Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

επισης υπαρχει ενας που και σε πιο πολλα λεφτα δεν υπαρχει καλητερος

Πιστεύω ότι για τα 1600 που βγήκε τελικά ο προβολέας με το powerbuy που κάνανε τα παιδιά, πήραν σε αυτά τα λεφτά το καλύτερο μηχάνημα που θα μπορούσαν να πάρουν τη δεδομένη χρονική στιγμή που μιλάμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλύτερα μηχανήματα, αλλά που κοστίζουν και πιο ακριβά εννοείται.

Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Κύριοι,
παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη συζήτηση...
Σέβομαι τις απόψεις όλων και εκτιμώ ιδιαίτερα τις τοποθετήσεις ανθρώπων με τεράστια εμπειρία στο χώρο και χιλιάδες posts στο forum !
Οφείλω να πώ ότι με προβληματίσατε.
Λόγω και της συμμετοχής μου στην ομαδική αγορά του ως άνω μηχανήματος, θα είθελα μια διευκρίνηση.
"Υπάρχει διαθέσιμος στην Ελληνική αγορά την τρέχουσα χρονική περίοδο, άλλος βιντεοπροβολέας καλύτερος, με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και εγγύηση αντιπροσωπίας, που να κοστίζει 1.575 ευρώ;"
Θα μου αρκούσε ένα όχι ή ναί.
Αλλά σε καταφατική περίπτωση, ποιός είναι, γιατί δεν αντιλήφθηκα να αναφέρθηκε κάτι, πρίν προβούμε σε αγορά;
Ευχαριστώ

Τα παιδιά που έχουν (όπως λες) τεράστια εμπειρία στον χώρο δεν υπάρχει περίπτωση να εκφράσουν άποψη για μηχάνημα το οποίο δεν έχουν δει σωστά στημένο. Η αγορά σας κανονίστηκε πριν καν να έρθει το μηχάνημα Ελλάδα επίσημα, οπότε ελάχιστοι μπορούσαν να εκφράσουν προσωπική άποψη τότε. Επίσης το "καλύτερο" είναι πολύ σχετικό, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του καθένα.

Ο λόγος που παίρνω θέση είναι γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι για τον συγκεκριμένο και μηνύματα του στυλ μαμεί και δέρνει δεν με βοηθάνε και πολύ (αντιθέτως με βοήθησε πολύ η άποψη του Μπάμπη :a0210:).

@ Ntinos
Θα με ενδιέφερε η δεύτερη περίπτωση (1.515 ευρώ τιμή Ελληνικής αγοράς κ.λ.π.)που αναφέρεσθε...
Μπορείτε να μου πείτε ποιός είναι παρακλώ;

Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

@ Ntinos
Θα με ενδιέφερε η δεύτερη περίπτωση (1.515 ευρώ τιμή Ελληνικής αγοράς κ.λ.π.)που αναφέρεσθε...
Μπορείτε να μου πείτε ποιός είναι παρακλώ;

Μα φυσικα.
Εννοω τον οπτομα τον HD 800X, αλλα και παλι ειναι εκτος κατηγοριας των 1515, αφου μολις εμαθα οτι η τιμη του πηγε στα 1300.... :antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Μα φυσικα.
Εννοω τον οπτομα τον HD 800X, αλλα και παλι ειναι εκτος κατηγοριας των 1515, αφου μολις εμαθα οτι η τιμη του πηγε στα 1300.... :antlers:

Ντίνο, δεν νομίζω όμως ο Optoma να είναι καλυτερος από τον συγκεκριμένο Sony. Να λέμε τα πράματα με το όνομά τους δηλαδή. Υστερεί πολύ σε μαύρο κι εκτός των άλλων είναι και DLP, χωρίς lens shift, με ότι συνεπάγεται αυτό. -bye-

σελις 40:flipout:
Δεν ξερεις- δεν ξερεις αλλα τις αμολας οποτε βρεις ευκαιρια! :p

ΥΓ. ακομα περιμενω να μου quotαρεις το ποστ σου περι συνθηκων συγκρισεως 10ρη -60ρη....-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος Sony BRAVIA VPL-HW10

Ντίνο, δεν νομίζω όμως ο Optoma να είναι καλυτερος από τον συγκεκριμένο Sony. Να λέμε τα πράματα με το όνομά τους δηλαδή. Υστερεί πολύ σε μαύρο κι εκτός των άλλων είναι και DLP, χωρίς lens shift, με ότι συνεπάγεται αυτό. -bye-

Ααααα!!! Πανο θα σε μαλωσω, Πανο θα σε μαλωσω !!!! :flipout:

Αναφερεσαι προφανως λοιπον σε αυτο:

χθες το βραδυ επιτελους αφου εφτασε και το 4x2 hdmi πηγαμε και βαλαμε διπλα διπλα τον 60 με τον 10
τα αποτελεσματα ισως να μην ειναι και εντελως σωστα αλλα κατα προσεγγιση
αποσταση 4 μετρα οθονη 145" κυρτη ματ νομιζω 30 rad(σαν τη δικια μου στο αβαταρ αλλα διπλασια)
πηγη bdps1e και blu ray κασινο
χεησιμοποιησαμε hdmi 1.3α
ο 10 ειχε 7 ωρες ενω ο 60 230 ωρες

συμπερασματα

ο 10 ειναι ενα κλικ πιο μπροστα σε ολα και το εξηγω

ειναι ελαφρως πιο ευκρινης
εχει καλητερη λιγο κινηση στα 24 αλλα ελαφρως χειροτερη στα 60
τα χρωματα ηταν σαφως καλητερα αλλα οχι με μεγαλη διαφορα(και οι 2 ρυθμιστικαν ως ενα σημειο)
ο 10 ηταν με μικρη διαφορα πιο φωτεινος
ο 60 σε μερικα πλανα ειχε καλητερο πολυ λιγο μαυρο αλλα εχανε κατα κρατος στη λεπτομερεια στα σκοτεινα πλανα.
ο 60 στις ιντσες αυτες επαιζε με δυσκολια στο χαμηλο ενω ο 10 οριακα.
δυστυχως το rcp δεν καταλαβαμε ακριβως πως λειτουργει
διαφορα στον θορυβο που κανουν δεν καταλαβα
το φοκους πολυ δυσκολο να το τελειοποιησουμε κι ομως και ετσι ηταν ελαφρως πιο ευκρινης απο τον 60
τα λενσ σιφτ του δεκα ηταν πολυ καλα σε αισθηση αλλα .......εχαναν λιγο μποσκα
ο 60 αοιγει και κλεινει πιο συντομα ενω ο 10 αργει
δεν ξερω αλλα στα χειρα μου φανηκε πιο βαρυς ο 10
αυτα σε λιγο καιρο θα γινει το ιδιο και με τον 80.

Μερικες παρατηρησεις:
1) Ειναι τελειως λαθος να συγκρινεις δυο προβολεις, ο ενας με 7 ωρες και ο αλλος με 230
2) Αν ο 60ρης (που εχει καλυτερο μαυρο & contrast) εδειχνε "να χανει λεπτομερεια στα σκοτεινα", τοτε ειτε δεν ρυθμισατε σωστα το brightness ειτε το gamma του θα ειναι αλλαν νταλλον προφανως απο λαθος επιλογες ρυθμισης. Out of the box ο 60ρης εχει πολυ καλο gamma...
3)Χρωματικα ΔΕΝ ρυθμιζεται κανενας προβολεας με το ματι, οποτε αν το επιχειρησες πιθανοτατα εκανες την κατασταση χειροτερη..
4)Αν δεν εχεις κανει σωστο focus και στους δυο προβολεις οπως αναφερεις, τοτε ξεχνας την συγκριση περι ευκρινειας των δυο μονομαχων...
5)Το ιδιο ισχυει για την χρηση lens shift: υποβιβαζει την ευκρινεια του φακου αφου συνηθως χαλαει την συγκλιση..

Με βαση τα παραπανω, ειναι αποριας αξιον πως εβγαλες συμπερασμα οτι ο 10ρης ειναι καλυτερος απο τον 60ρη...

Last edited:
τακη σε σεβομαι και εκτιμω την αποψη σου αλλα δεν θελω να κανω καμια διευκρινηση γιατι θα τις φαω.
ευχαριστω

Ρε Τζονι, κανενας δεν προκειται να σου τις "βρεξει" ειδικα εαν γραφεις συμφωνα με το πνευμα του ποστ του Χρηστου:

Mαλλον το σοβαροτερο λαθος που κανεις, ειναι οτι δεν λαμβανεις υποψιν σου καθολου οτι στα σχολια σου οι αναγνωστες ενος φορουμ ψαχνουν να ανιχνευσουν ''αντικειμενικοτητα end user''.

Aυτος και μονον πιστευω ειναι ο λογος που γραφουμε τις αποψεις μας για τα μηχανηματα. Για να βοηθησουμε ισως καποιους αλλους να βγαλουν ασφαλεστερα συμπερασματα αποτι ακουγοντας καποιον πωλητη σε καποιο καταστημα.

Αν το κατανοησεις αυτο , θα μας βοηθησεις ολους !

Γραψε λοιπον τις εντυπωσεις σου ως αγοραστης του Sony και μεινε μακρια απο ανουσιες συγκρισεις με προβολεις που δεν εχεις καν δει, ή εχεις δει λαθος, και ολοι θα βγουν κερδισμενοι!

@ Panosxgr,
Με καθυσηχάσατε αρκετά με ότι γράψατε για την σχέση τιμής προς απόδοση...
Μα φυσικά υπάρχουν καλύτερα (& ακριβότερα) μηχανήματα, όπως αυτά που έχετε οι περισσότεροι εδώ μέσα :grinning-smiley-043
Να ξέρετε όμως ότι ,χρηματικά, κινήθηκα οριακά στην παρούσα περίοδο...
Ευχαριστώ για την απάντησή σας .

Λοιπόν, στην αρχή ο Τζώνυ μ' εκνεύριζε με τον απόλυτο τρόπο που έγραφε, τώρα τον πάω με 1000...
Έτσι είναι, τρελαμένος... δεχτείτε τον.... :grinning-smiley-043

Κι άμα έχετε άντερα, παίρνουμε έναν 5000 παραμάσχαλα και πάμε Γιάννενα... Συγκριτικό επί τόπου. :grandpa:
Κι όποιος χάσει θα πληρώσει τα κοψίδια στους Λυγγιάδες... (Τζώνυ, έχεις λεφτά αυτή τη περίοδο; :flipout:)

@ Panosxgr,
Με καθυσηχάσατε αρκετά με ότι γράψατε για την σχέση τιμής προς απόδοση...
Μα φυσικά υπάρχουν καλύτερα (& ακριβότερα) μηχανήματα, όπως αυτά που έχετε οι περισσότεροι εδώ μέσα :grinning-smiley-043
Να ξέρετε όμως ότι ,χρηματικά, κινήθηκα οριακά στην παρούσα περίοδο...
Ευχαριστώ για την απάντησή σας .

Άριστη αγορά έκανες.... :a0210:
Κοιμήσου ήσυχος, δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσεις.

Εγώ πάντως που είδα τον 5000 έπαθα πλάκα αλλα τελικά κατέληξα στον 10 γιατι μου είπαν οτι δεν θα κανει ενα τρεμουλιασμα στο περιγραμμα που ειδα στον 5000 στην κίνηση (αν και σε ενα review αναφέρεται κατι σε σχεση με πτώση ταχυτητας σε γρηγορη κίνηση)
Κυρίως ομως τον επέλεξα επειδή όλοι μηδενός εξαιρουμένου σχετικοί και άσχετοι δέχονται οτι ειναι πιο ευκολος στην εγκατάσταση....ε ως άσχετος λοιπόν είπα να επιλέξω τα εύκολα.

ΥΓ Ελπίζω λοιπόν ο 10αρης που δεν έχω ακομα δει να παιζει..... να προβάλει το 90% του 5000 και θα ειμαι κατευχαριστημένος ...(απάραδεκτο να αγοράζεις κατι χωρις να το εχεις δει αλλα οπως είπα ασχετος ειμαι και δεν θα καταλάβαινα ολα αυτα που μπορει να πιασει ενα εμπειρο ματι)

ΥΓ2 Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει οτι θα απογοητευτώ απο την διαφορα των δυο (εκτός του Johny89 που γνωριζω ηδη την αποψη του...)