Νεος PS3 Media Server

Να'σαι καλά....χίλια ευχαριστώ για τη άμμεση βοήθεια

Θα τους το πάω αυριο κιόλας για αλλαγή.

Παρακαλώ φίλε μου!

Πήγαινέ το για αλλαγή. Πολλά καλώδια δικτύου που πωλούνται έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί οπότε είναι πιθανό να εμφανίζουν κάποιο πρόβλημα.
Καλη συνέχεια!

To router σου ειναι 99,99% fast ethernet δηλαδη 100αρι και οχι 1000αρι που απαιτει ο Ps3 media server, για να τρεξει απροσκοπτα ολα τα mkv σου.

Αγορασε ενα switch 1000αρι οπως αυτο. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml...1005D-5-PORT-UNMANAGED-GIGABIT-DESKTOP-SWITCH

Και προσεξε πανω στο switch να συνδεσεις:

Α)το PS3 με Cat6(πρεπει λογικα να κανει και το Cat5e που εχεις δοκιμασε το)
Β)το router σου με ενα απλο καλωδιο Cat5.
Γ)Την θυρα του ethernet του PC σου με Cat6 επισης.

Με αυτον τον τροπο στελνεις σιγουρα 1000 στο PS3 και internet μαζι.

-bye-
Στάθη τέτοια προβλήματα με κολλήματα μου κάνει και μένα τώρα τελευταία σε mkv και dvd. Λες να φταίει το swich που δεν είναι gigabit????
Αυτό πάντως το βλέπω από τότε που έκανα update (3.15) και έβαλα τον media server έκδοσης 1.20....

Στάθη τέτοια προβλήματα με κολλήματα μου κάνει και μένα τώρα τελευταία σε mkv και dvd. Λες να φταίει το swich που δεν είναι gigabit????
Αυτό πάντως το βλέπω από τότε που έκανα update (3.15) και έβαλα τον media server έκδοσης 1.20....

Αν δεν έχεις gigabit σύνδεση μεταξύ PC(PMS) και PS3 μη περιμένεις να μην έχεις προβλήματα στην αναπαραγωγή μέσω transcode (χρήση υπότιτλων) HD αρχείων!

Επειδή είχα ανάλογο ερώτημα από φίλο που είχε απορίες με τη σύνδεση παραθέτω την συνδεσμολογία για να μην υπάρχει αμφιβολία:

PC(PMS)-----cat6*---------Gigabit(switch/router)---------cat6*------PS3
|
cat5e/cat6**
|
|
modem router

* αντί του cat6 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ελεγμένο cat5e
** αντί των cat5e/cat6 μπορεί αν το modem router είναι 10/100 μπορεί να χρησιμποιηθεί και απλό cat5!

Μη ξεχνάτε:
1.Το PC(PMS) πρέπει να έχει κάρτα gigabit ρυθμισμένη για 10/100/1000 ( auto negotiative)!
2. Το PS3 να έχει ρύθμιση για gigabit ή auto negotiative
3. Το modem router της παραπάνω συνδεσμολογίας δεν είναι απαιτείται να είναι gigabit. Εξάλλου κατά 95% οι χρήστες κατέχουν fast ethernet modem router.
4.Μη σπεύσετε να αγοράσετε gigabit modem router γιατί με λιγότερα λεφτά θα αγοράσετε ένα πολύ καλό gigabit switch κρατώντας και το παλιό καλό modem σας, ακριβώς όπως προτείνω με την παραπάνω συνδεσμολογία!

και εγω την παραπάνω συνδεσμολογία έχω ακολουθήσει και μπορώ να εγγυηθώ ότι λειτουργεί άψογα σε ότι αρχείο και να αναπαράγεις

Αν δεν έχεις gigabit σύνδεση μεταξύ PC(PMS) και PS3 μη περιμένεις να μην έχεις προβλήματα στην αναπαραγωγή μέσω transcode (χρήση υπότιτλων) HD αρχείων!

Επειδή είχα ανάλογο ερώτημα από φίλο που είχε απορίες με τη σύνδεση παραθέτω την συνδεσμολογία για να μην υπάρχει αμφιβολία:

PC(PMS)-----cat6*---------Gigabit(switch/router)---------cat6*------PS3
|
cat5e/cat6**
|
|
modem router

* αντί του cat6 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ελεγμένο cat5e
** αντί των cat5e/cat6 μπορεί αν το modem router είναι 10/100 μπορεί να χρησιμποιηθεί και απλό cat5!

Μη ξεχνάτε:
1.Το PC(PMS) πρέπει να έχει κάρτα gigabit ρυθμισμένη για 10/100/1000 ( auto negotiative)!
2. Το PS3 να έχει ρύθμιση για gigabit ή auto negotiative
3. Το modem router της παραπάνω συνδεσμολογίας δεν είναι απαιτείται να είναι gigabit. Εξάλλου κατά 95% οι χρήστες κατέχουν fast ethernet modem router.
4.Μη σπεύσετε να αγοράσετε gigabit modem router γιατί με λιγότερα λεφτά θα αγοράσετε ένα πολύ καλό gigabit switch κρατώντας και το παλιό καλό modem σας, ακριβώς όπως προτείνω με την παραπάνω συνδεσμολογία!

Το έχω κάνει αυτό - δεν πήρα swich gigabit - το θέμα είναι ότι μέχρι και πριν μια βδομάδα δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε σε mkv ούτε σε dvd-rip

Το έχω κάνει αυτό - δεν πήρα swich gigabit - το θέμα είναι ότι μέχρι και πριν μια βδομάδα δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε σε mkv ούτε σε dvd-rip

Γίνε πιο συγκεκριμένος. Όταν λες πως δεν είχες πρόβλημα πριν χωρίς gigabit τι αρχεία έπαιζες? Έπαιζες 720p/1080p? Γενικά τα mkv-avi-mpeg κλπ σε SD (480p/576p) τα παίζεις χωρίς την ανάγκη gigabit και πολλές φορές ακόμη και με ασύρματη σύνδεση.
Για απροβλημάτιστη αναπαραγωγή 720p/1080p έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές πως απαιτείται κατ´ελάχιστο gigabit σύνδεση. Ακόμη και μέσω 150/300 Mbits powerlines δεν μπορείς να αναπαράξεις όλα τα 720p/1080p!

Γίνε πιο συγκεκριμένος. Όταν λες πως δεν είχες πρόβλημα πριν χωρίς gigabit τι αρχεία έπαιζες? Έπαιζες 720p/1080p? Γενικά τα mkv-avi-mpeg κλπ σε SD (480p/576p) τα παίζεις χωρίς την ανάγκη gigabit και πολλές φορές ακόμη και με ασύρματη σύνδεση.
Για απροβλημάτιστη αναπαραγωγή 720p/1080p έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές πως απαιτείται κατ´ελάχιστο gigabit σύνδεση. Ακόμη και μέσω 150/300 Mbits powerlines δεν μπορείς να αναπαράξεις όλα τα 720p/1080p!

Φίλε μου όπως αναφέρω και πιο πάνω, όλα τα φορμά ταινιών έπαιζαν μέχρι και μια βδομάδα πριν χωρίς κανένα πρόβλημα...

Φίλε μου όπως αναφέρω και πιο πάνω, όλα τα φορμά ταινιών έπαιζαν μέχρι και μια βδομάδα πριν χωρίς κανένα πρόβλημα...

Εισαι σίγουρος πως έπαιζαν όλα τα φορμά και οι αναλύσεις σε fast ethernet?

Δεν χάνεις πάντως τίποτε να αναφέρεις τα αρχεία που παλαιότερα έπαιζαν χωρίς πρόβλημα και τώρα κολάνε!
Ανέφερε κωδικοποίηση, ανάλυση, φορμά ήχου. Αν είχαν υπότιτλους ανέφερε την μηχανή transcode που χρησιμοποιείς και χρησιμοποιούσες.

Τι συνέβει πριν μια εβδομάδα και ξαφνικά άρισαν τα προβλήματα?

Φίλε Νίκο, χωρίς gigabit switch είναι πολύ δύσκολο να streamάρεις 1080p υλικό χωρίς κολλήματα. Μήπως έπαιζες μόνο με 720p; Μήπως είχες ρυθμίσει το PMS για χαμηλότερο bitrate; Κάνε ένα κόπο και πάρε ένα gigabit switch και θα ξενοιάσεις...

Φίλε Νίκο, χωρίς gigabit switch είναι πολύ δύσκολο να streamάρεις 1080p υλικό χωρίς κολλήματα. Μήπως έπαιζες μόνο με 720p; Μήπως είχες ρυθμίσει το PMS για χαμηλότερο bitrate; Κάνε ένα κόπο και πάρε ένα gigabit switch και θα ξενοιάσεις...

Δεν έχω αλλάξει μορφή και format αρχείων που παίζω..
Πιθανόν τα νεότερα αρχεία να είναι πιο στριφνά και να θέλουν gigabit
Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κοιτάξω στο PMS????

Δεν έχω αλλάξει μορφή και format αρχείων που παίζω..
Πιθανόν τα νεότερα αρχεία να είναι πιο στριφνά και να θέλουν gigabit
Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κοιτάξω στο PMS????

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να επιμένεις χωρίς να μας λες τι αρχεία προσπαθείς να παίξεις!

Το "Δεν έχω αλλάξει μορφή και format αρχείων που παίζω.." όπως και το "Πιθανόν τα νεότερα αρχεία να είναι πιο στριφνά και να θέλουν gigabit" δε μας δίνουν στοιχεία ούτε βοηθούν στην κουβέντα, και τελικά, δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, έχουμε ήδη δείξει πως θέλουμε να σε βοηθήσουμε!

Φίλε nikos-grfo,

Αυτό πάντως το βλέπω από τότε που έκανα update (3.15) και έβαλα τον media server έκδοσης 1.20

Κατ' αρχάς ΔΕΝ έχω δουλέψει το PS3 Media Server.
Έχω κάνει όμως streaming αρκετές φορές σε PS3 και από διάφορα προγράμματα.
Θεωρώ ότι το πρόβλημά σου οφείλεται σε "κακή" ρύθμιση του νέου (1.20) PS3 Media Server παρά στο update του Playstation3.
To transcode που επιτελούν τα διάφορα προγράμματα streaming είναι ουσιαστικά μία μετατροπή ενός τύπου αρχείου πολυμέσων (προτότυπου ή αρχικού) που ήδη έχεις αλλά ΔΕΝ αναπαράγεται από το PS3, σε μία μορφή αρχείου πολυμέσων που δύναται να αναπαράγει το Playstation. Αυτή η μετατροπή γίνεται on-the-fly, δηλαδή δεν δημιουργείται το "νεό" αρχείο (συμβατό προς το PS3) στον υπολογιστή αλλά μεταφέρεται άμεσα στην κονσόλα προς αναπαραγωγή (γι' αυτό λέγεται streaming). Επίσης αυτός είναι και ο λόγος που απαιτείται αρκετή επεξεργαστική ισχύς για να γίνει η μετατροπή αυτή ταυτόχρονα με το ρυθμό αναπαραγωγής των καρέ της ταινίας.
Το PS3 δύναται ν' αναπαράγει κάποια ήδη αρχείων πολυμέσων με κάποια χαρακτηριστικά και με μεγάλη ποικιλία bitrate (bitrate = ο ρυθμός μετάδοσης του αρχείου ροής μετρημένος σε bit/sec ή σπανιότερα σε bytes/sec και τα πολλαπλάσια αυτών).
Εφ' όσον το PS3 αναπαράγει ποικιλία αρχείων πολυμέσων, ο transcoder (στην περίπτωσή σου το PS3 Media Server) δέχεται πολλές ρυθμίσεις σχετικά με το τι ακριβώς χαρακτηριστικά να έχει η ροή βίντεο που θα μεταδώσει στο PS3. Μεταξύ πολλών άλλων ρυθμίσεων, μία που πιθανότατα σ' ενδιαφέρει είναι το bitrate εξόδου. Αυτό μπορεί να είναι μικρό (κακή ποιότητα αλλά μετάδοση μέσω πιο αργών δικτύων) ή μεγάλο (καλή ποιότητα αλλά η μετάδοση απαιτεί γρηγορότερα δίκτυα - βλέπε Gigabit). Υπάρχουν φυσικά και ενδιάμεσες τιμές ανάλογα με το τι εξυπερετεί τον καθένα.
Πρακτικά, θα έλεγα πως πριν την αναβάθμιση του Media Server η τιμή του bitrate ήταν μικρή ενώ μετά (για άγνωστο λόγο - ίσως αλλαγής της προεπιλεγμένης τιμής από τους προγραμματιστές) ανέβηκε η τιμή σου σε επίπεδα που δεν αρκεί το 100MBps δίκτυο. Συνεπώς πρέπει να βρεις αυτή την τιμή στις ρυθμίσεις και να την μειώσεις κάνοντας και πολλούς πειραματισμούς για να πετύχεις τη χρυσή τομή μεταξύ ποιότητας και έλλειψης "σπασίματος" βίντεο. Οι πειραματισμοί είναι εύκολοι, μην αποθαρρύνεσαι...
Υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις που μπορεί να παίζουν ρόλο όπως το buffer (μία αύξηση της τιμής του ίσως σε βοηθήσει) και άλλα...

Η απλούστερη λύση απ' όλες είναι αυτή του φίλου xamurabi, δηλαδή να αγοράσεις ένα Gigabit Switch και να τελειώνεις με ελάχιστα χρήματα και χωρίς τους πειραματισμούς και την ανάγκη εύρεση της χρυσής τομής που προανέφερα. Αν (για προσωπικό σου λόγο) θέλεις ν' ακολουθήσεις το δρόμο του πειραματισμού, θεωρώ πως το ποστ μου θα σου φανεί χρήσιμο. -bye-

Last edited:
Παιδιά,

Έχω διαβάσει αρκετές φορές ότι δεν μπορείτε να κάνετε streaming αρχεία βίντεο ανάλυσης 1080p μέσω 100MBps δικτύου. Συμφωνώ με αυτό απολύτως.
Αν όμως κάποιος είναι ...τυχερός (ή πειραχτήρι) μπορεί να εκμεταλλευτεί το buffer του προγράμματος αναπαραγωγής βίντεο και να "ξεφύγει" από την απαίτηση του Gigabit. Πιο συγκεκριμένα, αν ο player έχει μεγάλο buffer (αρκετών λεπτών) ή ρυθμίζεται ώστε να έχει, μπορεί κάποιος στην αρχή της ταινίας να πατήσει παύση, να περιμένει για κάποια λεπτά (αναλόγως πολλών παραμέτρων) κι έπειτα να συνεχίσει την αναπαραγωγή του 1080p υλικού μέσω 100MBps σύνδεσης. Θυμίζει έντονα το streaming του YouTube σε αργές συνδέσεις Internet.
Αυτός ο παράδοξος τρόπος μου έχει χρησιμεύσει αρκετές φορές (σε ανάλογες συνθήκες 100MBps δικτύων) και θέλησα να τον μοιραστώ μαζί σας. Βέβαια έχει το (για κάποιους σοβαρό) μειονέκτημα της αναμονής στην αρχή της αναπαραγωγής και την μη υποστήριξή από όλα τα players.

Παιδιά,

Έχω διαβάσει αρκετές φορές ότι δεν μπορείτε να κάνετε streaming αρχεία βίντεο ανάλυσης 1080p μέσω 100MBps δικτύου. Συμφωνώ με αυτό απολύτως.
Αν όμως κάποιος είναι ...τυχερός (ή πειραχτήρι) μπορεί να εκμεταλλευτεί το buffer του προγράμματος αναπαραγωγής βίντεο και να "ξεφύγει" από την απαίτηση του Gigabit. Πιο συγκεκριμένα, αν ο player έχει μεγάλο buffer (αρκετών λεπτών) ή ρυθμίζεται ώστε να έχει, μπορεί κάποιος στην αρχή της ταινίας να πατήσει παύση, να περιμένει για κάποια λεπτά (αναλόγως πολλών παραμέτρων) κι έπειτα να συνεχίσει την αναπαραγωγή του 1080p υλικού μέσω 100MBps σύνδεσης. Θυμίζει έντονα το streaming του YouTube σε αργές συνδέσεις Internet.
Αυτός ο παράδοξος τρόπος μου έχει χρησιμεύσει αρκετές φορές (σε ανάλογες συνθήκες 100MBps δικτύων) και θέλησα να τον μοιραστώ μαζί σας. Βέβαια έχει το (για κάποιους σοβαρό) μειονέκτημα της αναμονής στην αρχή της αναπαραγωγής και την μη υποστήριξή από όλα τα players.

Σωστά.
Η χρήση του buffer χρησιμοποιεί ώς εφεδρία τα αποθηκευμένα δεδομένα και τα αποδίδει όταν η επεξεργαστική ισχύ δεν "προλαβαίνει" την On-the-fly αναπαραγωγή! Το θέμα όμως είναι πως στον PMS αφενός το μέγιστο buffer δεν υπερβαίνει τα 600mb και άρα πιθανότατα να αναγκαστούμε να κάνουμε αρκετές παύσεις κατά την διαρκεια της αναπαραγωγής, αφετέρου δεν πρέπει να ξεχνούμε πως ακόμη και με γεμάτο buffer αν το δίκτυό μας δε "σηκώνει" περισότερα από 100Mbit/s πράγμα πάρα πολύ συνηθισμένο σε αρχεία απαιτητικά video 1080p (όσο και να έχουμε υποβαθμίσει την ποιότητά τους για να πετύχουμε την χρυσή τομή μεταξύ ποιότητας και ομαλής αναπαραγωγής)

Επειδή το θέμα του PMS έχει εξαντλητικά αναλυθεί από πάρα πολλούς χρήστες έχει υπάρξει ασφαλές συμπέρασμα πως για 1080p αναπαραγωγή χωρίς σοβαρή απώλεια ποιότητας μόνο το gigabit ethernet εξασφαλίζει απρόσκοπτη αναπαραγωγή.
Προσωπικά πιστεύω πως όλες οι άλλες λύσεις πέραν του gigabit είναι μεν ευπρόσδεκτες δίνοντας σχετικά αποδεκτά αποτελέσματα αλλά αποτελούν ημίμετρα!