Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Είναι πράγματι κορυφαίο media player σε ποιότητα εικόνας ,συνδέσεις και μπορείς να το βρεις σε μισή περίπου τιμή της αξίας του.
Το γεγονός ότι είχε κάποια προβλήματα με τους υπότιτλους από την αρχή που βγήκε και ίσως κάποιοι άλλοι λόγοι να έπαιξαν το ρόλο τους στη τιμή .

Για τους υπότιτλους τα περισσότερα προβλήματα με τα τελευταία firm έχουν λυθεί .Το μέγεθος μπορεί να το αλλάξεις, σε κάποιες ταινίες όμως ,αν και έχεις το μεγαλύτερο μέγεθος , οι υπότιτλοι είναι κανονικοί(ίσως και μικροί) .
Το κυριότερο πρόβλημα ,για μένα, που έχει το Netgear NTV550 είναι η σταθερότητα .

το βρισκω 90 ευρω.
θα περιμενω και τα καινουργια chipset,να δω τι παιζει με τις τιμες.
ευχαριστω παιδια.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Συμφωνω απολυτα με τους προλαλησαντες
Αν εισαι ευαισθητος σε προβληματα σταθεροτητας δεν θα συνιστουσα την αγορα του.

περιεργο-οπου και να διαβασα για το 550,ειχε μονο θετικα σχολια.
τεσπα-προσωπικα με ενδιαφερει η εικονα,κινηση,ταχυτητα και δυναμη.
ουσιαστικα ψαχνω sigma chipset αλλα δεν εχω καταληξει ακομα.
μεχρι και στο d1 θα πηγαινα,που αν και παλαιοτερο,δειχνει δυνατο μεχρι και σημερα.
ευχαριστω παντως παιδια..

περιεργο-οπου και να διαβασα για το 550,ειχε μονο θετικα σχολια.
τεσπα-προσωπικα με ενδιαφερει η εικονα,κινηση,ταχυτητα και δυναμη.
ουσιαστικα ψαχνω sigma chipset αλλα δεν εχω καταληξει ακομα.
μεχρι και στο d1 θα πηγαινα,που αν και παλαιοτερο,δειχνει δυνατο μεχρι και σημερα.
ευχαριστω παντως παιδια..
Το νημα ειναι μακροσκελεστατο...οπότε δεν ειναι και ευκολη η παρακολουθηση.
Δεν θα σου παραθεσω δικες μου παρατηρησεις γιατι θα μπορουσε να πει καποιος οτι επεσα σε ελλατωματικο κομματι.
Για ριξε μια ματια π.χ. σελίδα 177 , #1769

Το νημα ειναι μακροσκελεστατο...οπότε δεν ειναι και ευκολη η παρακολουθηση.
Δεν θα σου παραθεσω δικες μου παρατηρησεις γιατι θα μπορουσε να πει καποιος οτι επεσα σε ελλατωματικο κομματι.
Για ριξε μια ματια π.χ. σελίδα 177 , #1769

ok-κι`αυτο οπως και αρκετα αλλα της αγορας,φαινεται τελικα,οτι εχει αρκετα θεματακια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

ok-κι`αυτο οπως και αρκετα αλλα της αγορας,φαινεται τελικα,οτι εχει αρκετα θεματακια.
Η εικόνα και ο ήχος του είναι άριστα! Από σταθερότητα όμως (ξεκάρφωτα κολλήματα, αποσυγχρονισμοι) άστα... Για αυτό και το έστειλα πίσω...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Η εικόνα και ο ήχος του είναι άριστα! Από σταθερότητα όμως (ξεκάρφωτα κολλήματα, αποσυγχρονισμοι) άστα... Για αυτό και το έστειλα πίσω...

αστο-μακρυα γιατι δεν θελω πολλα πολλα ψαξιματα.
με βλεπω σφαιρα για dune...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

το βρισκω 90 ευρω.
θα περιμενω και τα καινουργια chipset,να δω τι παιζει με τις τιμες.
ευχαριστω παιδια.

Στα 81 ευρώ ,το τελευταίο το πήρα από εδώ :

http://www.open247.gr/eshop/product...timedia-player-NeoTV-550-NTV550%2d100PES.html

Είχε μάλιστα επάνω firm το 2.16 ,το καλύτερο για μένα από πλευράς εικόνας.
Οπότε δεν πείραξα τίποτα στο NTV550.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Στα 81 ευρώ ,το τελευταίο το πήρα από εδώ :

http://www.open247.gr/eshop/product...timedia-player-NeoTV-550-NTV550%2d100PES.html

Είχε μάλιστα επάνω firm το 2.16 ,το καλύτερο για μένα από πλευράς εικόνας.
Οπότε δεν πείραξα τίποτα στο NTV550.

αυτον στον σκρουτζ,δεν τον βγαζει.
απο θεματακια(και ειδικα με τους υποτιτλους που με καιει)πως πας?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

αυτον στον σκρουτζ,δεν τον βγαζει.
απο θεματακια(και ειδικα με τους υποτιτλους που με καιει)πως πας?
Mε την 2.16 που έχει πάνω δεν έχει ιδιαίτερα θέματα με τους υπότιτλους.
Έχει ένα θέμα με το τονισμένο (ά) ,αν κάνεις μια ρύθμιση στους υπότιτλους ξεπερνιέται αυτό.
Απλά δεν κρατάει τη ρύθμιση αυτή και πρέπει να το κάνεις σε κάθε ταινία .

Μια, δυο φορές αποσυντονίστηκαν οι υπότιτλοι σε κάποιες ταινίες .

Τα "θεματάκια" που έχει δεν είναι τεράστια ξεπερνιούνται .

Είπα και εγώ να πάρω κάτι άλλο να μην έχω αυτά τα "θεματάκια" και πήρα το PoPBox v8.
Και εκεί όμως βρήκα τα αντίστοιχα "θεματάκια" με τους υπότιτλους.

Και εγώ όταν "ψαχνόμουν" σκέφτηκα το dune, δεν το είχαν όμως πολλοί για να έχω μια άποψη αν θα έχω κάποια προβλήματα .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Mε την 2.16 που έχει πάνω δεν έχει ιδιαίτερα θέματα με τους υπότιτλους.
Έχει ένα θέμα με το τονισμένο (ά) ,αν κάνεις μια ρύθμιση στους υπότιτλους ξεπερνιέται αυτό.
Απλά δεν κρατάει τη ρύθμιση αυτή και πρέπει να το κάνεις σε κάθε ταινία .

Μια, δυο φορές αποσυντονίστηκαν οι υπότιτλοι σε κάποιες ταινίες .

Τα "θεματάκια" που έχει δεν είναι τεράστια ξεπερνιούνται .

Είπα και εγώ να πάρω κάτι άλλο να μην έχω αυτά τα "θεματάκια" και πήρα το PoPBox v8.
Και εκεί όμως βρήκα τα αντίστοιχα "θεματάκια" με τους υπότιτλους.

Και εγώ όταν "ψαχνόμουν" σκέφτηκα το dune, δεν το είχαν όμως πολλοί για να έχω μια άποψη αν θα έχω κάποια προβλήματα .

εχω την εντυπωση τελικα,οτι τα dune μπορει να μην εχουν φρου φρου και αρωματα,αλλα ειναι πολυ σταθερα.

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Ε, δεν έχει? (αν το δει ο fits τη βάψαμε! lol)

Πάμε:
1. Δεν εμφανίζεται η δεύτερη σειρά (εξωτερικών) υποτίλων σε γρήγορους διαλόγους.
2. Αποσυγχρονίζεται ο πολυκάναλος ήχος (χωρίς να συμβαίνει πάντα) αν κατά την αναπαραγωγή ταινίας πατήσετε πλήκτρα όπως επιλογή δεύτερου- τρίτου stream audio ή το πλήκτρο menu. Το αποτέλεσμα είναι δυνατός (πολύ εκνευριστικός καθώς και επικίνδυνος) θόρυβος στα ηχεία ειδικά αν ακούτε σε υψηλή ένταση.
3. Κατά την αναπαραγωγή αρχείου m2ts έτσι και διακόψει κανείς την αναπαραγωγή και συνεχίσει, αντίο συγχρονισμός υποτίτλων. (δεν επανέρχεται ποτέ)
4. Προβληματική αναπαραγωγή αρχείων .ts
5. Πολλές φορές μετά το τέλος αναπαραγωγής αρχείου βίντεο χάνεται το σήμα όταν το NTV550 είναι συνδεδεμένο πάνω σε Av ενισχυτή και θέλει επανεκκίνηση ή αλλαγή εισόδου στον AV και επιστροφή.
6. Προβληματικό "τρέξιμο" υλικού mkv πατώντας το πλήκτρο rewind.
6. Το γνωστό θέμα με το τονισμένο κεφαλαίο Α, το οποίο είναι ήσσονος σημασίας.
7. Δε βλέπει cue sheets (σημαντικό πρόβλημα στο κεφάλαιο του ήχου)
8. Δε βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους σε αναπαραγωγή bluray .iso
9. Σε περίπτωση κακού χρονισμού υποτίτλων, ο χρόνος διόρθωσης των 3sec που διατίθεται ως επιλογή πολλές φορές δεν επαρκεί.

Αρκετά δεν είναι? Ισως μου διαφεύγουν και κάποια. Ολα τα παραπάνω τα έχω αντιμετωπίσει. Υπάρχουν κι άλλα όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στο forum της Netgear.
Μεταξύ μας υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο απαιτητικοί χρήστες και κάποιος μπορεί να πει ότι δεν τον ενοχλούν/αφορούν τα παραπάνω προβλήματα. Υπάρχουν όμως.

Επειδή με ενδιαφέρει η αγορά του συγκεκριμένου player, έχουν λυθεί κάποια από αυτά τα προβλήματα?

Καλησπερα φιλε dimitris78.Εχω 2 Netgear NTV550 (Sigma 8642) απο περισυ τον Αυγουστο.Σε αυτη την τιμη δεν βρισκεις πουθενα Sigma 8642.Για μενα αξιζει τα λεφτα του.
Υ.Γ.Εχει φοβερη κινηση και βαθος χρωματος.
Για τα θεματα με τον ηχο δεν εχω αποψη,αν και εχω τον YAMAHA A1, γιατι απλουστατα ειναι σε αχρηστια..
Το τονισμενο κεφαλαιο ¨Α παιζει πλεον κανονικα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΝNetgear NTV550 (Sigma 8642) (2)
Dune HD TV-301
Xtreamer PRODIGY

Last edited:

Καλησπερα φιλε dimitris78.Εχω 2 Netgear NTV550 (Sigma 8642) απο περισυ τον Αυγουστο.Σε αυτη την τιμη δεν βρισκεις πουθενα Sigma 8642.Για μενα αξιζει τα λεφτα του.
Υ.Γ.Εχει φοβερη κινηση και βαθος χρωματος.
Για τα θεματα με τον ηχο δεν εχω αποψη,αν και εχω τον YAMAHA A1, γιατι απλουστατα ειναι σε αχρηστια..
Το τονισμενο κεφαλαιο ¨Α παιζει πλεον κανονικα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΝNetgear NTV550 (Sigma 8642) (2)
Dune HD TV-301
Xtreamer PRODIGY

Όταν μπορέσεις κανε ένα συγκριτικό με το dune 301 ειδικά σε θέμα εικόνας και ήχου.
Ισχύει ακόμη πως με εξωτερικό bluray βλέπεις κανονικά ταινίες η το κοψανε? Νομίζω πως είναι το μοναδικό που έκανε κάτι τέτοιο με το bdallow.

Υποψήφιος κάτοχος, με ένα egreat M31b-> flashed σε PCH-a110 που το έχω λιώσει στη χρήση και το έχω κατευχαριστηθεί. Μερικές ερωτήσεις:

1) Κωδικοσελίδα σε subs μπορώ να διαλέξω να είναι Windows-1253; ISO-8859-7;

2) Έχει βγει σημαντικά νεότερο Firmware, δεν έχει διορθώσει την σταθερότητα της συσκευής σε αποδεκτά επίπεδα;

3) Γιατί προτιμά αρκετός κόσμος την 3.2.16 αντί την 3.2.27;

Με το egreat, αν εξαιρέσω ότι χάνει μια στο τετράμηνο τα settings, κάνει παπάδες ακόμα, αλλά έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του...

Last edited:
Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Υποψήφιος κάτοχος, με ένα egreat M31b-> flashed σε PCH-a110 που το έχω λιώσει στη χρήση και το έχω κατευχαριστηθεί. Μερικές ερωτήσεις:

1) Κωδικοσελίδα σε subs μπορώ να διαλέξω να είναι Windows-1253; ISO-8859-7;

2) Έχει βγει σημαντικά νεότερο Firmware, δεν έχει διορθώσει την σταθερότητα της συσκευής σε αποδεκτά επίπεδα;

3) Γιατί προτιμά αρκετός κόσμος την 3.2.16 αντί την 3.2.27;

Με το egreat, αν εξαιρέσω ότι χάνει μια στο τετράμηνο τα settings, κάνει παπάδες ακόμα, αλλά έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του...
1)Μπορείς να επιλέξεις το Windows-1253 ,δεν αποθηκεύει όμως την επιλογή αυτή και πρέπει να την βάζεις σε κάθε ταινία.

2)Εγώ πρόσεξα ότι το NTV550 "έχανε" σε σταθερότητα και με τις αλλαγές firm(μπορεί βέβαια να ήταν και απλή σύμπτωση).Οπότε βάζω την 3.2.16 που θεωρώ πιο καλή και δεν το πολυψάχνω με τα firm.

3)Εγώ προτιμώ την 3.2.16 γιατί δίνει την καλύτερη ποιότητα εικόνας.
Το τελευταίο NTV550 που πήρα την είχε πάνω από την μάνα του ,οπότε και δεν χρειάστηκε να αλλάξω firm.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κρίμα που έχασα την προσφορά στα κάτω από 80 που κυκλοφορούσε :/

Επανέρχομαι μετά από καιρό. Ανακάλυψα γιατί δεν μου εφάνιζε μερικά usb. Αν έχετε κάνει κάποιο usb bootable, τότε το netgear δεν το υποστηρίζει. Ενώ το wd live ακόμη και ένα κινέζικο της πλάκας βλέπουν το usb κανονικά, το netgear όχι. Η λύση είναι πρώτα format σε exfat (όχι δηλαδή fat/fat32/ntfs) και μετά πάλι format σε ntfs. Mόνο έτσι θα φύγει το bootable και το netgear θα το διαβάζει πάλι.