Netgear NTV550 (Sigma 8642)

καλημέρα και χρόνια πολλά.

Μετά την αγορά του synology ds212j και αφού πέρασα όλα τα media αρχεία μου στο nas με σκοπό να αποφύγω την υποχρεωτική χρήση του pc για την αναπαραγωγή τους, αποφάσισα οτι ήρθε η στιγμή να αποκτήσω ένα δικτυακό media player. Θα τοποθετηθεί στο υπνοδωμάτιο και θα αντικαταστήσει ένα WD gen1 που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή. Καλό μηχανάκι το wd για τα λεφτά του όταν το πήρα, αλλά πλέον με το nas οι ανάγκες άλλαξαν και θέλω να αποφύγω τη διαδικασία γράψε - σβήσε σε στικάκια και εξωτερικούς σκληρούς κάθε φορά που θέλω να δω μια ταινία πριν πέσω για ύπνο.

Ξεκινώντας λοιπόν την αναζήτηση κατάλληλου mp που θα καλύψει τις ανάγκες μου, το πρώτο θέμα στο οποίο έπεσα ήταν αυτό για το netgear. Διάβασα καμιά 40αριά σελίδες και απ' ότι κατάλαβα πρόκειται για πολύ αξιόλογο player με πολλές δυνατότητες. Καθότι το νήμα έχει γιγαντωθεί, συγχωρέστε μου την υπερπήδηση 100 και πλέον σελίδων και πάμε κατευθείαν σε 2-3 ερωτήσεις:

1. Το wd έπαιζε ελληνικούς υπότιτλους αλλά είχε θέμα με το τονισμένο Α στην αρχή των λέξεων. έχει και το netgear το ίδιο πρόβλημα;
2. Με το stream να γίνεται απο το nas και όχι απο pc τι πιθανά προβλήματα μπορεί να προκύψουν; (η σύνδεση θα γίνει ενσύρματα)
3. Στα 79,80 ευρώ που το βρίσκω στο amazon.fr, υπάρχει ανταγωνιστής ή κακώς δεν το έχω παραγγείλει ακόμα; :slapface:

1)Στην Sony Trinitron oθόνη παρόλο που είναι CRT, εικόνα-ήχος των ταινιών μιά χαρά αλλά για το μενού μου τα χαλάει λίγο. Προφανώς είναι φτιαγμένο για σύγχρονες-υψηλής ανάλυσης οθόνες.
Μπορώ να κάνω καμιά ρύθμιση να μην είναι τόσο μικρά-λεπτά τα γράμματα των διαφόρων μενού, αλλά και τα στοιχεία που μου βγάζει των ταινιών?
Την ανάλυση την πείραξα, ότι και να επέλεξα, δεν άλλαξε τίποτε...
2)Τα πλήκτρα <next> & <prev> γιατί δεν μου λειτουργούν, εννοώ να με πηγαίνουν στο επόμενο επεισόδιο-αρχείο του φακέλου κλπ?
Πρέπει υποχρεωτικά να πατάω <back> στο φάκελο και να επιλέγω το επόμενο?
3)Όταν ενώ το αφήνω να παίζει αρχείο μεσα σε φάκελο, πηγαίνω παράλληλα στις ρυθμίσεις να πειράξω κάτι, γιατί δεν μπορώ να ξαναγυρίσω στο slideshow του φακελου που ήμουνα, αλλά πρέπει απ την αρχή να ξαναεπιλέξω πηγή-αναζήτηση φακέλων κλπ?
..............Για την πρώτη ερωτηση: Δοκίμασες "Settings - User interface - Display font -> Universal"; Αν και δεν έχω CRT, μου δίνει πιο "παχια" γραμματοσειρά.
Χρόνια πολλά και σ ευχαριστώ! Μόλις το δοκιμάσω θα αναφέρω.
Για τα ερωτήματα 2+3 ξέρει κανείς?

Last edited:
Το λαθος σου ειναι οτι ασχολεισαι με πραγματα που δεν γνωριζεις!
Δεν ξέρω τι? Οτι η κάθε εταιρία σε οποιοδήποτε χώρο με το που βγάλει ένα νεότερο προϊόν που αντικαθιστά το παλιότερο τότε σταματάει σταδιακά και την υποστήριξη του παλιού?
Βλέπε, windows, αμάξια, τηλεοράσεις... οτιδήποτε αφορά την τεχνολογία(Και μερικές φορές όχι μόνο) γενικότερα.
ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ....

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Αϊνστάιν για να το ξέρεις αυτό... Λίγο την τεχνολογία και τις εταιρίες να παρακολουθείς το βλέπεις/αντιλαμβάνεσαι.

Για πες μου('Η καλύτερα απόδειξε μου) που έχω άδικο σε αυτά?

Αυτο που θελω να πω με το παραπανω ειναι πως αν ειχες την παραμικρη εμπειρια με το 550 θα ειχες πολυ διαφορετικη γνωμη..
Εμπειρία από το ntv550 μπορεί να μην έχω αλλά ξέρω λίγα πράγματα από τεχνολογία γενικότερα και πως δουλεύει η πλειοψηφία των εταιριών.

Και οκ σας πιστεύω καλό και άξιο το ntv550 αλλά κατά την ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ το έχετε θεοποίηση χωρίς λόγο.
Και εγώ είχα τα wd hd tv, wd tv live gen2 αλλά δεν τα έχω θεοποιήσει κιόλας απλά λέω ότι είναι πολύ καλά media players για την τιμή που είχαν όταν κυκλοφόρησαν. Αλλά κατά τη γνώμη μου έκανε κάτι πολύ λάθος κινήσεις(Π.χ. μετά τον χρόνο σταμάταγε την υποστήριξη του γιατί έβγαζε νέο μοντέλο) η wd με αποτέλεσμα να χάσει πολύ κοινό/πελάτες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

..και πάμε κατευθείαν σε 2-3 ερωτήσεις:

1. Το wd έπαιζε ελληνικούς υπότιτλους αλλά είχε θέμα με το τονισμένο Α στην αρχή των λέξεων. έχει και το netgear το ίδιο πρόβλημα;
2. Με το stream να γίνεται απο το nas και όχι απο pc τι πιθανά προβλήματα μπορεί να προκύψουν; (η σύνδεση θα γίνει ενσύρματα)
3. Στα 79,80 ευρώ που το βρίσκω στο amazon.fr, υπάρχει ανταγωνιστής ή κακώς δεν το έχω παραγγείλει ακόμα; :slapface:

1. Και το Netgear το έχει στην default επιλογή. Αν αλλάξεις σε windows 1253 εξαφανίζεται.
2. Με ενσύρματη σύνδεση κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και σε βαριά bluray rips.
3. Για να παίξεις στο ίδιο επίπεδο με το NTV550, θα πρέπει να ακουμπήσεις τριπλάσια χρήματα, οπότε σε παραπέμπω στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σου.

1. Και το Netgear το έχει στην default επιλογή. Αν αλλάξεις σε windows 1253 εξαφανίζεται.
2. Με ενσύρματη σύνδεση κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και σε βαριά bluray rips.
3. Για να παίξεις στο ίδιο επίπεδο με το NTV550, θα πρέπει να ακουμπήσεις τριπλάσια χρήματα, οπότε σε παραπέμπω στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σου.
Ευχαριστώ πολύ φίλε.
2 ερωτήσεις ακόμα (συνεχίζω να διαβάζω το θέμα αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα)

1.Τα υπόλοιπα θέματα με τους υπότιτλους λύθηκαν; (ansi, κολλήματα κλπ)
2. Τι γίνεται με cinavia;

Ευχαριστώ πολύ φίλε.
2 ερωτήσεις ακόμα (συνεχίζω να διαβάζω το θέμα αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα)

1.Τα υπόλοιπα θέματα με τους υπότιτλους λύθηκαν; (ansi, κολλήματα κλπ)
2. Τι γίνεται με cinavia;
1. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με υπότιτλους.
2. Δεν υπάρχει cinavia.

10 μηνες ειναι στην αγορα.Τα σπαει....Προχθες εβλεπα μεσω δυκτυου το "Fast Five 2011 1080p Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 5.1 - KRaLiMaRKo" 25 γιγα.Καταπληκτικα ομαλη κινηση ωραια χρωματα......σαν Ferrari σε αγωνιστικη πιστα.
Κατάλαβα... για πέταμα είναι το μηχάνημα... :flipout:

Έφτασα 133 σελίδες διαβάσματος. Όσο προχωράω τόσο λύνονται τα προβλήματα. Καλό αυτό. Το μόνο που με ανησυχεί πλέον είναι τα κολλήματα που τρώει η συσκευή και θέλει αποσύνδεση απο το ρεύμα για να συνέλθει.

Δε ξέρω τι το "ταίζουν" οι συνάδελφοι, αλλά το δικό μου δεν έχει κολλήσει ούτε μια φορά.
Τα δικά μου παράπονα θα τα βρήκες ήδη κατά την ανάγνωση του νήματος.

Κατά τ' άλλα μπορείς να περιμένεις μέχρι να τελειώσει η προσφορά του Amazon! :laugh:

Δε ξέρω τι το "ταίζουν" οι συνάδελφοι, αλλά το δικό μου δεν έχει κολλήσει ούτε μια φορά.
Τα δικά μου παράπονα θα τα βρήκες ήδη κατά την ανάγνωση του νήματος.

Κατά τ' άλλα μπορείς να περιμένεις μέχρι να τελειώσει η προσφορά του Amazon! :laugh:
χαχαχαχα! Σωστό και αυτό! :flipout:

Στο ένα NTV550 που έχω δεν "έκατσε" καλά το firm και είχα κάποια κολλήματα ,το ξαναπέρεσα και λύθηκαν .
Στο άλλο που δεν είχα τέτοιο πρόβλημα στους έξι μήνες μου κόλλησε μια ή δυο φορές.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

χαχαχαχα! Σωστό και αυτό! :flipout:

Φίλε μου , κολλήματα θα παρουσιάσει το μηχάνημα εάν τα video files που θα του βάλεις είναι λίγο.....πως να στο πω..."προχείρως" κωδικοποιημένα. Μην αφήσεις την προσφορά να σου ξεφύγει. Κρίμα είναι.

Πώς θα κάνω δικτυακό ένα σκληρό δισκ διαμορφωμένο σε FAT32 επάνω στο router μου (απλό file share,όπως τον έχω με το pc μου) με τον 550 αφού ο 550 "βλέπει" μόνο NTFS?
Απ οτι ξέρω άλλωστε τα περισσότερα router δεν διαβάζουν NTFS.

Τί σχέση έχει το router, φίλε μου;

Το router είναι για την aDSL σύνδεσή σου με το internet.

bitstream/passthrough HD audio από mkv, m2ts, BR ISO, BR folder κανονικά χωρίς προβλήματα;
σε δύσκολα αρχεία με υψηλό bitrate

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

bitstream/passthrough HD audio από mkv, m2ts, BR ISO, BR folder κανονικά χωρίς προβλήματα;
σε δύσκολα αρχεία με υψηλό bitrate

Ερώτηση κάνεις ? Η το δηλώνεις ?

(Δεν υπάρχουν τέτοια διλλήματα για το ntv550)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Ερώτηση κάνεις ? Η το δηλώνεις ?

(Δεν υπάρχουν τέτοια διλλήματα για το ntv550)
ερώτηση κάνω, πως τα πάει με το bitstream του DTS-MA and TrueHD σε mkv, m2ts, BR ISO, BR folder.
γίνεται κανονικά και χωρίς προβλήματα; έχει παρατηρήσει κανείς drops?

σκεφτόμουν το dune 301 αλλά διαβάζω ότι με HD audio κάτι δεν πάει καλά και τώρα κοιτάζω το netgear αφού είναι σε τέτοια τιμή.

Με DTS-HDMA δεν έχει πρόβλημα σε κανένα αρχείο.
Με Dolby TrueHD σκαλώνει σε κάποια .mkv. Με τα υπόλοιπα αρχεία παίζει μια χαρά.

Εννοείται ότι σε BR-rip & .iso δεν έχει πρόβλημα πουθενά.