ΝΕΟΣ SONY VPL-VW60

Kalshpera (kalhmera) paidia,

Prwto post edw k lew na contribute to this huge discussion on the newish Sony regarding prices...edw http://www.bharea.com/proddetail.php?prod=1MP757543 einai ena site pou exei ton Black pearl for $3,105.25 or 2,291.89 EUR k peripou 80-90 EUR delivery to Greece.

An k sto site you pay se US dollars esthla email gia tuxon customs k alla taxes ktlp (gia delivery se UK alla k sthn Ellada to ido prepei na isxyei) k lene oti ola einai included sth timh pou leei sto site (apparently exoun apo8hkh sth France).

Egw vevaia eimai metaksy twn DLP me DMD panels opws Sharp XV-Z21000 h BenQ w9000 kyriws logo oti ayta ta models exoun k proper Colour Management System giati xwris CMS riskareis me ta xrwmata (primaries/secondaries allignment ktlp).

Vevaia o VW60 sthn parapanw timh einai polu apla bargain!!!Alla den eimai k polu sigouros oti o VW60 exei CMS. Opote an kapoios exei ton Sony please let me know.

Regards,
kostas

Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ SONY VPL-VW60

Kalshpera (kalhmera) paidia,

Prwto post edw k lew na contribute to this huge discussion on the newish Sony regarding prices...edw http://www.bharea.com/proddetail.php?prod=1MP757543 einai ena site pou exei ton Black pearl for $3,105.25 or 2,291.89 EUR k peripou 80-90 EUR delivery to Greece.

An k sto site you pay se US dollars esthla email gia tuxon customs k alla taxes ktlp (gia delivery se UK alla k sthn Ellada to ido prepei na isxyei) k lene oti ola einai included sth timh pou leei sto site (apparently exoun apo8hkh sth France).

Egw vevaia eimai metaksy twn DLP me DMD panels opws Sharp XV-Z21000 h BenQ w9000 kyriws logo oti ayta ta models exoun k proper Colour Management System giati xwris CMS riskareis me ta xrwmata (primaries/secondaries allignment ktlp).

Vevaia o VW60 sthn parapanw timh einai polu apla bargain!!!Alla den eimai k polu sigouros oti o VW60 exei CMS. Opote an kapoios exei ton Sony please let me know.

Regards,
kostas

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το "too cheap to be true..."

http://www.botl.org/community/forums/showthread.php?t=15605
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=630882

-bye-

Καλησπέρα σε όλους. Εϊναι το πρώτο μου post εδώ μέσα μιας και είμαι πολύ φρέσκος. Να απαντήσω στο φίλο πιο πάνω πως ο VW 60 έχει το RCP (real color processing) όπου μπορείς να παίξεις με τα χρώματα όπως εσύ θέλεις καθώς και πείραγμα μέσω pc για gamma correction...Δεν θα έλεγα πως είμαι ειδήμων στα θέματα εικόνας και ήχου αλλά το ψάχνω λίγο παραπάνω θα έλεγα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον προβολέα αν και θα ήθελα να τον πειράξω λίγο γιατί είμαι σίγουρος από αυτά που διαβάζω έξω, πως θα παίξει ακόμα καλύτερα. Δεν ξέρω αν απάντησα στην απορία σου σχετικά με το πείραγμα του χρώματος ή αν ήθελες να ρωτήσεις κάτι άλλο. Επίσης αν μπορεί κάποιος να μου πει πως θα μπορούσα εγώ να "πειράξω" τον προβολέα μου ή που θα μπορούσα να απευθυνθώ για να έρθει κάποιος με εμπειρία και να το δούμε από κοντά θα μου ήταν πολύ χρήσιμο.

Φιλικά πρός όλους.
Fred.

Fred και kopa13 καλωσηρθατε στο Avclub!
Ο Sony οντως εχει RCP το οποιο ομως θα χαρακτηριζα ως "λειψο" CMS αφου του λειπουν δυνατοτητες ρυθμισης του "lightness" καθε χρωματος, κατι που καθιστα την σωστη χρωματικη του ρυθμιση, δυσκολο εργο.
Βεβαια, και να ειχε πληρες CMS, για να μπορεσουμε να το αξιοποιησουμε χρειαζεται να εχουμε τις απαραιτητες γνωσεις και τα απαραιτητα εργαλεια, κατι δυσκολο σε επιπεδο χομπιστα. Για τετοιου ειδους ρυθμισεις λοιπον συνηθως οι απαιτητικοι της εικονας απευθυνονται σε επαγγελματιες calibrators οι οποιοι εχουν συνηθως τα απαραιτητα (πανακριβα) εργαλεια αλλα και πιστοιποιηση απο διεθνεις οργανισμους οπως το ISF.

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και την άμεση απάντηση...Οπότε με λίγα λόγια το πιο σωστό που θα μπορούσα να κάνω (ακόμα και αν είναι "λειψό" το RCP όπως μου λες) είναι να ψάξω να βρω κάποιον που κάνει αυτή τη δουλειά; Και αν ναι που θα μπορούσα να κοιτάξω.

Φιλικά πρός όλους
Fred.

Απο οτι καταλαβα, φιλε Fred, εισαι ο πρωτος που τον απεκτησες?

Αν ναι, πες τους λογους για τους οποιους αποφασισες τον συγκεκριμενο, ποιους αλλους σκεφτοσουνα κλπ.

Α! και καλως ηρθες το φορουμ!!

Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ SONY VPL-VW60

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και την άμεση απάντηση...Οπότε με λίγα λόγια το πιο σωστό που θα μπορούσα να κάνω (ακόμα και αν είναι "λειψό" το RCP όπως μου λες) είναι να ψάξω να βρω κάποιον που κάνει αυτή τη δουλειά; Και αν ναι που θα μπορούσα να κοιτάξω.

Φιλικά πρός όλους
Fred.

Για να μην θεωρηθει διαφημιση, θα σου στειλω με Pm τα στοιχεια του ανθρωπου που χρησιμοποιουμε.

Καλησπέρα φίλε Ντίνο. Εεε πραγματικά δεν γνωρίζω αν είμαι ο πρώτος που τον απέκτησα γιατί παρόλο ξεκίνησα από την αρχή να διαβάζω το thread κάπου στη μέση σταμάτησα και ήρθα κατευθείαν στο τέλος. Όπως προείπα δεν είμαι τύπος που θα ψάξει πάααααρα πολύ προτού κάνει μια αγορά. Για άλλους αυτό είναι απαράδεκτο αλλά εγω σαν φιλοσοφία έχω πως αν δω κάτι και θεωρώ πως μου κάνει τότε το παίρνω. Είτε αυτό είναι μηχανή είτε παπούτσια κλπ. Θα μου πείς δεν είναι τα ίδια μεγέθη χρημάτων και θα έχεις και δίκιο αλλά πολύ απλά έτσι λειτουργώ εγώ καθώς επίσης είμαι και της άποψης θα πάρω κάτι και θα το λυώσω να το ευχαριστηθώ. Διάβασα λοιπόν κάποια reviews του εξωτερικού πολύ καλά πράγματα, διάβασα και αντιπαραθέσεις που ψηφίζουν DILA είδα πως πάνω κάτω είναι στα ίδια επίπεδα για τα δικά μου "απαίδευτα" μάτια και κατέληξα στο να πάρω τον SONY. Για κάποιο λόγο αυτός ο προβολέας μου πάει περισσότερο. Ετσι απλά !

Φιλικά πρός όλους
Fred.

Ωραιος !

Κατα την γνωμη μου εκανες το ποιο σωστο.

Καλες θεασεις !!

(με τι πηγη τον εχεις?)

Fred, καλώς ήρθες και καλορίζικος. Τεφαρίκι πράμα πήρες, χαλάρωσε κι απόλαυσέ τον...
icon14.gif

Ευχαριστώ Ntinos_ / Babis K

Στέλνω σήμα Blu Ray μέσα από το PS3 και ΗD DVD από το XBOX 360. Και τα δυο καταλήγουν πάνω στον DENON AVR 2807 και από κει πάνω στον SONY. Με λίγα λόγια είμαι junkie και με τα video games.

Φιλικά πρός όλους
Fred.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ SONY VPL-VW60

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το "too cheap to be true..."

http://www.botl.org/community/forums/showthread.php?t=15605
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=630882

-bye-

I guess you are right...all you never know. An allaksoun to systhma plhrwmhs se normal methods (ie credit cards ) k exeis tropo na pareis ta lefta sou pisw an einai scam tote sigoura tha to dokimaza...for now, too good to be true indeed ;)

Kostas

..Να απαντήσω στο φίλο πιο πάνω πως ο VW 60 έχει το RCP (real color processing) όπου μπορείς να παίξεις με τα χρώματα όπως εσύ θέλεις καθώς και πείραγμα μέσω pc για gamma correction...

Thanks Fred gia to reply sthn erwthsh mou...to provlhma opws diavases k parapanw eiani to to RCP den einai proper CMS. K an krineis apo ton VW50 ta primaries k secondaries colours htan polu off. (by the way o 50arhs den eixe oute to RCP tou 60arh). Omws, diavasa sto AVS oti tou 60arh h colour gamut den einai polu off out of the box k oti sigoura einai kaluteros (toulaxistons se ayton ton tomea) apo ton 50arh.

Regarding calibration, Mporeis na plhrwseis kapoion pou einai ISF pro calibrator k eisai ok. An einai experienced kanoun fantastic job. However, an eisai typos pou allazeis equipment syxna k genika exeis ton xrono k theleis na koitas "under the hood" tote na to psakseis tha elega k na to melethseis to thema. Shmera mporeis na vreis ta necessary tools (Colorimeter/Test patterns/ Signal generators/ metro software sxetika polu f8hna.

Vevaia having the right tools is one thing, know how to use them and what to look for when calibrating a SYSTEM is another. Kai sto calibration experience einai to kleidi.

Regards,

Kostas

P.S. Thanks k gw giato welcoming.

Φίλε Fred καλωσορίσατε στη μεγάλη μας παρέα.

Καλορίζικος ο 60άρης και καλοθέατος. Σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή, όχι μόνο για κάποιον χομπίστα αλλά και για εμάς τους τρελαμένους.

Όπως προανέφερε και ο συνδιαχειριστής μου, ένας επαγγελματίας calibrator θα καταφέρει με την πείρα του και τον εξοπλισμό του να φέρει το μηχάνημα στην κατά δύναμιν καλύτερη ισορροπία με αποτέλεσμα να 'γευτείς' τις πραγματικές δυνατότητες του προβολέα σου.

Αναμένουμε σύντομα εντυπώσεις σου από τις πρώτες ώρες θέασης.

Φίλε Κopa13 σε καλωσορίζω και εσένα στην παρέα μας και χαίρομαι ειλικρινά που άνθρωποι με μεράκι και γνώσεις μεγαλώνουν και εμπλουτίζουν την συντροφιά μας.

Θα σε παρακαλούσα όμως εάν είναι δυνατόν να γράφεις στα Ελληνικά γιατί ο συνδυασμός που χρησιμοποιείς κάνει την ανάγνωση του κειμένου σου δύσκολη.

Φιλικά

Εκ της διαχείρισης.

Πραγματικά χαίρομαι για το πολύ φιλικό κλίμα που βλέπω πως υπάρχει εδω μέσα...Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά και το καλωσόρισμα και τις ευχές τους. Μάλλον θα καταλήξω να φωνάξω έναν άνθρωπο έμπειρο και σωστό για να καλιμπράρει τον προβολέα. Από τις λίγες πρώτες ώρες που έχω δει ταινίες και έχω παίξει παιχνίδια είμαι υπερ ευχαριστημένος και περιμένω πως και πως να ανέβει ακόμη περισσότερο η ποιότητά του στα χέρια κάποιου πεπειραμένου. Ένα ευχαριστώ και πάλι και καλό βράδυ. Τα λέμε την επαύριο.

Φιλικά σε όλους.

Fred.