Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Καλημερα παιδια..

Απο χτες εχω αρχισει να διαβαζω το θεμα απο την γεννηση του, ειμαι στην σελιδα 142 και εχω ενθουσιαστει...
Επειδη ειναι σαν να διαβαζω μια ιστορια θα καταφερω να φτασω στην τελευταια σελιδα πριν γραψω, γιατι πιστευω οτι αξιζει..
Ευχηθειτε μου καλο κουραγιο.. Λογικα σημερα το απογευματακι θα τα πουμε..

Μια φιλική συμβουλή: σε πολυσέλιδα θέματα όπως αυτό, καλύτερα να αρχίζεις την ανάγνωση...απο το τέλος!
Στην αρχή όλοι είναι ενθουσιασμένοι με το καινούριο μηχάνημα τους ή αυτα που γράφουν έχουν βάση σε πληροφορίες και όχι σε εμπειρία. Στις τελευταίες σελίδες θα φανούν τα όποια προβλήματα και παράπονα.
Σε άλλες περιπτώσεις, οι πρώτες σελίδες μπορει να είναι γεμάτες παράπονα αλλα τα προβλήματα να έχουν λυθεί αργότερα.

Λοιπον καλησπερα σε ολους..

Απλα Kosta ελεγα να διαβασω ολο το θεμα, επειδη ειχε πολλες εξελιξεις και μου αρεσε αλλα φτανοντας μεχρι και την 150 ειδα οτι αρχισε να πεφτει η συχνοτητα των εξελιξεων και πηδωντας αλλες 140 σελιδες ειδα πως το firmware ειχε μεινει στην ιδια εκδοση η οποια ειναι αρκετα πληρης βεβαια, και ακολουθησα τη συμβουλη σου και διαβασα και τις τελευταιες 10 σελιδες και να μαι..

Στο θεμα μας λοιπον:

Κατ'αρχας θελω να ευχαριστησω παρα πολυ τον onlineN ειτε το παρω ειτε οχι το μηχανακι γιατι αυτο που εκανε το θεωρω λειτουργημα και πιστευω πως ολοι του οφειλουν πολλα γι αυτο που πραγματοποιησε..

Μετα ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις γιατι δεν ειμαι και γνωστης:

1. Το sigma 8642 ειναι αυτη τη στιγμη το δυνατοτερο sigma που κυκλοφορει? και αν οχι που κυμαινεται? και που κυμαινεται και σε σχεση με τα realtek?

2. Το μηχανακι απο καλουδια και εφαρμογες σε τι επιπεδο εχει φτασει πια? Εχει ακομα τα απολυτως βασικα, δηλαδη youtube και ιντερνετικους σταθμους η το εχουν εμπλουτισει με browser, και αλλες εφαρμογες οπως εχουν καποια αλλα?

3. Τα κολληματα που λενε πολλοι τα οποια χρειαζονται να βγει απ την πριζα εχουν εξαλλειφθει η υπαρχουν ακομα? αν μου συμβουν ειναι ευκολο να γινει αντικατασταση η ειναι τοσο random που δεν μπορεις να τα αποδειξεις?

4. Υπαρχει καποιος που ειναι δυσαρεστημενος με το μηχανημα και να θελει να μου το ποθλησει σε καλη τιμη η να το ανταλλαξουμε με το himedia 600a?

1.Ναι,απο οσο ξερω ειναι ελαφρος δυνατοτερο ,απο τα νεα sigma (π.χ αυτο που εχει το καινουργιο popcorn) και απο το realtek.
2.Τα βασικα
3.Εγω δεν ειχα ποτε προβλημα...
4.Δεν πουλαμε......:flipout:-bye-

Ευχαριστώ Tzimakos για τα καλά σου λόγια..
Ετσι είναι όπως τα ανέφερε ο φίλος kyrliot.
Είναι προς το παρόν το δυνατότερο και περισσότερο optimized για αναπαραγωγή video files chipset της Sigma, αφού κάποια άλλα που ανακοίνωσε ότι θα βγάλει φαίνεται δεν συγκέντρωσαν το minimum της παραγγελίας από τους πελάτες της...
Οσον αφορά τις internet εφαρμογές έχει τα βασικά..(εκτός του παροπλισμένου Youtube το οποίο χρειάζεται σύντομα αναβάθμιση για να παίξει έτσι όπως πρέπει)
Κολλήματα δεν έχει. Κι όποιος τάχει είναι γιατί το ταίζει encoded "σκουπίδια" . Η realtek με το 1186 έχει πλησιάσει την εικόνα αλλά χρειάζεται ένα σκαλί ακόμα για να αγγίξει την ποιότητα της εικόνας του.
Κάποιοι δυσαρεστημένοι υπάρχουν....αλλά μάλλον δεν πουλάνε....:D

μπορεί να το ταϊζουν σκουπίδια αλλά να κολλάει είναι απαράδεκτο. Αν δε μπορεί να παίζει σκουπίδια τότε να βγάζει μήνυμα λάθους και όχι κόλλημα που χρειάζεται restart από την πρίζα.

Το αγόρασα και το περιμένω και ελπίζω να μην φάω κολλήματα.

Παρήγγειλα απο γαλλικό Amazon και περιμένο σε 6-7 εργάσιμες. Εχω κατεβάσει το τελευταίο firmware που προτείνεται στο thread. Σε οτι αφορά το Jukebox ή οτι αντίστοιχο υπάρχει για το netgear τι έχετε να προτείνετε ?

Παρήγγειλα απο γαλλικό Amazon και περιμένο σε 6-7 εργάσιμες. Εχω κατεβάσει το τελευταίο firmware που προτείνεται στο thread. Σε οτι αφορά το Jukebox ή οτι αντίστοιχο υπάρχει για το netgear τι έχετε να προτείνετε ?

Media Center Master . Κορυφή!!

κι απο παραμετροποίηση ?

Απλά βάλτου από που θα πάρει τα αρχεία σου....(video files...π.χ. εξωτερικό ή δικτυακό δίσκο) και κάτσε και περίμενε. Υποστηρίζει το Netgear , σου βρίσκει εξώφυλλα , fanarts , infos για όλες σου τις ταινίες , στις τακτοποιεί , στις βάζει και σε φακέλους εάν δεν είναι ήδη (προσοχή , αφήνει μερικές φορές έξω τους υπότιτλους.....:D ) και είσαι οκ.

Υ.Γ. Είπαμε....οι ονομασίες ....."Mission impossible" κι οχι ...."Mission_impossible_tade_deina_xVid_1080p_cHD" οκ ? :D

Απλά βάλτου από που θα πάρει τα αρχεία σου....(video files...π.χ. εξωτερικό ή δικτυακό δίσκο) και κάτσε και περίμενε. Υποστηρίζει το Netgear , σου βρίσκει εξώφυλλα , fanarts , infos για όλες σου τις ταινίες , στις τακτοποιεί , στις βάζει και σε φακέλους εάν δεν είναι ήδη (προσοχή , αφήνει μερικές φορές έξω τους υπότιτλους.....:D ) και είσαι οκ.

Υ.Γ. Είπαμε....οι ονομασίες ....."Mission impossible" κι οχι ...."Mission_impossible_tade_deina_xVid_1080p_cHD" οκ ? :D

Ok. Μια χαρά ακούγεται. Απο την εμπειρία σου πιστεύεις οτι μέσω SATA θα έχω καλύτερο streaming παρά μέσω δικτύου ? (σε ενσύρματο αναφέρομαι πάντα). Απο την μέχρι τώρα εμπειρία μου μέσω ενός egreat M34a ήταν πως ζοριζόνταν αρκετά σε δύσκολα αρχεία (bd rips κλπ).

Ok. Μια χαρά ακούγεται. Απο την εμπειρία σου πιστεύεις οτι μέσω SATA θα έχω καλύτερο streaming παρά μέσω δικτύου ? (σε ενσύρματο αναφέρομαι πάντα). Απο την μέχρι τώρα εμπειρία μου μέσω ενός egreat M34a ήταν πως ζοριζόνταν αρκετά σε δύσκολα αρχεία (bd rips κλπ).

Κατ' αρχάς αυτό έχει να κάνει 1) από το δίκτυό σου ( gigabit ? όχι ? κι αν gigabit είναι "καθαρό" ? ή το κόβει κανένα 100άρι switch? ) 2) από την χρήση που παράλληλα κάνεις στο δίκτυο. 3) από την πηγή που θα γίνεται το streaming ( π.χ. ένα παράλληλα κάνεις copy αρχεία από το ένα σημείο στο άλλο, κάνεις uploading και στριμάρεις παράλληλα από ένα PC έχοντας 100άρι δίκτυο.....δεν το βλέπω.) Το ίδιο ισχύει ακόμα κι από ένα NAS το οποίο δεν έχει "κόφτη" στο uploading και seedάρεις από εκεί. Οι παράμετροι είναι πολλοί. Με σωστή διαχείριση....και σωστό set up ......όλα τα μηχανάκια λειτουργούν καλύτερα.....πόσο μάλιστα το Netgear που έχει φήμη για τον τρόπο διαχείρισης του networking......:D

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

:D ....Να μια καλή ευκαιρία να θίξουμε το μεγάλο πρόβλημα που αγνοούμε οι περισσότεροι !!!!
Το συγκεκριμένο αρχείο τόχω κι εγώ.
Φυσικά ΔΕΝ έχει να κάνει με τον player......
Το αρχείο είναι προβληματικό. (ένα έχει κυκλοφορήσει με αυτά τα χαρακτηριστικά....:D ) To έκανα re-encode (αργά...και μου έφαγε σχεδόν 10 ώρες) για να μπορέσω να το παίξω με TrueHD.
Σε όποιον player κι αν τόβαλα είχε πρόβλημα.
Την πρώτη φορά αναγκάστηκα να βγάλω το TrueHD να το γυρίσω PCM κι εγώ για να το δω.
Μετά το 10ωρο του .....ήρθε στα ίσια του.!!

Για αυτό το αρχείο μιλάμε, Νίκο;
Γενικά
UniqueID/String :
Πλήρες όνομα :
Μορφοποίηση : Matroska
Format_Version : Version 2
Μέγεθος αρχείου : 29,6 GiB
Duration/String : 2h 12mn
Συνολικό BitRate : 31,9 Mbps
Όνομα ταινίας :
Ημερομηνία κωδικοποίησης : UTC 2012-04-04 06:28:17
Εφαρμογή εγγραφής : mkvmerge v5.0.1 ('Es ist Sommer') built on Oct 13 2011 10:08:36
Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : libebml v1.2.2 + libmatroska v1.3.0

Video
ID : 1
Μορφοποίηση : AVC
Μορφοποίηση/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : [email protected]
Format_Settings_CABAC/String : Ναι
Format_Settings_RefFrames/String : 4 frame
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
BitRate_Maximum/String : 31,0 Mbps
Πλάτος : 1 920 εικονοστοιχεία
Ύψος : 1 080 εικονοστοιχεία
Λόγος εικόνας : 16:9
Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Συνεχής σάρωση
Τίτλος : MPEG-4 AVC Video / 26747 kbps / 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
Default : Ναι
Forced : Όχι

Ήχος #1
ID : 2
Μορφοποίηση : TrueHD
CodecID : A_TRUEHD
BitRate_Maximum/String : 6 759 Kbps
Κανάλι(α) : 8 κανάλια
Θέσεις καναλιών : Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE
Συχνότητα δειγματοληψίας : 48,0 KHz
Τίτλος : Dolby TrueHD Audio / English / 7.1 / 48 kHz / 4492 kbps / 24-bit
Γλώσσα : English
Default : Ναι

Ήχος #2
ID : 3
Μορφοποίηση : AC-3
Μορφοποίηση/ : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
CodecID : A_AC3
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 640 Kbps
Κανάλι(α) : 6 κανάλια
Θέσεις καναλιών : Front: L C R, Side: L R, LFE
Συχνότητα δειγματοληψίας : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bits
StreamSize/String : 609 MiB (2%)
Τίτλος : Dolby Digital Audio / English / 640 kbps / 7.1 / 48 kHz / 16-bit
Γλώσσα : English
Default : Όχι

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Με gigabit όλα τα παρεμβαλλόμενα switches, και gigabit πηγή, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Εδώ παίζει από Linux gigabit samba shares, και αρχεία συνολικού μέσου bitrate 40Mbps, χωρίς να κάνει κιχ.

Από χτες το βράδυ δεν μου ανοίγει το NTV550.
Πατάω το κουμπί στο τηλεχειριστήριο ,το λαμπάκι στο NTV550 γίνεται πράσινο,δεν αναβοσβήνει για να γίνει πράσινο στο τέλος, και δεν μπορεί να συνδεθεί το NTV550 με τη τηλεόραση.
Υπάρχει τρόπος να επαναφέρω το NTV550 ή στο στέλνω για service ;

Ξεχνα τον τον Tzimako, κόλλησε το μικρόβιο XBMC :p

Ναι, αστα Νικο (αν δε σε πειραζει να σε λεω Νικο).. Τα παμε με τον Κωστα και το κατεβασα και το παλευω απο προχτες, και απο τοτε δεν μπορω να φανταστω κατι λιγοτερο.. Ειναι ό,τι πιο ομορφο εχω δει..

Αλλα ενταξει, μπορει να το παρω το netgear γιατι xbmc απ οτι βλεπω νομιζω εχει μονο το xtreamer ultra το οποιο ειναι απλησιαστο για μενα η htpc που επισης θα μου παει 200 ευρω περιπου και θα ναι και τερας για το σαλονι..

Οποτε μεχρι τα οικονομικα να πανε σφαιρα μαλλον θα παρω το netgear..