Νεος PS3 Media Server

Πριν μερικές μέρες επειδή είχα κάποια προβλήματα με την ασύρματη μετάδοση δεδομένων από το pc στο ps3 media player, αποφάσισα να το κάνω ενσύρματο και έτσι αγόρασα ένα switch καθώς και καλώδια C6.

Οι συνδέσεις έγιναν όπως περιγράφει σε 4 posts παραπάνω ο κύριος Καπετανακης.

Εχώ πλέον μία άψογη μεταφορά δεδομένων μεταξύ pc και ps3 media player αλλά αντιμετοπίζω ένα πρόβλημα χωρίς να ξέρω πώς να το λύσω καθώς δεν είμαι και τοσο εξεικιομένος με τα δίκτυα γι'αυτό θέλω τις συμβουλές σας.

πριν χρησιμοποιήσω το switch είχα συνδεδεμένο πάνω στο router ένα ethernet C5 καλώδιο που πήγαινε στο BLURAY PLAYER και τότε επικοινωνούσαν άψογα χωρίς προβλήματα και το bluray έκανε τα update χωρίς πρόβλημα.

Μετά τη σύνδεση του switch όταν έβαλα το καλώδιο που πήγαινε στο bluray πάνω στο switch και ενώ περίμενα ότι όλα θα ήταν ok το bluray έπαψε να επικοινωνεί και μου βγάζει error όπως "dns server not responding"

Έχει δύο επιλογές για σύνδεση 1) με DHCP
2) αλλίως βάζωντας κάποιο static IP adress.

Ότι και αν έχω δοκιμάσει δεν μπορώ να τα καταφέρω να φέρω το bluray ξανα στο δίκτυο καθότι όλιγο άσχετος.

παρακαλώ πολυ τα φώτα σας........................

Φίλε μου andreas_a,

Το πρόβλημά σου είναι όντως κάπως περίεργο. Αλλά λύση θα βρούμε 100%.
Πάνω στο καινούριο switch, έχεις βάλει PC, PS3, Router και Blue-Ray. Σωστά;
Το PC και το PS3 συνδέονται στο Internet κανονικά;

Λογικά, αν δεν έχεις βάλει static address στο Blue-Ray Plaayer, πρέπει να συνδέεται κανονικά μέσω DHCP (δηλαδή παίρνει αυτόματα IP από το Router).
Πρόσεξε μήπως έβαλες κατά λάθος static address στο BD Player.
Δοκίμασε να συνδέσεις το BD-Player στο Router (εφ' όσον έχει κενή θύρα) και πες μας αν λύθηκε.
Αν δεν λύθηκε το πρόβλημα μετά από αυτά, θα σου στείλω οδηγίες να βάλεις static address στο BD-Player.
Ελπίζω να βοήθησα. -bye-

πανω στο switch υπαρχουν συνδεδεμένα: router baudtec με cat5 καλώδιο, ps3 με cat6, pc με cat6, bluray player με cat5.

το switch είναι ένα tp-link 10/100/1000.

το pc και το ps3 συνδεονται κανονικά στο internet και το δικτυο μεταξύ τους λειτουργεί άψογα.

όταν στο bluray player (sony bdp s350) βάζω HDCP δεν μπορεί να συνδεθεί και μου βγάζει ip address 169.254.140.106 & subnet mask 255.255.000.000
Όταν πατάω να συνδεθώ λοιπόν βγαίνει το μήνυμα "cannot communicate properly with HDCP server"

όταν συνδέω το bluray απευθείας πάνω στο router ακι όχι στο switch, χρησιμοποιώντας πάλι DHCP μου βγάζει το μήνυμα "connection status cannot be confirmed"

ευχαριστω για την άμμεση απάντηση αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει...έχω απελπιστεί...δεν ξέρω πως να το φτιάξω.

Παρακαλώ φίλε μου!

Κάποιο πρόβλημα συμβατότητας υπάρχει μάλλον μεταξύ του BD-Player και του DHCP server που είναι ενσωματωμένος στο Router.
Λοιπόν, για να βάλεις static IP address στο BD-Player (κατά 99% θα λυθέι το πρόβλημα έτσι) θέλω να μου πεις μόνο το εξής: Ποια διεύθυνση γράφεις στο browser σου για να μπεις στο setup του Router; (π.χ. 192.168.1.254)
Οταν μου το πεις αυτό θα σου πω πώς να βάλεις static IP στο BD-Player.

Ωραία!

Λοιπόν, πήγαινε στις ρυθμίσεις του BD-Player.
Δεν το έχω εγώ οπότε δεν μπορω έδω να σε καθοδηγήσω.
Άλλαξε (κάπου στις ρυθμίσεις δικτύου μάλλον) σε Static IP.
Στα πεδία που εμφανίζονται βάλε τα εξείς:
IP address: 192.168.1.250
Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
Primary DNS: 192.168.1.1
Secondary DNS: 192.168.1.1

Αποθήκευσε τις ρυθυμίσεις. Κάνε μία επανεκκίνηση το BD-Player (Σβήσε το και άναψέ το πάλι). Πρέπει να συνδέεται. Στείλε μετά αν όλα πήγαν καλά.

Παρακαλώ φίλε μου!

Δοκίμασέ το.
Αν έχει τίποτε άλλες επιλογές (που αμφιβάλλω) στείλε να βγάλουμε άκρη.

έχοντας αλλάξει από dhcp σε static ip μου βγάζει "dns server not responding"

ckeck the followings;
-check that DNS1 and DNS2 are set correctly under static ip address settings
-proxy settings are correct when a proxy is configured(εχω το proxy se off)
-all cables between the router and modem are connected correctly

μηπως χρειάζεται κάποια ρύθμιση μέσα από το router?? δεν ξέρω καθότι λίγο άσχετος με αυτά...

Άλλαξες σε static IP. Έβαλες κάπου τις ρυθμίσεις που σου έστειλα;
Κατά πάσα πιθανότητα δεν θέλει καμία ρύθμιση μέσω Router.

κατι ακόμα που ξέχασα να αναφέρω...

στο ckeck the followings;
-the splitter connection is correct when using ADSL
-ask your ISP if the DNS server is operating correctly.
-if you are using the unit connected to an office LAN, this diagnostic results may occur even though connections are normal

στο bluray στα network settings άλλαξα από DHCP σε static ip στην καρτέλα ip adress acquisition

δεν υπάρχει άλλη επιλογή

μετά έβαλα όλες τισ ρυθμίσεις που μου έστειλες και μου βγάζει πάλι αυτά που σου γράφω παραπάνω.

ευχαριστω πάντως για τη βοήθεια.

Διάβασα τα διαγνωστικά προβλήματα που έστειλες.
Δεν είχε δηλαδή πουθενά επιλογές για να βάλεις τις διευθύνσεις που σου έστειλα; Μήπως σε κάποιο κουμπί advanced ή extra settings..
Αν δε βάλεις αυτά που σου έστειλα, δε γίνεται να δουλέψει με Static IP.

Τώρα είδα ότι έβαλες τις ρυθμίσεις που έστειλα.
Μπορείς να δοκιμάσεις με κάποιον τρόπο αν συνδέεται ή όχι;

Γιατί μπορεί το διαγνωστικό πρόβλημα που βγάζει να είναι εσφαλμένο και να μην έχεις πρόβλημα.
Αν όντως δεν μπορεί να συνδεθεί, τότε σίγουρα φταίει το καλώδιο.
Κοίταξε τις συνδέσεις καλά: και στο switch ή router και στο BD-Player.
Αν δε γίνεται τίποτε, μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσεις με άλλο καλώδιο.

όλα αυτά που μου έστειλες, είχε ακριβώς αυτά τα πεδία και τα συμπλήρωσα όπως μου έχεις γράψει.

τα πεδία για συμπλήρωση είναι τα εξής´:
-ip address
-subnet mask
-default gateway
-dns server(primary)
-dns server(secondary)
έχω και επιλογή για proxy settings
τιποτα άλλο.

θα δοκιμάσω να βάλω το καλώδιο του ps3 cat6 sto bluray και από εκει sto switch με τις ρυθμίσεις για static που μου έχεις στείλει να δω τι θα γίνει...

δοκιμαζω και επανέρχομαι

Φίλε μου είσαι θεός......

με το που άλλαξα το καλώδιο και βαζοντας τις ρυθμίσεις που μου είπες σε static ip όλα οκ.

να παω να αγοράσω δηλαδή ένα ίδιο καλώδιο που έχω για το ps3 και να το βάλω στο bluray??

μήπως ξέρεις γιατι δεν δουλευε με το άλλο???...προχθές το πηρά...

ρωτάω γιατι αν ειναι χαλασμένο να παω να τους το πετάξω στο κεφάλι...

Πραγματικά χαίρομαι φίλε μου που έβγαλες άκρη!

Λογικά δε θα έπρεπε να φταίει το καλώδιο γιατί το Cat6 χρειάζεται μόνο για Gigabit συνδέσεις. Το BD-Player κατά 99% έχει την απλή 100MBps και θα έπρεπε να δουλεύει και με το καλώδιο Cat5 που έχεις.
Επομένως φταίει το καλώδιο. Πήγαινέ το εκέι που το πήρες και πάρε ένα Cat6 για να είσαι σίγουρος. Η διαφορά χρημάτων θα είναι πολύ μικρή (2 ευρώ περίπου).