Απάντηση: Re: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!
Είσαι πραγματικά σε απίστευτη ένταση και σύγχυση, τουλάχιστον ανεξήγητη. Καλά είναι δυνατόν να πίστεψες ότι η αποστροφή μου για τα "δύο τρία βιντεοκλίπ για μισή ώρα σε ένα demo room" να αφορούσε εσένα? Ηρέμησε, δεν σε αντιπαθώ ούτε σε αποστρέφομαι ούτε σου επιτίθεμαι προσωπικά. Εξάλλου δεν γράφω καμία τεχνική ασυναρτησία, διότι απλά δεν εκφέρω καμιά τεχνική άποψη. Την εμπειρία μου καταθέτω προσπαθώντας να βοηθήσω τον αντρέα και τον κάθε αντρέα να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί με μισή ώρα σε ένα demo room να ακτινογραφήσει τις δύο τεχνολογίες και να έχει πλήρη αντίληψη. Άλλωστε και εγώ ως νεοφώτιστος dlp πρωτοαγόρασα, δεν είναι κακό, μεγαλώνεις, αυξάνονται οι παραστάσεις και οι απαιτήσεις σου και ωριμάζεις.
Ναι, ναι...εγώ είμαι σε απίστευτη σύγχυση!! Που έγραψα ότι η ειρωνεία με το demo room αφορούσε εμένα?:guitarist:
Τα δυο παιδιά που έγραψαν αφορούσε.
Α, ώστε δεν γράφεις ασυναρτησίες? Οκ..
Από τη στιγμη που βρίσκεις ισάξιους τους δύο προβολείς είναι τουλάχιστον παράλογο να ακολουθήσεις "το τεράστιο μάρκετινγκ γύρο από τον 9200 έναντι του 7500", πολλώ δε μάλλον που ο 7500 είναι και δυόμιση κατοστάρικα φθηνότερος. Μην "ακολουθήσεις τη μάζα", πάρε τώρα τον "ισάξιο" και φθηνότερο 7500. Όσο για την "κινηματογραφίλα" που λες ότι έβγαζε ο 7500 σε σχέση με τον 9200, κάνεις ένα βασικό λάθος, θεωρείς κινηματογραφικό το πλέον αντικινηματογραφικό χαρακτηριστικό των κινηματογραφικών αιθουσών, δηλαδή τη έλλειψη μαύρου στις κόπιες των ταινιών που παίζουν, έλλειψη που δεν οφείλεται σε κάποια σκηνοθετική άποψη ή τεχνοτροπία με την οποία είναι γυρισμένη μια ταινία αλλά στις πολυπαιγμένες και ταλαιπωρημένες κόπιες που προβάλλονται και στην τεχνική αδυναμία των ίδιων των κινηματογράφων, οι οποίοι έχουν μηχανήματα προβολής σχεδόν αποκλειστικά dlp γιατί είναι φθηνότερα σε κόστος και συντήρηση, δηλαδη για εμπορικούς λόγους. Στο σπίτι σου όμως δεν υπάρχει λόγος να στερείσαι την σημαντικότερη παράμετρο της εικόνας, το μαύρο και συνεπώς το κοντράστ, χαρακτηρίζοντάς μάλιστα αυτή την έλλειψη ως "κινηματογραφίλα", ανάγοντάς την δηλαδή, όπως κάνουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, οι οπαδοί των dlp, σε προτέρημα.
Αυτό το ''μνημείο'' τι προτείνεις να το κάνουμε? Sticky?
Δεν φτάνει που παρεξήγησες τι ενοούσε ο άνθρωπος γράφοντας άλλα αντί άλλων, πας και σε θέματα που δεν κατέχεις. Για δείξε μου μισό ποστ ''οπαδού'' DLP που ανάγει την έλλειψη καλού μαύρου σε προτέρημα?
Μπλέκεις κόντραστ, μαύρα, κινηματογραφίλες, DLP, σινεμάδες, κόπιες και μετά εγώ έχω τις μύγες και τα κουνούπια. Για να μην πάω στο κορυφαίο
''ότι στο σπίτι σου όμως δεν υπάρχει λόγος να στερείσαι την σημαντικότερη παράμετρο της εικόνας, το μαύρο και συνεπώς το κοντράστ'' χωρίς καν να απασχολείσαι ή να ρωτήσεις σε τι χώρο θα παίζει, προφανώς, διότι αγνοείς πόσο ο χώρος επηρεάζει την ποιότητα εικόνας του όποιου προβολικού. Λες και άμα πάρει τον 9200 και τον βάλει στο κάτασπρο σαλόνι του με τους καθρέφτες και τα παράθυρα, θα βλέπει ή μάλλον δεν θα βλέπει τίποτα διότι όταν θα παίζει μαύρο ο Έπσονας θα έχει μαυρίσει το σύμπαν...
Όντως, δεν είναι κακό να ωριμάζεις μαθαίνοντας 5 πραγματάκια πάνω στην εικόνα και πως λειτουργεί αυτή, ακόμα ακόμα κάνοντας και λάθη. Τουλάχιστον έτσι θα αποφεύγεις τσιτάτα χωρίς καμμιά αξία τύπου οι DLP δεν έχουν μαύρο γι' αυτό είναι πιο ''κινηματογραφικοί''.
Αυτά είναι τα τεχνικά θέματα που δεν έθιξες καθόλου....
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Στην δικη μου ιδιοσιγκρασια, κουλτουρα, αρεσκεια μαλλον ταιριαζει περισσοτερο, η περισσοτερο κινηματογραφικη αισθηση που δινουν οι dlp.
Ομοίως!!
Σιγά μην απολογηθώ κιόλας επειδή μου αρέσει η DLP εικόνα και μάλιστα απέναντι σε αβάσιμα ''επιχειρήματα''.
Ο Νίκος (tegonik) σε διπλανό νήμα ανέβασε κάτι φωτογραφίες από τον ''δεινόσαυρο'' 8720 απέναντι στον JVC. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Ναι, είναι ημιφωτεινά τα πλάνα, ναι, μπορεί στα πολύ σκοτεινά ο 35άρης να κάνει αλοιφή τον 8720, όμως, αφ' ενός υπάρχουν και τέτοιες σκηνές στις ταινίες και αφ' ετέρου ο Μπενκ φοράει έναν φακό καραλφάδι που τα τρίτσιπα τον ονειρεύονται και προσφέρει μια απαράμιλλη ευκρίνεια έχοντας ένα εκατομμύριο λιγότερα πιξελάκια.