Νεος PS3 Media Server

Έχω βάλει τον ps3media server, αλλά για κάποιο ηλίθιο λόγο ανκαι το PS3 βλεπει τον server, εντουτοις δεν βλέπει κανένα αρχείο!!!!!

Μπορεί κανείς να μου πει τι κάνω λάθος??????

@eyebill
Για πες αναλυτικά τι έκανες βήμα - βήμα !

@Ultra-One
Δεν βλέπει ούτε ένα δίσκο του υπολογιστή σου?! Δήλωσες κάποιο folder ? Γίνε πιό αναλυτικός?

Last edited:
Έχω βάλει τον ps3media server, αλλά για κάποιο ηλίθιο λόγο ανκαι το PS3 βλεπει τον server, εντουτοις δεν βλέπει κανένα αρχείο!!!!!

Μπορεί κανείς να μου πει τι κάνω λάθος??????

Εγώ θα το ρωτήσω και ας αρχισετε να με :hanged:

Είσαι στο PS3 στο Videos και στο folder έχεις που κάνεις share έχεις ταινίες?

@eyebill
Για πες αναλυτικά τι έκανες βήμα - βήμα !

@Ultra-One
Δεν βλέπει ούτε ένα δίσκο του υπολογιστή σου?! Δήλωσες κάποιο folder ? Γίνε πιό αναλυτικός?

(το ps3 εχει se internet connection server:wired connection ip 10.0.0.19
subnet mask 255.255.255.0
default router 10.0.0.1
primary dns 194.219.227.2 (της forthnet)
secondary dns 193.92.150.3 (επισης)
kai o ps3 media server
σε general configuration sto force networking on interface :MS TCP loopback interface (only this)
force ip kai force port κενα....
αυτα...
τι να κανω!!!

Εγώ θα το ρωτήσω και ας αρχισετε να με :hanged:

Είσαι στο PS3 στο Videos και στο folder έχεις που κάνεις share έχεις ταινίες?
Εννοείται φυσικά ότι έκανα share τα folders που έχω αρχεία (μουσική κυρίως).

Στο PS3 βλέπει τον media server, βλέπει το share, αλλά μετά όταν ανοίγω το shared folder μου λέει ότι δεν υπάρχουν αρχεία!

Εννοείται φυσικά ότι έκανα share τα folders που έχω αρχεία (μουσική κυρίως).

Στο PS3 βλέπει τον media server, βλέπει το share, αλλά μετά όταν ανοίγω το shared folder μου λέει ότι δεν υπάρχουν αρχεία!

και στο PS3 είσαι στο music? Επίσης εάν τα folders είναι hidden τότε δεν εμφανίζονται

(το ps3 εχει se internet connection server:wired connection ip 10.0.0.19
subnet mask 255.255.255.0
default router 10.0.0.1
primary dns 194.219.227.2 (της forthnet)
secondary dns 193.92.150.3 (επισης)
kai o ps3 media server
σε general configuration sto force networking on interface :MS TCP loopback interface (only this)
force ip kai force port κενα....
αυτα...
τι να κανω!!!

Νομίζω πως σου απάντησα αλλά μάλλον δεν έγινα απόλυτα κατανοητός :grinning-smiley-043 !!!
Στο force networking επέλεξε την κάρτα ενσύρματου δικτύου σου (Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast Ethernet NIC) και λογικά θα λυθεί το πρόβλημά σου.
Αν όχι τότε δώσε στο forced ip την 10.0.0.19 και για port ένα μεγάλο για να μην έχεις σύμπτωση δηλαδή ένα 50001.
Λογικά η πρώτη επιλογή από μόνη της θα σου λύσει το πρόβλημα!!!
Κάνε τον κόπο και διάβασε λίγες σελίδες πίσω και θα βρεις πολλές σχετικές απαντήσεις . Δεν θα κουραστώ επίσης να υπενθυμίζω πως το readme και το FAQ απαντούν στο 99% των θεμάτων που μας απασχολούν!!!
Καλή τύχη!!!

Νομίζω πως σου απάντησα αλλά μάλλον δεν έγινα απόλυτα κατανοητός :grinning-smiley-043 !!!
Στο force networking επέλεξε την κάρτα ενσύρματου δικτύου σου (Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast Ethernet NIC) και λογικά θα λυθεί το πρόβλημά σου.
Αν όχι τότε δώσε στο forced ip την 10.0.0.19 και για port ένα μεγάλο για να μην έχεις σύμπτωση δηλαδή ένα 50001.
Λογικά η πρώτη επιλογή από μόνη της θα σου λύσει το πρόβλημα!!!
Κάνε τον κόπο και διάβασε λίγες σελίδες πίσω και θα βρεις πολλές σχετικές απαντήσεις . Δεν θα κουραστώ επίσης να υπενθυμίζω πως το readme και το FAQ απαντούν στο 99% των θεμάτων που μας απασχολούν!!!
Καλή τύχη!!!

καλημερα κ καλη σαρακοστη..

το εχω κανει κ αυτο αλλα τιποτα δεν συνδεεται με τιποτα..επισης απλη πληροφορηση εχω διαβασει ολο το forum πριν αρχισω να κανω τις ερωτησεις μου κ ηξερα τα προβληματα και πως αντιμετωπιζονται αλλα με το δικο μου δεν γινεται τιποτα ...

ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας...το προβλημα μου παντως εξακολουθει να υφισταται δυστυχως κ θελω να δω τις ταινιουλες μου!!!!!
αν μπορει καποιος να μου πει οτιδηποτε θα μπορουσε να βοηθησει ....

καλημερα κ καλη σαρακοστη..

το εχω κανει κ αυτο αλλα τιποτα δεν συνδεεται με τιποτα..επισης απλη πληροφορηση εχω διαβασει ολο το forum πριν αρχισω να κανω τις ερωτησεις μου κ ηξερα τα προβληματα και πως αντιμετωπιζονται αλλα με το δικο μου δεν γινεται τιποτα ...

ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας...το προβλημα μου παντως εξακολουθει να υφισταται δυστυχως κ θελω να δω τις ταινιουλες μου!!!!!
αν μπορει καποιος να μου πει οτιδηποτε θα μπορουσε να βοηθησει ....

Συγνώμη αλλά τώρα το είδα και ήταν απροσεξία μου που δεν το είδα προηγουμένως στα γραφόμενά σου.
Μην δίνεις στο PMS forced IP την IP του PS3 δηλαδή την 10.0.0.19 αλλά την IP του PC που "τρέχει" το PMS !!!

Συγνώμη αλλά τώρα το είδα και ήταν απροσεξία μου που δεν το είδα προηγουμένως στα γραφόμενά σου.
Μην δίνεις στο PMS forced IP την IP του PS3 δηλαδή την 10.0.0.19 αλλά την IP του PC που "τρέχει" το PMS !!!

Συνοψιζω γιατι θα τρελαθω...

Στον ps3 media server εχω:force networking:realtek RTL81.......KLP
force IP of the server: 192.168.2.2
force port of server: 50001

συνδεω το ps3 me laptop siemens amilo με καλωδιο (δεν εχω καθολου internet δεν ξερω αν παιζει ρολο, τα ρωταω ολα τωρα) παταω το πρασινο button του psmedia server k παλι τιποτα.....τι γινεται ρε παιδια τι κανω λαθος...μηπως χρειαζονται καποιες αλλες ρυθμισεις κ στο ps3....δεν μπορω αλλο helppppppppppppp!!!

Συνοψιζω γιατι θα τρελαθω...

Στον ps3 media server εχω:force networking:realtek RTL81.......KLP
force IP of the server: 192.168.2.2
force port of server: 50001

συνδεω το ps3 me laptop siemens amilo με καλωδιο (δεν εχω καθολου internet δεν ξερω αν παιζει ρολο, τα ρωταω ολα τωρα) παταω το πρασινο button του psmedia server k παλι τιποτα.....τι γινεται ρε παιδια τι κανω λαθος...μηπως χρειαζονται καποιες αλλες ρυθμισεις κ στο ps3....δεν μπορω αλλο helppppppppppppp!!!

Συγνώμη φίλε eyebill αλλά νομίζω πως πριν τρελαθείς εσύ θα μας τρελάνεις εμάς και όταν το λέω το εννοώ!!!
Για ξανα-μανα-πάλι ανακεφαλάιωσε γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα την σύνδεσή των συσκευών σου!
Αν συνδέεις το PS3 με το PC (laptop) με καλώδιο, το καλώδιο πρέπει να είναι αντεστραμένο αλλιώς δεν "βλέπονται" που να κάνεις τούμπες πόσο μάλλον να "βλέπει" το PMS.
Ας τα βάλουμε σε μια σειρά έστω και αν είμαστε offtopic:

Πρώτα εξασφάλισε ότι το PS3 και το PC (laptop) συνδέονται με επιτυχία!

Έχεις παραπάνω από δύο τρόπους να το κάνεις αυτό.

1. Ενσύρματα με αντεστραμμένο καλώδιο ftp/utp δικτύου και ίδιο subnet mask και στα δύο π.χ. 255.255.255.0 και μια διαφορετική IP του ίδιου τύπου που να ταιριάζει με την subnet mask π.χ. 10.0.0.1 (PC) 10.0.0.2 (PS3) ή κάτι αντίστοιχο.

2. Ενσύρματα μέσω router. PC και PS3 συνδέονται "επάνω" στο router με κανονικό καλώδιο ftp/utp το κάθε ένα ξεχωριστά. Πάλι δίνεις subnet mask κοινό και IP όπως παραπάνω!

3. Ενσύρματα μέσω modem/router. PC και PS3 συνδέονται "επάνω" στο modem/router με κανονικό καλώδιο ftp/utp το κάθε ένα ξεχωριστά. Πάλι δίνεις subnet mask κοινό και IP όπως παραπάνω με την εξής λογική: πχ το modem σου έχει εσωτερική IP 10.0.0.1 τότε το PC 10.0.0.2 το PS3 10.0.0.3. Αν θες internet και στο PS3 εκτός του PC δίνεις getaway την 10.0.0.1 και στο PS3. Εναλλακτικά (και απλούστερα) "Τρέχεις" ένα DHCP server στο modem/router και PC και PS3 ρυθμίζονται αυτόματα (IP, submnet, DNS κλπ)

4. Ασύρματα PC με PS3 με τις ίδιες ρυθμίσεις με την 1η περίπτωση.

5. Ασύρματα PC και PS3 μέσω ασύρματου router με τις ρυθμίσεις της περίπτωσης 2. Αν το router είναι ΚΑΙ modem τότε θα έχεις και internet με τις ρυθμίσεις της 3ης περίπτωσης.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλίσει την επιτυχή σύνδεση μεταξύ PS3 και PC!!! Εσύ αυτή τη στιγμή που μιλάμε πως ξέρεις πως το έχεις επιτύχει αν δεν έχεις internet στο PS3 για παράδειγμα?! Η αδυναμία εμφάνισης του PMS στο PS3 επίσης μπορεί να σημαίνει πως έχεις disable το media server connection στο Network settings του PS3!!

Νέος PMS v1.10.1

- Changes / Features : Windows/Linux

DTS / DTS-HD core audio tracks are now streamable without reencoding (DVD ISOs not supported yet)
New Option: unification of Mencoder/tsMuxer engines, including:
. Automatic choice between H264 muxing or transcoding, based on AVC Level 4.1 compatibility and subtitles configuration
. Remux on the fly any H264 content from MOV, MP4, and AVI containers (ex: Apple HD Trailers)
. This option is enabled by default and can be disabled via the #Video Settings# virtual menu if anything goes wrong
TS/M2TS support improvement
2 channels downmixing support with PCM conversion

- Changes / Features : All Platforms

XBox 360 unofficial support (Pictures/Music/Videos : WMV8/WMA2 transcoding)
Mencoder archive handling (no seeking support)
Simplified copy (always available, no more option), and much faster with remuxed videos
Alternate subtitles directory
Multi language external subtitles support
Alternate cover art folder and <video>.jpg additional support (along existing <video>.<ext>.cover.jpg)
Automatic album art download from amazon or discogs
Option to display more recents file first in a directory
Ability to generate video thumbnails with Mplayer
New translations: Romanian (thanks to Marinescu Alexandru Cezar), Simplified Chinese and Traditional Chinese (thanks to KK Tong)
Updated translations: Finnish, German, Greek, Icelandic, Japanese, Norwegian, Portuguese, Swedish

- Fixes

Reworked RSS parsing (youtube playlists)
Reworked Audio/Subtitles tracks handling
Better stability in LPCM and DTS handling
Fixed LPCM channel ordering
Wrong font detection on some systems: subtitles weren't loaded
Fixed tsMuxer crash at the end of file
Modified UPNP discovery [work in progress]

Download

So far φαίνεται να δουλεύει μια χαρά :)
Εαν θέλετε να συνεισφέρετε στο debugging της ελληνικής μετάφρασης, παρακαλώ ότι λάθος/βελτίωση βλέπετε, να το ποστάρετε ώστε να το διορθώνω.

Μεγειές μας.

Μπράβο και πάλι!

Κάνε τον κόπο να διορθώσεις το tab Σευχνές Ερωτήσεις / Βοήθεια

Στο tab Ρυθμίσεις Πλοήγησης / Διαμοιρασμού, μείωσε το μήκος του κειμένου [Δευτερόλεπτο αποτύπωσης εικόνας προεπισκόπησης...] γιατί "μπαίνει" στο κουτί εισαγωγής. Ένα κείμενο τύπου [Δευτερόλεπτο αποτύπωσης προεπισκόπησης...] θα έλυνε το πρόβλημα!
Επίσης καλό θα ήταν να μεταφραστούν οι τρείς τελευταίες επιλογές sort files...κλπ
Κάποια μικροπροβληματάκια στην πληκτρολόγηση επίσης θα βρείς στον επεξηγηματικό των μηχανών transcode (βλ. προτεταιότητα αντί προταιρεότητα κλπ)

Αλλά και να μη τα διορθώσεις μικρό το κακό :grinning-smiley-043

Εγώ εξάλλου βάζω τα αγγλικά, μιας και οι ... ελληνικές ορολογίες με μπερδεύουν!!!! :flipout: (βλέπε δύναμη της συνήθειας)

H δοκιμή τι λέει?
Ολα καλά????????
Με flac τι γίνεται ,το διόρθωσε????????????
Ως μέτρο σύγκρισης θεωρώ την 1.03 η οποία λειτουργεί αψογα σε όλα.

Δυστυχώς το νεότευκτο media server PC μου δεν bootάρει και πήγε για έλεγχο οπότε δεν μπορώ να κάνω εκτεταμένο έλεγχο πριν να το πάρω πίσω έτοιμο (καμιά 10αριά μέρες) :frown:
Οι δοκιμές θα γίνουν με SD video, audio, photo και web content μόνο, από το παλιό καλό μου PC που λειτουργεί σχεδόν αδιάκοπα από το 2002!!!

Last edited:
Συγνώμη φίλε eyebill αλλά νομίζω πως πριν τρελαθείς εσύ θα μας τρελάνεις εμάς και όταν το λέω το εννοώ!!!
Για ξανα-μανα-πάλι ανακεφαλάιωσε γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα την σύνδεσή των συσκευών σου!
Αν συνδέεις το PS3 με το PC (laptop) με καλώδιο, το καλώδιο πρέπει να είναι αντεστραμένο αλλιώς δεν "βλέπονται" που να κάνεις τούμπες πόσο μάλλον να "βλέπει" το PMS.
Ας τα βάλουμε σε μια σειρά έστω και αν είμαστε offtopic:

Πρώτα εξασφάλισε ότι το PS3 και το PC (laptop) συνδέονται με επιτυχία!

Έχεις παραπάνω από δύο τρόπους να το κάνεις αυτό.

1. Ενσύρματα με αντεστραμμένο καλώδιο ftp/utp δικτύου και ίδιο subnet mask και στα δύο π.χ. 255.255.255.0 και μια διαφορετική IP του ίδιου τύπου που να ταιριάζει με την subnet mask π.χ. 10.0.0.1 (PC) 10.0.0.2 (PS3) ή κάτι αντίστοιχο.

2. Ενσύρματα μέσω router. PC και PS3 συνδέονται "επάνω" στο router με κανονικό καλώδιο ftp/utp το κάθε ένα ξεχωριστά. Πάλι δίνεις subnet mask κοινό και IP όπως παραπάνω!

3. Ενσύρματα μέσω modem/router. PC και PS3 συνδέονται "επάνω" στο modem/router με κανονικό καλώδιο ftp/utp το κάθε ένα ξεχωριστά. Πάλι δίνεις subnet mask κοινό και IP όπως παραπάνω με την εξής λογική: πχ το modem σου έχει εσωτερική IP 10.0.0.1 τότε το PC 10.0.0.2 το PS3 10.0.0.3. Αν θες internet και στο PS3 εκτός του PC δίνεις getaway την 10.0.0.1 και στο PS3. Εναλλακτικά (και απλούστερα) "Τρέχεις" ένα DHCP server στο modem/router και PC και PS3 ρυθμίζονται αυτόματα (IP, submnet, DNS κλπ)

4. Ασύρματα PC με PS3 με τις ίδιες ρυθμίσεις με την 1η περίπτωση.

5. Ασύρματα PC και PS3 μέσω ασύρματου router με τις ρυθμίσεις της περίπτωσης 2. Αν το router είναι ΚΑΙ modem τότε θα έχεις και internet με τις ρυθμίσεις της 3ης περίπτωσης.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλίσει την επιτυχή σύνδεση μεταξύ PS3 και PC!!! Εσύ αυτή τη στιγμή που μιλάμε πως ξέρεις πως το έχεις επιτύχει αν δεν έχεις internet στο PS3 για παράδειγμα?! Η αδυναμία εμφάνισης του PMS στο PS3 επίσης μπορεί να σημαίνει πως έχεις disable το media server connection στο Network settings του PS3!!

thanks man a lot....
To πρωτο βημα επετευχθει...συνδεθηκε το laptop me to ps3 αλλα δεν βλεπει τιποτα απο αρχεια και μου βγαζει το εξης μηνυμα:DNLA prtocol error(2104) has occured ........τι γινεται τωρα?????

Το error (2014) που σου βγάζει είναι συνηθισμένο (και εγώ το έχω που και πού) και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά τι σημαίνει. Παρόλα αυτά δεν έχω πρόβλημα και η σύνδεση μεταξύ PC και PS3 γίνεται απροβλημάτιστα!
Ίσως φταίει η δομή των folder που προσπαθείς να "δεις".
Αν δεν έχεις δηλώσει κάποιο folder (πχ video) στο PMS προσπάθησε να το κάνεις
"Φρεσκάρισε" το PMS στην τελευταία έκδοσή του 1.10. Έχει καλύτερο network discovery απο παλία! Αν το πρόβλημα συνεχίζει κάνε τον κόπο να postάρεις το debug.log του PMS!
Τέλος ελπίζω να μην προσπαθείς να δεις video μέσα από το audio του ή audio μέσα από το video PS3 και να περιμένεις να σου δείξει τα αρχεία του folder όπως έχουν κάνει πολλοί φίλοι στο παρελθόν (ναι ναι και γω στα πολύ αρχάριά μου) !!!!!!!!!!!

εγω καταφερα και το συνδεσα ενσυρματα,αλλα και παλι τις ματροσκες 1080 μου τις κολλαει...εκτος αν κανω κατι λαθος

Re: Απάντηση: Νεος PS3 Media Server

H δοκιμή τι λέει?
Ολα καλά????????
Με flac τι γίνεται ,το διόρθωσε????????????
Ως μέτρο σύγκρισης θεωρώ την 1.03 η οποία λειτουργεί αψογα σε όλα.

Τα flac που δοκίμασα παίζουν εκτός ενός - δύο αρχείων που μου "πέταξαν" ένα φαρδύ πλατύ και φαινομενικά αδικαιολόγητο [corrupted data] !!!! :a0210::chinscratch:

@savvas01
'Η το εύρος του ενσύρματου δικτύου σου δεν επαρκεί για μεταφορά του υψηλού bitrate των 1080 mkv που γίνονται transcoded ή ο επεξεργαστής σου δεν επαρκεί.
Η λύση μπορεί να δωθεί με σταδιακή μείωση της ποιότητας του transcode μέχρι να επαρκεί το bandwidth του δικτύου, ....εκτός και αν ο επεξεργαστής δεν είναι τουλάχιστον διπήρηνος (π.χ. intel Ε6200 και μεγαλύτερος) οπότε τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα για τα 1080.
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να χρειάζεσαι αύξηση του δικτυακού σου εύρους με τοποθέτηση gigabit δικτύου!!!
Θέλει λίγο ψάξιμο και δοκιμές από εσένα!

Λοιπόν τελικά τα flac αναπαράγονται τέλεια!!!
Η αναπαραγωγή των audio γίνεται ελαφρώς πιό γρήγορα από πριν!
Η αναπαραγωγή web content γίνεται απροβλημάτιστα!!!
Ο χειρισμός των υποτίτλων (external) είναι άριστος (στοn MEncoder)!!!
Αντιγράφουμε (copy) πλέον χωρίς πρόβλημα ταχύτερα από πριν χωρίς να χρειάζεται κάποια επιλογή στο PMS!!!
O Mencoder είναι σαφώς ταχύτερος στο transcoding και έτσι πλέον ένας μονοπύρηνος επεξεργαστής καταφέρνει περισσότερα από ότι πριν σε ένα 720 mkv. Το 1080 παρόλα αυτά απαιτεί πολυπήρυνο!!!!

To PMS βρίσκεται ένα σκαλοπάτι παραπάνω από τις προηγούμενες εκδόσεις
Την έκδοση 1.10.1 την συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους!!!