Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Με ποιαδιαδικασια εννοεις?

Αν εννοεις με το περασμα αυτων των αρχειων απο ενα προγραμμα μηπως λεω μηπως μετα απο αυτη τη διαδικασια που λες μπορει και το wd tv live 2011 να αναπαραγει αυτα τα αρχεια?

Και αν οχι τοτε για ποιο λογο το ntv550 μπορει να αναπαραγει αυτα τα επεξεργασμενα avi files ενω το wd tv live 2011 δεν μπορει?
Τι διαφορα εχει το ενα απο το αλλο media player εκτος του οτι και τα δυο εχουν sigmatech chipset και απλα το wd tv live 2011 εχει νεοτερο σε σχεση με το ntv550.

Απλά τρέχεις το αρχείο με το mkv merge. (σαν τη διαδικασία ενσωμάτωσης υπότιτλων). Το αρχείο από κατάληξη .avi θα γίνει .mkv . Αυτό μου το είπαν στο forum του netgear, το δοκίμασα και έπεξε. Το νέο αρχείο στο wd tv live δεν παίζει, δεν ξέρω γιατί. Όσο για το chipset τοu netgear είναι φυσικά καλύτερο...μη σε μπερδεύει ο κωδικός 8642 για το netgear, 8655 για το wd.

The Sigma 864x is clocked at 667mhz. The 8643 and 8642 are identical except that the 8642 is a Macrovision version allowing for the ability to play copy protected DVD / Blu-Ray. The 864x chipset is significantly more powerful than the 865x series, despite the product number being lower.

The Sigma 865x is clocked at 500mhz. All the 865x variations are similar, with the 8655 being marginally the most powerful. The 8655 uses 64bit RAM whereas the 8653 uses 32bit and the 8655 has six video DACs whereas the 8653 has four. The only benchmarks we could find give identical scores so real world performance is likely identical. The 8654 and 8652 are copy protection (Macrovision) enabled versions of each allowing for the ability to play copy protected DVD / Blu-Ray. One notable deficiency in all the Sigma chips is the inability to play RMVB files.

Απλά τρέχεις το αρχείο με το mkv merge. (σαν τη διαδικασία ενσωμάτωσης υπότιτλων). Το αρχείο από κατάληξη .avi θα γίνει .mkv . Αυτό μου το είπαν στο forum του netgear, το δοκίμασα και έπεξε. Το νέο αρχείο στο wd tv live δεν παίζει, δεν ξέρω γιατί. Όσο για το chipset τοu netgear είναι φυσικά καλύτερο...μη σε μπερδεύει ο κωδικός 8642 για το netgear, 8655 για το wd.

The Sigma 864x is clocked at 667mhz. The 8643 and 8642 are identical except that the 8642 is a Macrovision version allowing for the ability to play copy protected DVD / Blu-Ray. The 864x chipset is significantly more powerful than the 865x series, despite the product number being lower.

The Sigma 865x is clocked at 500mhz. All the 865x variations are similar, with the 8655 being marginally the most powerful. The 8655 uses 64bit RAM whereas the 8653 uses 32bit and the 8655 has six video DACs whereas the 8653 has four. The only benchmarks we could find give identical scores so real world performance is likely identical. The 8654 and 8652 are copy protection (Macrovision) enabled versions of each allowing for the ability to play copy protected DVD / Blu-Ray. One notable deficiency in all the Sigma chips is the inability to play RMVB files.

Ελεος......Αυτό το θέμα με τα νεότερα και τα παλιότερα......τόχουμε πει και ξαναπεί άπειρες φορές.....( Εγώ προσωπικά τόχω γράψει τόσες που έχω χάσει το μέτρημα..)

Πάντως βρε παιδί μου ....σήμερα το χάρηκα το NTV550 . Παλληκάρι.!! Επαιξε iso από δίκτυο ( Avatar 3D κι όλας..!!) νεράκι..εκεί που το Qnap NMP1000P το έπαιξε με το ζόρι και με άπειρα κολλήματα .... - υποτίθεται πως και τα 2 προέρχονται από εταιρείες που ξέρουν από δίκτυα ε ?

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Εχει να κανει και με το fine tuning του fw...
Μπορείς να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος και ποιο λεπτομερής σε παρακαλώ πολύ.
Και γιατί το wd tv live 2011 δεν μπορεί να αναπαράγει τα συγκεκριμένα αρχεία βίντεο ενώ το ntv550 μπορεί αφού το wd tv live 2011 έχει πολύ δυνατότερο chipset από αυτό του ntv550.
Μήπως εννοείς γιατί πολύ απλά στην wd δεν έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ με το firmware του προϊόντος όπως στη netgear?
Αν είναι αυτό δυσκολεύομαι πάρα πολύ να το πιστέψω πάντως....

Επίσης ρε παιδιά για δώστε κάνα λινκ αυτών των αρχείων να τα δοκιμάσουμε σε κάποια media players για να δούμε ποια τα αναπαράγουν χωρίς πρόβλημα και ποια με πρόβλημα.

Μην είσαι και τόσο απόλυτος.
Για δες εδω.
Αν τώρα μιλάς για το wd tv live 2009 vs netgear ntv550 τότε νομίζω ότι το ntv550 είναι ποιο νέο του wd tv live 2009.

Last edited:
Tι να πιστεψεις βρε fits?Αφου το λεει ο ανθρωπος , στο ενα παιζει και στο αλλο οχι.Μετα ψαχνεσαι να βρεις το γιατι λες και ειμαστε οι προγραμματιστες της καθε εταιρειας.Μπες στο support τους και ρωτα τους.
Σε κανενα φορουμ κανεις δεν μπορει να σου απαντησει αυτο που ρωτας.
To 8642 παντως, ακομα παραμενει premiuim τσιπακι.

Last edited:
Πριν δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση εγώ σύγκρινα το chip του netgear με το chip του wd tv live κι όχι του gen 3. Περα από αυτό όμως,το να μη παίζει το αρχείο δεν είναι θέμα ισχύος επεξεργαστή αλλά codecs.

If you google on FMP4, you'll see that the web is loaded with people who can't play it on various platforms.

Since the NTV uses hardware acceleration, it is not very simple to add new codecs. The specialized hardware is designed for specific standard codecs.

But from what I've read, this may really be a codec identification issue, it may be possible to get this to play by hacking the codec ID in the AVI. I'm willing to poke at this, but would need a short sample. If hacking the codec ID works, then Netgear could fairly easily adjust their code to recognize the FMP4 ID.

Όταν το ανέφερα στον Νίκο και εκείνος το προώθησε στους προγραμματιστές της netgear εκείνοι έδωσαν αυτήν την λύση:

There is some evidence that there is some off in the video elementary stream of your sample - ffmpeg refuses to remux it, several other tools misbehave.

However, you can convert it to MKV with MKVMerge (setting "compression" to "none" on the extra options tab for each track). The resulting MKV will play normally.

Αυτός ο τρόπος έπαιξε στο netgear αλλά όχι στο wd tv live.
u.g. έγραψα αυτούσιες τις απαντήσεις γιατί το link δεν το διάβασε κανένας

Μπορεί κάποιος να μας δώσει λινκ με το βίντεο που λες το αυτούσιο avi όμως όχι το επεξεργασμένο από εσένα.

Και ρε παιδιά σε κάθε ευκαιρία θεοποιηθείτε το ntv550.
Μα καλά τόσο τέλειο hd media player είναι για εσάς σε αυτό το κοστολόγιο των 100 ευρώ?

Δεν υπάρχει κάποιο καλύτερο του ή ισάξιο του?

Και τελος ποτε πιστευετε οτι η netgear θα σταματησει πλεον την υποστηριξει του?

Aν σημερα μου χαλουσε, για καποιο λογο, παλι το Netgear θα επαιρνα. Και ξερω πλεον και τα προβληματα του.

Για μενα που εχω σαν προτεραιοτητα: ποιοτητα εικονας/κινηση/χρωματα - HD ηχος - αναπαραγωγη απο δικτυο, στα 100 ευρω που λες, δε νομιζω να υπαρχει ανωτερο ακομα και σημερα να σταματησει η υποστηριξη του.

Και δεν το θεοποιει κανεις, 175 σελιδες ειναι και οι αναφορες για διαφορα bugs αρκετες, απο μενα τουλαχιστον καμποσες...

Καλημερα.
Για πες δηλαδη ποιο ειναι το προβλμα του που πλεον το ξερεις.

Mικροπραγματα.

Κακη ποιοτητα υποτιτλων σε SD αρχεια.
Δεν αναγνωριζει πανω απο ενα δισκο σε εξωτερικα cases κατι που ζητησα εδω και καιρο στο uservoice.
Σπασιματα στην κινηση οταν το αρχειο ειναι 25fps.

Mικροπραγματα.

Κακη ποιοτητα υποτιτλων σε SD αρχεια.
Δεν αναγνωριζει πανω απο ενα δισκο σε εξωτερικα cases κατι που ζητησα εδω και καιρο στο uservoice.
Σπασιματα στην κινηση οταν το αρχειο ειναι 25fps.
Τα αλλα δυο που ειπες οντως ειναι μικροπραγματα αλλα το να ΜΗΝ μπορει να παιξει ομαλα αρχεια pal - 25fps και να παιζει ομαλα ΜΟΝΟ 23.976 ntsc αρχεια δεν το λες και μικροπροβλημα ετσι.

Εν ολιγης δεν μπορει να παιξει σωστα τα pal αρχεια ενω τα ntsc τα παιζει κανονικα.

Last edited:
Τα σπασιματα δεν ειναι κατι τραγικο, αλλοι δε τα παρατηρουν καν. Ειναι ομως bug.
Το λεω μικροπροβλημα γιατι ουτε το 10% απο το υλικο που βλεπω δεν ειναι PAL...

Είχα την εντύπωση ότι το pal είναι 720χ576 στα 50hz κάνω λάθος; Τα 23.976 δεν είναι τα 24hz στα 1920χ1080; Υπάρχει κάποιος πίνακας σχετικά με αυτές τις αναλύσεις;
Επίσης άσχετη ερώτηση αλλά δεν ήξερα σε ποιο νήμα να απευθυνθώ αλλά αρχείο ISO.WV + CUE τι ακριβώς είναι και πως θα μπορούσα να το μετατρέψω σε mp3; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Εγω ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ KHZ ΑΛΛΑ ΓΙΑ FPS μην τα μπερδευουμε αλλο το ενα αλλο το αλλο ετσι.

Σε khz μετριεται ο ηχος μιας ταινιας οχι το βιντεο το βιντεο μετριεται σε fps.

Να ενα τρανταχτο παραδειγμα απο το προγραμμα mediainfo Και το 1 επεισοδιο της σειρας alcatraz
juzus8.jpg

Που ειναι ntsc

Να και ενα pal ετσι για του λογου το αληθες περι των fps.
2gy0pk5.jpg

Μετα απ' ολα αυτα ακομα πιστευεις οτι μιλαγα για khz και οχι για fps(FramePerSecond)

Last edited:

Εγω ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ KHZ ΑΛΛΑ ΓΙΑ FPS μην τα μπερδευουμε αλλο το ενα αλλο το αλλο ετσι.Σε khz μετριεται ο ηχος μιας ταινιας οχι το βιντεο το βιντεο μετριεται σε fps.Να ενα τρανταχτο παραδειγμα απο το προγραμμα mediainfo Και το 1 επεισοδιο της σειρας alcatraz
juzus8.jpg
Που ειναι ntscΝα και ενα pal ετσι για του λογου το αληθες περι των fps.
2gy0pk5.jpg
Μετα απ' ολα αυτα ακομα πιστευεις οτι μιλαγα για khz και οχι για fps(FramePerSecond)
Μίλησα εγώ για khz και δεν το κατάλαβα; Οταν ανοίξω το βράδυ τον προτζέκτορα θα σου βγάλω μια φωτογραφία τι λέει στο info του όταν δείχνει τα hz, γιατί εσύ δεν ξέρεις μάλλον ότι τα fps μετριούντα όπως η συχνότητα σε hz.Δες στην παρακάτω φωτό στον πίνακα τι λέει στη στήλη για τα frames.
attachment.php

Last edited:

Από wikipedia: Frame rate (also known as frame frequency) is the frequency (rate) at which an imaging device produces unique consecutive images called frames. The term applies equally well to computer graphics, video cameras, film cameras, and motion capture systems. Frame rate is most often expressed in frames per second (FPS), and is also expressed in progressive scan monitors as hertz (Hz).

Ε τοτε τι να το κανω αν δεν εχω το δευτερο μερος πως θα το αποσυμπιεσω?

καλημέρα παιδια! γνωρίζουμε αν παιζει σωστά τα 24FPS και 23,976FPS;
Εχει επιλογή για να επιλεξεις τα παραπάνω framerates;

Ρε συ fits79, πήγαινε και πάρ' το επιτέλους το ρημάδι το Netgear, να ησυχάσουμε κι εμείς.

Είναι εξαιρετικό μηχανάκι γενικά - και ακόμα ειδικότερα για τα λεφτά του (στα 105).