Νεος PS3 Media Server

Δεξι κλικ στην taskbar (την μπαρα που εχει την ωρα κτλ) και επιλεγεις task manager. Στην καρτελα performance, θα δεις την χρηση του επεξεργαστη κατα το transconding.

Απάντηση: Re: Νεος PS3 Media Server

Δεξι κλικ στην taskbar (την μπαρα που εχει την ωρα κτλ) και επιλεγεις task manager. Στην καρτελα performance, θα δεις την χρηση του επεξεργαστη κατα το transconding.

Ευχαριστω πολλυ. Για.. να το δοκιμασω!!!

Παιδες καλησπερα...Μολις εγινα κι εγω κατοχος του PS3 και επειδη ειναι πολλες οι σελιδες θελω να ρωτησω το εξης
Μπορω στο μηχανημα να συνδεω ενα εξωτερικο σκληρο δισκο και να βλεπω mkv αρχεια? Να το χρησιμοποιω δηλαδη σαν μεδια πλαυερ οπως εκανα πριν με το WD Live? Αν ναι πρεπει να του περασω κανα προγραμμα και πως?
Να ενημερωσω οτι με το καλημερα εβαλα κι επαιξα το GT5 οποτε εκανα την ακαβαθμιση σε 3.50 νομιζω και οτι με το που συνδεω εναν σκληρο μαλλον δεν τον βλεπει (η εγω δεν ξερω που να ψαξω...αφου ουτε τον σκληρο του μηχανηματος βρισκω...)
Οπως καταλαβατε ειμαι πολυ ασχετος με το μηχανημα και θα εκτιμουσα λιγη βοηθεια...

Όταν παίζω στην TV μου κάποια ταινία που δεν είναι ακριβώς 16/9, τότε μου δείχνει την εικόνα με σμίκρυνση μονο ως προς το ύψος. Το έχει και άλλος αυτό?

Παιδες καλησπερα...Μολις εγινα κι εγω κατοχος του PS3 και επειδη ειναι πολλες οι σελιδες θελω να ρωτησω το εξης
Μπορω στο μηχανημα να συνδεω ενα εξωτερικο σκληρο δισκο και να βλεπω mkv αρχεια? Να το χρησιμοποιω δηλαδη σαν μεδια πλαυερ οπως εκανα πριν με το WD Live? Αν ναι πρεπει να του περασω κανα προγραμμα και πως?
Να ενημερωσω οτι με το καλημερα εβαλα κι επαιξα το GT5 οποτε εκανα την ακαβαθμιση σε 3.50 νομιζω και οτι με το που συνδεω εναν σκληρο μαλλον δεν τον βλεπει (η εγω δεν ξερω που να ψαξω...αφου ουτε τον σκληρο του μηχανηματος βρισκω...)
Οπως καταλαβατε ειμαι πολυ ασχετος με το μηχανημα και θα εκτιμουσα λιγη βοηθεια...

Καλύτερα σύνδεσε τον εξωτερικό στο pc και βάλε το ps3 media server.
Πήγαινε στο network (του ps3)και θα βρεις το pc σου μέσω του media server. Απο εκει θα βλέπεις και τον εξωτερικό σκληρό...μοναδική προυποθεση να έχεις το pc και το ps3 στο ιδιο router...δηλαδή στο lan.
Ετσι τα έχω εγώ και βλέπω τα mkv απο τον εξωτερικό ntfs δίσκο.

παιδια εχει καταφερει κανενας να κανει pass dts-hd? λεει οτι υποστηρίζεται αλλα δεν εχει τετοια επιλογη..και ο ενισχυτης γραφει dts!

Καλύτερα σύνδεσε τον εξωτερικό στο pc και βάλε το ps3 media server.
Πήγαινε στο network (του ps3)και θα βρεις το pc σου μέσω του media server. Απο εκει θα βλέπεις και τον εξωτερικό σκληρό...μοναδική προυποθεση να έχεις το pc και το ps3 στο ιδιο router...δηλαδή στο lan.
Ετσι τα έχω εγώ και βλέπω τα mkv απο τον εξωτερικό ntfs δίσκο.

για αυτο που λες φιλε μου πρεπει να εχεις και ιντερνετ? η γινετε μεσω καλοδιου??

για αυτο που λες φιλε μου πρεπει να εχεις και ιντερνετ? η γινετε μεσω καλοδιου??

Δεν χρειαζεται συνδεση ιντερνετ εφοσον μιλαμε για τοπικη συνδεση δικτυου (LAN). Απλα συνδεεις το PS3 στο ρουτερ σου με καλωδιο δικτυου (patch cable) cat 5 ή cat 6 (αν εχεις gigabit switcher/router) και επισης -εννοειται -
το pc που τρεχει το Media server. Μετα ακολουθεις τις οδηγιες που θα βρεις στις δεκαδες σελιδες που προηγουνται αυτης της απαντησης

παιδια εμενα δεν μου διαβαζει τους ελληνικους υποτιτλους υπαρχει καποια ρυθμιση για αυτο?

παιδια εμενα δεν μου διαβαζει τους ελληνικους υποτιτλους υπαρχει καποια ρυθμιση για αυτο?

Ρυθμίσεις transcoding-Mencoder
Κωδικοσελίδα υποτιτλων=cp123 και από κάτω τσεκάρεις το
"Αυτόματη ρύθμιση υποτιτλων srt με το ίδιο όνομα"

Νομίζω αυτά πρέπει να κάνεις, αν ξέχασα κάτι ας το δει και κάποιος άλλος.

Η συνδεση εχει γινει ασυρματα και μερικες σειρες και ταινιες τις παιζει με διακοπες μπορει να γινει κατι στις ρυθμισεις για αυτο? Το συστημα μου ειναι windows 7
intel core 2 duo t9600 2.8Ghz
8GB RAM

Η συνδεση εχει γινει ασυρματα και μερικες σειρες και ταινιες τις παιζει με διακοπες μπορει να γινει κατι στις ρυθμισεις για αυτο? Το συστημα μου ειναι windows 7
intel core 2 duo t9600 2.8Ghz
8GB RAM

Πρέπει να ρίξεις λίγο διάβασμα! Καλή η μασημένη τροφή, αλλά έχε υπόψη σου πως η απάντηση στο ερώτημά σου δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη, γιατί η ερώτηση είναι πολύ γενική!
Ο γενικός κανόνας λέει ότι η ασύρματη σύνδεση δεν επαρκεί για καλή αναπαραγωγή HD αρχείων (720p) ενώ τα 1080p είναι σχεδόν αδύνατο να τα παρακολουθήσεις λόγω των διακοπών!

Λογω εργασιας εχω πολυ λιγο ελευθερο χρονο και μου ειναι δυσκολο να διαβασω, γι'αυτο ρωταω. Τελικα θελει συνδεση με ethernet? Θελει και ρυθμισεις το ιδιο το προγραμμα?

Λογω εργασιας εχω πολυ λιγο ελευθερο χρονο και μου ειναι δυσκολο να διαβασω, γι'αυτο ρωταω. Τελικα θελει συνδεση με ethernet? Θελει και ρυθμισεις το ιδιο το προγραμμα?

H ethernet είναι προϋπόθεση για αβίαστη αναπαραγωγή και μάλιστα αν βλέπεις και HD (1080) τότε το gigabit ethernet είναι η μοναδική λύση. Για SD αρχεία avi των 700Mb το ασύρματο είναι επαρκές!
Το πρόγραμμα όπως έρχεται προρυθμισμένο σου δίνει τη δυνατότητα να δεις σχεδόν τα πάντα ανάλογα με το είδος του δικτύου και του αρχείου που βλέπεις. Αν βλέπεις SD τότε λειτουργεί σε ασύρματο. Αν βλέπεις HD τότε λειτουργεί μόνο σε gigabit! Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις που ανάλογα με τη περίπτωση μπορούν να δώσουν, μέχρι κάποιου σημείου, αξιοπρεπή αναπαραγωγή αλλά αυτό είναι κάτι που θέλει πειραματισμό και δεν μπορεί να δωθεί ως μασημένη τροφή μιας και το configuration του καθενός και οι απαιτήσεις του είναι διαφορετικές!

Υ.Γ.
Αν δεν έχεις καθόλου χρόνο να ασχοληθείς πήγαινε να αγοράσεις ένα media player με δίσκο! Θα γλυτώσεις χρόνο!

Όταν παίζω στην TV μου κάποια ταινία που δεν είναι ακριβώς 16/9, τότε μου δείχνει την εικόνα με σμίκρυνση μονο ως προς το ύψος. Το έχει και άλλος αυτό?
Κανένας?

Re: Απάντηση: Νεος PS3 Media Server

Κανένας?

Γίνε πιο συγκεκριμένος! Τι αναλογία, σε τι αρχείο. Τι μηχανή transcode χρησιμοποιείς (Mencoder κλπ) με τι ρυθμίσεις! Μήπως η τηλεόρασή σου έχει ρύθμιση αναλογίας και μπορείς από εκεί να λύσεις το πρόβλημα!
Από την "μάνα" του το πρόγραμμα δεν έχει πρόβλημα παραμόρφωσης των αναλογιών παρά μόνο αν έχει δώσει λάθος ρυθμίσεις στον transcoder ή στην τηλεόραση!