Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση και μάλιστα στο επίσημα χείλη. Αν αρκετοί συμφωνήσουν να κάνουν νέα συνδρομή με την αυξημένη τιμή σημαίνει ότι η αγορά είναι διατεθειμένη να καταπιεί αύξηση.
 
Απαράδεκτα πειράματα σε περιβάλλον production. Τους τιμά κατ εμέ το ότι δεν πήγαν να το αποσιωπήσουν, παρ αυτά παραμένει απαράκδεκτη πρακτική.
 
Γιατί βρε σεις; Ποια η διαφορά από το να έκαναν ένα ερωτηματολόγιο "πόσο είσαστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για την υπηρεσία;"
 
Κυρίως το ότι δημιουργείς σύγχιση στους πελάτες, αποτρεπτικός παράγοντας για να εγγραφεί κανείς κοκ.
 
Παιδιά δείτε προς τα κάτω στο update.
http://www.techgear.gr/netflix-ellada-times-135447/1

εχει αναφερθει και πιο πανω η..μπαρουφα του τεστ.
ειναι θεμα χρονου να τσιμπησουν τις τιμες προς τ`απανω και προφανως ειναι αυτο το ενα ευρω+,που αναφερεται ως τεστ.
 
Έχω την εντύπωση ότι μεγάλο μέρος του υλικού τους πλέον στεγάζεται σε server στην Ελλάδα πλέον. Αρχικά το παρατήρησα όταν πλέον η αναπαραγωγή γίνεται σχεδόν άμεσα σε 1080p και full bitrate και δεν καθυστερεί τα λίγα δευτερόλεπτα που έκανε πριν.
Σχεδόν το σιγουρεψα όταν έκανα το check network μέσα από την εφαρμογή (Android) και έφτασε τα 40mbps, όσο περίπου δίνει το powerline μου στο mibox. Οσο καιρό το είχα (περίπου χρόνο) δεν είχε ξεπεράσει τα 16-18mbps.
Επαναλαμβάνω μιλάω πάντα για το network check της εφαρμογής του netflix και όχι speedtest από το μηχάνημα. Όποιος έχει χρόνο ας κάνει μια δοκιμή να το διασταυρωσουμε.
Έχω vdsl 50αρα του ΟΤΕ. Έχει σημασία γιατί αν δεν έχει κεντρικό σερβερ μπορεί να έχει δώσει 2/3 φέτες με το πιο δημοφιλές υλικό στον παροχο.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Έχεις δίκιο, έχει φτάσει τα 38Mbps μέσα από την εφαρμογή του Netflix στο minix


Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
 
H Netflix χρησιμοποιεί την πλατφόρμα amazon web services η οποία έχει πολλαπλά σημεία παρουσίας ανά τον κόσμο. Οι edge server της, στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιούνται και ως ''cache servers'' των παρόχων. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια. Έστω πως η σειρά που θέλεις να δεις είναι αποθηκευμένη στις ΗΠΑ ενώ εσύ είσαι στην Ελλάδα. Θα ψάξει το Netflix ποια είναι η συντομότερη διαδρομή στην τοποθεσία σου που έχει παρουσία και θα αποθηκεύσει προσωρινά το επεισόδιο σε αυτό το datacenter, σε ένα server αυτού. Αυτό ονομάζεται CDN, Content Delivery Network και το χρησιμοποιούν όλες οι μεγάλες εταιρίες του χώρου, Microsoft, Google etc.

Αφού έχεις ΟΤΕ, οπουδήποτε στην Ευρώπη λόγω OTEGlobe και σε οποιονδήποτε διεθνή προορισμό λόγω Telia Carrier θα έχεις το μέγιστο της γραμμής σου εφόσον δεν υπάρχει κάποια σοβαρή βλάβη. Ωστόσο, αυτό που περιγράφεις ονομάζεται TCP Slow Start. Αυτή η τεχνική χρησμοποιείται στους προορισμούς μακριά από εσένα λόγω του ότι δεν γνωρίζει τη χωρητικότητα του δικτύου και πιθανή μετάδοση σε πλήρη ταχύτητα θα οδηγούσε σε packet loss. Το Netflix όπως και οι περισσότερες VoD υπηρεσίες, δημιουργούν spikes στο δίκτυο, δηλαδή περιόδους που απαιτούν μεγάλη ταχύτητα σε μικρό χρονικό διάστημα ώστε να χτίσουν το buffer τους. Εάν είναι μακρυά, απλά δεν έχεις το TCP Slow Start συνεπώς η απόκριση είναι καλύτερη, δεν διαφοροποιείται η μέγιστη επιτεύξιμη ταχύτητα, εκτός και εάν υπάρχει πρόβλημα με τη διασύνδεση του παρόχου.
 
Last edited:
Η Netflix από όσο βλέπω ξεκίνησε να χρησιμοποιεί εκτός από το AWS και Akamai CDNs. Η Akamai είναι μέσα στους περισσότερους αν όχι όλους τους παρόχους, προφανώς και θα δείτε σαφή βελτίωση.
 
Γενικά πέφτει μια κοροϊδία στην μετατροπή dolars σε euro που το παρακάνουν οι διάφορες εταιρίες στο net, ενώ αντίθετα αν κάτι έχει 11.99$ στην Αμερική τότε και στην Ευρώπη έχει 11.99 ευρώ χωρίς καμία μετατροπή
Π.χ. το Paypal τσιμπάει την μετατροπή κι αντί 31 δολάρια τα βγάζει 32.21. Οι άλλοι απλά σου λένε όσα δολάρια είναι τόσα και ευρώ (Netflix κλπ usa companies)
Αυτό έλλειπε να το κάνουν 13.99 ευρώ - 11.99 dollars to euros = 9.63
yP3QVds.jpg
 
οσοι εχετε wind παροχο και εχετε το πακετο με 4Κ,εχετε παρατηρησει καποιο προβλημα στις αναλυσεις/bitrate που κλειδωνετε?

ειμαι στη φαση για νεο συμβολαιο με wind 50/5, και διαβαζα για πιθανο traffic shaping απο wind...
 
Ρε παιδιά, και 13 ευρώ να έχει.... στην Ελλαδίτσα μας ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ δίνει τόσο καινούργιο και premium περιεχόμενο και, μάλιστα, σεβόμενο το κοινό στη χώρας, προσφέροντας σε κάθε τι (ακόμη και τα πρώτης παγκόσμιας προβολής) ελληνικούς υπότιτλους.

H NOVA ήδη έχει τελειώσει (ένα μπάσκετ της έμεινε) ενώ ο ΟΤΕ δίνει αθλητικά αλλά ΚΑΘΟΛΟΥ ταινίες και σειρές ελάχιστες, ενώ ζητάει τουλάχιστον τα 3πλάσια...

Δεν έχω καμία σχέση με τους νεφλιξάδες, αλλά μάτια έχω και βλέπω και καταλαβαίνω.

Το μόνο μου παράπονο είναι το ελάχιστο μεταγλωττισμένο υλικό, κυρίως το παιδικό. Τουλάχιστον αυξάνεται κατά 5 τίτλους μίνιμουμ κάθε μήνα, εδώ και μερικούς μήνες.
 
Κοιτα, για τον Ελληνα οπου τις εβλεπε τις σειρες και ταινιουλες του με τη γνωστη μεθοδο, το νετφλιξ δυστυχως συγκρινομενο στην ποικιλια, ειναι ακομη φτωχο.
Αν ανηκεις στην κατηγορια "βλεπω μια ταινια το μηνα" και "τελειωνω μια σεζον σειρας σε δυο μηνες", τοτε ενδεχομενως δεν εχεις οτι Ο'τι κυκλοφορει μεχρι σημερα, οποτε τμημα απο αυτα οπου υπαρχουν στο netflix δεν θα τα εχεις δει. Και μεχρι να τα δεις, ισως το νετφλιξ κανει γρηγορες ανανεωσεις υλικου για να σου παρεχει.

Μιας και το δοκιμασα τον προηγουμενο μηνα, παρατηρησα πως εψαχνα με το κυαλι να βρω κατι να δω.
Απο ταινιες ελαχιστες (συγκριτικα με τις πειρατικες μεθοδους) και σειρες οπου δεν ειχα δει μονο αυτες που...δεν θα τις ειχα δει ουτως ή αλλως λογω αδιαφορης προς εμε θεματολογιας.
Οποτε ακομα κι αν εκανα συνδρομη, μετα απο 1-2 μηνες (max) θα ειχα δει ολα οσα μου ειχαν διαφυγει και τα ειχε το Netflix.

Οποτε το μεγαλυτερο μειον του ειναι η ποικιλια θεωρω, σε ολα τα αλλα μου αρεσει.
Αν καποιος ανηκει στην κατηγορια "βλεπω που και που καμια ταινια/σειρα" και βρει υλικο που δεν ειχε δει και δεν ασχολουνταν με torrents, streaming, popcorn time κλπ τοτε ναι αξιζει. Ισως και μελλοντικα να γκαζωσει κι αλλο σε ποικιλια.

Αυτο οπου καποιοι εβλεπαν το αμερικανικο νετφλιξ με πατεντα (οπου το περιεχομενο ηταν μεγαλυτερο) να φανταστω οτι δεν ισχυει πλεον. ?
Κι αν ισχυει, να υποθεσω πως το εξτρα υλικο του αμερικανικου, προφανως δεν θα εχει ελληνικους υποτιτλους. ?
 
Οποιανου εχει περασει στο DNA του, το "βλεπω οτι θελω τζαμπα" δεν μπορει να ικανοποιηθει απο το netflix. Και αν πουμε πως ειναι και ο #βλεπω_τα_παντα_ολα_ 12_ ωρες_την_μερα_ακομα_και_σε_SD, τοτε τι να του πει το netflix και το καθε netflix. 10-12 ευρω τον μηνα ειναι απειρα αν δεν βλεπει οτι θελει
 
Dna ξε dna, αν ηδη εχει δει τα παντα ολα απο οτι εχει κυκλοφορησει μεχρι τωρα, πιστευω οτι το νετφλιξ δεν θα τον ικανοποιησει με τις νεες προσθηκες που βαζει. Δεν θα φτασουν να του γεμισουν τον τηλεοπτικο χρονο που αυτος θελει αν βλεπει καθε μερα 2-3-4 ωρες υλικο.

Δεν ξερω ομως αν επειδη το νετφλιξ ειναι σχετικα νεο, γκαζωσει σε τετοιο σημειο απο αποψη επενδυσης, οπου η γκαμα του θα μεγαλωνει πολυ γρηγορα με τον καιρο.
Η αισθηση μου ειναι οτι αυτο κανει. Επενδυει σε νεο υλικο οσο μπορει.
Καποιον ο οποιος ξοδευει αρκετες ωρες στην tv δεν θα ελεγα οτι σημερα τον υπερκαλυπτει.
Εναν πιο νορμαλ τηλεθεατη ισως ναι, ειδικα στο προσεχες μελλον οπως πανε τα πραγματα.
 
Eγώ μετά από το δοκιμαστικό μήνα συνέχισα και με πλρωμή .
Το συνέχισα καθαρά για το 4Κ , μιας και θέλω να βλέπω σειρές με την καλύτερη ποιότητα εικόνας .Πολλές φορές κατέβαζα εκδόσεις επεισοδίων σειρών που δεν έβγαιναν ελληνικοί υπότιτλοι και τους συγχρόνιζα εγώ με όποιον υπότιτλο ταίριαζε πιο πολύ .
Στα θετικά του Netflix καλή σχετικά ποιότητα εικόνας στα HD σειρές και καλός ήχος .Στις 4Κ σειρές δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε η ποιότητα εικόνας για 4Κ .Η TV μου δεν έχει HDR ,δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος που δεν το ευχαριστιέμαι το 4Κ.
Τις πιο καλές σειρές που έχει το Netflix τις έχω δει ,υπάρχουν κάποιες λίγες καλές σειρές (με πολλές σεζόν) που δεν έχω δει .Μετά το 4Κ αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που συνεχίζω στο Netflix .
Ένας ακόμη λόγος που συνεχίζω στο Netflix είναι ότι έχει κάποιες αγαπημένες σειρές που έχω δει ,αλλά κάποια στιγμή μπορεί να θελήσω να ξαναδώ κάποιο επεισόδιο, όπως να δω κάποιο επεισόδιο και από κάποιες νέες σειρές (που δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να το κατεβάσω ) για να δω τι παίζει με αυτές τις σειρές .

Τι θα ήθελα από το Netflix.
Στις περισσότερες σειρές έχουν δικό τους τίτλο στα ελληνικά (σε ελάχιστες έχει και τον ξένο) και μερικές φορές (μέσα στην πληθώρα των νέων σειρών) δεν ξέρεις ποια σειρά είναι .
Ακόμη έχουν δική τους αξιολόγηση με % , που δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη και δεν έχουν μια αναφορά στη βαθμολογία του imdb.
Ακόμη έχουν σειρές από άλλα δίκτυα , σε κάποιες βάζουν τους υπότιτλους γρήγορα (πριν ή περίπου μαζί με τα ελληνικά σάιτ για υπότιτλους ) , σε κάποιες όμως σειρές είναι μια, δυο σεζόν πίσω σε σχέση με τα καινούργια επεισόδια .
 
Έχω τη εντύπωση ότι αυτό που λες "δικιά τους αξιολόγηση" δεν είναι αυτό αλλά κατά πόσο,βασει των likes σου, θα σου αρέσει η ταινία ήσειρα