζουμε τα δικα σου κριτηρια αξιολογησης......

Re: Απάντηση: Re: Νεος....Panasonic PT-AE2000

Και τι προτιμάς; Να βλέπεις πληροφορία κάτω από 10 ΙRE με μαύρο γκριζαρισμένο;
Μπάμπη ανκαι δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, τα 2,3,5 IRE κλπ ΔΕΝ πρέπει να είναι μάυρα στην οθόνη. Μόνο το 0 IRE πρέπει να είναι εντελώς μαύρο.

Χθες βράδυ έβαλα τον Μονομάχο για να δω κάποια πράγματα και σχεδόν είδα όλη την ταινία! ΤΟΣΟ πολύ είχα κολλήσει από την απίστευτη λεπτομέρεια που βγάζει στο Cinema1 mode στα πολύ σκούρα πλάνα!

Re: Απάντηση: Νεος....Panasonic PT-AE2000

TELIKA ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 5Μ ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ 2.70 ΕΑΝ ΞΕΡΕΙΣ Η ΟΘΟΝΗ ΘΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ?
Με το τεράστιο ζουμ που έχει (2Χ), στα 5m απόσταση από την οθόνη μπορείς να έχεις εικόνα (16:9) από 1,83μ (83" diag) έως και 3,66μ πλάτος (165" diag)!!!!!!!!!!!!!!!

Δες το και εδώ:
http://www.projectorcentral.com/Panasonic_Home-PT-AE2000U-projection-calculator-pro.htm

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεος....Panasonic PT-AE2000

Μπάμπη ανκαι δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, τα 2,3,5 IRE κλπ ΔΕΝ πρέπει να είναι μάυρα στην οθόνη. Μόνο το 0 IRE πρέπει να είναι εντελώς μαύρο.

Χθες βράδυ έβαλα τον Μονομάχο για να δω κάποια πράγματα και σχεδόν είδα όλη την ταινία! ΤΟΣΟ πολύ είχα κολλήσει από την απίστευτη λεπτομέρεια που βγάζει στο Cinema1 mode στα πολύ σκούρα πλάνα!

Eννοώ το εξής:
Πέρα από το "σωστό" υπάρχει και το υποκειμενικό. Απόλυτα σωστή εικόνα από τους σημερινούς προβολείς δεν μπορείς να έχεις, κάπου κάτι χάνεις, κάπου θα πρέπει να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς.
Εγώ, πχ έχω αδυναμία στο μαύρο. Αν δεν μπορώ να πάρω από έναν προβολέα ταυτόχρονα και καλό μαύρο και λεπτομέρεια στα χαμηλά προτιμώ να κρασάρω λίγο τα πολύ χαμηλά IRE και να βελτιώσω το μαύρο μου.
Αυτός είναι και ο λόγος που ρώτησα εσύ τι προτιμάς.

Και μην μου πείς και τα δύο...έτσι;
icon7.gif

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεος....Panasonic PT-AE2000

.....Αν δεν μπορώ να πάρω από έναν προβολέα ταυτόχρονα και καλό μαύρο και λεπτομέρεια στα χαμηλά προτιμώ να κρασάρω λίγο τα πολύ χαμηλά IRE και να βελτιώσω το μαύρο μου.
Αυτός είναι και ο λόγος που ρώτησα εσύ τι προτιμάς.

Και μην μου πείς και τα δύο...έτσι;
icon7.gif
Αυτό που θέλω να πω ότι με το Cinema1 mode και τις σωστές ρυθμίσεις σε Brightness και Contrast έχω ΚΑΙ πολύ καλό απόλυτο μαύρο (όσο μαύρο το δείχνει ο προβολέας, που είναι έτσι και αλλιώς ικανοποιητικότατο), αλλά ταυτόχρονα έχω και εξαιρετική διαβάθμιση στις near-black αποχρώσεις!

Άρα έχω και τα δύο!!!!! Χεχε! :afro:

Δεν υπάρχει λόγος να "κρασάρω" τα πολύ χαμηλά IRE για να βελτιώσω το απόλυτο μαύρο στα 0 IRE διότι δεν μαυρίζει άλλο!!!! Αν βάλω Colour1 mode τα πολύ χαμηλά IRE τα κρασάρει αυτό το mode anyway. Έχω την υποψία ότι μπορεί εσένα να σου αρέσει έτσι!

Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός, αλλά ίσως ο PT-AE2000 στο Cinema1 mode να έχει το καλύτερο dynamic range στην εικόνα, από ότιδηποτε έχω δει μέχρι σήμερα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεος....Panasonic PT-AE2000

Αυτό που θέλω να πω ότι με το Cinema1 mode και τις σωστές ρυθμίσεις σε Brightness και Contrast έχω ΚΑΙ πολύ καλό απόλυτο μαύρο (όσο μαύρο το δείχνει ο προβολέας, που είναι έτσι και αλλιώς ικανοποιητικότατο), αλλά ταυτόχρονα έχω και εξαιρετική διαβάθμιση στις near-black αποχρώσεις!

Άρα έχω και τα δύο!!!!! Χεχε! :afro:

Δεν υπάρχει λόγος να "κρασάρω" τα πολύ χαμηλά IRE για να βελτιώσω το απόλυτο μαύρο στα 0 IRE διότι δεν μαυρίζει άλλο!!!! Αν βάλω Colour1 mode τα πολύ χαμηλά IRE τα κρασάρει αυτό το mode anyway. Έχω την υποψία ότι μπορεί εσένα να σου αρέσει έτσι!

Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός, αλλά ίσως ο PT-AE2000 στο Cinema1 mode να έχει το καλύτερο dynamic range στην εικόνα, από ότιδηποτε έχω δει μέχρι σήμερα.

Φανταζομαι εννοείς στην κατηγορία τιμής του Panasonic, ετσι;

Καλημερα, φιλε ULTRA το ιδιο προβλημα εχω και εγω αλλα πι
ο εντονο.Δυστυχως η κατασταση με την INTERTECH ειναι απαραδεκτη,αφου εχουν τον προβολεα 3 μηνες και ουτε καν εχουν μπει στον κοπο να με ενημερωσουν,γενικολογα μονο απο το service κ.τ.λ Δυστυχως δεν μου αφηνουν αλλα περιθωρια για καλοσυνες!Σημερα θα στειλω το τελευταιο μηνυμα.Να δουμε!

ο εντονο.Δυστυχως η κατασταση με την INTERTECH ειναι απαραδεκτη,αφου εχουν τον προβολεα 3 μηνες και ουτε καν εχουν μπει στον κοπο να με ενημερωσουν,γενικολογα μονο απο το service κ.τ.λ Δυστυχως δεν μου αφηνουν αλλα περιθωρια για καλοσυνες!Σημερα θα στειλω το τελευταιο μηνυμα.Να δουμε!
Καλημέρα Αντρέα(?). (Το a είναι για Αντρέας?)

Πιο από τα 3 προβλήματα έχεις?? Πανελ, Φακό, ή Σκόνη????

Από την άλλη βδομάδα θα ασχοληθώ και εγώ μαζί τους και ποιος είδε το διάβολο και δεν τον φοβήθηκε........:rifle::rifle:

Χάρης

Ναι Ανδρεας.Η στον φακο η στο πανελ.Ουτε αυτη δεν ξερουν.Η κατασταση εχει γινει πλεων τραγελαφικη.Δεν εχω ξανασυναντησει τετοια πληρης αδιαφορια.,απιστευτα πραγματα.Απο 26-3 εχουν τον προβολεα.Ουτε ταινιες ουτε euro.Τηλεφωνα απο Αμερικη απο εδω,τιποτα.Ο ενας στον αλλο,δεν ξερω αν θα πρεπει να γελασω η να κλαψω.Δεν θα ηθελα να γραψω τιποτε αλλο προς το παρων γιατι σημερα τους εστειλα τελικο mail.Θα περιμενω κανα 2 ημερες ακομα,και θα δουμε....:drummer:-bye- Να πω οτι δεν μπορω να γραφω συχνα γιατι δεν εχω υπολογιστη αφου επεσα θυμα κλοπης.

Μετα απο αυτο θα ξαναεπερνες Panasonic?

Φυσικα και οχι. Μηπως τελικα πρεπει να κατασταλαζουμε σε αντιπροσωπια και μετα να αγοραζουμε απο Panasonic,Sony,Samsung,Pioneer,Lg κλπ.
Οπως και να εχει σου ευχομαι καλα ξεμπερδεματα με τους κυριους. Στειλε αν μπορεις κανενα email στην μαμα εταιρια.

Ναι Ανδρεας.Η στον φακο η στο πανελ.Ουτε αυτη δεν ξερουν.Η κατασταση εχει γινει πλεων τραγελαφικη.Δεν εχω ξανασυναντησει τετοια πληρης αδιαφορια.,απιστευτα πραγματα.Απο 26-3 εχουν τον προβολεα.Ουτε ταινιες ουτε euro.Τηλεφωνα απο Αμερικη απο εδω,τιποτα.Ο ενας στον αλλο,δεν ξερω αν θα πρεπει να γελασω η να κλαψω.Δεν θα ηθελα να γραψω τιποτε αλλο προς το παρων γιατι σημερα τους εστειλα τελικο mail.Θα περιμενω κανα 2 ημερες ακομα,και θα δουμε....:drummer:-bye- Να πω οτι δεν μπορω να γραφω συχνα γιατι δεν εχω υπολογιστη αφου επεσα θυμα κλοπης.
Λυπάμαι που ακούω ότι πέρα από τα προβλήματα που είχες με τον προβολέα σε έκλεψαν κιόλας!!!

Τι να πω. Ελπίζω μέσα στην ατυχία σου να καταφέρεις να κάνεις κάτι με τον προβολέα.

Δικηγόρους εδώ μέσα δεν έχουμε για να μας συμβουλέψουν τι δικαιώματα έχουμε ως καταναλωτές και τι μπορούμε να κάνουμε νομικά σε τέτοιες περιπτώσεις που προιόντα είναι σε εγγύηση και οι αντιπροσωπείες κάνουν την πάπια????

Λυπάμαι που ακούω ότι πέρα από τα προβλήματα που είχες με τον προβολέα σε έκλεψαν κιόλας!!!

Τι να πω. Ελπίζω μέσα στην ατυχία σου να καταφέρεις να κάνεις κάτι με τον προβολέα.

Δικηγόρους εδώ μέσα δεν έχουμε για να μας συμβουλέψουν τι δικαιώματα έχουμε ως καταναλωτές και τι μπορούμε να κάνουμε νομικά σε τέτοιες περιπτώσεις που προιόντα είναι σε εγγύηση και οι αντιπροσωπείες κάνουν την πάπια????

Καλημέρα και από μένα. Πέρα από Δικηγόρους, άλλη μία λύση ίσως να είναι και το Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.(Ένωση Καταναλωτών). Έκανα μία γρήγορη έρευνα για το θέμα με ελαττωματικά προιόντα και υπάρχει ήδη έτοιμο (και κυρίως δωρεάν) υπόδειγμα διαμρτυρίας στο

http://www.ekpizo.gr/el/57/

Εύχομαι να βοηθήσα και γω λίγο και ελπίζω να λάβουν τέλος γρήγορα τα βάσανα .

HJ

Ανδρέα καλημέρα.

Έχω ψάξει λίγο στο site της Ένωσης Καταναλωτών και σου παραθέτω τι λέει ο νόμος περί προστασίας των καταναλωτών που τροποποιήθηκε πέρσι (με καλύτερους όρους για τους καταναλωτές):

«5. Εάν κατά τη διάρκεια ισχύος της εγγύησης
εμφανισθεί στο προϊόν ελάττωμα και ο προμηθευτής
αρνείται ή βραδύνει την επισκευή πέραν του αναγκαίου
κατά περίπτωση χρόνου, ο καταναλωτής δικαιούται να
ζητήσει την αντικατάσταση του προϊόντος με νέο ίσης
αξίας και ποιότητας ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση.

Αν ο απαιτούμενος χρόνος επισκευής υπερβαίνει τις
δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες, ο καταναλωτής
δικαιούται να ζητήσει την προσωρινή αντικατάσταση
του προϊόντος για όσο χρόνο διαρκεί η επισκευή.»

Αυτό σημαίνει ότι έχεις το ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ που σου δίνει ο νόμος να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ νέο προβολέα ή να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω (και να αναφέρεις ότι το έψαξες νομικά ότι ισχύει αυτό) και ότι θα πάρεις άμεσα μέτρα εναντίον τους αν δεν σου δώσουν νέο προβόλι....

Σου παραθέτω το λινκ για όλο το νόμο περί καταναλωτών:
http://www.ekpizo.gr/showdownn.php?id=78&t=1&arid=308

Νομίζω με τις απειλές για νομικά μέτρα (και προφανώς έχοντας το νόμο με το μέρος σου) θα καταφέρεις κάτι.

Καλή επιτυχία!

Last edited: