Νεος PS3 Media Server

Πρόβλημα ξαφνικό:furious3:
Εδώ και δυο μέρες μόλις ανοίγω τον ps3 media server και πάω να δω mkv μετά απο 5 sec κρασάρει το πρόγραμμα..κλείνει μόνο του.
Δοκίμασα όλες τις version απο την 1.10.51 μέχρι και την 1.11.369 με "καθαρές" εγκαταστάσεις αλλά τζίφος. Μήπως με κάποιο update των windows 7 έγινε καμιά ζημιά?

Παίζει dvd rip αλλά η μπάρα με την προσωρινή μνήμη buffer είναι άδεια. Δεν κινείται τίποτα. Κάτω κάτω στο πεδίο που αναγράφει τον τύπο της ταινίας (mpeg4 κλπ) τρεμοπαίζει συνεχώς..
Και φυσικά μετά απο λίγη ώρα το dvd rip θα κολήσει.
Τι κάνουμε?

Σημείωση: είμαι με 1GB δίκτυωμένος ενσύρματα σε switch χιλιάρι και τετραπύρυνο PC με W7 64bit.

Ξαναδιαβάζοντας πολλές σελίδες πρίν, τελικά μείωσα την τιμή στη "μέγιστη προσωρινή μνήμη κωδικοποίησης" απο 600 σε 400 στο tab ρυθμίσεις transcode και υπήρξε βελτίωση..

Μήπως γνωρίζετε γιατί δεν μ' αφήνει το πρόγραμμα να κάνω τσέκ το κουτάκι που είναι για την βελτιωμένη υποστήριξη πολυπύρηνων επεξεργαστών στο πεδίο του MEncoder??
Μου βγάζει ενα παράθυρο πληροφορίας και δεν μπορώ να το τσεκάρω...

Ξαναδιαβάζοντας πολλές σελίδες πρίν, τελικά μείωσα την τιμή στη "μέγιστη προσωρινή μνήμη κωδικοποίησης" απο 600 σε 400 στο tab ρυθμίσεις transcode και υπήρξε βελτίωση..

Μήπως γνωρίζετε γιατί δεν μ' αφήνει το πρόγραμμα να κάνω τσέκ το κουτάκι που είναι για την βελτιωμένη υποστήριξη πολυπύρηνων επεξεργαστών στο πεδίο του MEncoder??
Μου βγάζει ενα παράθυρο πληροφορίας και δεν μπορώ να το τσεκάρω...

..σας στέλνω φωτό απο το desktop και το μήνυμα που μου βγάζει την στιγμή που προσπαθώ να τσεκάρω την επιλογή (στην version 1.20 beta αλλά και στις προηγούμενες).
Επίσης, όταν ανοίγω τον server και έχω ανοικτό τον firefox μου βγάζει εικονίδιο δίπλα στο PS3 το "unknown media renderer".
Το εικονίδιο του PS3 άλλωτε το εμφανίζει με 512kbs ταχύτητα - κάτω απο την σωστή ip -και άλλες φορές με 128. Τι γίνεται ρε παιδιά?
Καλημέρα-bye-

desktop.jpg

Last edited:
Δημήτρη καλησπέρα, ακριβώς τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζω και γω στο δικό μου setup. Μόλις πάω να αναπαράγω μια matroska 720p ή 1080p, το πρόγραμμα κρασάρει αμέσως... Δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση με την μέγιστη προσωρινή μνήμη και το δισκο SSD που χρησιμοποιώ.
Επίσης δεν μπορώ να τσεκάρω κάποια κουτάκια όπως και συ αναφέρεις. Αυτό το πρόβλημα το έλυσα πηγαίνοντας στο φάκελο εγκατάστασης του προγράμματος και αλλάζοντας στο PMS.cfg (αν θυμάμαι καλά το όνομα) τις τιμές στα αντίστοιχα πεδία από false σε true. Πάντως έτσι δεν γίνεται δουλειά....
Γενικά το πρόγραμμα αυτή τη στιγμή έχει καταστεί τελείως δυσλειτουργικό. Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι πιο γενικό και δεν το αντιμετωπίζουμε μόνο δυο άτομα... Ας το κοιτάξουνε και οι άλλοι φίλοι γιατί νομίζω η υπόθεση έχει ακόμα πολύ ψωμί...
Να αναφέρω ακόμα ότι το PC μου είναι τετραπύρηνο, με 4Gb μνήμης και χρησιμοποιώ Win 7 Ultimate 32bit.

Καλησπέρα σε όλους,

αφού έκανα εγκατάσταση και απεγκατάσταση όλες τις beta εκδόσεις του PS3 Media Server στο PC -Windows 7 64, Intel Quad Core 9550, 8GB ddr2 ram, ενσύρματο 1GB δίκτυο- κατέληξα πάλι με την stable έκδοση 1.10.5 κι αυτό γιατί, οι πιο καινούργιες μου παρουσιάζουν το εικονίδιο "unknown media renderer".
Υποψιάζομαι ότι έχει σχέση με τον Windows Media Player ή ακόμα και με τον Firefox όταν είναι ανοιχτός..μπορεί και να κάνω λάθος.

Επίσης το πρόγραμμα κράσαρε όταν είχα την "Μέγιστη προσωρινή μνήμη κωδικοποίησης" στο 600. Το έβαλα στο 400 και παίζει..

Η υποστήριξη πολυπύρηνων στον MEncoder τσεκαρίστηκε τελικά μετά από απεγκατάσταση και ξανά-εγκατάσταση της Java. (κατά τύχη το έκανα..)

Έπαιξα πολύ με την βιβλιοθήκη του WMP. Διαβάζοντας ξένα forum κατάλαβα πως πρέπει να αναγνωριστεί σαν βιβλιοθήκη πολυμέσων από τον Windows Media ο PS3 MS.

Τελικά, τώρα βλέπω κανονικά τις σειρές μου - ματρόσκες 720 και 1080 - χωρίς κολλήματα. Το buffer κάτω από την εικόνα του PS3 γεμίζει κανονικά!

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί όταν βλέπω ένα απλό dvdrip, η μπάρα buffer είναι άδεια με αποτέλεσμα μετά από 15-20 λεπτά να κολλάει η ταινία. Το "καλό" είναι πως σε λίγα δευτερόλεπτα ξεκολλάει και παίζει κανονικά..

Πάντως πριν αναβαθμιστώ με τα W7 είχα Vista 64 και δεν θυμάμαι τέτοια προβλήματα.

Αυτά..:a0210:

Γιατί θα πρέπει ο PS3 MS να αναγνωριστεί σαν βιβλιοθήκη πολυμέσων από το WMP; Πως γίνεται αυτό και τι θα κερδίσουμε; Επίσης Δημήτρη αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα του μη τσεκαρίσματος λύθηκε με απλή απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση της Java. Πάντως όντως τα προβλήματα αυτά σε VISTA δεν υπήρχαν...

Την δοκίμασα εγώ την 381 , με άσχημα αποτελέσματα. Ενω με την 363 που έχω καιρό τώρα , όλα πήγαιναν ρολόι ήθελα να 'αναβαθμιστώ'. Και όλα χάλασαν.
Είχα πρόβλημα με τα dvdrip , παρά το ότι η μπάρα γέμιζε σε χρόνο dt. Ασυγχρονισμός με τον ήχο , κολλήματα , αλλά και ελαφρά σπασίματα στα 720p και 1080p , αλλά πάντως καλύτερα απο τα απλά xvideo. Όλους τους συνδυασμούς τούς προσπάθησα.
Τέλος πάντων επιστροφή στην 363.
Αλλά το πρόβλημα έμεινε!!!
Ταλαιπωρία , πλήρης κατάργηση όλων και ξανά εγκατάσταση της 363 και όλο τα ίδια και τα ίδια.
Προσπάθεια επαναφοράς του pc σε μια ημερομηνία πριν την πρώτη εγκατάσταση της 381 , και πάλι αποτυχία.
Δεν είναι δυνατόν , να αποκτήσω πρόβλημα στα καλά καθούμενα.
Υποψιν το setup μου απλά δεν κόλλαγε πουθενα = asus xonar , Ι7 , 6 gb ram , 5890 ΑΤΙ , Vista 64bit , ενσυρματο Gigabit κλπ.
Τελικά η τελευταία λύση πριν το χαρακίρι και μετά απο ώρες ταλαιπωρίας η επιστροφή στην παλιά σταθερή 1.10.5 και όλα καλά. Μέγιστη προσωρινή μνήμη κωδικοποίησης στα 400 και τσεκαρισμένη η 'βελτιωμένη υποστήριξη πολυπύρηνων επεξεργαστών' (όπως ίσχυαν και πρίν άλλωστε).
Το θέμα απο ότι διαβάζω στα ξενα forum είναι συχνό με την 381 γι' αυτό προσοχή!

Εγω παντως δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα με τις default ρυθμισεις, σε 2 pc του δικτυου μου , με αναπαραγωγη απο NAS δισκο WD.Αψογα,χωρις κολληματα- σπασιματα στα 720p και στα 2 pc, με λιγα κολληματα στα 1080p απο το 1 pc (Pentium D/3.40G/ 1G RAM). Στο VAIO κανενα προβλημα.
Τι να πω,ισως να ειμαι τυχερος....

Μετά απο ατέλειωτες ρυθμίσεις και ψάξιμο στα forum και πειραματισμούς κατέληξα σε μια σταθερή και απόλυτα λειτουργικη κατάσταση με την τελευταία version την 381. Όποιος αντιμετωπίζει προβληματα σταθερότητας κρασαρίσματος κλπ μπορεί να δοκιμάσει.
1. Κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση της java (ανάλογα αν έχουμε 32 ή 64bit)
2. Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε το πακέτο K-lite codes (32 h 64 bit)
3. Εγκαθιστούμε την τελευταία έκδοση avisynth
4. Κάνουμε απεγκατάσταση του Media Server. Στην συνέχεια εγκαθιστούμε την έκδοση 381.
Φαίνεται ότι τα προβλήματα τα δημιουργούν οι νέες εκδόσεις mencoder και ffmpeg. Γι' αυτό και κάνουμε εγκατάσταση σε άλλο σημείο του σκληρού δίσκου την έκδοση 1.10.51. Αυτό το κάνουμε για να πάρουμε όλο το directory win32 απο την έκδοση αυτή και να το βάλουμε στην έκδοση 381 όπως είναι , αντικαθιστώντας την δική του.
Απο τότε και μετά , το δικό μου μηχάνημα παίζει άψογα χωρίς προβλήματα και κολλήματα.

Επίσης για τα ελάχιστα θέματα ασυγχρονισμού του ήχου και της εικόνας που υπάρχουν σε λίγες ματροσκες , αυτό λύνεται ανάλογα την περίπτωση , αν είναι τσεκαρισμένο ή όχι το κουτάκι της επιλογής "Εναλλακτική μέθοδος συγχρονισμού" στο Mencoder.

Τέλος , όλη αυτή η φασαρία είχε και ένα πολύ καλό νέο = δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί παλιότερα , αλλά με την απλή προσθήκη των δύο αρχείων του MovieInfo JAR 14122009.zip , που βρίσκεται στη σελίδα http://ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=2126&sid=c7ca08940418465b0d5a0afa4e55cccd , μέσα στον φάκελο plugins του προγράμματος , τότε ο server κατεβάζει αυτόματα πληροφορίες για κάθε ταινία απο το IMBD , όπως την υπόθεση , τη βαθμολογία , τους ηθοποιούς , τον σκηνοθέτη και άλλες. Επίσης και φωτογραφίες των ηθοποιών , πόστερ της ταινίας κ.α. Είναι πολύ εντυπωσιακό.
(Για να λειτουργήσει αυτό χρειάζεται έκδοση του server απο τις τελευταίες , ακριβώς για να υποστηρίζουν plugins)
Αυτά. Καλές δοκιμές για όσους το επιχειρήσουν.:a0210:

Μετά απο ατέλειωτες ρυθμίσεις και ψάξιμο στα forum και πειραματισμούς κατέληξα σε μια σταθερή και απόλυτα λειτουργικη κατάσταση με την τελευταία version την 381. Όποιος αντιμετωπίζει προβληματα σταθερότητας κρασαρίσματος κλπ μπορεί να δοκιμάσει.
1. Κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση της java (ανάλογα αν έχουμε 32 ή 64bit)
2. Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε το πακέτο K-lite codes (32 h 64 bit)
3. Εγκαθιστούμε την τελευταία έκδοση avisynth
4. Κάνουμε απεγκατάσταση του Media Server. Στην συνέχεια εγκαθιστούμε την έκδοση 381.
Φαίνεται ότι τα προβλήματα τα δημιουργούν οι νέες εκδόσεις mencoder και ffmpeg. Γι' αυτό και κάνουμε εγκατάσταση σε άλλο σημείο του σκληρού δίσκου την έκδοση 1.10.51. Αυτό το κάνουμε για να πάρουμε όλο το directory win32 απο την έκδοση αυτή και να το βάλουμε στην έκδοση 381 όπως είναι , αντικαθιστώντας την δική του.
Απο τότε και μετά , το δικό μου μηχάνημα παίζει άψογα χωρίς προβλήματα και κολλήματα.

Επίσης για τα ελάχιστα θέματα ασυγχρονισμού του ήχου και της εικόνας που υπάρχουν σε λίγες ματροσκες , αυτό λύνεται ανάλογα την περίπτωση , αν είναι τσεκαρισμένο ή όχι το κουτάκι της επιλογής "Εναλλακτική μέθοδος συγχρονισμού" στο Mencoder.

Τέλος , όλη αυτή η φασαρία είχε και ένα πολύ καλό νέο = δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί παλιότερα , αλλά με την απλή προσθήκη των δύο αρχείων του MovieInfo JAR 14122009.zip , που βρίσκεται στη σελίδα http://ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=2126&sid=c7ca08940418465b0d5a0afa4e55cccd , μέσα στον φάκελο plugins του προγράμματος , τότε ο server κατεβάζει αυτόματα πληροφορίες για κάθε ταινία απο το IMBD , όπως την υπόθεση , τη βαθμολογία , τους ηθοποιούς , τον σκηνοθέτη και άλλες. Επίσης και φωτογραφίες των ηθοποιών , πόστερ της ταινίας κ.α. Είναι πολύ εντυπωσιακό.
(Για να λειτουργήσει αυτό χρειάζεται έκδοση του server απο τις τελευταίες , ακριβώς για να υποστηρίζουν plugins)
Αυτά. Καλές δοκιμές για όσους το επιχειρήσουν.:a0210:

Πράγματι η "καθαρές" εγκαταστάσεις είναι ότι καλύτερο για να διασφαλίζουμε την σωστή λειτουργία του προγράμματος!

Εγώ μέχρι σήμερα έχω κάθε μια έκδοση ξεχωριστά εγκατεστημένη (σε διαφορετικούς φακέλους με διαφορετικές συντομεύσεις) και όταν υπήρχε κάποιο πρόβλημα απλά διέγραφα την προβληματική εγκατάσταση.

Το θέμα με τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς αφορούν μεν κάποιες beta εκδόσεις αλλά προέρχονται κυρίως και κατά πρώτο λόγο από τις εκάστοτε εκδόσεις της java στους υπολογιστές μας που για κάποιον απροσδιόριστο λόγο έχουν πρόβλημα.

Η λύση αναφέρθηκε παραπάνω και απαιτεί δυστυχώς το "ξύλωμα" του PMS και τις java και της επανεγκατάστασης πρώτα μια "φρέσκιας" java και κατόπιν του PMS!

Βαζω την 381 αλλα δεν μπορει με τιποτα να εντωπισει το ps3!εχω εκνευριστει!ανοιγω τα πορτ..τπτ..κλεινω τελειως το firewall..τπτ! καμια ιδεα?

Δοκίμασε την επόμενη βέρσιον πράσινε φίλε μου.

Πλούτωνα σε ευχαριστώ φίλε, χρησιμοποίησα εν μέρη τον οδηγό σου, αλλά έβαλα την τελευταία beta την 1.20.392 και παίζει περίφημα.

Δυο ερωτησούλες

α. οταν κάνω fast forward μέχρι 1.5 πάει, αν το κάνω x10 βγάζει network
error. Υπάρχει κανα work-around για αυτό?

β. το IMDB Plug-in το έβαλα. Πως το βλέπω/χρησιμοποιώ στο Ps3 όταν βλέπω την ταινία μου?

α. οταν κάνω fast forward μέχρι 1.5 πάει, αν το κάνω x10 βγάζει network
error. Υπάρχει κανα work-around για αυτό?

Γνωστό πρόβλημα , το κάνει και σε μ'ενα αυτό. Ειδικά σε 1080p ταινίες ενώ σε απλές xvideo δεν το κάνει. Να υποθέσω ότι είναι θέμα ταχύτητας του δικτύου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λύση σε αυτό.

β. το IMDB Plug-in το έβαλα. Πως το βλέπω/χρησιμοποιώ στο Ps3 όταν βλέπω την ταινία μου?[/QUOTE]

Οταν πατάμε το όνομα της ταινίας μέσα απο το μενού του PS3 βλέπουμε την ταινία και απο πάνω τον φάκελο #transcode. Εαν έχει γινει η εγκατάσταση στα plug in , κανονικα , τότε πρέπει να δεις άλλο έναν φάκελο που ονομάζεται #movie info. Κλικάροντας πάνω του θα πρέπει να σε καταλήξει (μετά απο 2-3 φακέλους στην σειρά) στις πληροφορίες που ανέφερα πιο πάνω. Προσοχή θέλει όμως στο βάθος των φακέλων και υποφακέλων = να μην υπερβαίνουν συνολικά τις 8 , που είναι και το όριο του PS3.

Πλούτωνας ο Άρχοντας! σ'ευχαριστώ.

το Α ειναι ταχύτητα processing και δίσκου στο PC τελικά, το δοκίμασα με τον SSD στο notebook μου και ήταν καλύτερα. Μάλλον θελει βελτίωση ο τρόπος του seek στο Ps3MS.

Το Β θα το δοκιμάσω και θα σου πώ!

Να ρωτήσω κάτι αν και ίσως έχει αναφερθεί.
To VUSE (Azureus) έχει media Server και τον είδα με το PS3.
Κάθε αρχείο video που θέλω να προσθέσω κάνει κάτι σαν μετατροπή που κρατάει αρκετή ώρα.
Αυτό γίνεται πάντα ή μόνο σε αυτόν?
Τα αρχεία αποθηκεύονται και στο PS3 σε άλλη μορφή ή στον media server με άλλη μορφή αντί για MKV?

στα mkv γιατι ο ηχος δεν παιρναει σαν bitstream στον ενισχυτη?αλλα σαν pcm?υπαρχει καποια λυση?η τζαμπα το ψαχνω..θελω να κανει ο ενισχυτης την αποκοδοικοποιηση.να βλεπω το dts!