Νεος PS3 Media Server

Spyros_V_S said:
Τους ελληνικούς τίτλους όμως τους δείχνει κανονικά χωρις πρόβλημα. Εχεις βάλει το τελευταίο update του PS3?
Το PS3 δεν δείχνει σωστά τα ελληνικά ονόματα αρχείων ακόμη και με την τελευταία αναβάθιση. Αντικαθιστά τα τονούμενα φωνήεντα με underscore_ και νομίζω δεν εμφανίζει και το "ς". Μόνο τα κεφαλαία απεικονίζονται αυτούσια!!!

Το PS3 δεν δείχνει σωστά τα ελληνικά ονόματα αρχείων ακόμη και με την τελευταία αναβάθιση. Αντικαθιστά τα τονούμενα φωνήεντα με underscore_ και νομίζω δεν εμφανίζει και το "ς". Μόνο τα κεφαλαία απεικονίζονται αυτούσια!!!
Εχεις δίκιο xamurabi για τα ελληνικά - στα _ βγάζω άκρη απο τα συμφραζόμενα! Η έκδοση του PMS που χρησιμοποιώ τώρα είναι η 1.10.1, έχει βγεί άλλη νεότερη;

Εχεις δίκιο xamurabi για τα ελληνικά - στα _ βγάζω άκρη απο τα συμφραζόμενα! Η έκδοση του PMS που χρησιμοποιώ τώρα είναι η 1.10.1, έχει βγεί άλλη νεότερη;

Η τελευταία επίσημη έκδοση του PMS είναι η 1.10.51 !!!

Υπάρχει βέβαια και η 1.10.625 beta και ή 1.11 alpha αλλά πρέπει να περιμένουμε να ωριμάσουν γιατί έχουν ψιλοπροβληματάκια.

δηλαδη εαν θελω να παρω ταινια σε 2 dvd,επιλεγω file/split 4,7gb και ειμαι οκ?

εβαλα εχθες το βραδυ να μου κανει το mk2vob ενα αρχειο mkv σε 2 κομματια με ρυθμισεις file-split 4,7-mpeg2 και τα υπολοιπα auto.
αποτελεσμα χειροτερο κι`απο divx.
μπορω ν`αλλαξω καποιοες ρυθμισεις για καλυτερο αποτελεσμα?

εβαλα εχθες το βραδυ να μου κανει το mk2vob ενα αρχειο mkv σε 2 κομματια με ρυθμισεις file-split 4,7-mpeg2 και τα υπολοιπα auto.
αποτελεσμα χειροτερο κι`απο divx.
μπορω ν`αλλαξω καποιοες ρυθμισεις για καλυτερο αποτελεσμα?

Το MPEG2 είναι πολύ γρήγορο για transcoding αλλά δυστυχώς έχει την χειρότερη ποιότητα από όλες τις επιλογές. Δοκίμασε x264 και θα δεις μεγάλη βελτίωση, αλλά θα κάνει αρκετά περισσότερο χρόνο από το MPEG2. Το Xvid είναι περίπου το ίδιο αργό με το x264 αλλά με χειρότερη ποιότητα και μεγαλύτερο αρχείο.

Last edited:
Το MPEG2 είναι πολύ γρήγορο για transcoding αλλά δυστυχώς έχει την χειρότερη ποιότητα από όλες τις επιλογές. Δοκίμασε x264 και θα δεις μεγάλη βελτίωση, αλλά θα κάνει αρκετά περισσότερο χρόνο από το MPEG2. Το Xvid είναι περίπου το ίδιο αργό με το x264 αλλά με χειρότερη ποιότητα και μεγαλύτερο αρχείο.

ποιο απο τα 2 x264?

Το high bitrate θεωρητικά δίνει καλύτερη ποιότητα. Εγώ πάντως παίζω με το απλό και είμαι ευχαριστημένος σε 40" TV.

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ pc μου ειναι γαιδουρι,τραβαει ωρα ρε γαμωτο...:BDGBGDB55:

Παιδια το προγραμμα μου αρεσει παρα πολυ και για αυτο αποφασισα να κανω ενα pc media server/streamer
Λεω να δουλευει linux γαι σταθεροτητα
Μπορειτε να προτεινεται hardware γαι απορβληματιστη αναπαραγωγη 1080p με transcoding γαι τους υποτιτλους σε ενσυρματο δικτυο με το ps3?

Παιδια το προγραμμα μου αρεσει παρα πολυ και για αυτο αποφασισα να κανω ενα pc media server/streamer
Λεω να δουλευει linux γαι σταθεροτητα
Μπορειτε να προτεινεται hardware γαι απορβληματιστη αναπαραγωγη 1080p με transcoding γαι τους υποτιτλους σε ενσυρματο δικτυο με το ps3?

Οποιοδήποτε διπήρηνο σύστημα από E6600 ή ισοδύναμο, και επάνω, θα αντέξει το transcoding ενός 1080p

Σήμερα ένα διπήρυνο θεωρείται το ελάχιστο για το στήσιμο ενός αξιοπρεπούς συστήματος!!

Όμως να έχεις υπόψη πως όταν μιλάμε για ενσύρματο δίκτυο εννοούμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ gigabit 10/100/1000!!!!!

Αν δεν το έχεις θα διαπιστώσεις σύντομα πως θα υπάρχουν και μερικά 1080p αρχεία που κατά το transcoding θα στέλνονται με bitrate >100 Mbit/sec (επάνω από το όριο του απλού ethernet) το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 300-400 Mbit/sec.

Το αποτέλεσμα θα είναι το δίκτυό σου αν είναι ethenet 100 να "μπουκώσει" και να στείλει την εικόνα με σπασίματα έστω και αν ο επεξεργαστής "πετάει". Το μποτιλιάρισμα των δεδομένων θα ήταν αναπόφευκτο!!!

Συμπέρασμα :
Μόνο ένα πολυπήρυνο σύστημα με gigabit δίκτυο θα σε καλύψει 100%.

Last edited:
@xamurabi
Αν δεν κανω λαθος πρεπει να συνδεσω κατευθειαν το pc με το ps3 και οχι μεσω router?
θα υπαρχει προβλημα αν το ps3 συνεχιζει να μπαινει στο internet μεσω wi-fi?

Όχι δεν είναι απαραίτητο να συνδέσεις απευθείας το PC με το PS3. Το αντίθετο μάλιστα θα ήταν "δομικά" σωστότερο. Αρκεί βέβαια το router σου να ήταν και αυτό gigabit όπως και το PC σου μιας και το PS3 έχει gigabit κάρτα.

Αν έχεις ενσύρματη σύνδεση δεν μπορείς να έχεις και ασύρματη ταυτόχρονα. Ποιός ο λόγος άλλωστε μιας και θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά μέσω καλωδίου και στο streaming και στο internet!!

xamurabi Re: Νεος PS3 Media Server
<<Για αναπαραγωγή έως και 1080p, (αντιγράφων bluray όπως αρχείων m2ts ή mts με 40-50 Mbit) με υπότιτλους μέσω transcoding πρέπει να έχουμε ένα PC quad >2,8 Ghz με 3,0Gb ελεύθερη RAM με το PMS ρυθμισμένο σε Lossless Quality -Crazy Bitrate) και οπωσδήποτε ένα ενσύρματο δίκτυο Gigabit 100/1000. Ακόμα όμως και με την παραπάνω σύνθεση είναι σχεδόν αδύνατο να αναπαραχθούν ΟΛΑ τα αρχεία χωρίς κάποιο κόλλημα μια δεδομένη στιγμή. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να εμφανιστεί κατά το transcoding ενός απαιτητικού αρχείου (σκηνή με πολλά κινούμενα αντικείμενα ταυτόχρονα) στιγμιαίο bitrate >450 Mbit που ενώ το gigabit "θεωρητικά" σηκώνει το PC και το PS3 αδυνατούν να διαχειριστούν!!!>>

δηλαδη οτι και να κανουμε παντα θα υπαχει καποιο αρχειο 1080 που θα κανει σπασιματα!!!:BXVZCBXZ6:

Ερωτηση επισης ??
Δεν αρκει καλωδιο cat 6 και switch 10/100/1000 με router 10/100 ?
Θα πρεπει και το router να ειναι 10/100/1000 ?

Μερικα απο Τα αρχεια που εχω φτανουν περιπου 190-230 Mbit και φυσικα εχω εκνευριστικα σπασιματα (ρυθμισμένο σε Lossless Quality -Crazy Bitrate)
και απο οτι μας λες (Και ευχαριστουμε:grandpa:) πανω απο τα 400-450 Mbit θα χρειαστουμε αλλο PC

xamurabi Re: Νεος PS3 Media Server
<<Για αναπαραγωγή έως και 1080p, (αντιγράφων bluray όπως αρχείων m2ts ή mts με 40-50 Mbit) με υπότιτλους μέσω transcoding πρέπει να έχουμε ένα PC quad >2,8 Ghz με 3,0Gb ελεύθερη RAM με το PMS ρυθμισμένο σε Lossless Quality -Crazy Bitrate) και οπωσδήποτε ένα ενσύρματο δίκτυο Gigabit 100/1000. Ακόμα όμως και με την παραπάνω σύνθεση είναι σχεδόν αδύνατο να αναπαραχθούν ΟΛΑ τα αρχεία χωρίς κάποιο κόλλημα μια δεδομένη στιγμή. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να εμφανιστεί κατά το transcoding ενός απαιτητικού αρχείου (σκηνή με πολλά κινούμενα αντικείμενα ταυτόχρονα) στιγμιαίο bitrate >450 Mbit που ενώ το gigabit "θεωρητικά" σηκώνει το PC και το PS3 αδυνατούν να διαχειριστούν!!!>>

δηλαδη οτι και να κανουμε παντα θα υπαχει καποιο αρχειο 1080 που θα κανει σπασιματα!!!:BXVZCBXZ6:

Ερωτηση επισης ??
Δεν αρκει καλωδιο cat 6 και switch 10/100/1000 με router 10/100 ?
Θα πρεπει και το router να ειναι 10/100/1000 ?

Μερικα απο Τα αρχεια που εχω φτανουν περιπου 190-230 Mbit και φυσικα εχω εκνευριστικα σπασιματα (ρυθμισμένο σε Lossless Quality -Crazy Bitrate)
και απο οτι μας λες (Και ευχαριστουμε:grandpa:) πανω απο τα 400-450 Mbit θα χρειαστουμε αλλο PC
Για να το ξεκαθαρίσουμε !!!

Με ένα πολυπήρυνο σύστημα ας υποθέσουμε "τετραπήρυνο", για να είμαστε σίγουροι, και μια gigabit σύνδεση τύπου PC -router-PS3 ή PC-PS3 (όλα gigabit) πιθανότατα να μην έχουμε ποτέ σπασίματα ότι και να βλέπουμε, σε ότι ποιότητα transcode επιθυμούμε!!!

Η παραπάνω σύνθεση μπορεί πάντως να είναι υπερβολική όταν οι απαιτήσεις ποιότητας είναι χαμηλότερες, και πάντα, για όλα τα SD αρχεία!!!

Καλημερα, να ρωτησω κατι; Γιατι οταν κανω copy μια ταινια πχ 10GB στο ps3 μετα το τελος μου την εμφανιζει γυρω στα 2800ΜΒ!!!;; Ενω νωριτερα, σε προηγουμενη εκδοση του PMS το μεγεθος ηταν σχεδον διπλασιο!! Να υποθεσω οτι θα υπαρχει και μεγαλη απωλεια στην ποιοτητα,ε; Δεν εχω προλαβει να την δω ακομα γιατι φευγω για δουλεια.

Παιδιά μια ερώτηση... γιατί όταν παίζω ένα αρχείο mkv από σκληρό συνδεδεμένο με ethernet το κολλάει το pms ενώ το ίδιο αρχείο αν το παίξω από εσωτερικό σκληρό η και σκληρό συνδεδεμένο με usb δε κολλάει καθόλου;;; τι φταίει;; ξέρει κανείς;;;
στην ουσία κάνει buffering αλλά το καταναλώνει όλο και αρχίζει και κολλάει, δηλαδή πιο γρήγορα το στέλνει στο ps3 από ότι κάνει buffering!!! Έτσι τελειώνει το transcoding buffer status και κολλάει γιατί δεν έχει τι να στείλει!!!

Last edited by a moderator:
Παιδιά μια ερώτηση... γιατί όταν παίζω ένα αρχείο mkv από σκληρό συνδεδεμένο με ethernet το κολλάει το pms ενώ το ίδιο αρχείο αν το παίξω από εσωτερικό σκληρό η και σκληρό συνδεδεμένο με usb δε κολλάει καθόλου;;; τι φταίει;; ξέρει κανείς;;;
στην ουσία κάνει buffering αλλά το καταναλώνει όλο και αρχίζει και κολλάει, δηλαδή πιο γρήγορα το στέλνει στο ps3 από ότι κάνει buffering!!! Έτσι τελειώνει το transcoding buffer status και κολλάει γιατί δεν έχει τι να στείλει!!!

Να υποθέσω ότι ο σκληρός συνδέεται στο δίκτυο σου με 100mbit; (δλδ ουσιαστικά 30-40). Στην ουσία σε περιορίζει η ταχύτητα του δικτύου του σκληρού σου, άσε που σου τρώει και bandwith από τη σύνδεση PC-PS3. Συγκριτικά το USB 2 έχει θεωρητική μέγιστη ταχύτητα 480 Mbit/s...

Αν κατάλαβα καλά η σύνδεσή σου όταν έχεις κολλήματα είναι ακτινική γύρω από ένα router, της μορφής HDD-ethernet-router-ethernet-PC-ethernet-PS3!

Αν έχεις την παραπάνω συνδεσμολογία τότε συμφωνώντας με τον προλαλίσαντα θα προσθέσω για να γίνει πιο κατανοητό πως στο router δημιουργείται "μποτιλιάρισμα" δεδομένων αφού καλείται να διεκπεραιώσει εισερχόμενα από τον HDD προς το PC και εξερχόμενα από το PC προς το PS3. Αν λάβουμε υπόψη πως σε πολλά mkv έχουμε λόγω transcode bitrate 50-80Mbits/sec ενώ το bandwidth του δικτύου μας περιορίζεται πρακτικά στα μισά του ονομαστικού 100Mbits/sec, καταλαβαίνουμε γιατί το pms δεν προλαβαίνει να πάρει αρκετά δεδομένα προκειμένου να τα υποβάλει σε transcode. Στην ουσία o PMS και με λίγα λόγια παίρνει πολύ λιγότερα δεδομένα προς επεξεργασία από ότι πρέπει να στείλει για ομαλή αναπαραγωγή έστω και αν ο επεξεργαστής είναι επαρκής για το transcode.

Προφανώς η αναπαραγωγή μέσω εσωτερικών ή usb δίσκων δεν έχει θεωρητικά τέτοια προβλήματα!!!

Πάντως μου κάνει εντύπωση το γεγονός που αναφέρεις γιατί εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να βλέπω transcoded ταινίες που τα mkv βρίσκονται σε άλλο PC στο δίκτυο που συνδέεται με 10/100 ethenet. Τουλάχιστον σε αρχεία 1280Χ720 δεν έχω παρατηρήσει ποτέ πρόβλημα.

Μήπως προσπαθείς να δεις αρχεία 1080???

Αν κατάλαβα καλά η σύνδεσή σου όταν έχεις κολλήματα είναι ακτινική γύρω από ένα router, της μορφής HDD-ethernet-router-ethernet-PC-ethernet-PS3!

Αν έχεις την παραπάνω συνδεσμολογία τότε συμφωνώντας με τον προλαλίσαντα θα προσθέσω για να γίνει πιο κατανοητό πως στο router δημιουργείται "μποτιλιάρισμα" δεδομένων αφού καλείται να διεκπεραιώσει εισερχόμενα από τον HDD προς το PC και εξερχόμενα από το PC προς το PS3. Αν λάβουμε υπόψη πως σε πολλά mkv έχουμε λόγω transcode bitrate 50-80Mbits/sec ενώ το bandwidth του δικτύου μας περιορίζεται πρακτικά στα μισά του ονομαστικού 100Mbits/sec, καταλαβαίνουμε γιατί το pms δεν προλαβαίνει να πάρει αρκετά δεδομένα προκειμένου να τα υποβάλει σε transcode. Στην ουσία o PMS και με λίγα λόγια παίρνει πολύ λιγότερα δεδομένα προς επεξεργασία από ότι πρέπει να στείλει για ομαλή αναπαραγωγή έστω και αν ο επεξεργαστής είναι επαρκής για το transcode.

Προφανώς η αναπαραγωγή μέσω εσωτερικών ή usb δίσκων δεν έχει θεωρητικά τέτοια προβλήματα!!!

Πάντως μου κάνει εντύπωση το γεγονός που αναφέρεις γιατί εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να βλέπω transcoded ταινίες που τα mkv βρίσκονται σε άλλο PC στο δίκτυο που συνδέεται με 10/100 ethenet. Τουλάχιστον σε αρχεία 1280Χ720 δεν έχω παρατηρήσει ποτέ πρόβλημα.

Μήπως προσπαθείς να δεις αρχεία 1080???
svsta ola pairnane apo to royter pc, ps3, σκληρος, και tv box της ον!!! μαλλον σωστα λες πεφτει μποτιλιαρισμα αλλα κολλαει και στα 720ρ!!!! τροει το βθφφερινγ ολο και δεν εχει τι να διξει!!! δεν πειραζει θα τα βλεπω απο αλλον δισκο με usb!!! υπαρχει κανα link να περασω σωστες ρυθμίσεις για την καλυτερη δυνατη ποιότητα βιντεο και ήχου!! πηρα τετραπυρηνο στα 2,66 με 3 gb ram και θελω να το τεσταρω στο maximum !!! παρακαλώ δωστε ρυθμίσεις να τσεκαρω τον επεξεργαστή!!!!

Για να πάρεις το maximum της ποιότητας θα πρέπει να κάνεις stream ένα αρχείο δηλαδή να το δεις ακριβώς όπως έρχεται από το PC, χωρίς transcode, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν θα έχεις τη δυνατότητα υποτίτλων.

Στην άλλη περίπτωση λοιπόν (που πιθανώς σε ενδιαφέρει περισσότερο) θα πρέπει να κάνεις τις εξής ρυθμίσεις για να πάρεις μια σχεδόν lossless αναπαραγωγή του αρχικού video:

1. Στο Tab General Configuration θα πρέπει να έχεις maximum buffer στα 650 Mb (αν και αυτό δεν παίζει ρόλο στην ποιότητα παρά μόνο σε εξασφαλίζει στην θεωρητική περίπτωση που δεν θα σε κάλυπτε στιγμιαία ο επεξεργαστής) και αν δεν έχει ορισμένους τους 4 πυρήνες στο επόμενο κουτί να μη ξεχάσεις να τους δηλώσεις.

2. Στο Tab Transcoding Settings και στην αριστερη επιλογή Common encoder settings θα θέσεις Maximum bandwidth = 0 (για χρήση όλου του διαθέσιμου bandwidth του δικτύου σου, και στο [Mpeg2 Video Quality Settings = keyint=1:vqscale=1:vqmin=1 /* Lossless Quality, Crazy Bitrate */]

3. Συμπληρωματικά αν έχεις επιλέξει τον Mencoder ως μηχανή transcode τότε με επιλεγμένο το Mencoder (κάτω από το Video file engines) θα πρέπει να έχει κενή την επιλογή στο [skip loop filter deblocking for Η.264]

Το αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι μια πρακτικά lossless στα μάτια μας αναπαραγωγή με το μόνο μειονέκτημα το εξαιρετικά υψηλό bitrate που θα έχουμε ειδικά στα fullHD αρχεία το οποίο θα φτάνει ακόμη και τα 450-500Mbits/sec.

Το υψηλό bitrate το χαρακτηρίζω ως μειονέκτημα απλά γιατί για να βλέπεις αβίαστα 1080 αρχεία χωρίς κολλήματα (που βέβαια δε θα οφείλονται στον επαρκέστατο επεξεργαστή που έχεις) απαιτείται η ύπαρξη πλήρους gigabit δικτύου μεταξύ των συσκευών σου δηλαδή του PS3 (που έχει κάρτα gigabit) του PC του router (που πιθανώς συνδέει ως ενδιάμεσος PC και PS3) και όλα αυτά με καλώδιο utp τουλάχιστον κατηγορίας cat5e (αν οι κάρτα του PC και το router υποστηρίζουν) και με ιδιαίτερη προσοχή στην ένωση και των 8 καλωδίων για επίτευξη του 1000Mbits/sec ή για σιγουριά cat6 σε κάθε περίπτωση!!!!

Καλή θέαση!!!