Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Ας γυρίσουμε στο θέμα του thread.

Τί κάνει κάποιος που δεν έχει δορυφορικό εξοπλισμό και θέλει να στήσει ένα σύστημα για να δει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε fta HD από Γερμανία, έχοντας στην άκρη του μυαλού του πιθανή μελλοντική συμβατότητα με το Connx Sat; Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι από τη στιγμή που στην αγορά δεν υπάρχει ακόμα δέκτης με CI Plus, η επιλογή δέκτη χωρίς καθόλου θύρα CI δεν είναι και τόσο κακή τελικά, αν κανείς στοχεύει να περιορίσει το κόστος. Ή μήπως με βάση παλαιότερες ανάλογες καταστάσεις είναι βάσιμη η άποψη ότι οι θύρες CI των υπαρχόντων δεκτών θα μετατραπούν σε CI Plus μέσω firmware των εταιρειών;

[Αν νομίζετε ότι είμαι off . . . side, να μεταφέρω το post στο thread που έχω ανοίξει σχετικά με δέκτη hd εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=60832 ]

Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

plz......Voreios, ας κάνουμε το χόμπι μας και μείνουμε σε αυτό μόνο. Κερνώ τσίπουρο....

Ρε παιδιά δίκιο έχετε φυσικά, αλλά αν ήσασταν και στην θέση μου, ειδικά όταν έγινε το μπαν, ειμαι σίγουρος ότι θα το βλέπατε αλλιώς το θέμα. Τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται αν τα σπρώξουμε κάτω απο το χαλί.
Το ιδεώδες θα ήταν ίσως να βρεθώ προσωπικά με τον Δημήτρη Ν. κάποια φορά που θα έρθω στην Θεσσαλονίκη και να τα πούμε απο κοντά. Δεν ειναι απαραίτητο ότι θα γίνουμε φίλοι, αλλά μπορούμε ίσως να βρούμε μιά φόρμουλα για να μην είμαστε εχθροί και να "ανεχόμαστε" ο ένας τον άλλο.
Σταματώ εδω...συνεχίζουμε στο θεμα του ΟΤΕ....

Τί κάνει κάποιος που δεν έχει δορυφορικό εξοπλισμό και θέλει να στήσει ένα σύστημα για να δει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε fta HD από Γερμανία, έχοντας στην άκρη του μυαλού του πιθανή μελλοντική συμβατότητα με το Connx Sat; Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι από τη στιγμή που στην αγορά δεν υπάρχει ακόμα δέκτης με CI Plus, η επιλογή δέκτη χωρίς καθόλου θύρα CI δεν είναι και τόσο κακή τελικά, αν κανείς στοχεύει να περιορίσει το κόστος. Ή μήπως με βάση παλαιότερες ανάλογες καταστάσεις είναι βάσιμη η άποψη ότι οι θύρες CI των υπαρχόντων δεκτών θα μετατραπούν σε CI Plus μέσω firmware των εταιρειών;

Μπορεις να κανεις 2 πραγματα,καταρχας,να παρεις εναν hd δεκτη και με ενα πιατο 1,20 κεντραριζμενο στις 19 μοιρες,εκει θα βρεις τα hd καναλια,και βαζεις και αλλο ενα lnb στον hellassat.ή να περιμενεις τον δεκτη του οτε,εσυ επιλεγεις.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Ρε παιδιά δίκιο έχετε φυσικά, αλλά αν ήσασταν και στην θέση μου, ειδικά όταν έγινε το μπαν, ειμαι σίγουρος ότι θα το βλέπατε αλλιώς το θέμα. Τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται αν τα σπρώξουμε κάτω απο το χαλί.
Το ιδεώδες θα ήταν ίσως να βρεθώ προσωπικά με τον Δημήτρη Ν. κάποια φορά που θα έρθω στην Θεσσαλονίκη και να τα πούμε απο κοντά. Δεν ειναι απαραίτητο ότι θα γίνουμε φίλοι, αλλά μπορούμε ίσως να βρούμε μιά φόρμουλα για να μην είμαστε εχθροί και να "ανεχόμαστε" ο ένας τον άλλο.
Σταματώ εδω...συνεχίζουμε στο θεμα του ΟΤΕ....

To θεμα ειναι να σταματησουν ολοι να ασχολουνται με αυτο το θεμα,αδικα/δικαια δεν ξερω,και αυτην την στιγμη σχεδον κανενας δεν ειναι και σε θεση να κρινει.Μην δωσει κανενας συνεχεια,κοινως,μην βαλει λαδι στην φωτια...

Μπορεις να κανεις 2 πραγματα,καταρχας,να παρεις εναν hd δεκτη και με ενα πιατο 1,20 κεντραριζμενο στις 19 μοιρες,εκει θα βρεις τα hd καναλια,και βαζεις και αλλο ενα lnb στον hellassat.

Να μια καλή ιδέα τι θα κανω το 2ο πιάτο Επειδή εχω ενα σταματημενο gibertini 1, 25 στον Hotbird λέω να βαλω κέντρο τις 19 μετά ενα στις 13 και ενα στις 10 για feeds και παρακεντρο στον hellas .Να ειμαι και ετοιμος αν βγαλει τη μοντουλα να παίξει στη 5090Η .Θα εχω καλή ληψη έτσι από Αθηνα ?

Ας γυρίσουμε στο θέμα του thread.

[Αν νομίζετε ότι είμαι off . . . side, να μεταφέρω το post στο thread που έχω ανοίξει σχετικά με δέκτη hd εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=60832 ]

Πιο πάνω έγραψα ότι πολλές εταιρείες θα αναβαθμίσουν τους δέκτες για να γίνουν συμβατοί με το πρότυπο CI+
Παντως, για μας σαν καταναλωτές το πρότυπο CI+ δεν φέρνει κάτι θετικό, εκτός του γεγονότος ότι μπορεί να γλιτώσουμε την αγορά ενός ιδιοκτησιακού δέκτη κακής ποιότητας. Αντίθετα με τις μοντούλες αυτές θα μπορει ο πάροχος να μας απαγορεύει (όταν θέλει) τις εγγραφές των προγραμμάτων

Να μια καλή ιδέα τι θα κανω το 2ο πιάτο Επειδή εχω ενα σταματημενο gibertini 1, 25 στον Hotbird λέω να βαλω κέντρο τις 19 μετά ενα στις 13 και ενα στις 10 για feeds και παρακεντρο στον hellas .Να ειμαι και ετοιμος αν βγαλει τη μοντουλα να παίξει στη 5090Η .Θα εχω καλή ληψη έτσι από Αθηνα ?
Ναι,ο hellas εχει τρομερα δυνατο σημα στην Ελλαδα,οποτε παρακεντρα.

@mouratos: PR του ΟΤΕ έκανε "το μεγάλο κεφάλι" που μετέφερε τις, αν όχι ψευδείς, τεχνολογικά άστοχες και ανενημέρωτες πληροφορίες στον zaras27. Ο zaras27 δεν κάνει ο ίδιος PR του ΟΤΕ, απλώς μετέφερε αυτά που του είπαν. Αν μπορεί κάποιος να εγκαλέσει τον zaras27 για κάτι, είναι γιατί δεν φίλτραρε την πληροφορία. Είναι προφανές σε όλους όσους έχουν λίγες γνώσεις με τα δορυφορικά πως αυτά που ισχυρίζεται "το μεγάλο κεφάλι" δεν ισχύουν. Μπέρδεψε τα 25 κανάλια σε dvb-s2/mpeg4 με HD. Μπέρδεψε επίσης το CI+ με το CI. CI module για NDS δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει. CI+ μπορεί να υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον, σίγουρα όχι με το launch. Οπότε, από τις 5 πληροφορίες που έδωσε "το μεγάλο κεφάλι" οι δύο είναι λάθος. Συνεπώς, η εγκυρότητα και των υπόλοιπων πληροφοριών τίθεται εν αμφιβόλω.

Μακάρι να υπάρχει κάποια στιγμή πακέτο 25 HD καναλιών με 15 ευρώ. Αλλά όταν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα δεν είναι αληθινό. Γι' αυτό, πριν αναμεταδώσουμε μία πληροφορία καλό είναι να την εξετάζουμε περισσότερο και να την αναλύουμε, για να μη κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε "παπαγαλάκια".

Μπορεις να κανεις 2 πραγματα,καταρχας,να παρεις εναν hd δεκτη και με ενα πιατο 1,20 κεντραριζμενο στις 19 μοιρες,εκει θα βρεις τα hd καναλια,και βαζεις και αλλο ενα lnb στον hellassat.ή να περιμενεις τον δεκτη του οτε,εσυ επιλεγεις.
Όσον αφορά στον δέκτη, το να περιμένω δεν με βολεύει, αφού οι όποιες οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Πάντως ευχαριστώ για την άμεση απάντηση τη δική σου και των υπόλοιπων φίλων.

Πιο πάνω έγραψα ότι πολλές εταιρείες θα αναβαθμίσουν τους δέκτες για να γίνουν συμβατοί με το πρότυπο CI+
Παντως, για μας σαν καταναλωτές το πρότυπο CI+ δεν φέρνει κάτι θετικό, εκτός του γεγονότος ότι μπορεί να γλιτώσουμε την αγορά ενός ιδιοκτησιακού δέκτη κακής ποιότητας. Αντίθετα με τις μοντούλες αυτές θα μπορει ο πάροχος να μας απαγορεύει (όταν θέλει) τις εγγραφές των προγραμμάτων

Αυτό που ρώτησα είναι αν έχει υπάρξει ανάλογη περίπτωση "αναβάθμισης", έτσι ώστε η πληροφορία που μας μετέφερες και για την οποία σε ευχαριστώ, μπορεί να τεκμηριωθεί επί τη βάσει της "προηγούμενης εμπειρίας". Πραγματικά δεν θέλω να σε αμφισβητήσω και αν υπάρχει πρόβλημα αποσύρω την ερώτηση.

και πως θα βλεπει μελλοντικα conx tv αν ισχυει αυτο που ειπαν καποιοι οτι θα ναι παντρεμενη η καρτα με τον δεκτη δεν θα μπορει

Παιδιά OK. Από τη στιγμή που τίποτα δεν είναι οριστικό, σκέφτομαι να ξεχάσω την περίπτωση μελλοντικής συμβατότητας με το Connx Sat. Με την γκαντεμιά που με δέρνει, κάθε φορά που επιλέγω κάτι με βάση το τί θα γίνει στο μέλλον, στο τέλος αποδεικνύεται ότι τζάμπα το παίδευα το πράγμα.
Μάλλον κλίνω προς τη λύση του οικονομικού hd δέκτη χωρίς CI, γιατί αν το "ανοίξω" το θέμα (από τεχνικής αλλά και οικονομικής απόψεως) με βλέπω να μένω στη γνωστή ποιότητα των ελληνικών κρατικών μεταδόσεων, ξέρετε να χάνεται η μπάλα και άλλα τέτοια . . .
Ευχαριστώ και πάλι.

Παιδιά OK. Από τη στιγμή που τίποτα δεν είναι οριστικό, σκέφτομαι να ξεχάσω την περίπτωση μελλοντικής συμβατότητας με το Connx Sat. Με την γκαντεμιά που με δέρνει, κάθε φορά που επιλέγω κάτι με βάση το τί θα γίνει στο μέλλον, στο τέλος αποδεικνύεται ότι τζάμπα το παίδευα το πράγμα.
Μάλλον κλίνω προς τη λύση του οικονομικού hd δέκτη χωρίς CI, γιατί αν το "ανοίξω" το θέμα (από τεχνικής αλλά και οικονομικής απόψεως) με βλέπω να μένω στη γνωστή ποιότητα των ελληνικών κρατικών μεταδόσεων, ξέρετε να χάνεται η μπάλα και άλλα τέτοια . . .
Ευχαριστώ και πάλι.

Καλά που το κατάλαβες..... :D

Επειδή κάποια πράγματα είναι ρευστά δεν μπορείς να προβλέψεις.

PR του ΟΤΕ έκανε "το μεγάλο κεφάλι" που μετέφερε τις, αν όχι ψευδείς, τεχνολογικά άστοχες και ανενημέρωτες πληροφορίες στον zaras27. Ο zaras27 δεν κάνει ο ίδιος PR του ΟΤΕ, απλώς μετέφερε αυτά που του είπαν. Αν μπορεί κάποιος να εγκαλέσει τον zaras27 για κάτι, είναι γιατί δεν φίλτραρε την πληροφορία. Είναι προφανές σε όλους όσους έχουν λίγες γνώσεις με τα δορυφορικά πως αυτά που ισχυρίζεται "το μεγάλο κεφάλι" δεν ισχύουν. Μπέρδεψε τα 25 κανάλια σε dvb-s2/mpeg4 με HD. Μπέρδεψε επίσης το CI+ με το CI. CI module για NDS δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει. CI+ μπορεί να υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον, σίγουρα όχι με το launch. Οπότε, από τις 5 πληροφορίες που έδωσε "το μεγάλο κεφάλι" οι δύο είναι λάθος. Συνεπώς, η εγκυρότητα και των υπόλοιπων πληροφοριών τίθεται εν αμφιβόλω.

Μακάρι να υπάρχει κάποια στιγμή πακέτο 25 HD καναλιών με 15 ευρώ. Αλλά όταν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα δεν είναι αληθινό. Γι' αυτό, πριν αναμεταδώσουμε μία πληροφορία καλό είναι να την εξετάζουμε περισσότερο και να την αναλύουμε, για να μη κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε "παπαγαλάκια".

Ακούγονται λογικά όλα αυτά αλλά για να κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου. Τα 25 HD κανάλια σίγουρα είναι πολλά ιδικά για αρχή.Αλλά και τα 25 sd κανάλια dvb-s2/mpeg4 δεν είναι λίγα; Ειδικός δεν είμαι αλλά φαντάζομαι όλοι οι αναμεταδότες του hellas sat 2 μπορούν να εκπέμψουν σε dvb-s2/mpeg4. Και από την στιγμή που ο ΟΤΕ αποφασίσει/αποφάσισε κάποια sd κανάλια να τα εκπέμψει σε dvb-s2/mpeg4 τότε δεν έχει νόημα να μην τα εκπέμψει όλα σε dvb-s2/mpeg4(όπως είπα ειδικός δεν είμαι,άμα κάνω κάπου λάθος διορθώστε με). Τα 25 sd κανάλια δεν είναι πολύ λίγα όταν η iptv έχει 47;

Όσο για την Ci+ στο αρχικό post ο ζάρας είπε: 4) Εχουν ζητησει και μοντούλες VideoGuard για να πουλανε μοντουλες παντρεμενες με το δεκτη.
Δεν είπε καν για Ci ή Ci+. Ακόμα και Ci να έλεγε μπορεί το "μεγάλο κεφάλι" να μην ήταν γνώστης των δορυφορικών, οπότε για αυτόν το Ci και Ci+ δεν έχει μεγάλη διαφορά(που αν κατάλαβα καλά γιατί και εγώ δεν είμαι γνώστης, στην πραγματικότητα δεν έχουν διαφορά,την ίδια δουλειά κάνουν απλά η Ci+ δεν hackarete).Επίσης δεν ανέφερε καν ότι θα κυκλοφορήσουν από το launch.

Την αλήθεια θα την μάθουμε σύντομα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Νέος tp για τον ΟΤΕ στον hellasat

Ακούγονται λογικά όλα αυτά αλλά για να κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου. Τα 25 HD κανάλια σίγουρα είναι πολλά ιδικά για αρχή.Αλλά και τα 25 sd κανάλια dvb-s2/mpeg4 δεν είναι λίγα; Ειδικός δεν είμαι αλλά φαντάζομαι όλοι οι αναμεταδότες του hellas sat 2 μπορούν να εκπέμψουν σε dvb-s2/mpeg4. Και από την στιγμή που ο ΟΤΕ αποφασίσει/αποφάσισε κάποια sd κανάλια να τα εκπέμψει σε dvb-s2/mpeg4 τότε δεν έχει νόημα να μην τα εκπέμψει όλα σε dvb-s2/mpeg4(όπως είπα ειδικός δεν είμαι,άμα κάνω κάπου λάθος διορθώστε με). Τα 25 sd κανάλια δεν είναι πολύ λίγα όταν η iptv έχει 47;

Όσο για την Ci+ στο αρχικό post ο ζάρας είπε: 4) Εχουν ζητησει και μοντούλες VideoGuard για να πουλανε μοντουλες παντρεμενες με το δεκτη.
Δεν είπε καν για Ci ή Ci+. Ακόμα και Ci να έλεγε μπορεί το "μεγάλο κεφάλι" να μην ήταν γνώστης των δορυφορικών, οπότε για αυτόν το Ci και Ci+ δεν έχει μεγάλη διαφορά(που αν κατάλαβα καλά γιατί και εγώ δεν είμαι γνώστης, στην πραγματικότητα δεν έχουν διαφορά,την ίδια δουλειά κάνουν απλά η Ci+ δεν hackarete).Επίσης δεν ανέφερε καν ότι θα κυκλοφορήσουν από το launch.

Την αλήθεια θα την μάθουμε σύντομα.

Πολυ σωστα,απο μια μικρη παρανοηση ξεκινησε ολοκληρο θεμα για το εαν θα υπαρξουν CI,εαν υπαρξουν θα το δουμε στο μελλον,καλο θα ειναι να εχουμε πληροφοριση πιο πριν αλλα σε καμια περιπτωση οτι και να ακουσουμε δεν ειναι σιγουρο.

Συμφωνα με το KoS αδειασε η συχνοτητα 12730V του DolceTV και τα καναλια μεταφερθηκαν αλλου. Για καντε σκαναρισμα οσοι μπορειτε ... :ernaehrung004:

Συμφωνα με το KoS αδειασε η συχνοτητα 12730V του DolceTV και τα καναλια μεταφερθηκαν αλλου. Για καντε σκαναρισμα οσοι μπορειτε ... :ernaehrung004:

όντως στην 12730 δεν μου εμφανίζει τίποτα και η κατάσταση στην 12729 είναι όπως φάινεται παρακάτω...

Attachments

• hellas.jpg
    hellas.jpg
    15.1 KB · Views: 29
Tα κανάλια της 12730 μοιράστηκαν στις 12647 , 12565 ,12598 και 12688 , ενώ στην 12730 ανέβηκαν 5 κανάλια HBO HD Sport.tv HD , Prot tv HD ,TVR HD και Discovery HD σε κωδικοποίηση Videoguard

Πολύ σωστά, γύρισε σε DVB-S2 και έχουμε πλέον και αρκετά HD κανάλια...

attachment.php

Attachments

• 12729V.jpg
    12729V.jpg
    110.7 KB · Views: 111
Μετράτε πόσα HD να δούμε πόσα θα βγουν !!!!!!! :D

Πλάκα κάνω, μην το πάρετε στα σοβαρά. :D