Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Σημερα το παρελαβα και εγω .
Πρωτες εντυπωσεις σχετικα καλες .Ειναι πολυ γρηγορο στη πλοηγηση και παιζει οτι του εβαλα εκτος απο ενα mkv που μαλλον θα ηταν χαλασμενο .
Ασχημο θεωρω οτι θα πρεπει σε καθε ταινια να ρυθμιζω τη γραμματοσειρα για τα ελληνικα .
Μερικες αποριες που εχω ειναι οι εξης:
Πως ρυθμιζω να σβηνει ο usb hdd οταν σβηνω το μηχανημα .
Πως κανω format την sdcard .
Αυτο το cashing τι ακριβως κανει .

Σημερα το παρελαβα και εγω .
Πρωτες εντυπωσεις σχετικα καλες .Ειναι πολυ γρηγορο στη πλοηγηση και παιζει οτι του εβαλα εκτος απο ενα mkv που μαλλον θα ηταν χαλασμενο .
Ασχημο θεωρω οτι θα πρεπει σε καθε ταινια να ρυθμιζω τη γραμματοσειρα για τα ελληνικα .
Μερικες αποριες που εχω ειναι οι εξης:
Πως ρυθμιζω να σβηνει ο usb hdd οταν σβηνω το μηχανημα .
Πως κανω format την sdcard .
Αυτο το cashing τι ακριβως κανει .

1) O usb σβήνει όταν σβήνεις το μηχάνημα. Το ΝΕΟ είναι ρυθμσμένο by default όταν πατάς το power για να το σβήσεις να πέφτει σε stand by mode. αλλαξέ το και κάν'το power off.
2)Δεν την κάνεις από το media player. Από το PC (εάν έχεις είσοδο για sc card ή με αντάπτορα.
3) Το cashing είναι απαραίτητο για την ταχύτητα της πλοήγησης και το memory του Jukebox.

1) O usb σβήνει όταν σβήνεις το μηχάνημα. Το ΝΕΟ είναι ρυθμσμένο by default όταν πατάς το power για να το σβήσεις να πέφτει σε stand by mode. αλλαξέ το και κάν'το power off.
2)Δεν την κάνεις από το media player. Από το PC (εάν έχεις είσοδο για sc card ή με αντάπτορα.
3) Το cashing είναι απαραίτητο για την ταχύτητα της πλοήγησης και το memory του Jukebox.

Η SD φορμαρεται και απο το Netgear σε EXT3.

Στις επιλογες για playback των BR αν επιλεξεις για caching την SD ανοιγει και η επιλογη για φορματ, αν θυμαμαι καλα.

Στις επιλογες για playback των BR αν επιλεξεις για caching την SD ανοιγει και η επιλογη για φορματ, αν θυμαμαι καλα.

Thanks ...Σημαντική πληροφορία. Δεν το έχω επιχειρήσει εγώ από εκεί. Εκανα το φορματ από το PC μου.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Ετσι ακριβώς, πλην όμως όταν με το firm .308 επιχείρησα να φορμάρω μια 4άρα sd card, ενώ έδειχνε wait μετά την επιλογή φορματ, δεν έκανε τίποτα για 15 περίπου λεπτά.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιώ μια SD κάρτα 128 mb. Η 4άρα που χρησιμοποίησα αρχικά πήγε στην φωτογραφική μηχανή.

Μήπως ξέρει κανείς ποιο θεωρείται ικανοποιητικό μέγεθος για αυτή τη χρήση?

Παιζοντας με το μηχανημα παρατηρησα τα εξης:
Στους υποτιτλους οπου υπαρχει ( Ά ) εμφανιζεται ( ' )
Η μετακινηση υποτιτλων κατα υψος δεν δουλευει σε μενα παρολο που οταν το πρωτοεβαλα να παιξει το μεσημερι δουλευε .
Το fast forward και rewind οταν παω πανω απο 4χ μου κολλαει το μηχανημα .
Το volume αν το δυναμωσω πολυ μου βγαζει παραμορφωση στον ηχο ετσι το εβαλα στο 0db απο το menu audiosettings και τελειωσα με αυτο
Αυτα πιστευω οτι ειναι απλα πραματα που θα διορθωθουν στο μελλον .

Αυτο που μπορω να πω οτι μου ελειψε σε σχεση με το WD live ειναι η δυνατοτητα zoom 0.8x 1x 2x ενω το netgear εχει fitscreen που δεν μου αρεσε καθολου .
Επισης μηπως ξερει καποιος με πιο κουμπι εμφανιζεται η μπαρα του χρονου ωστε να μπορω να δω ποση ταινια εχω δει και το υπολοιπο

Κατά την αναπαραγωγή bluray & DVD δεν μπορεί να "πειράξεις" τους υπότιτλους.
Το μπρος - πίσω λειτουργεί ικανοποιητικά σε bluray & DVD, χωλαίνει (ειδικά το rewind) σε .mkv.
Το volume πάντα στο μηδέν. Ολα τα βασισμένα σε sigma chipset media player έχουν το ίδιο πρόβλημα. (παραμόρφωση)
Κατά την αναπαραγωγή πατάς το πλήκτρο popup menu και βλέπεις το χρόνο. (δεν ισχύει σε αναπαραγωγή bluray)

Επισης δοκιμασα να βαλω εξωτερικο usb dvd στην μπροστινη θυρα usb και ενω μου το αναγνωριζει δεν μου παιζει το δισκακι ειτε γνησιο ειτε αντιγραφο .

Παιζοντας με το μηχανημα παρατηρησα τα εξης:
Στους υποτιτλους οπου υπαρχει ( Ά ) εμφανιζεται ( ' )
Η μετακινηση υποτιτλων κατα υψος δεν δουλευει σε μενα παρολο που οταν το πρωτοεβαλα να παιξει το μεσημερι δουλευε .
Το fast forward και rewind οταν παω πανω απο 4χ μου κολλαει το μηχανημα .
Το volume αν το δυναμωσω πολυ μου βγαζει παραμορφωση στον ηχο ετσι το εβαλα στο 0db απο το menu audiosettings και τελειωσα με αυτο
Αυτα πιστευω οτι ειναι απλα πραματα που θα διορθωθουν στο μελλον .

Αυτο που μπορω να πω οτι μου ελειψε σε σχεση με το WD live ειναι η δυνατοτητα zoom 0.8x 1x 2x ενω το netgear εχει fitscreen που δεν μου αρεσε καθολου .
Επισης μηπως ξερει καποιος με πιο κουμπι εμφανιζεται η μπαρα του χρονου ωστε να μπορω να δω ποση ταινια εχω δει και το υπολοιπο

1) Για να έχεις πλήρη υποστήριξη των Ελληνικών υποτίτλων πρέπει να επιλέξεις από το User Interface το Universal mode. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τα γράμματα τοτε.
2) Η μετακίνηση των υποτίτλων - λογικά - δουλεύει μόνο με τους εξωτερικούς υπότιτλους . Δεν είναι δυνατόν να δουλέψει σε ενσωματωμένους
3) Εμένα δεν μου συμβαίνει να μου κολλάει το ff . Ομως δεν κινείται η εικόνα με αυξανόμενη ταχύτητα χ4 ή χ12 ορατά αλλά από κάποιο καρέ σε περνάει σε κάποιο άλλο ανάλογα με την ταχύτητα που έχεις επιλέξει.
4) Το volume ...πάντα στο 0 .
5) Το zoom ήταν κάτι που λειτουργούσε στα πρώτα firmware. Υπάρχει μια απαίτηση από τους users να επαναφέρουν την λειτουργία αυτή. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι μόνο conflicts δημιουργεί.....

Επισης δοκιμασα να βαλω εξωτερικο usb dvd στην μπροστινη θυρα usb και ενω μου το αναγνωριζει δεν μου παιζει το δισκακι ειτε γνησιο ειτε αντιγραφο .

Αυτό είναι περίεργο .....Εγώ συνδέω - και παίζω - Blu Ray player εξωτερικό.....

1)
2) Η μετακίνηση των υποτίτλων - λογικά - δουλεύει μόνο με τους εξωτερικούς υπότιτλους . Δεν είναι δυνατόν να δουλέψει σε ενσωματωμένους .
αν μιλάμε για mkv φυσικά μετακινούνται αφού πρόκειται για ενσωμάτωση αρχείου υποτίτλων και όχι εικόνας. Απλά όταν πάμε πάνω κάτω πρέπει να πατάμε και το οκ για επιβεβαίωση, κάτι που πολλές φορές κ εγώ ξεχνάω.

αν μιλάμε για mkv φυσικά μετακινούνται αφού πρόκειται για ενσωμάτωση αρχείου υποτίτλων και όχι εικόνας. Απλά όταν πάμε πάνω κάτω πρέπει να πατάμε και το οκ για επιβεβαίωση, κάτι που πολλές φορές κ εγώ ξεχνάω.

Σωστός !!!

2) Η μετακίνηση των υποτίτλων - λογικά - δουλεύει μόνο με τους εξωτερικούς υπότιτλους . Δεν είναι δυνατόν να δουλέψει σε ενσωματωμένους
νομίζω ότι οι εσωτερικοί υπότιτλοι είτε πρόκειται για mkv είτε για bluray είναι ξεχωριστό stream από την εικόνα οπότε όπως με τους εξωτερικούς έτσι και με τους εσωτερικούς λογικά θα πρέπει να υπάρχει τεχνικώς η δυνατότητα μετακίνησης πάνω - κάτω.
Νομίζω ότι στα dune θα δοθεί αυτή η δυνατότητα ή είναι στο queue για να δοθεί.

νομίζω ότι οι εσωτερικοί υπότιτλοι είτε πρόκειται για mkv είτε για bluray είναι ξεχωριστό stream από την εικόνα οπότε όπως με τους εξωτερικούς έτσι και με τους εσωτερικούς λογικά θα πρέπει να υπάρχει τεχνικώς η δυνατότητα μετακίνησης πάνω - κάτω.
Νομίζω ότι στα dune θα δοθεί αυτή η δυνατότητα ή είναι στο queue για να δοθεί.

Καλό θα ήταν ...αλλά μέχρι στιγμής οι "εσωτερικοί" υπότιτλοι (pgs) στα Blu Ray δεν είναι προσβάσιμοι σε editing από κάποιο media player απ'όσο ξέρω...

Δοκιμασα αρχεια m2ts καθως και ts με εξωτερικους υποτιτλους και παρουσιαζονται προβληματα αποσυγχρονισμου .
Τα ιδια αρχεια αν κανω ενσωματωση των υποτιτλων με το tsmuxer το παιζει αψογα .Επισης στους δυο παραπανω τυπους αρχειων το autoframe δεν λειτουργει και πρεπει να το βαλω χειροκινητα 1080p24 απο το πληκτρο tvmode .Κανοντας αυτο ομως η ρυθμιση που εχουμε βαλει στα settings αλλαζει και παει στο auto .

Για το θεμα των υποτιλων που δεν αλλαζουν μεγεθος και θεση ειναι καθαρα θεμα των προγρμματιστων της netgear διοτι το WDlive τα κανει ολα αυτα χωρις προβλημα .

Πιστευω οτι με κανα δυο καινουρια firmware θα λυθουν αυτα τα προβληματα .

Καλό θα ήταν ...αλλά μέχρι στιγμής οι "εσωτερικοί" υπότιτλοι (pgs) στα Blu Ray δεν είναι προσβάσιμοι σε editing από κάποιο media player απ'όσο ξέρω...

Οι υποτιτλοι pgs ανεβοκατεβαινουν....... στο picohd!!!
Αυτο που δεν εχω δει κανενα Player να κανει ειναι αλλαγη μεγεθους σε pgs υποτιτλους (που στην ουσια θα ειναι καποια μορφη zoom in/out, αφου ειναι εικονες).

Για το θεμα των υποτιλων που δεν αλλαζουν μεγεθος και θεση ειναι καθαρα θεμα των προγρμματιστων της netgear διοτι το WDlive τα κανει ολα αυτα χωρις προβλημα .
.
αυτο ειναι το κουφο-κανει πραγματα που ουτε καν ονειρευεται το WDlive και δεν κανει τα πιο απλα , που ειναι δεδομενα στο WDlive.
Ισως η Ελλαδα για αυτους ειναι πολυ μικρη αγορα και αδιαφορουν? μαλλον