Έχεις δίκιο όσο αφορά το πως το έγραψα.Έχω τη εντύπωση ότι αυτό που λες "δικιά τους αξιολόγηση" δεν είναι αυτό αλλά κατά πόσο,βασει των likes σου, θα σου αρέσει η ταινία ήσειρα
Ρε παιδια γίνεται να υπάρχουν σειρές που παιζουν μονο στο εξωτερικό και οχι εδω?
Για παράδειγμα το " the big bang theory" και το "modern family" το παίζει σε φιλο στην Γαλλία αλλα εμενα εδω δεν το βγάζει στην αναζήτηση!
Προφανώς, αν τα δικαιώματα για την Ελλάδα τα έχει κάποιος άλλος, πχ νόβα, δεν θα είναι διαθέσιμα στο Netflix, όπως και κάποιες σειρές που δεν θα έχει τα δικαιώματα για την Γαλλία δεν θα είναι διαθέσιμα για το φίλο σου αλλά μπορεί να είναι διαθέσιμα για σένα
Δεν νομίζω ότι μας αντιμετωπίζουν σαν ιθαγενείς. Μας αντιμετωπίζουν ως ακριβώς αυτό που είμαστε, μια "κουτσουλια" (σε επίπεδο αριθμού πελατών) και δεν έχουν ασχοληθεί να δουν τις ιδιαιτερότητες της αγοράς.
Αναφερεσαι στο netflix λες και ειναι utility. Δεν ειναι ουτε ρευμα, ουτε νερο, ουτε καν προσβαση στο νετ (που καποιοι θεωρουν ως αναφαιρετο δικαιωμα). Η εταιρεια εχει κανει μια επιλογη, (σχεδον) ιδιες τιμες παγκοσμια και οποιος γουσταρει. Ετσι και αλλιως η πλειοψηφια των συνδρομητων τους ειναι αμερικη/καναδα. Απο ευρωπη μονο οι μεγαλυτερες και πλουσιοτερες χωρες θα τους ενδιαφερουν και απο εκει και περα "οτι πιασουν". Ενας τροπος να καταλαβεις ποιοι τους ενδιαφερουν ειναι πολυ απλα να δεις που εχουν δωσει χρηματα για τοπικες παραγωγες. Η ελλαδα δεν ειναι μια απο αυτες τις χωρες.
Ειμαστε 10εκ ανθρωποι σε σχετικα δυσκολη οικονομικη κατασταση. Σκεψου απο αυτα τα 10εκ ποσο "νοικοκυρια" υπαρχουν αφου συνηθως ειναι 1 λογαριασμος/household. Ποσοι εχουν ευρυζωνικη συνδεση; Ποσοι ξερουν τι ειναι το νετφλιχ; ποσοι εχουν εξοπλισμο ωστε να παιζει νετφλιξ; ποσοι ειναι σε ηλικιες που θα τους ενδιεφερε το περιεχομενο του νετφλιξ;ποσοι εχουν πιστωτικη καρτα ή γενικα τροπο να πληρωσουν το νετφλιξ; ποσοι εχουν τις τεχνολογικες ικανοτητες να δημιουργησουν λογαριασμο στο νετφλιξ; και πολυυυυ τελος, ποσοι ειναι διατεθειμενοι να δωσουν τα χρηματα στο νετφλιξ σε μηνιαια βαση.
Αν μιλαμε για πανω απο 20-30.000 λογαριασμους θα μου εκανε φοβερη εντυπωση!
Οσο για την αιγυπτο που ανεφερες, ειναι κοντα 100εκ πληθυσμος. Τα τοπ 10εκ οικονομικης δυνατοτητας μην σου κανει εντυπωση αν ειναι πολυ κοντα σε εσενα και εμενα ή μηπως εχουν και πιο πολλα χρηματα!
Το ότι πληρώνουμε 10 στην Ελλάδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έπρεπε να πληρώνουμε λιγότερα επειδή και ο γάλλος δίνει τα ίδια.
Σκέψου την αγορά αυτών των χωρών και δες την δικιά μας.
Η μια χωρα μπορεί να έχει 500 χιλιαδες και εμείς με το ζόρι 25 χιλιάδες συνδρομητές.
Ο γάλλος βλέποντας αυτή την εικόνα θα μπορούσε να πει πως τον ρίχνει η Netflix αφού με 10 φορές μεγαλύτερο όγκο συνδρομητών πληρώνει τα ίδια.
Στην θέση του γάλλου με αυτήν την εικόνα θα παραπονιόμουν για τα χρήματα που δίνω και θα ζητούσα μειώσεις.
Η νετφλιξ θεωρώ πως η οικονομική της λογική βασίζεται στο Γενικό σύνολο και όχι στον πληθυσμό συνδρομητών κάθε χώρας.
Τα πολλά 10ευρώ του γάλλου γερμανού και αμερικανού είναι ικανά να συντηρήσουν τα λίγα δεκαευρα των συνδρομών μικρών χωρών.
Σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε ποσό πληρωμής εφάμιλλο με αυτά των ελληνικών συνδρομητικών καναλιών δηλαδή από 30 και πανω.
Και μην ξεχνάμε και κάτι άλλο.
Η νετφλιξ δεν είναι απλώς μια υπηρεσία μου μεταδίδει προϊόν άλλων παραγωγών όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των συνδρομητικών καναλιών.
Είναι παραγωγός και η ίδια.
Μην ξεχνάμε πως το μοντέλο Netflix έχει και εξαιρετικά μεγάλα δικτυακά κόστη, με το κόστος του να δει HD κάποιος στην Ινδία να είναι υπερπολλαπλάσιο από το κόστος του να δει στην Ελλάδα ή τη Γερμανία. Συνεπώς, η ''flat'' τιμολογιακή πολιτική, εξυπηρετεί αυτές τις άνισες από πλευράς εξόδων αγορές. Επίσης, δεν αλλάζουν τα κόστη δικαιωμάτων τα οποία συνήθως είναι ανά προβολή, ανά χώρα. Συνεπώς, για τα ίδια ή και μεγαλύτερα έξοδα να συμπιέσει το κέρδος της απο άλλες αγορές ώστε να έχει όλος ο πληθυσμός ισότιμη πρόσβαση, προφανώς και δεν γίνεται.
Επίσης φανταστείτε το τι θα παγαποντιά θα γινόταν σε μη ενιαία τιμολογιακή πολιτική, με τους κατοίκους της ''πλούσιας Ελλάδας'' να θέλουν να πάρουν το Netflix σε τιμές Αιγύπτου.
Παντως το ποσοστο των θεατων που βλεπουν μεσω browser πρεπει να ειναι απειροελαχιστο. Πλεον εχουν νετφλιξ και οι τοστιερες..
Ας το ξεκλειδώσουν τότε, είμαστε ένα μικρό ποσοστό, τι νόημα έχει να το κρατάνε κλειδωμένο;
Πάντως στη τηλεόραση βλέπω μέσω browser, έχω HTPC.
Τον φούρνο μου δεν τον αλλάζω για καμία τοστιέρα![]()
Παντως το ποσοστο των θεατων που βλεπουν μεσω browser πρεπει να ειναι απειροελαχιστο. Πλεον εχουν νετφλιξ και οι τοστιερες..
Καλοψημμενα κριτσινιστα σαντουιτσακια ενώ παίζει expanseγια πες, εντυπώσεις;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.