Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Ετοιμάσου να δείς περίεργα πράγματα :D ( εκτός και αν είναι μεμονωμένο θέμα στο κομμάτι του Αντρέα :D ).

Λοιπον απο περιεργεια πριν λιγο εκλεισα τα πατζουρια και δοκιμασα ολα τα παραπανω ανοιγοντας τον προβολεα.
Κατ'αρχας το max aperture ειναι στι 71 και οχι 75 οπως εχω προαναφερει.
Δευτερον, οτι αλλαγη κανουμε στα min/max πρεπει πρωτα να εχουμε απενεργοποιησει την δυναμικη ιριδα πριν μπουμε στο σερβις μενου για να αλλαξουμε τις τιμες. Μονο ετσι κραταει τις νεες τιμες.

Πανω σε αυτο που συζηταμε τωρα ως προς τις ρυθμισεις. Κατεβασα το max απο το 71 στο 67 και φυσικα η ρυθμιση παρεμεινε. Ομοιως οταν δοκιμασα και 8/67. Αρα πιθανολογω οτι δοκιμασατε να περασετε τις νεες τιμες χωρις να εχετε απενεργοποιησει πρωτα την δυναμικη ιριδα απο το εξωτερικο μενου.

Τωρα οσον αφορα ενα προχειρο τεστ που εκανα σε σκοτεινες σκηνες, σε συγκριση 12/71 και 8/67 δεν παρατηρησα κατι διαφορετικο στο blooming. Μιας και ο χωρος μου δεν ηταν θεοσκοτεινος και περνουσε και καποια ωρα μεχρι να δοκιμαζω να αλλαζω τις ρυθμισεις της ιριδας, ψιλο ξεχνουσα το στοπ καρε που ειχα, οποτε δεν μπορω να πω αν υπηρχε και καποια διαφορα στο δυναμικο κοντραστ της εικονας.
Τελος, η λογικη λεει οτι ειτε με 12/71, ειτε με 8/67, απο οσο επιβεβαιωσαν και τα ματια μου προχειρα, δεν υπαρχει καποια διαφορα στα χρωματα ως συμπεριφορα, αλλα μαλλον λογω του 8 (και οχι 12) θα εχουμε ενα κλικ καλυτερο μαυρο στις σκοτεινες.

Εχω μια αμυδρα εντυπωση οτι στο 8/67 η εικονα ισως ειχε και λιγοτερο blooming απο οσο στο 12/71, αλλα δεν μπορω να το πω με σιγουρια. Θα ελεγα ο Αντρεας να δοκιμασει να βαλει πρωτα το 12/71 (αφου πρωτα απενεργοποιησει την ιριδα) και υστερα να δει αν το αποτελεσμα του αρεσει. Υστερα ας δοκιμασει 8/67 για να δει (αν υπαρχουν) τις οποιες διαφορες τυχον εντοπισει. (τουλαχιστον στην σταθμη μαυρου)

Να θυμαστε παντα πριν τις οποιες αλλαγες στις τιμες της ιριδας, πρωτα την απενεργοποιουμε, υστερα αλλαζουμε τις τιμες και τελος την επανα ενεργοποιουμε.

Πάντα με απενεργοποιημένη την ίριδα ( Dynamic Black = OFF ) παίζαμε με τις τιμές της ίριδας στο service menu εξ' αρχής.
Η ίριδα πήγε στο on ( dynamic black ) αρκετά μετά το calibration και τα πειράματα με τα iris position & min/max levels @ service menu.

Γιαννη το εργοστασιακο max ειναι το 75. Θα τα επαναφερω στα εργοστασιακα 12/75 και θα κανω καποιες δοκιμες σε κλιπακια που δοκιμασα με τη βηματικη (11) να δω τι μου αρεσει περισσοτερο!

Παιδια δεν ξερω τι γινεται. Θυμομουν απο τον 7000 οτι ηταν στο 75. Τωρα που ανοιξα τον 7500 το ειδα στο 71.

Οσον αφορα το οτι περνουσατε τις ρυθμισεις με την ιριδα κλειστη ΑΛΛΑ δεν τις κραταγε οπως ειπε ο bill, δεν το καταλαβαινω τι συμβαινει. Εγω μολις τωρα δοκιμασα οπως ειπα να πειραξω και το max και το κρατησε μια χαρα οπως το Min. Αυτο που ξεχασα να κοιταξω ειναι μηπως οταν κλεισει ο προβολεας οταν ξανα ανοιξει το επαναφερει στην default, αλλα δεν νομιζω.

Μηπως γνωριζει κανεις, γιατι μετα το calibration μου μηδενισε ο προβολεας τις ωρες λειτουργιας του?

Απάντηση: Re: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Μηπως γνωριζει κανεις, γιατι μετα το calibration μου μηδενισε ο προβολεας τις ωρες λειτουργιας του?

Δεν μηδενιζονται οι ωρες με το calibration.
Ειτε απο το εξωτερικο μενου εγινε reset, ειτε απο το σερβις μενου.

Για να κάνεις το reset δεν ζητάει και confirmation για την εντολή ? ( και υπάρχει τέτοια εντολή στο menu ? )

Απάντηση: Re: Νέος στο χώρο της βιντεοπροβολής ζητώ τη βοήθεια σας!

Για να κάνεις το reset δεν ζητάει και confirmation για την εντολή ? ( και υπάρχει τέτοια εντολή στο menu ? )

Ναι σε ρωταει για επιβεβαιωση και εξω υπαρχει στο "διαμορφωση για προχωρημενους/ρυθμισεις λυχνιας".

Εσωτερικα στο σερβις μενου, ΑΝ θυμαμαι καλα, δεν ρωταει. Αν κανεις reset 'η factory reset νομιζω χανονται και οι ωρες. (καθως επισης και υστερα απο αναβαθμιση firmware).

Απο το παρακατω Link, μπορειτε να κατεβασετε το manual του προβολεα στα αγγλικα, καθως και στα ελληνικα.
Αναφερει μεταξυ αλλων ολες τις ρυθμισεις του μενου λεπτομερως. (οχι του service)

http://benq.gr/product/projector/w7500/downloads

Λες βρε Billy να πατησαμε κατα λαθος απο το service menu κανα reset και να μην το πρσεξαμε?? Μαλλον γτ απο μονο του λιγο δυσκολο μου φαινεται!!

Κατι τελευταιο που παρατηρησα σε χθεσινο πειραματισμο με την ιριδα.

Οσο αφορα το min & max. Μου επιτρεπει να πειραξω και τις δυο τιμες. Οποιαδηποτε αλλαγη κανω στο min (δλδ απο 10 που ηταν το πηγα στο 9) το κρατησε ακομα και μετα απο on/off στον προβολεα.
Τωρα, οποιαδηποτε αλλαγη στο max την κραταει κατα την διαρκεια της προβολης αλλα δεν την κραταει μετα απο on/off στον προβολεα (μου την γυριζει δλδ εκει που ηταν)
Αυτη τη στιγμη, εχω τα ριθμιστικα min/max 9/59. Σε αποπειρα να το κανω 9/72, μετα απο on/off μου το ξαναπηγε 9/59.

μπορω να πω οτι το max 59 μου αρεσει, καθως δε γίνονται μεγαλες αλλαγες στην φωτεινοτητα, και η ιριδα ειναι πολυ διακριτικη πλεον, αλλα μου κανει εντυπωση που κραταει το min και δεν κραταει το max.

Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι να πατήσαμε πουθενά reset.
Ακόμα και στην πρώτη καρτέλα του service menu αν πατήσεις στο reset σου βγάζει ερώτηση για επιβεβαίωση, λίγο δύσκολο να κάναμε καταλάθως και κλίκ στην επιλογή καθώς και στην επιβεβαίωση :p

Anyway :D

Με την ίριδα καρφωτή στο 10 μου άρεσε πολύ.
Πώς τον έχεις φέρει τώρα πρέπει να το δω :p
Ενδιαφέρον θα έχει να μετρήσουμε πάλι το calibration να δούμε τι επιπτώσεις έχουν φέρει οι αλλαγές αυτές :D