Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Θα ηθελα να ρωτησω αν τα καταφερνει καλα στην αναγνωση και αναπαραγωγη μεγαλων συλλογων μουσικης κυριως Flac καθως και αν εμφανιζει πληροφοριες οπως εξωφυλλο και λοιπα

Ναι και στα 2 !!

Eχει δοκιμασει κανεις να παιξει ολοκληρομενο bd rip με μενου κλπ ?
Μπορει να δει και bd live ?

Εμ , bd rip όταν λέμε ότι παίζει...., εννούμε ολοκληρωμένο :D Με τα μενού του , τα bd live του ...με τα όλα του.

2 Τ έχω τέτοια rip ( σιγά το πράγμα θα μου πεις ....= 40 ταινίες . ) Αλλά έχω δει πολλές με το NEO TV550 .
Επίσης βλέπω και από το εξωτερικό blue ray player συνδεδεμένο επάνω στην μπροστινή USB θύρα του.

Τι του λειπει δλ. σε σχεση με popcorn - dune ?

Υπαρχει καμια φωτο απο το γραφικο περιβαλλον του (κυρις το μενου βιντεο) ?

Επειδή όσο πάει και βελτιώνεται με τα συνεχή firmware.....σε λίγο (έτσι όπως πάει ) δεν θα του λείπει τίποτα....:D
Και με 150 ευρώπουλα παρακαλώ.

Φωτό , έχει κάποιες στις σελίδες 13, 14 που είχα βάλει εγώ .

Δεν διευκρινησα οτι εννουσα αν τα καταφερνει απο usb .
Αν θα μπορουσατε να το διευκρινησετε παρακαλω πολυ .

Mην ανησυχείς . Αυτοδιορθώνεται η έλλειψη διευκρίνησης. Το NTV550 δεν παίρνει εσωτερικό δίσκο. Δουλεύει έιτε με συνδέσεις USB, e-SATA και δίκτυο.

Το display mode το εχετε στο auto ή σταθερο σε 1080p π.χ.? Γιατι στο auto μου παρουσιαζει προβλημα handshake οταν για παραδειγμα παει να βγει απ´το screen saver και παει να επαναφερει τα menu.

Το display mode το εχετε στο auto ή σταθερο σε 1080p π.χ.? Γιατι στο auto μου παρουσιαζει προβλημα handshake οταν για παραδειγμα παει να βγει απ´το screen saver και παει να επαναφερει τα menu.
εγώ πάντως το έχω στο 1080p, δεν έχει νόημα να είναι στο auto.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Λίγες σελίδες πριν έγραψα:
να ενημερώσω ότι τα προβλήματα με την απώλεια σήματος (μαύρη οθόνη) τα έλυσα διαλέγοντας στην επιλογή "display mode" 1080p αντί του "Auto". Εννοείται ότι το Auto FPS το άφησα ενεργοποιημένο.
Αμέσως λύθηκαν όλα τα προβλήματα.
Την επιλογή deep color την έχω στο 30 (10bit)

Αυτό που συμβαίνει είναι bug του firmware.

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Λίγες σελίδες πριν έγραψα:

Αυτό που συμβαίνει είναι bug του firmware.

Το post σου το ειχα διαβασει και το ειχα εφαρμοσει για την εκδοση 322 που το ΝΤV κολλουσε ακομα και στην αναπαραγωγη mkv.
Τωρα αναφερομαι στην εκδοση 324 στην οποια ειχα την εντυπωση οτι λυθηκε το προβλημα αφου το player παιζει κανονικα με ολες τις ρυθμισεις στο auto (display, fps), εκτος απο το προβλημα που παρουσιαζει οπως ανεφερα παραπανω (εξοδος απο screen saver προβλημα handshake hdmi με ενισχυτη).

Σε μένα εξακολουθεί (όποτε θέλει) να χάνει το σήμα και στην .324
Για το λόγο αυτό έχω επιλέξει 1080p. (μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα)
TV και προβολέας είναι στα 1080 οπότε δεν υπάρχει θέμα σε θεάσεις ταινιών. Ελα που όμως εγώ ακούω και μουσική από το 550 και δε θέλω να έχω ανοιχτή τηλεόραση..

Display mode στα 1080p fixed λοιπον μεχρι να αποκατασταθουν πληρως τα προβληματα με το σημα και για μενα. Το deep color το εχω στα 36bits χωρις κανενα προβλημα, αλλα δεν μπορω να πω οτι εχω καταλαβει και καποια αισθητη διαφορα, ισως πρεπει να το τεσταρω λιγο περισσοτερο.

Display mode στα 1080p fixed λοιπον μεχρι να αποκατασταθουν πληρως τα προβληματα με το σημα και για μενα. Το deep color το εχω στα 36bits χωρις κανενα προβλημα, αλλα δεν μπορω να πω οτι εχω καταλαβει και καποια αισθητη διαφορα, ισως πρεπει να το τεσταρω λιγο περισσοτερο.

Νομίζω ότι η διαφορά φαίνεται στις σκοτεινές σκηνές - εικόνες .

Η φιξαρισμένη επιλογή έχει νόημα όταν χρησιμοποιείται μια TV ή και προβολέας ίδιας ανάλυσης.
Αν π.χ. κάποιος έχει τηλεόραση 1080 και προβολέα 720 τότε πρέπει να επιλέξει το Auto.
Στη δική μου περίπτωση επειδή προσανατολίζομαι στην αγορά μιας μικρής οθόνης χαμηλής ανάλυσης για χρήση κατά την αναπαραγωγή μουσικής το Auto είναι η ενδεδειγμένη επιλογή.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Το deep color το εχω στα 36bits χωρις κανενα προβλημα, αλλα δεν μπορω να πω οτι εχω καταλαβει και καποια αισθητη διαφορα, ισως πρεπει να το τεσταρω λιγο περισσοτερο.
Με την ευκαιρία θα αναφέρω λίγα πράγματα για τον μύθο του Deep Color.
Το Bluray εξ όσων γνωρίζω δεν υποστηρίζει deep color συνεπώς αν το πρωτογενές υλικό δεν είναι γραμμένο με αυτό το βάθος χρώματος π.χ. 12 bit, τότε οι κοινές καταναλωτικές συσκευές που αναλαμβάνουν να κάνουν το upsampling (από τα 8 στα 12 bit) δεν προσφέρουν τίποτα ορατό στο μάτι μας.

Πραγματικό deep color υποστηρίζουν κάποιες βιντεοκάμερες και κάρτες γραφικών σε ορισμένες εφαρμογές.

Συνεπώς, ότι αφορά στην αναπαραγωγή ταινιών (από bluray & dvd) το deep color είναι μύθος..

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Με την ευκαιρία θα αναφέρω λίγα πράγματα για τον μύθο του Deep Color.
Το Bluray εξ όσων γνωρίζω δεν υποστηρίζει deep color συνεπώς αν το πρωτογενές υλικό δεν είναι γραμμένο με αυτό το βάθος χρώματος π.χ. 12 bit, τότε οι κοινές καταναλωτικές συσκευές που αναλαμβάνουν να κάνουν το upsampling (από τα 8 στα 12 bit) δεν προσφέρουν τίποτα ορατό στο μάτι μας.

Πραγματικό deep color υποστηρίζουν κάποιες βιντεοκάμερες και κάρτες γραφικών σε ορισμένες εφαρμογές.

Συνεπώς, ότι αφορά στην αναπαραγωγή ταινιών (από bluray & dvd) το deep color είναι μύθος..

H αλήθεια είναι ότι λογικά δεν πρέπει να βλέπεις διαφορά βάζοντας 12 bit color αντί 8 bit.

Εγώ βλέπω...:D Φυσικά η εξήγηση είναι απλή αφού το αποτέλεσμα είναι πλασματικό:

Στα 8 bit το "βαθος" της χρωματικής παλλέτας είναι 0 - 255
Στα 12 bit είναι 0- 4095

Τα DVD και τα BluRay περιέχουν αρχεία με 8 bit τιμές χρώματος.
12 bit δεν υπάρχει αρχείο .

Ομως φαίνεται ότι εάν το βάλεις τον player στα 12 bit (ή 36 όπως τόχει το Netgear ) απλά πολλαπλασιάζει τις τιμές των 8μπιτων x 16 για να τις παρουσιάσει ως 12μπιτες. Δεν παίρνεις περισσότερο χρώμα βέβαια ...αλλά δημιουργεί ένα περιβάλλον πιο βαθύ και πιο οξύ.

πάντως πλέον έχω κ εγώ πρόβλημα με το recenlty watched, το απέκτησα μόλις σύνδεσα σκληρό ταυτόχρονα και στην πίσω usb και μπροστά. θα δοκιμάσω πάλι με έναν σκληρό μόνο και θα ενημερώσω.