ΝΕΟΣ SONY VPL-VW60

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ SONY VPL-VW60

Σαφώς...

Το ερώτημα είναι πόσοι α-πρόβολοι θα πάρουν ντίλα και πόσοι 60 άρη....
Δηλαδή τι κομμάτι αγοράς του ντίλα αποσπά ο 60άρης;;;
δίκαια;;;
άδικα;;;
δεν ξέρω...
πάντως αν τους βάλεις δίπλα δίπλα...πάρε με να είμαι εκεί.... ;)

Το ξαναειπα. Εχω την εντυπωση οτι ΔΕΝ θα τους βαλει μαλλον διπλα η jvc στη παρουσιαση της φετος, οπως περσυ με τον 50αρη-bye-

Re: Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ SONY VPL-VW60

Και το κριτηριο αποφασης πιο θα ειναι ? Το υποκειμενικο η τα οργανα ?

Define υποκειμενικό, παρακαλώ;;;

Τουτέστιν, περι ορέξεως;;;

Από τη φωτογραφία των προβολέων, κοιτάζοντας τους φακούς, παρατηρώ μια λεπτομέρεια.
Στον Dila χρησιμοποιήθηκε το lens shift. Ασήμαντο για τους πολλούς, σημαντικό για τους "γνωρίζοντες"...
icon6.gif

Παρα πολυ σωστο , και εληφθη υποψην στο ποσοστο διαφορας του σαρπνες των δυο εικονων. Στο χρωμα ?:antlers:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ SONY VPL-VW60

Ακριβως.

Γνώμη μου...

100 προβολείς...
επιλέγουμε αυτούς που έχουν "καλύτερα" νούμερα...
20 προβολείς...
τρώμε την πίτα...
5 προβολείς...
ρωτάμε τη γυναίκα...
1 προβολέας (ίσως και 0)

Σαφώς και η αναλογία 100-20-5-1 είναι υποκειμενική....

Παρα πολυ σωστο , και εληφθη υποψην στο ποσοστο διαφορας του σαρπνες των δυο εικονων. Στο χρωμα ?:antlers:

Στό χρώμα;
Μα το έγραψα... Ο JVC είναι αλλού γι' αλλού... Τούμπανο.
Μπορώ όμως να σου δείξω πάρα πολλά screenshots που συμβαίνει το αντίθετο.
Δές τις παρακάτω φωτογραφίες και πές μου ποιός έχει "σωστά" χρώματα; Εδώ τί συμβαίνει με τον JVC, είναι άτονος;
Ο κάθε calibrator κάνει τα δικά του... Και αν μου πείς τώρα "μία είναι η σωστή ρύθμιση" θα σου απαντήσω "χαίρω πολύ".

Attachments

• BenQ_W10000_LOTR_Gandalf2Large.jpg
    BenQ_W10000_LOTR_Gandalf2Large.jpg
    45.9 KB · Views: 23
  • Epson HomeCinema1080_LOTR_GandalfLarge.jpg
    Epson HomeCinema1080_LOTR_GandalfLarge.jpg
    39.5 KB · Views: 22
  • HD81_LOTR_Gandalf3Large.jpg
    HD81_LOTR_Gandalf3Large.jpg
    38.8 KB · Views: 20
  • JVC_RS-1_LOTR_GandalfLarge.jpg
    JVC_RS-1_LOTR_GandalfLarge.jpg
    39.1 KB · Views: 20
  • Sony_VW-50_LOTR_GandalfLarge.jpg
    Sony_VW-50_LOTR_GandalfLarge.jpg
    34.9 KB · Views: 22
Από τη φωτογραφία των προβολέων, κοιτάζοντας τους φακούς, παρατηρώ μια λεπτομέρεια.
Στον Dila χρησιμοποιήθηκε το lens shift. Ασήμαντο για τους πολλούς, σημαντικό για τους "γνωρίζοντες"...
icon6.gif

Τωρα που το ξανακοιταω πιο προσεκτικα βλεπω το εξης. Οι δυο προβολεις ειναι τοποθετημενοι στο ιδιο επιπλο ουσιαστηκα στον ιδιο καθετο αξονα.

Εφοσον προβαλει σε μια οθονη πανω κατω , ειναι εως αδυνατον να εχει χρησιμοποιησει τοσο το λενς σιφτ, ειδικα το οριζοντιο που φαινεται στο φακο στη φωτο.

Δεν μου λέτε ρε παίδες... τι μας πειράζει αν σ' ένα προβόλι τα χρώματα είναι σωστά ή όχι; Αυτό δεν είναι κάτι που καλιμπράρεται αναλόγως;

Στό χρώμα;
Μα το έγραψα... Ο JVC είναι αλλού γι' αλλού... Τούμπανο.
Μπορώ όμως να σου δείξω πάρα πολλά screenshots που συμβαίνει το αντίθετο.
Δές τις παρακάτω φωτογραφίες και πές μου ποιός έχει "σωστά" χρώματα; Εδώ τί συμβαίνει με τον JVC, είναι άτονος;
Ο κάθε calibrator κάνει τα δικά του... Και αν μου πείς τώρα "μία είναι η σωστή ρύθμιση" θα σου απαντήσω "χαίρω πολύ".

Το ποιος εχει σωστα χρωματα απολους αυτους δεν μπορω να σου πω.
Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι συγκριτικα, τολμω να πω οτι η φωτο του περλ πλησιαζει αρκετα !

Δεν μου λέτε ρε παίδες... τι μας πειράζει αν σ' ένα προβόλι τα χρώματα είναι σωστά ή όχι; Αυτό δεν είναι κάτι που καλιμπράρεται αναλόγως;

Το θεμα ειναι να καλιμπραρεται !

Το θεμα ειναι να καλιμπραρεται !

Υπάρχει περίπτωση με τόσα ρυθμιστικά δηλαδή να μην έρχεται στο υποκειμενικά σωστό; Ο HD1 ας πούμε που ακούω να εχει υπερκορεσμένα χρώματα, δεν έρχεται;

Υπάρχει περίπτωση με τόσα ρυθμιστικά δηλαδή να μην έρχεται στο υποκειμενικά σωστό; Ο HD1 ας πούμε που ακούω να εχει υπερκορεσμένα χρώματα, δεν έρχεται;

Οχι απολυτα, διοτι δεν εχει Color Management System.
Το παλευουμε ομως να γινει μεσω scaler ή HTPC.
Παντως, το οτι εχει καπως υπερκορεσμενα χρωματα out of the box, δεν σημαινει οτι εχει σοβαρο χρωματικο προβλημα. Και ο Ruby ειχε αλλα τοτε κανενας δεν ασχολουταν...Τοτε τον εθαβαν για το Brightness compression!-bye-

Re: Απάντηση: ΝΕΟΣ SONY VPL-VW60

Παντως, το οτι εχει καπως υπερκορεσμενα χρωματα out of the box, δεν σημαινει οτι εχει σοβαρο χρωματικο προβλημα. Και ο Ruby ειχε αλλα τοτε κανενας δεν ασχολουταν...Τοτε τον εθαβαν για το Brightness compression!-bye-

Το οποίο μάλιστα αποτελεί και ένα σημαντικό μειονέκτημα του περλ και λιγότερο σημαντικό στον μπλακ περλ...

Απο τις τελευταίες foto νομίζω και εγω ότι ο sony είναι καλύτερος σχεδόν σε όλα τα σημεία σε σχέση με τον jvc....η πραγματικότητα πάντως θα δείξει τις διαφορές και μέχρι ποιού σημείου θα υπέρέχει ο ένας απο τους δύο.

Οντως, στο avs και σε αλλα σοβαρα φορουμ, εχουν βαλθει να τον φτιαξουν μονοι τους αφου δεν βλεπουν φως απο την εταιρια.
Η αληθεια ειναι οτι εχει γινει πολυ σοβαρη δουλεια σε αυτο το θεμα. Αξιζει τον κοπο να ριξετε μια ματια σε τι βαθμο εχουν φτασει.

Το out of the box, δεν ξερω αν μας αφορα ιδιαιτερως, εφοσον παντα τις δυνατοτητες μια μηχανης δεν τις βλεπεις εκει, αλλα μολις την καλιμπραρεις. Σαφως κι αυτος ειναι ο λογος που τραβολογιεται κι ο Μανωλης καθε φορα που ειναι να δουμε κατι. Αλλιως θα βλεπαμε και θα περναμε γουρουνι στο σακι.

Το brightness compression του ρουμπι , αλλα κι αυτο του vw50 , ειναι ενοχλητικο, τουλαχιστον για τα δικα μου ματια. Οπως επισης και η αργη ταχυτητα αντιδρασης της ιριδας(ρουμπι) .
Στον vw60 ομως που εχεις δυνατοτητα να ορισεις και τα ακρα λειτουργειας της αυτοματης (ευκολα, οχι σαν τον ρουμπι και τον vw50 ), αλλα και να την δουλεψεις σαν σταθερη στο σημειο που θελεις, μπορει να ειναι καλυτερα τα πραγματα σε αυτο το θεμα.

Έκτακτη αναμετάδωση από Σανγκάι Κίνα ...

Ο ανταποκριτής μας Ntinos_ πρώην Ntinos1972, στην Σανγκάι μας ενημερώνει...

"Η τιμή του Black Pearl στην κίτρινη ήπειρο, βρίσκεται στα 3150 Ε..."

Για νεώτερα θα σας ενημερώσω...

Έκτακτη αναμετάδωση από Σανγκάι Κίνα ...

Ο ανταποκριτής μας Ntinos_ πρώην Ntinos1972, στην Σανγκάι μας ενημερώνει...

"Η τιμή του Black Pearl στην κίτρινη ήπειρο, βρίσκεται στα 3150 Ε..."

Για νεώτερα θα σας ενημερώσω...

:flipout::flipout::flipout: μην λετε τετοια γιατι ο Μπαμπης θα κρυολογησει και θα πρεπει να σκεπαστει :flipout::flipout:

Δεν θα πρεπει να μας κανει εντυπωση τετοια πτωση τιμων.....παντως.....

Σε κανα δυο χρονια την τωρινη ποιοτητα του Dila θα την παρεχουν ολοι με 2-2.5 χιλιαρικα

Δεν θα πρεπει να μας κανει εντυπωση τετοια πτωση τιμων.....παντως.....

Σε κανα δυο χρονια την τωρινη ποιοτητα του Dila θα την παρεχουν ολοι με 2-2.5 χιλιαρικα
και πολλά είπες....:slapface:

ειπα να κρατηθω.

Λογικα με αυτα τα επιπεδα τιμης θα περνεις κατι πιο βελτιωμενο.

Αληθεια γινεται καμμια κουβεντα για 2κ προβολια η ειναι ακομα νωρις?