Νεος PS3 Media Server

Καλημέρα -bye-

χρειάζομαι τα φώτα σας σχετικά με τα παρακάτω:

• κατά την θέαση HD 1080p ταινιών, έχει συμβεί να διακόπτεται η σύνδεση του PS media server με το PS3. Μόλις γίνεται επανεκκίνηση του server απο το PC επανέρχεται η σύνδεση και παίζουν όλα κανονικά.

• θεωρώντας οτι μπορεί να φταίει το UPnP και το NAT Type, προσπάθησα να αλλάξω το NAT Type 3 σε Type 2 αλλά δεν τα κατάφερα..όπως επίσης και την λειτουργία UPnP δεν κατάφερα να την κάνω enabled.
Setup:
PS media server 1.11.369beta
PC desktop Quad Core 2.83 Ghz με 8gb ddr-2
Windows 7 Ultimate 64bit
Δίκτυο 1000άρι , με Cat6 "καρφωμένα" όλα σε switch D-Link green 1000.
Router SpeedTouch 585v7 με την λειτουργία UPnP enable και με το Firewall κλειστό.

Καλές Γιορτές σε όλους και με Υγεία!

Σου το έκανε και με την 1.10.365 ή παλιότερη!??

Δοκίμασε υποβαθμίζοντας πρώτα τηνέκδοση του PMS για να αποκλείσεις αυτό το πρόβλημα!

Μετά από πόση ώρα στο παρουσιάζει?! Εϊναι πάντα την ίδια χρονική στιγμή?

Σου το έκανε και με την 1.10.365 ή παλιότερη!??

Δοκίμασε υποβαθμίζοντας πρώτα τηνέκδοση του PMS για να αποκλείσεις αυτό το πρόβλημα!

Μετά από πόση ώρα στο παρουσιάζει?! Εϊναι πάντα την ίδια χρονική στιγμή?

υποβάθμισα την έκδοση σε 1.10.366 και βλέποντας ενα "ελαφρύ" dvdrip προς το τέλος της ταινίας μου κόλησε :(

Πάτησα το Stop στο πληκτρολόγιο ξαναπάτησα το Play και κατόπιν είδα την ταινία ώς το τέλος χωρίς να ξανακολήσει.

Θα υποβαθμίσω κι άλλο την έκδοση σε 1.10.5 και θα επανέλθω..

Χρόνια Πολλά forum!

το πρόβλημα της απρόσμενης διακοπής σύνδεσης του media server με τον υπολογιστή μου φαίνεται (?) να λύθηκε ακολουθώντας τις συμβουλές του κυρίου εδώ:
http://otmanix.de/english/2009/10/11/ps3-media-server-on-windows-7-avisynth-ffdshow-coreavc/

Πρώτα αναβάθμισα το Avisyth, εγκατέστησα το plugin και το k-lite codec.
Κατόπιν, ξαναεγκατέστησα την 1.11.369 .
Δεν μου ξανακόλησε μέχρι στιγμής σε θέαση ταινίας 1080p.

Καλή Χρονιά σε όλους-bye-

Πειραματίζομαι και εγώ με το PS3 σαν media player.
Το configuration του PC είναι ένας 8200 επεξεργαστής, 2GB RAM και το PS3 'συνδέεται' ασύρματα μέσω modem-router.
Μέχρι στιγμής σε κάποιες ταινίες έχω, όπως όλοι σπασίματα και διαβάζοντας το συγκεκριμένο thread καταλήγουμε στην αναβάθμιση του δικτύου.

Η ερώτηση μου είναι εαν χρησιμοποιώντας τα 1 Gbit powerline της Belkin μέσω των καλωδίων του ρεύματος (για σύνδεση του PC με το PS3) θα λύσει το πρόβλημα.
Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Πειραματίζομαι και εγώ με το PS3 σαν media player.
Το configuration του PC είναι ένας 8200 επεξεργαστής, 2GB RAM και το PS3 'συνδέεται' ασύρματα μέσω modem-router.
Μέχρι στιγμής σε κάποιες ταινίες έχω, όπως όλοι σπασίματα και διαβάζοντας το συγκεκριμένο thread καταλήγουμε στην αναβάθμιση του δικτύου.

Η ερώτηση μου είναι εαν χρησιμοποιώντας τα 1 Gbit powerline της Belkin μέσω των καλωδίων του ρεύματος (για σύνδεση του PC με το PS3) θα λύσει το πρόβλημα.
Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Σπασίματα έχεις σε DVDrip ή σε HD 720-1080?
Ασύρματα δεν γίνεται δουλειά..
Πάντως, σαν media player το PS3 είναι απλά άπαιχτο! Με την βοήθεια του PS Media Server, ενός σύχρονου υπολογιστή (4πύρηνος είναι το ιδανικό) και ενός ενσύρματου 1GB δικτύου, απολαμβάνεις home-cinema;)

Καλή χρονιά σε όλους!

Τα μόνα powerline που έχουν δοκιμάσει διάφοροι φίλοι, στο παρελθόν, ήταν μερικά με ονομαστική 200 και 300 Mbps αλλά με "φτωχά" αποτελέσματα σε ΗD transcoding ειδικά σε 1080p! Το μέγιστο που κατάφερναν ήταν να έχουν απόδοση ίση με ενός fast ethernet, άντε και λίγο παραπάνω!

Το βλέπω μάλλον δύσκολο να επιτύχει κανείς καλό bandwidth με powerline μιας και είναι πολλοί εκείνοι οι παράγοντες που συμμετέχουν στην καλή δικτύωση (απόσταση, ποιότητα καλωδίωσης, ηλεκτρικός "θόρυβος", ποιότητα powerline για την αποκωδικοποίηση φερέσυχνων δεδομένων)

Δεν είμαι κατηγορηματικός πως δεν μπορεί να δουλέψει αλλά μάλλον θα παιδέψει πολύ όποιον το δοκιμάσει για να παίζει κάθε HD αρχείο!!!

Το Gigabit είναι το μόνο 100% σίγουρο!!!

Y.Γ.
H δικτύωση μέσω powerline χρησιμοποιείται κυρίως στη μεταφορά δεδομένων και όχι στην αναπαραγωγή και στο streaming γιατί ενώ παρουσιάζει σχετικά μεγάλες ταχύτητες, έχει απρόβλεπτες διακυμάνσεις που μπορεί να διακόψουν μια απαιτητική ταινία!

Last edited:
Καλή χρονιά!

Δουλεύω το πρόγραμμα σε mac και το τελευταιο διάστημα χρησιμοποιόντας την τελευταία beta έκδοση του Crashαρει ο mencoder. Παίρνω το μήνυμα the application mencoder_mt quit unexpectedly. Δοκίμασα να μειώσω το buffer σε 250 αλλά και πάλι τίποτα. Έχει κανείς ιδέα τι φταίει και τι πρέπει να κάνω;
Το ίδιο συμβαίνει και με παλιότερες εκδόσης του προγράμματος.

Gigabit 100ari δίκτυο,
imac 20" Intel Dual Core 2gb mem

Ευχαριστώ!

Last edited:
xamurabi, ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Άρα ουσιαστικά μόνο ενσύρματο Gbit δίκτυο μας εξασφαλίζει ότι θα ασχοληθούμε μόνο με τις ταινίες μας και όχι με το σύστημα (αν παίζει ή όχι).
Σαν να λέμε μονόδρομος.

Εγκατέστησα το PMS κι έχω μείνει κατάπληκτος. Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές που έχουν παρατεθεί στο thread και ιδιαίτερα για τις οδηγίες του "γκουρού" xamurabι. Εννοείται donation με τα χίλια. Τέτοιες δουλειές πρέπει να επιβραβεύονται, όχι μόνο ηθικά.

Καλησπερα και απο εμενα εχω και εγω τον pms 1,11,369 και μου κανει τα εξεις, σε κατι παιδικες ταινιες hd κολαει η εικονα αλλα ο ηχος προχωραει με αποτελεσμα αλλα να βλεπεις και αλλα να ακους.Εχω εγγαταστησει ολους τους codek και οτι αλλο χρειαζετε.Το pc τρεχει windows7 και εχει amd athlon 64x2 dual core 6000+ 3.00 GHZ,KAI 4,00 GB μνημη.

Γεια σας. Μηπως θα μπορουσε καποιος να μου πει αν μπορω να βαλω καθυστερηση στους υποτιτλους στο ps3 και πως;

Γεια σας. Μηπως θα μπορουσε καποιος να μου πει αν μπορω να βαλω καθυστερηση στους υποτιτλους στο ps3 και πως;

Mόνο όταν προβάλλονται στο PS3? Γιατί γενικά χρειάζεσαι απλά έναν Subtitle Editor και κάνεις ότι αλλαγή θέλεις.

εννοω να καθυστερουν την ωρα που παιζεται στο play station αν υπαρχει καποια ρυθμισει στον server οπωσ γινεται στους περισσοτερους media players
ευχαριστω για τη βοηθεια.

εννοω να καθυστερουν την ωρα που παιζεται στο play station αν υπαρχει καποια ρυθμισει στον server οπωσ γινεται στους περισσοτερους media players
ευχαριστω για τη βοηθεια.

Αυτό που ζητάς δε γίνεται σε κανέναν software media player, μεταξύ αυτών και ο PMS, γιατί δεν είναι δυνατόν να έχεις έλεγχο κατά την διάρκεια αναπαραγωγής (transcoding) των στοιχείων του software.

Αυτό που ζητάς μπορεί να επιτευχθεί μόνο πριν δεις την ταινία και με ρυθμίσεις που δεν αξίζουν τον κόπο να πειράζεις κάθε φορά που θες να δεις άλλη ταινία.

Ακολούθησε την συμβουλή του παραπάνω φίλου!

Αυτό που ζητάς δε γίνεται σε κανέναν software media player, μεταξύ αυτών και ο PMS, γιατί δεν είναι δυνατόν να έχεις έλεγχο κατά την διάρκεια αναπαραγωγής (transcoding) των στοιχείων του software.

Αυτό που ζητάς μπορεί να επιτευχθεί μόνο πριν δεις την ταινία και με ρυθμίσεις που δεν αξίζουν τον κόπο να πειράζεις κάθε φορά που θες να δεις άλλη ταινία.

Ακολούθησε την συμβουλή του παραπάνω φίλου!
Οντως κατι τετοιο εννοουσα αν γινοταν πριν παιξω μια ταινια να κανω καποια ρυθμιση στο pms. σε ελαχιστες ταινιεσ εχω προβλημα οποτε δε θα με πειραζε αν υπηρχε τετοια ρυθμιση να την αλλαζω. Σε ευχαριστω για την βοηθεια.

αληθεια επειδη ειδικα στα hd οι υποτιτλοι χαλανε πολυ την αισθηση μηπως γνωριζει καποιος πως μπορω να μικρυνω την γραμματοσειρα κατα την διαρκεια της αναπαραγωγης στο πλει μεσω του media server? στο pc το εχω ρυθμισει μεσα απο το media player cl.home cinema.

αληθεια επειδη ειδικα στα hd οι υποτιτλοι χαλανε πολυ την αισθηση μηπως γνωριζει καποιος πως μπορω να μικρυνω την γραμματοσειρα κατα την διαρκεια της αναπαραγωγης στο πλει μεσω του media server? στο pc το εχω ρυθμισει μεσα απο το media player cl.home cinema.

Δεν γίνεται κατά την διάρκεια του transcode!!

Αν χρησιμοποιείς ως μηχανή το Mencoder τότε άλλαξε το μέγεθος από το PMS. Αν χρησιμοποιείς avisynth τότε κατά περίπτωση μέσω ffdshow ή μέσω vobsub!!