Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Και εγώ σήμερα πλήρωσα με την παλαιά τιμή, στα 11,99...

Sent from my iPad using Tapatalk
Είχαν πει 27/6 για τους παλιούς συνδρομητές και προφανώς επειδή δεν έχουν στείλει τα απαραίτητα ενημερωτικά email δεν τα έχουν αυξήσει σε εμάς ακόμα

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν διαφωνώ σε όλα αυτά που λέτε .
Και εγώ γουστάρω υποτίθεται το πρότυπο το αρχικό σήμα αλλά για πείτε μου ακόμη και αν αυτό λέγεται ήχος ....Θα πρέπει να κατηγορήσουμε τις εταιρίες Denon-Marantz που χρησιμοποιούν το all 32 ,την Yamaha με το enhancer και το HD3 να καταβάλουν δηλαδή προσπάθειες για το συμπιεσμένο αρχείο να το επεξεργάζονται για να ακούγεται ασυμπίεστο και το καταφέρνουν σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιρετικά .

Εντάξει και εγώ μεγάλωσα από την εποχή του SD -DVD αλλά θεωρώ ότι κάθε εποχή είναι διαφορετική ...το streaming σαφέστατα και θα μας απασχολήσει όχι μόνο λόγω ικανότητας server αλλά υλοποίησης hardware και software.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι τυχαίες είναι το αρχικό σήμα σε συνδρομή 1080 HD χωρίς δηλαδή καμία επεξεργασία .
VS συνδρομή με 1080 HD με επεξεργασία (Dolby vision-HDR) με φόντο άσπρα παράθυρα το υλικό είναι παλιό ταινία του 1999 πριν 20 χρόνια δηλαδή .
Τα συμπεράσματα δικά σας .

Attachments

• FF6797B3-5197-4DFB-9AD0-B507008F8474.jpg
    FF6797B3-5197-4DFB-9AD0-B507008F8474.jpg
    176.5 KB · Views: 200
  • A552D0C8-7274-42FC-9ADA-F6C6470B84D7.jpg
    A552D0C8-7274-42FC-9ADA-F6C6470B84D7.jpg
    173.5 KB · Views: 199
  • 6EB5E41E-EE94-4238-95C6-0B33F146768D.jpg
    6EB5E41E-EE94-4238-95C6-0B33F146768D.jpg
    106.7 KB · Views: 198
  • AD017593-DD1E-46C4-9286-E563040719EA.jpg
    AD017593-DD1E-46C4-9286-E563040719EA.jpg
    113.9 KB · Views: 198
  • EE6F7594-6068-404A-A286-A5E1C06A7463.jpg
    EE6F7594-6068-404A-A286-A5E1C06A7463.jpg
    172.1 KB · Views: 198
  • 1BA939D1-ABA9-4203-91A2-134DD14203CE.jpg
    1BA939D1-ABA9-4203-91A2-134DD14203CE.jpg
    135.9 KB · Views: 198
  • EDAE80C4-0DB5-4D64-9421-FA8324237107.jpg
    EDAE80C4-0DB5-4D64-9421-FA8324237107.jpg
    159.7 KB · Views: 200
παναϊαμ!!! που να έβλεπε ο Γιάν τι έχουν κάνει στην ταινία του!!!

Φιλε αυτό που βλέπεις δεν εχει καμία σχέση με την ωραία-ζεστή εικόνα που εχει το αρχικό film. Μην το κανεις αυτό.
Μεχρι και τα παράθυρα φωσφορίζουν λες και τα εχουν τυλίξει με ledοταινίες! Επισης εχεις χάσει σχεδον ολη την πληροφορία στα deep-blacks (πχ πορτα κατω δεξια)

ps. κάπως έτσι πρέπει να φαίνεται

dzQekxO.jpg

Re: Απάντηση: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

παναϊαμ!!! που να έβλεπε ο Γιάν τι έχουν κάνει στην ταινία του!!!

Φιλε αυτό που βλέπεις δεν εχει καμία σχέση με την ωραία-ζεστή εικόνα που εχει το αρχικό film. Μην το κανεις αυτό.
Μεχρι και τα παράθυρα φωσφορίζουν λες και τα εχουν τυλίξει με ledοταινίες! Επισης εχεις χάσει σχεδον ολη την πληροφορία στα deep-blacks (πχ πορτα κατω δεξια)

ps. κάπως έτσι πρέπει να φαίνεται

dzQekxO.jpg
Πραγματικός βιασμός της εικόνας. Όσο αφορα το ledοταινια το πιο ευφάνταστο αλλά και σωστό σχόλιο που έχω διαβάσει εδώ και καιρό.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άντε πήγαμε πιο πέρα στον χρόνο της ταινίας 1.51 39
Εδώ έχουμε περισσότερη πληροφορία .
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από κινητό του 2014 και αδικεί την εικόνα (λεπτομέρειες )
Να φωσφοριζούν πάντως παράθυρα δεν υφίσταται .
Netflix με συνδρομή 1080HD.

Attachments

• A9E5A45C-FBD7-4F5C-8AF7-DC7276339B59.jpg
    A9E5A45C-FBD7-4F5C-8AF7-DC7276339B59.jpg
    152.8 KB · Views: 154
  • 7D57E841-D1EC-4AB8-9258-C9D1E13D5A8E.jpg
    7D57E841-D1EC-4AB8-9258-C9D1E13D5A8E.jpg
    153.6 KB · Views: 154
  • 8E13028E-E13A-4C9C-91AC-F732B70A3919.jpg
    8E13028E-E13A-4C9C-91AC-F732B70A3919.jpg
    102.7 KB · Views: 154
Εχω την εντυπωση οτι αυτο το "dolby vision " της κονσολας, ειναι κατι σαν dynamic contrast, dynamic black, dynamic color, dynamic sharpness και ολα αυτα μαζι.

Πανω κατω οτι κανει μια tv αν την γυρισεις σε mode "ζωντανο" "δυναμικο". "Vivid" κλπ

Για παιχνιδια και αθλητικα ισως να ταιριαζει ως αισθητικη, αλλα σε ταινιες....ειναι αυτο που ελεγα. Περι ορεξεως.

Εχω την εντυπωση οτι αυτο το "dolby vision " της κονσολας, ειναι κατι σαν dynamic contrast, dynamic black, dynamic color, dynamic sharpness και ολα αυτα μαζι.

Πανω κατω οτι κανει μια tv αν την γυρισεις σε mode "ζωντανο" "δυναμικο". "Vivid" κλπ

Για παιχνιδια και αθλητικα ισως να ταιριαζει ως αισθητικη, αλλα σε ταινιες....ειναι αυτο που ελεγα. Περι ορεξεως.
Ακριβώς
Η διαφορά είναι πως όλα αυτά όπως και τα παραπάνω που ανεφερα για τις μετατροπές που κάνει ένας ενισχυτης η μια τηλεόραση από 2D σε 3D τα κάνει δίνοντάς σου την επιλογή.
Δεν σου λέει πως αυτό είναι σωστό και πως ότι και αν βλέπεις ότι και αν ακούς αυτός είναι ο τρόπος.
Δεν είναι χαζοί
Γνωρίζουν πως πρόκειται για μαιμουδιες που λιγος κόσμος θα χρησιμοποιήσει.
Το σίγουρο πάντως είναι πως όσοι ασχολούνται λίγο παραπάνω με εικόνα και ήχο και ζητάνε το αυθεντικό δεν σκέφτονται καν να ασχοληθούν με τέτοια παιχνίδια.

Σωστά ...Αν όμως πειράξεις τις υπόλοιπες ρυθμίσεις (τώρα είναι εργοστασιακές ) στην TV
Το φέρνεις εκεί που πρέπει (περί ορέξεως )
Αυτό όμως που ήθελα να αναδείξω είναι ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα αν και εφόσον επιλέξεις το Dolby vision -HDR σε συνδρομή 1080 HD.
Βέβαια τα πράγματα είναι καλύτερα αν επιλέξεις την συνδρομή 4K ειδικά εκεί που υπάρχει πραγματική πληροφορία σε Dolby vision .
Εντάξει είναι και το λεγόμενο bitrade.

Ενταξει, παιζοντας σε αυτο το "dolby vision" μπορει ο καθενας να βαλει μερικα patterns για να δοκιμασει και να δει τις αλλαγες στην εικονα.

Τις διαβαθμισεις σε ενα grayscale steps. Αν κλιπαρουν τα χρωματα με ενα color clipping, καθως και ενα color steps.
Τη σταθμη μαυρου με ενα black clipping, το λευκο με ενα white clipping. Για τυχον artifacts με ενα sharpness & overscan. κλπ

Δεν ξερω ποσο ευθυνεται και η καμερα του κινητου για αυτη την εικονα. Παντως οι διαβαθμισεις φαινονται ιδιαιτερα πειραγμενες.

Εντάξει είναι και το λεγόμενο bitrade.

bitrate λέγεται. Τόσο καιρό λάθος το βλέπω

Μακη, αυτο το πειραγμα με δυναμικο κοντραςτ υπηρχε απο ανεκαθεν. Και ηταν ενας τροπος για να δινει την ψευδαισθηση σε μια lcd οτι ανεβηκε η αντιθεση της και βαθυνε το μαυρο της.
Φυσικα θυσιαζοταν οι διαβαθμισεις ψηλα και χαμηλα για να το πετυχει. Και στην ουσια πετυχαινει μια ψευδαισθηση.
Κρασαρει το μαυρο αλλα...δεν βαθαινει. Απλα βλεπεις περισσοτερο φωτεινο μαυρο στην lcd σε επιφανεια.
Δεν φωτιζει παραπανω το λευκο σε σταθμη για να ανεβασει αντιθεση. Απλα τερματιζει και 3-4 σκαλοπατια στα ψηλα ire και τα κανει ολα ασπρα.

Μπορει αυτη η εικονα σε καποιες lcd να εδιναν την ψευαισθηση της καλυτερης αντιθεσης. (Στην ουσια μιλαμε για καταστροφη εικονας)
Αλλα εσυ εχεις OLED. Εχεις ηδη απολυτο μαυρο και απειρη αντιθεση. Με το να ενεργοποιεις καποια λειτουργια τετοιου τυπου, απλα χαλας την εικονα.

Δυο πραγματα χρειαζεσαι για σωστη εικονα:
Καλιμπραρισμα και καλογυρισμενο υλικο.
Οσο καλυτερα θα ειναι αυτα τα δυο, τοσο θα πλησιαζεις στο ιδανικο.

Διαφωνω με το να εχεις ενεργοποιημενο το "dolby vision" του xbox.
Γιατι αν οντως οπως στη φωτο πειραζει τοσο πολυ τις διαβαθμισεις....αυτες χανονται
Υστερα οτι και να ρυθμισεις στην tv, το xbox εχει εξαφανισει την διαβαθμιση στην πληροφορια.
Αν τσιτωσεις π.χ. και την οξυτητα, θα εμφανιστουν τεχνουργηματα. Μετα τι. ? Θα ενεργοποιησεις στην tv καποια λειτουργια αποσβεσης θορυβου και τεχνουργηματων. ?

Θεωρω οτι το xbox ως παιχνιδοκονσολα εχει καποια enhancements για παιχνιδια κλπ. Εκει ισως βρισκουν εδαφος αφου θα εντυπωσιασουν τα ματια του αρχαριου χρηστη.
Και σε ενα παιχνιδι δεν εχεις σημειο αναφορας στην εικονα.
Για ταινιες ομως θα σου ελεγα να τα απενεργοποιησεις και να πειραξεις μονο με αρκετη φειδω τα ρυθμιστικα της tv και μονο.
(Που και εκει ολα τα "dynamic" στο off θα τα εβαζα)
Αυτα ειναι χρησιμα για αλλου ειδους υλικο, καλυτερα οχι για ταινιες.

Υ.Γ.
Βρες καποιο φιλο με συνδρομη 4Κ netflix για να δοκιμασεις, ή κανε μια δωρεαν δοκιμαστικη συνδρομη ενος μηνα. Τεσταρε υστερα 4Κ υλικο, καθως και HDR.
Αν πιανεις τον εαυτο σου να εξακολουθει να προτιμαει την εικονα του XBOX τοτε πασο. (περι ορεξεως)

Ενταξει, παιζοντας σε αυτο το "dolby vision" μπορει ο καθενας να βαλει μερικα patterns για να δοκιμασει και να δει τις αλλαγες στην εικονα.

Τις διαβαθμισεις σε ενα grayscale steps. Αν κλιπαρουν τα χρωματα με ενα color clipping, καθως και ενα color steps.
Τη σταθμη μαυρου με ενα black clipping, το λευκο με ενα white clipping. Για τυχον artifacts με ενα sharpness & overscan. κλπ

Δεν ξερω ποσο ευθυνεται και η καμερα του κινητου για αυτη την εικονα. Παντως οι διαβαθμισεις φαινονται ιδιαιτερα πειραγμενες.

Ναι ... Οξύτητα και καθαρότητα υπάρχει αν το δεις από κοντά .
Για το κινητό το έχω αναφέρει ...Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν καμμένα λευκά .
Το ερώτημα είναι γνωρίζουμε το πρωτότυπο δηλαδή όπως έχει διαμορφωθεί στα studio γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αλχημείες και εκεί σε ορισμένες ταινίες .

Πραγματικά τρίβω τα μάτια μου (ίσως φταίνε και κάτι εικόνες που ποσταρίστηκαν) αν όντως γίνεται η συζήτηση αυτή στο συγκεκριμένο forum ή απλά κάποιος τρολλάρει...

Παιδιά η κουβέντα έχει όντως ξεφύγει.

Το συγκεκριμένο νήμα είναι για την υπηρεσία του Netflix και όχι για το πώς φαίνεται το Netflix στις διάφορες πλατφόρμες και συνδυασμούς software/hardware.

Αν δεν υπάρχει τέτοιο νήμα, ας ανοιχτεί ένα καινούργιο και ας συνεχιστεί εκεί η συγκεκριμένη - ενδιαφέρουσα για κάποιους - συζήτηση.

Σε αυτό το νήμα εδώ, αυτή η συζήτηση και ειδικά με τέτοιες λεπτομέρειες ειναι κουραστικά off topic.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να διακρίνει κάποιος αυτές τις διαφορες και το ψειρίζει.. Σε μια απλή 4K έχω την βασική συνδρομή και μια χαρά βλέπω. Τι ψυχαναγκασμός είναι αυτός αν φαίνεται καλύτερα το πιξελακι δεν μπορώ να καταλάβω, εκτός αν έχετε μάτια αετού

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Κάπως πρέπει να δικαιολογήσουμε και τα ευρώ που δώσαμε φίλε μου.Δεν μπορεί να έχω δώσει 5000 για τηλεόραση και αλλά 500 για Xbox x και να μου λες εσύ ότι βλέπεις Μια χαρά με την τιβι των 500 ευρώ και νετφλιξ μέσω χιαομι μποξ 50 ευρώ...Ήμαρτον πια.

Same Sh1t...Different Day

Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να διακρίνει κάποιος αυτές τις διαφορες και το ψειρίζει..

Κάπως πρέπει να δικαιολογήσουμε και τα ευρώ που δώσαμε φίλε μου...

Καποτε οταν αρχισα να πρωτο ασχολουμαι με την εικονα, πηγαινοντας με παρεα σε σπιτια φιλων για να καλιμπραρουν προβολεις (ή tv) αλλα και στον δικο μου προβολεα, τους ακουγα να λενε...μπλεβιζει το ασπρο ο ενας, ειναι πολυ κορεσμενο το κοκκινο ο αλλος.
Κοιτουσα τα πατερνακια και τα κλιπακια απο τις ταινιες και ελεγα κι εγω τα ιδια. Μα που διαολο τα βλεπουν αυτα.
Εγω εβλεπα ενα τελειο ασπρο και ο αλλος ελεγε πως μπλεβιζε.

Με τα χρονια και με την ενασχοληση στην εικονα ομως, αρχισα κι εγω πλεον να διακρινω τις διαφορές.
Το απαιδευτο ματι ειναι δυσκολο να διακρινει λεπτομερειες. Καποιος ομως που θα αρχισει να ασχολειται με καλιμπραρισμα και να βλεπει συνεχως μοτιβα και πατερνακια, καταλαβαινει σε καποιους τομεις τις διαφορες.

Μην σας κανει εντυπωση λοιπον εαν καποιος αναφερει πως χαλασαν οι διαβαθμισεις ή τα τεχνουργηματα της οξυτητας βγαζουν ματι κλπ
Δυστυχως εκπαιδευτηκε το ματι να τα βλεπει κατα την απλη παρατηρηση και τωρα ειναι πιο δυσκολο να συγχωρησει τις οποιες αδυναμιες.
Μαθαινουμε να διακρινουμε τις αδυναμιες στα μηχανηματα και υστερα θελουμε το κατι παραπανω σε ποιοτητα.

Αυτος ειναι κι ολας ο λογος οπου μεγαλωνοντας και με τα χρονια τοσο στον ηχο, οσο και στην εικονα, αλλαζουμε μηχανηματα για να κανουμε step up.

Χομπυ ειναι αυτο εξ αλλου (για καποιους) για αυτο και η υπαρξη του συγκεκριμενου forum.

::smile:

Αρα κατέληξα . Οτι όσο λιγότερα ξέρεις τόσο το καλύτερο απο όλες τις απόψεις :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Καποτε οταν αρχισα να πρωτο ασχολουμαι με την εικονα, πηγαινοντας με παρεα σε σπιτια φιλων για να καλιμπραρουν προβολεις (ή tv) αλλα και στον δικο μου προβολεα, τους ακουγα να λενε...μπλεβιζει το ασπρο ο ενας, ειναι πολυ κορεσμενο το κοκκινο ο αλλος.
Κοιτουσα τα πατερνακια και τα κλιπακια απο τις ταινιες και ελεγα κι εγω τα ιδια. Μα που διαολο τα βλεπουν αυτα.
Εγω εβλεπα ενα τελειο ασπρο και ο αλλος ελεγε πως μπλεβιζε.

Με τα χρονια και με την ενασχοληση στην εικονα ομως, αρχισα κι εγω πλεον να διακρινω τις διαφορές.
Το απαιδευτο ματι ειναι δυσκολο να διακρινει λεπτομερειες. Καποιος ομως που θα αρχισει να ασχολειται με καλιμπραρισμα και να βλεπει συνεχως μοτιβα και πατερνακια, καταλαβαινει σε καποιους τομεις τις διαφορες.

Μην σας κανει εντυπωση λοιπον εαν καποιος αναφερει πως χαλασαν οι διαβαθμισεις ή τα τεχνουργηματα της οξυτητας βγαζουν ματι κλπ
Δυστυχως εκπαιδευτηκε το ματι να τα βλεπει κατα την απλη παρατηρηση και τωρα ειναι πιο δυσκολο να συγχωρησει τις οποιες αδυναμιες.
Μαθαινουμε να διακρινουμε τις αδυναμιες στα μηχανηματα και υστερα θελουμε το κατι παραπανω σε ποιοτητα.

Αυτος ειναι κι ολας ο λογος οπου μεγαλωνοντας και με τα χρονια τοσο στον ηχο, οσο και στην εικονα, αλλαζουμε μηχανηματα για να κανουμε step up.

Χομπυ ειναι αυτο εξ αλλου (για καποιους) για αυτο και η υπαρξη του συγκεκριμενου forum.

::smile:
Σεβαστές οι απόψεις φίλε μου αλλά λόγω του γραπτού λόγου δεν έγινα κατανοητός.Ήταν ένα ήμαρτον που πήγαινε στο ότι σε κάθε αράδα πρέπει να βλέπουμε το ποσό μαματο είναι το Xbox.Χίλια δίκια μπορεί να έχει το παιδί αλλά έχει γίνει πολύ κουραστικό σε κάθε θέμα να διαβάζεις για την "ανωτερότητα του hardware"..Μόνο σε κάτι θέματα για το αυτοκίνητο δεν το έχει αναφέρει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Netflix (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Σεβαστές οι απόψεις φίλε μου αλλά λόγω του γραπτού λόγου δεν έγινα κατανοητός.Ήταν ένα ήμαρτον που πήγαινε στο ότι σε κάθε αράδα πρέπει να βλέπουμε το ποσό μαματο είναι το Xbox.Χίλια δίκια μπορεί να έχει το παιδί αλλά έχει γίνει πολύ κουραστικό σε κάθε θέμα να διαβάζεις για την "ανωτερότητα του hardware"..Μόνο σε κάτι θέματα για το αυτοκίνητο δεν το έχει αναφέρει.

Τι να κάνουμε, ο καθένας έχει τον ερωτά του.....