Στάθη τέτοια προβλήματα με κολλήματα μου κάνει και μένα τώρα τελευταία σε mkv και dvd. Λες να φταίει το swich που δεν είναι gigabit????To router σου ειναι 99,99% fast ethernet δηλαδη 100αρι και οχι 1000αρι που απαιτει ο Ps3 media server, για να τρεξει απροσκοπτα ολα τα mkv σου.
Αγορασε ενα switch 1000αρι οπως αυτο. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml...1005D-5-PORT-UNMANAGED-GIGABIT-DESKTOP-SWITCH
Και προσεξε πανω στο switch να συνδεσεις:
Α)το PS3 με Cat6(πρεπει λογικα να κανει και το Cat5e που εχεις δοκιμασε το)
Β)το router σου με ενα απλο καλωδιο Cat5.
Γ)Την θυρα του ethernet του PC σου με Cat6 επισης.
Με αυτον τον τροπο στελνεις σιγουρα 1000 στο PS3 και internet μαζι.
![]()
Στάθη τέτοια προβλήματα με κολλήματα μου κάνει και μένα τώρα τελευταία σε mkv και dvd. Λες να φταίει το swich που δεν είναι gigabit????
Αυτό πάντως το βλέπω από τότε που έκανα update (3.15) και έβαλα τον media server έκδοσης 1.20....
Αν δεν έχεις gigabit σύνδεση μεταξύ PC(PMS) και PS3 μη περιμένεις να μην έχεις προβλήματα στην αναπαραγωγή μέσω transcode (χρήση υπότιτλων) HD αρχείων!
Επειδή είχα ανάλογο ερώτημα από φίλο που είχε απορίες με τη σύνδεση παραθέτω την συνδεσμολογία για να μην υπάρχει αμφιβολία:
PC(PMS)-----cat6*---------Gigabit(switch/router)---------cat6*------PS3|
* αντί του cat6 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ελεγμένο cat5ecat5e/cat6**|modem router
|
** αντί των cat5e/cat6 μπορεί αν το modem router είναι 10/100 μπορεί να χρησιμποιηθεί και απλό cat5!
Μη ξεχνάτε:
1.Το PC(PMS) πρέπει να έχει κάρτα gigabit ρυθμισμένη για 10/100/1000 ( auto negotiative)!
2. Το PS3 να έχει ρύθμιση για gigabit ή auto negotiative
3. Το modem router της παραπάνω συνδεσμολογίας δεν είναι απαιτείται να είναι gigabit. Εξάλλου κατά 95% οι χρήστες κατέχουν fast ethernet modem router.
4.Μη σπεύσετε να αγοράσετε gigabit modem router γιατί με λιγότερα λεφτά θα αγοράσετε ένα πολύ καλό gigabit switch κρατώντας και το παλιό καλό modem σας, ακριβώς όπως προτείνω με την παραπάνω συνδεσμολογία!
Το έχω κάνει αυτό - δεν πήρα swich gigabit - το θέμα είναι ότι μέχρι και πριν μια βδομάδα δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε σε mkv ούτε σε dvd-rip
Γίνε πιο συγκεκριμένος. Όταν λες πως δεν είχες πρόβλημα πριν χωρίς gigabit τι αρχεία έπαιζες? Έπαιζες 720p/1080p? Γενικά τα mkv-avi-mpeg κλπ σε SD (480p/576p) τα παίζεις χωρίς την ανάγκη gigabit και πολλές φορές ακόμη και με ασύρματη σύνδεση.
Για απροβλημάτιστη αναπαραγωγή 720p/1080p έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές πως απαιτείται κατ´ελάχιστο gigabit σύνδεση. Ακόμη και μέσω 150/300 Mbits powerlines δεν μπορείς να αναπαράξεις όλα τα 720p/1080p!
Φίλε μου όπως αναφέρω και πιο πάνω, όλα τα φορμά ταινιών έπαιζαν μέχρι και μια βδομάδα πριν χωρίς κανένα πρόβλημα...
Το έχω κάνει αυτό - δεν πήρα swich gigabit - το θέμα είναι ότι μέχρι και πριν μια βδομάδα δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε σε mkv ούτε σε dvd-rip
Φίλε Νίκο, χωρίς gigabit switch είναι πολύ δύσκολο να streamάρεις 1080p υλικό χωρίς κολλήματα. Μήπως έπαιζες μόνο με 720p; Μήπως είχες ρυθμίσει το PMS για χαμηλότερο bitrate; Κάνε ένα κόπο και πάρε ένα gigabit switch και θα ξενοιάσεις...
Δεν έχω αλλάξει μορφή και format αρχείων που παίζω..
Πιθανόν τα νεότερα αρχεία να είναι πιο στριφνά και να θέλουν gigabit
Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κοιτάξω στο PMS????
Αυτό πάντως το βλέπω από τότε που έκανα update (3.15) και έβαλα τον media server έκδοσης 1.20
Παιδιά,
Έχω διαβάσει αρκετές φορές ότι δεν μπορείτε να κάνετε streaming αρχεία βίντεο ανάλυσης 1080p μέσω 100MBps δικτύου. Συμφωνώ με αυτό απολύτως.
Αν όμως κάποιος είναι ...τυχερός (ή πειραχτήρι) μπορεί να εκμεταλλευτεί το buffer του προγράμματος αναπαραγωγής βίντεο και να "ξεφύγει" από την απαίτηση του Gigabit. Πιο συγκεκριμένα, αν ο player έχει μεγάλο buffer (αρκετών λεπτών) ή ρυθμίζεται ώστε να έχει, μπορεί κάποιος στην αρχή της ταινίας να πατήσει παύση, να περιμένει για κάποια λεπτά (αναλόγως πολλών παραμέτρων) κι έπειτα να συνεχίσει την αναπαραγωγή του 1080p υλικού μέσω 100MBps σύνδεσης. Θυμίζει έντονα το streaming του YouTube σε αργές συνδέσεις Internet.
Αυτός ο παράδοξος τρόπος μου έχει χρησιμεύσει αρκετές φορές (σε ανάλογες συνθήκες 100MBps δικτύων) και θέλησα να τον μοιραστώ μαζί σας. Βέβαια έχει το (για κάποιους σοβαρό) μειονέκτημα της αναμονής στην αρχή της αναπαραγωγής και την μη υποστήριξή από όλα τα players.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.