Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Με τους "καμμένους" πάνω στο βίντεο... - παλιά τεχνική που δεν χρησιμοποιείται πλέον - δεν έχει πρόβλημα κανένα player. Δεν μπορείς να τους κάνεις και τίποτα ...άσε που συνήθως τους βρίσκεις σε κακής ποιότητας αρχεία.
Στα υπόλοιπα ..(pgs , idx ,sub ) δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Το μόνο "πρόβλημα" του Netgear είναι ότι δεν υποστηρίζει εξωτερικό .srt σε .iso αρχείο.

Οκ φίλε μου ευχαριστώ!
Μικρό το κακό. Μπροστά στις δυνατότητες που έχει το μηχάνημα, το εξωτερικό .srt στα iso δεν το βλέπω καν.
Το μόνο που με απασχολεί είναι το ψυχολογικό της αγοράς ενός player που παρουσίασε πολλά προβλήματα. Αφού ξεπεράστηκαν όμως, μάλλον θα ξεπεράσω κι εγώ τα ψυχολογικά μου αφού σε αυτήν την τιμή δεν βλέπω κάτι πιο αξιόλογο.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

....αφού σε αυτήν την τιμή δεν βλέπω κάτι πιο αξιόλογο.
Γιατι δεν υπαρχει κατι πιο αξιολογο, σε αυτα τα λεφτα.Οι επιλογες στα media players αυτη τη στιγμη (σε vfm δοκιμασμενες λυσεις) ειναι δυο : netgear 550 για 2d και για οσους θελουν 3D, himedia 900a....

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Γιατι δεν υπαρχει κατι πιο αξιολογο, σε αυτα τα λεφτα.Οι επιλογες στα media players αυτη τη στιγμη (σε vfm δοκιμασμενες λυσεις) ειναι δυο : netgear 550 για 2d και για οσους θελουν 3D, himedia 900a....
οκ, αναδιατυπώνω... δεν μου έχει προταθεί κάτι πιο αξιόλογο σε αυτήν την τιμή! :p

Θενξ για την πρότασή σου, θα το ψάξω και το himedia 900a :a0210:

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μοναδική μου σχετική εμπειρία ένα mkv του Mission Impossible: Ghost Protocol μεγέθους 30 GB με Dolby TrueHD.
Με το .22 firmware μου το έπαιξε bitstream στον Sony STR-DA5400 μου μέχρι τα μισά, και μετά έχασα τον ήχο.
Κατόπιν άλλαξα την έξοδο σε PCM και το ταινιάκι συνεχίστηκε χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα (θα προτιμούσα όμως, έστω και ψυχολογικά, την αποκωδικοποίηση να την έκανε ο Sony...).

DTS-MA δεν έχω αξιωθεί να κατεβάσω ακόμη...

Μιας και μιλήσαμε γι αυτό ( παρά το ότι είμαστε off topic ) ας το τελειώσουμε ....και ας το "δέσουμε" μετά με αναπαραγωγή από το ntv550.
Οποιος έχει το παραπάνω αρχείο (με TrueHD 7.1) :

1) Κατεβάζουμε το τελευταίο MakeMKV : http://www.makemkv.com/download/ (free είναι )
2) Επιλέγουμε αρχείο από φάκελο (κουμπάκι επάνω αριστερά)
3)Βαζουμε την ταινία
4)Επιλέγουμε που θα την αποθηκεύσουμε (output folder)
5) Πατάμε το κουμπάκι "makeMKV" δεξιά.

Το καλό της τελευταίας έκδοσης (Απρίλιος του 2012) είναι ότι διορθώνει κάποια κακά encodings και errors. Mόλις το είδα είπα να το δοκιμάσω!
Και..πέτυχε!! (εκανε 1 ωρα...κρέμασε λίγο το σύστημα..) Ολα οκ. Το αρχείο διορθώθηκε.
Δοκιμάστε το και παίξτε το αρχείο με το ntv550 είτε από USB είτε από δίκτυο. Νεράκι!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

οκ, αναδιατυπώνω... δεν μου έχει προταθεί κάτι πιο αξιόλογο σε αυτήν την τιμή! :p

Θενξ για την πρότασή σου, θα το ψάξω και το himedia 900a :a0210:

Για μενα το netgear ειναι πολυ καλυτερο απο το himedia (γενικα τα sigma chip,και ειδικα το 8642, ειναι καλυτερα απο τα realtek) αλλα δεν εχει 3D ,οποτε καποιος που θελει οπωσδηποτε και 3D, παει στο himedia.

Μιας και μιλήσαμε γι αυτό ( παρά το ότι είμαστε off topic ) ας το τελειώσουμε ....και ας το "δέσουμε" μετά με αναπαραγωγή από το ntv550.

1) Κατεβάζουμε το τελευταίο MakeMKV : http://www.makemkv.com/download/ (free είναι )
3)Βαζουμε την ταινία

Το καλό της τελευταίας έκδοσης (Απρίλιος του 2012) είναι ότι διορθώνει κάποια κακά encodings και errors. Mόλις το είδα είπα να το δοκιμάσω!
Και..πέτυχε!! (εκανε 1 ωρα...κρέμασε λίγο το σύστημα..) Ολα οκ. Το αρχείο διορθώθηκε.
Δοκιμάστε το και παίξτε το αρχείο με το ntv550 είτε από USB είτε από δίκτυο. Νεράκι!!

αυτό είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο. :a0210:

Απορία: Κάνει re-encode απ' ότι καταλαβαίνω. Επηρεάζει την ποιότητα του βίντεο η του ήχου;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Για μενα το netgear ειναι πολυ καλυτερο απο το himedia (γενικα τα sigma chip,και ειδικα το 8642, ειναι καλυτερα απο τα realtek) αλλα δεν εχει 3D ,οποτε καποιος που θελει οπωσδηποτε και 3D, παει στο himedia.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το 3d. Οπότε φαντάζομαι οτι με αυτό το δεδομένο Netgear >> Himedia...

αυτό είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο. :a0210:

Απορία: Κάνει re-encode απ' ότι καταλαβαίνω. Επηρεάζει την ποιότητα του βίντεο η του ήχου;

To αρχείο βγήκε το ίδιο ακριβως : 30και κάτι giga και ο ήχος κρυστάλλινος TrueHD

To αρχείο βγήκε το ίδιο ακριβως : 30και κάτι giga και ο ήχος κρυστάλλινος TrueHD
Απο το MKVmerge προσπάθησες να το περάσεις μήπως το φτιάξει; Το MakeMKV έχει προκαλέσει σε πολλούς πονοκέφαλο με τις ματρόσκες που φτιάχνει.

Απο το MKVmerge προσπάθησες να το περάσεις μήπως το φτιάξει; Το MakeMKV έχει προκαλέσει σε πολλούς πονοκέφαλο με τις ματρόσκες που φτιάχνει.

Με πρόλαβες...Μόλις το τσεκάρισα λίγο πιο κάτω από εκεί που κόλλαγε συνήθως....και ....τώρα κολλάει το αναθεματισμένο παρακάτω.
Θα το κάνω με το mkvmerge ( αφού τελειώσει το Vid2eva..γιατί άμα δεν το φτιάξει κιαυτό....που είναι και σε Dos...να φανταστείς το TsMuxer όταν πάει να αναγνωρίσει το stream του TrueHD δεν τα καταφέρνει και το πετάει έξω.!!!!!)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

3)Βαζουμε την ταινία

ΛΑΘΟΣ-ΛΑΘΟΣ-ΛΑΘΟΣ

Το MakeMKV είναι τρομερή σαβούρα, και πρέπει να αποφεύγεται δια ροπάλου. Μόνο σωστά streams ΔΕΝ φτιάχνει -> π.χ. μαρκάρει όλα τα καρέ σαν keyframes, πράγμα που είναι φυσικά εντελώς λάθος, και προκαλεί ανυπέρβλητα προβλήματα στο seeking, και όχι μόνο.

ΥΓ: Η λύση για το θέμα αυτό είναι, αν έχετε πρόσβαση στον επίσημο DTS encoder της DTS, τότε είναι πολύ εύκολο να κάνετε decode τα 8 (ή 6) κανάλια του TrueHD με το eac3to, και τα προκύπτοντα μονοκάναλα WAVs τα βάζετε σαν input στον DTS encoder, ώστε να πάρετε ένα standard-compliant DTS-HD-MA audio stream, το οποίο στο τέλος πλέκετε προβλεπέ στην ματρόσκα σας, με το mkvmerge-gui φυσικά.

Προφανώς δεν υπάρχει απολύτως ουδεμία απώλεια ποιότητας, αφού από lossless (TrueHD) πάτε πάλι σε lossless (DTS-HD-MA).

Το παρέλαβα και εγω χτες αλλα δεν είμαι πολυ ευχαριστημένος.
3 φορές κόλλησε και έπρεπε να το βγάλω απο την πρίζα.
Με το που το πηρα έκανα αναβάθμιση μέσω Ίντερνετ στο τελευταίο firmware.
Τα αρχεία που μου κόλλησε ήταν mkv.

Έβαλα ξανά\α το τελευταίο firmware όπως μου είπατε αλλά έχω τα ίδια προβλήματα.
Το πήρα από amazon.fr ξέρει κανείς τι κάνω με την εγγύηση?

Έβαλα ξανά\α το τελευταίο firmware όπως μου είπατε αλλά έχω τα ίδια προβλήματα.
Το πήρα από amazon.fr ξέρει κανείς τι κάνω με την εγγύηση?
Βάλτου μια γρήγορη κάρτα sd βοηθάει πολύ .

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Το παρέλαβα και εγω χτες αλλα δεν είμαι πολυ ευχαριστημένος.
3 φορές κόλλησε και έπρεπε να το βγάλω απο την πρίζα.
Με το που το πηρα έκανα αναβάθμιση μέσω Ίντερνετ στο τελευταίο firmware.
Τα αρχεία που μου κόλλησε ήταν mkv.

Φταίνε τα αρχεία που του φτυαρίζεις, και όχι το player.

Εδώ έχω κλείσει 6 μήνες που το έχω, και με 3.2.16 firmware, είναι ζήτημα αν θα κολλήσει σε 2-4 (*) στα 100 αρχεία video. Και αυτά θα είναι είτε/καί κακά κωδικοποιημένα (στο βίντεο), είτε/καί κακά πλεγμένα (στο container), και (πρακτικά) όλες τις φορές στο άθλιο-κλειδαμπαρωμένο-buggy-υποδεέστερο WMV contrainer της Microsoft, που έτσι και σου τύχει αυτό, την έκατσες. (τουλάχιστο στο άθλιο-κλειδαμπαρωμένο mp4 της Apple, μπορείς να το πετάξεις μέσα στο mkvmerge-gui και προβλεπέ να το επαναπλέξεις σε άριστη ματρόσκα - το ίδιο με FLV container, αρκεί να έχει AVC ή VC1 video stream).

(*) Αυτά χωρίς να έχω ψηφιακό decoder/ενισχυτή. Τον ήχο τον λαμβάνω από τις αναλογικές dolby-surround RCAs.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

ΛΑΘΟΣ-ΛΑΘΟΣ-ΛΑΘΟΣ

Το MakeMKV είναι τρομερή σαβούρα, και πρέπει να αποφεύγεται δια ροπάλου. Μόνο σωστά streams ΔΕΝ φτιάχνει -> π.χ. μαρκάρει όλα τα καρέ σαν keyframes, πράγμα που είναι φυσικά εντελώς λάθος, και προκαλεί ανυπέρβλητα προβλήματα στο seeking, και όχι μόνο.

ΥΓ: Η λύση για το θέμα αυτό είναι, αν έχετε πρόσβαση στον επίσημο DTS encoder της DTS, τότε είναι πολύ εύκολο να κάνετε decode τα 8 (ή 6) κανάλια του TrueHD με το eac3to, και τα προκύπτοντα μονοκάναλα WAVs τα βάζετε σαν input στον DTS encoder, ώστε να πάρετε ένα standard-compliant DTS-HD-MA audio stream, το οποίο στο τέλος πλέκετε προβλεπέ στην ματρόσκα σας, με το mkvmerge-gui φυσικά.

Προφανώς δεν υπάρχει απολύτως ουδεμία απώλεια ποιότητας, αφού από lossless (TrueHD) πάτε πάλι σε lossless (DTS-HD-MA).

Ναι ...:D δεν λέω.....απλά το ένα κάνει 790 ευρώ.***...και το άλλο είναι free......:flipout:

Υ.Γ. Τα έχω και τα 2 .....
*** δολλάρια ήθελα να πω....

Last edited:
Καλημερα παιδια..

Απο χτες εχω αρχισει να διαβαζω το θεμα απο την γεννηση του, ειμαι στην σελιδα 142 και εχω ενθουσιαστει...
Επειδη ειναι σαν να διαβαζω μια ιστορια θα καταφερω να φτασω στην τελευταια σελιδα πριν γραψω, γιατι πιστευω οτι αξιζει..
Ευχηθειτε μου καλο κουραγιο.. Λογικα σημερα το απογευματακι θα τα πουμε..

Οταν θα διαβάζεις τις αδυναμίες του (θα βρεις και τα δικά μου παράπονα) να θυμάσαι ότι κανένα media player δεν είναι τέλειο. Ακόμα και τα πανάκριβα popcorn & Dune που χρησιμοποιούν το ίδιο chip (Sigma 8642) έχουν αρκετά θέματα.