Netgear NTV550 (Sigma 8642)

την μια αναβαθμιση νομιζω την ειπαμε..η τελευταια τι διορθωνει?

Κατ 'αρχάς καλορίζικο και καλές θεάσεις . Επειδή θα έχεις απορίες στην αρχή μην διστάσεις να με ρωτήσεις ό,τι και όποτε θέλεις .
Το τελευταίο (.282) firmware είναι το κυριότερο. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσες να δεις ελληνικούς υπότιτλους κατ 'αρχάς. Βελτιώνει την δικτυακή του απόδοση. ...έχει ένα κατεβατό :

Release Notes:
  • Subtitle improvements
    • Added support for PGS in MKV
    • Added support for non-Latin text subtitles (Greek, Russian, Polish, etc)
    • Fixed PGS subtitles from TSMuxer not displaying correctly
  • Fixed FLAC and M4A files not playing in track order from Live Folder Browsing
  • Faster m2ts prebuffering
  • Fixed intermittent freezes and coloration problems decoding some JPEG photos
  • Fixed photo aspect settings not working correctly with Zoom
  • Fixed crashes playing some MP4 files
  • Fixed compatibility problems with some switches/hubs
  • Fixed spurious password required prompt when accessing > 10 shares from Windows PCs
  • Fixed Restore Factory Defaults not showing GUI
  • Fixed “queue to playlist on/off” message not showing in music/photo LFB
  • Fixed intermittent crashes in Internet Channels menu
  • Fixed intermittent crashes related to DLNA servers on network
  • Fixed intermittent crashes when stopping videos
  • New behavior: browse by Video -> Folder, Music -> Folder, Photos -> Folder will exclude shares that are not set to be scanned for video / music / photos. (Shares that are set as “no media” are always listed.) You can continue to toggle selected shares / all shares
  • Fixed <Menu> button navigating to Now Playing in some instances. Also, adding music during slideshow now navigates back to slideshow after starting music
  • Recovery mode fixes
    • Added support for NTFS USB
    • Added additional language support
      Note: Update from the Main GUI (Settings -> System -> Update) to get these changes. Updating from Recovery Mode does not update the recovery mode itself

Λοιπόν, τώρα κατάλαβα γιατί αυτοί έχουν τόση γρήγορη απόκριση στα προβλήματα και τα συνεχή updates τους . Οι moderators του forum είναι και οι developers του μηχανήματος.........

Tι προβληματα εχει αυτη τη στιγμη ?
Παιζει ανετα τα bd rips απο δικτυο ?

Τα προβλήματα που έχει έχουν να κάνουν με απαιτητικούς χρήστες .
Π.χ. : 1. Δεν παίζει flac ήχο ενσωματωμένο σε mkv file. (σπάνιο αλλά μου έτυχε εμένα....)
2. Δεν περνάει TrueHD σε κάποια video files γιατί έχουν ξεχάσει στα πρώτα μηχανάκια να ενεργοποιήσουν την λειτουργία( θα τα κάνουν σε όσους έχουν πρόβλημα)
3. Με το νέο firmware φτάξανε απαραίτητες ελλείψεις και "χαλάσανε" άλλα. Δεν μπορεί κανείς τώρα να αποθηκεύσει την playlist που φτιάχνει.
4. MOV files από φωτογραφικές μηχανές όπως η Cannon οι οποίες χρησιμοποιούν audio files incompatible με το NTV550 δεν υποστηρίζονται ακόμα..( το ψάχνουν.)
5. Αλλη βλακεία..! Δεν έχουν ενεργοποιήσει το 12bit support (12 bit xvYCC Processing) ενώ υποστηρίζεται από το chipset (το ενεργοποιούν στο επόμενο firmware)
6. PGS subs in MKV file δεν λειτουργούν σωστά. (Τώρα ...ποιός κάθεται και κάνει pgs μέσα σε mkv ...τι να σου πω...Πρέπει να μην έχει τι να κάνει ...)
7. Εχει παρατηρηθεί αναπαίσθητα stutters στα 24p (23,976fps) στα mkv files και με ορισμένες TV . (Εμενα γιατί δεν μου τα κάνει? Μήπως επειδή παίζω πολύ m2ts ? Αλλά ούτε και στα mkv το έχω παρατηρήσει ....)

Αυτά είναι τα κυριότερα . Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν 2 άνθρωποι οι οποίοι είναι developers και απαντούν στα προβλήματα , δέχονται uploaded tests και δείγματα και ανακοινώνουν πότε θα είναι έτοιμες οι λύσεις τους.

Υ.Γ. BR rips από δίκτυο παίζουν μια χαρά.

Στελνουν με αντικαταβολη ή μονο με καρτα αυτοι ?

Το hdland.fr εχει κλεισει προσωρινα ?

Αντικαταβολή ...δεν νομίζω. Κατάθεση μέσω Τραπέζης όμως ναι .
(Τόπαθα κι εγώ προηγουμένως αυτό με το hdland. Την δεύτερη φορά μπήκα κανονικά)

Δεν με νοιαζει και τοσο ο HD ηχος, μιας και ο ενισχυτης μου δεν υποστηριζει αυτα τα format.
Υστερει σε κατι απο τα αντιστοιχα Dune H1?
Mονο δικτυακα μ ενδιαφερει ...
Παιρνει και skin (με εξωφυλλα κλπ)?

Yπαρχει καποιο επισημο forum site που αναφερετε τα προβληματα-λυσεις- εντυπωσεις κλπ ?

Last edited:
Δεν με νοιαζει και τοσο ο HD ηχος, μιας και ο ενισχυτης μου δεν υποστηριζει αυτα τα format.
Υστερει σε κατι απο τα αντιστοιχα Dune H1?
Mονο δικτυακα μ ενδιαφερει ...
Παιρνει και skin (με εξωφυλλα κλπ)?

Για τον σκοπό που το θέλεις , όχι δεν υστερεί. Φυσικά επιφυλλάσομαι για λεπτομέρειες που δεν γνωρίζω απόλυτα , αφού όσο και να έχω διαβάσει ,στα χέρια μου δεν έχει πέσει αυτό το Η1 ακόμα. (στο παρατρίχα ήμουνα.)
Δικτυακά δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα.
skins - όσον αφορά το GUI του - ναι παίρνει. (ακόμα όμως δεν έχουνε δώσει οδηγίες του πως θα το κάνουμε)
Εξώφυλλα εννοείς των ταινιών και των μουσικών αρχείων? Ναι παίρνει.

A και κατι τελευταιο... φανταζομαι ειναι αθορυβο ?
Εχει καποιον ανεμιστηρα ?

Επισης , δεν ξερω αν εχει απαντηθει, μπορει να παιξει εξωτερικους υποτιτλους σε bd rip ?

A και κατι τελευταιο... φανταζομαι ειναι αθορυβο ?
Εχει καποιον ανεμιστηρα ?

Επισης , δεν ξερω αν εχει απαντηθει, μπορει να παιξει εξωτερικους υποτιτλους σε bd rip ?

Οχι . ανεμιστήρα δεν έχει. Είναι απόλυτα αθόρυβο και δεν ζεσταίνεται και καθόλου όπως είπε ο φίλος jimmyz πιο πάνω που το πήρε κι αυτός χτες.

Οσο αφορά το δεύτερο...πρέπει να βρώ ένα αρχείο , ή τελικά να διαμορφώσω ένα για να το δοκιμάσω. (Δεν έχω BR rips χωρίς ελληνικούς υπότιτλους inside) Οπότε δεν ξέρω ακόμα. Θα φτιάξω ένα τώρα να το διαπιστώσω

Οχι . ανεμιστήρα δεν έχει. Είναι απόλυτα αθόρυβο και δεν ζεσταίνεται και καθόλου όπως είπε ο φίλος jimmyz πιο πάνω που το πήρε κι αυτός χτες.

Οσο αφορά το δεύτερο...πρέπει να βρώ ένα αρχείο , ή τελικά να διαμορφώσω ένα για να το δοκιμάσω. (Δεν έχω BR rips χωρίς ελληνικούς υπότιτλους inside) Οπότε δεν ξέρω ακόμα. Θα φτιάξω ένα τώρα να το διαπιστώσω

Που πρέπει να το βάλω το srt για να το δει ? Μήπως ξέρεις? Μέσα στο Stream φάκελλο? Απ'έξω?